Jag hade sönder mina byxor =(

I flera dagar har jag varit bekymrad över kläder. Jag behöver gravidbyxor men har inte råd att köpa några. Jag hade mina träningsbyxor med hög kant och igår kväll så lyckades jag ha sönder dom. Jag lyckades fastna på en vass grej och slet upp ett hål.  Det kändes som någon där uppe skrattade åt mig då. Jag behövde ju mer kläder inte mindre =(
Min syster har allafall efterlyst kläder åt mig på bortskänkes sidan på facebook. Nu sitter jag här i mina osköna adidas som klämmer åt magen. Sug.

Igår hade jag en stessig dag. Fast den började lugnt tills min handläggare ringde och sa att jag skulle komma och hämta mitt intyg till csn. För det var bråttom att få in, csn hotar med kronofogden och min handläggare hade precis kommit tillbaka från sin semester. Först hade jag problem att hitta passet som jag använder som leg, för att kunna hämta ut intyget. Det hade ramlat ner i ett hoppvikt papper. Sen kom jag på att jag skulle få jättebråttom att hinna hem tills W slutar och som om inte det räckte kom jag även på att min cykel var sönder. Suck, bara ringa och väcka pojkarnas pappa.

Hans pappa körde hit honom och tog med min cykel. Fick även busspengar av min sötis vilket var tur eftersom regnet började ösa ner. Han gav mig även pengar till att köpa med McD mat hem för jag bad honom fixa mat tills jag kom hem :p Synd bara att jag inte visste att mina byxor skulle gå sönder, då hade jag hellre lånat pengar till nya istället för att äta mat. Men man kan ju inte veta allt.

83kr  har jag kvar på mitt konto och månaden är inte slut. Kul. Jag tänkte fel häromdagen och råkade betala en räkning till för mina fil och mjölk pengar. Så nu ligger jag bara efter med 200kr. Jag vet att jag gnäller för mycket över saker som jag själv har orsakat, men nånstans måste man få göra det ;) Jag försöker allafall få ordning på mitt liv genom att bli skuldfri.

Imorgon börjar kursen i strokevård som jag kommit in på på högskolan. Den är på kvällstid och går på kvarsfart eller nåt. Jag skulle vilja läsa den men har inte råd med böcker. Sen vet jag inte om jag klarar av att kämpa mig genom ett seminarium. Ska jag åka dit eller inte imorgon är frågan? Jag vill men samtidigt känner jag mig bara stressad av alla problem det medför, barnvakt, böcker, energi mm.

Igår var min bebbe ovanligt aktiv. Skönt att det börjar bli lite fart på den. Det blir mer verkligt då. Annars glömmer jag bort att den finns ;) Har börjat känna att den här graviditeten är så lätt att det kan jag göra om. Har nästan glömt den plågsamma början. Så  här bra mådde jag nog aldrig när jag väntade pojkarna. Visst har jag lite småbesvär av olika saker nu men det är ingenting jämfört med förut. Igår fick min bjj tränare sin bebbe, det kom upp söta bilder på fb. Jag vill ha min bebbe, långt kvar men ändå inte. Tiden går fort.

snurr

Börjar bli ganska trött nu. Jag väntar på att pappa ska komma. Måste handla hem lite grejer som jag glömde i onsdags. Får se om det blir några pengar över till järntabletter.

Igår var jag till barnmorskan. Magen växer som den ska. Bebisens hjärtljud låg på 140 tror jag. Den hade hicka så det blev massa störningar i maskinen. Mitt blodtryck var fortfarande för högt tyckte barnmorskan men hon förstod inte varför. Hon tyckte att jag var för ung för att ha så högt. Jag fick även väga mig eftersom jag klagade på att jag får ont i fötterna lätt nu. Men jag väger lika mycket som jag gjorde innan jag blev gravid. Funderar på om det kan vara den stora magen som belastar fötterna på annat sätt?

Idag när jag lämnde W så hade hans klasskamrater som började tidigare + fritidsbarnen redan gått till matsalen och då var det ändå tid kvar till han skulle börja. Snällt. Och O sprang hem helt plötsligt för att hämta gympakläder eftersom han skulle ha idrottsdag vilket jag inte fått någon info om. Det verkar vara snurrigt nu i början.

Jag lyckades allafall fixa gympaskor åt pojkarna i onsdags. Vi gick till skopunkten eftersom man får 50% på det billigste paret om man köper två. De fanns bara en sort som passade bra och den hade de dessutom klubbrabatt på. Så det vara bara att gå med i deras klubb, gratis. 133,50kr kostade två par skor tillsammans. Det känns väl inte helt fel ;) Såg på kvittot sen att jag även fått 10% i ny kundrabatt på varje par. Jag gillar skopunkten =)

Pojkarna har även fått lite nytt av sin farfar. Regnkläder, innetofflor och skor, tröja och jeans till O. Tur det för jag vet inte annars hur vi skulle ha fått ihop det. Det fattas 700kr till mina räkningar den här månaden och jag hoppas att jag inte glömt nåt. Så det blir en ny fattig månad för oss, men nästa blir bättre, för då har jag ingen el att betala + att jag får tillbaka den här måndadens elpengar.

Kommunen straffar barn till arbetslösa

Den här veckan har skolan startat för pojkarna. Tänk att jag har två skolbarn, betyder det att jag är gammal nu? ;)
O har börjat trean och W ettan. Tiden går för fort. Os lärare är gravid fick vi veta. Hon ska ha två dagar före mig. Det känns lite kul.

Tyvärr verkar det bli krångel med fritids. Nya regler. 6timmars fritids i veckan får de ha. Så lite över en timme om dagen då. För O blir det helt ok, men W som går två timmarsdagar i skolan får det värre. Just nu känns det som han kommer hamna lite utanför. Fritids ligger i skolan, alla hans klasskompisar får vara där och leka men W måste gå hem. Är lite orolig att han ska hamna utanför gemenskapen. När han kommer hem är hans bror kvar i skolan och alla hans kompisar.

Det brukar ju diskuteras mycket i tidningar mm om rätten till fritids. Som om arbetslösa bara vill ha en förvaringsplats för sina barn så de kan gå ut och fika mm. Själv vill jag bara ha nån timme extra så att han kan få en normal dag och inte hamna utanför, inte så att jag tycker att han ska få långa dagar. När jag gick i lågstadiet fick inte jag heller gå på fritids för min mamma var hemma. Jag var nog den enda i klassen. Mådde jättedåligt över det men till slut fick jag gå på fritids pga speciella skäl. Då mådde jag mycket bättre och fick en helt annan kontakt med mina klasskamrater.

Idag frågade jag en fritidsfröken om W kunde få en av sina timmar imorgon på morgonen för jag ska till min barnmorska samma tid som han började. Men nej det gick inte alls. Eftersom jag är arbetslös får han bara vara där efter skoltid. Så då måste jag fixa någon som kan gå med W till skolan. När O började skolan hade han rätt till tre timmar om dagen och då kunde jag lägga de före skoltid om jag ville.

Jag tycker att kommunen straffar barn till arbetslösa. Som om jag inte känner mig smutsig nog av att inte ha ett arbete.

Äta nyttigt vad är det?

Nu har jag haft två slödagar då jag knappt har gjort nåt alls. Igår hade jag hemskt ont i kroppen utan någon anledning. Jag förstår inte varför. Som tur var fick jag låna pengar till alvedon. Tror att jag håller på att hamna i den onda lånecirkeln =(
Idag har jag knappt haft ont alls. Men jag har varit trött och legat i sängen en stor del av dagen. Min sötis har varit här men han var lika slö han. Sömnbrist, bakis och söndertränad kropp. Kanske slöhet smittar :p

Imorgon hoppas jag på att få mitt ica kort. De sa i slutet av veckan så det måste komma imorgon. Men man vet aldrig. Det finns en del grejer som jag vill handla på maxi nu när det är billiga veckan. Kortpriser. Jag har tänkt att handla på lördag för då ska barnen få gåvor står det. Funderar på om det är nåt liknande som förra året. Då fick de en påse med lite småsaker i.

Nu är jag i v23 men jag har fortfarande inte gått upp i vikt. Men magen växer på och bebben rör sig så det är nog ingenfara. Men det var nog så de andra gångerna också. Går nog inte upp fören på slutet. Hoppas att det inte blir mycket eftersom jag har min gamla övervikt kvar.

Näste vecka börjar pojkarna skolan. Då blir det lättare för mig att motionera. Jag tänker inte banta men jag ska försöka röra mycket på mig. Äta nyttigt vad är det? Har bara choklad och god mat i tankarna hela tiden nu. Men jag ska nog försöka vara lite mer försiktig med vad jag stoppar i mig. Finns ju massa komplikationer som kan uppstå annars och jag vill ha en frisk bebbe.

Stulna hundar i V-ås

Två hundar ha blivit stulna här i stan. Det gör mig så upprörd och ledsen att jag nästan börjar gråta. Hur kan någon göra så? Det är ju nästan som att ta någons barn. Ägarna är oroliga att de ska användas till att bli kamphundar. Jag tycker så synd om hundarna, deras valpar och ägare. Hoppas att de kommer till rätta snart. Hatar sjuka hjärtlösa människor.

http://chrillesamstaffpittbull.blogg.se/index.html

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.922788-de-saknar-sin-mamma

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.921120-vem-stal-hija-och-doffe-

 

http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/vasteras?videoId=1.1746538


Jag blir bortskämd

I lördags bjöd min sötis mig och pojkarna till parken zoo. För att komma dit åkte vi buss, tåg och buss. Önskar mig ett körkort nu!!!
Men det gick allafall bra. Vi lyckades hålla hemligt var vi skulle tills vi satt på bussen i e-tuna på väg till zoo. Då kom O på att han läst parken zoo på en skylt på busshållsplatsen.

Vi började med att kolla på djur. Tänk så många fina djur det finns. W blev kär i sandkatten och upprörd över att inte få ta hem den. Tyvärr såg vi inte sandkatts ungarna, de gömde nog sig. Många av djuren var väldigt slöa när vi kom dit, kanske kom för tidigt. Inte en enda vit tiger såg vi heller. Det var ganska grått när vi kom dit men sen kom solen igång och det kändes som att vi badade i vårt eget svett.

Tråkigt nog hade de gjort om lekplatsen, den som brukar vara så rolig. Nu var det inte mkt kvar där. Sötisen blev även uppörd över att de tagit bort fantomen och gjort om till nån tråkigt piratgrotta. Men pojkarna var nöjda ändå.

Efter lekplatsen var det dags att äta. På matstället var det fullt av getingar. Jag har nog aldrig sett så många i hela mitt liv. Vi var verkligen omringade av dom. Jobbigt att äta då. Maten var ingen höjdare heller. Jag och sötisen köpte hamburgare och strips. Jätte lite strips fick vi som inte ens var klara. På  hamburgarna hade de blandat allt på samma ställe, och lämnat underdelen tom. Inte gott. Jag som längtat efter maten hela dagen. Bara äta och se glad ut eller nåt.

Sen var det dags för karuseller. Pojkarna hade fått åkband. De började med småbarnskarusellerna. De ville åka samma om och om igen. Inte skulle de testa de lite roligare för större barn, men vi lyckades övertala dom. Och de tyckte att det vara superkul. Sen ville de aldrig sluta åka.

Det var en riktigt lyckad dag och jag njöt av varje stund. Tyvärr fick vi lite problem med hemresan. Sötisen fick leta i nästan en timme efter en minuten för att ta ut pengar till tågbiljetterna + att vi fick köpa biljetterna på pressbyrån och det blev 100kr dyrare. Inte kul om man är fattig. Som om inte det var nog så var det tågbyte i arboga med 50min väntetid innnan Vås tåget kom. Men vi kom hem tillslut.

Igår kom min sötis hit och skämde bort mig. Han fick en liten lön igår och köpte massa bullar, godis och glass. Jag fick även massage två gånger =) Idag bjöd han på McD. Men nu har han åkt hem. Saknar han redan. Men det är nog lika bra att jag vänjer mig för han funderar på att söka jobb i Norge. För det är hopplöst att få jobb här.

Imorse kände jag mig väldigt bjj sugen. Började tänka mycket på armlås och hur svårt jag hade det med dom i början men sen släppte det och jag gjorde nästan bara armlås. Blev så sugen så jag nästan tänkte göra ett på sötisen som sov bredvid mig. Undrar om han blivit uppröd över att vakna faststittandes i ett armlås? :p
Hur ska jag stå ut med att inte träna någon mer kampsport på resten av året? Tänk om min sötis kunde vara gravid istället =)

gnäll dag

Idag ville jag inte gå upp. Önskade mer än någonsin att jag hade ett eget sovrum när pojkarna gick upp och började bråka om datan. Det suger att sova i vardagsrummet.

Är så sjukt fattig också att jag bara vill gråta. Har mat i frysen, men behöver fil, mjölk, bröd och kattsand mm. Sånt som det går åt mkt av varje dag. Ju mindre pengar jag har desto mer äter mina pojkar. Har fått låna lite pengar av en snäll vän idag. Jag tycker inte om att låna pengar men ibland måste jag.

Jag känner mig så värdelös som inte har ett jobb och kan försörja mina barn. Kanske borde jag bli tvångssteriliserad eller få ett skott i pannan. Har försökt tänka positivt länge och börjat tror på en bra framtid. Men nu börjar jag tvivla igen.

Idag slet katterna sönder sitt nät på balkongen och alla rymde. Men har lyckats få tillbaka dom. Nu har de utegångsförbud. Är rädd att grannarna ska klaga och det är inte vad jag behöver nu.

Kan det inte hända nåt bra snart?

Tror att livet kommer bli bättre nästa år, men just nu är det jobbigt att stå ut...

Sjukt trött och sprängd mage

Imorse när jag låg i sängen så nös jag så att det kändes som att hela magen sprack. Vrålade rakt ut, det gjorde så jäkla ont. Hatar min allergi. Måste sluta nysa snart om det känns som att jag ska falla i bitar.

Idag är jag sjukt trött igen, igår var bättre. Jag vill inte vara så här trött har ju massor att göra. Det blir även lite småtungt att andas till och från. Ska det vara så?

För de som undrade hur det gick för O på dopet så kan jag tala om att det gick jätte bra. Han tände inget ljus men han fick hjälpa till att hälla upp dopvattnet och hålla handen där när prästen välsingade vattnet. Annars så var det ett mysigt litet dop. Bebbens pappas mobil ringde mitt i allt, det var lite roligt. Efter dopet blev det fika och pojkarna tryckte sig massa kakor och jag smörgåstårta. W spillde ut min dricka över sig så det såg ut som han kissat på sig:p
Sen sprang pojkarna ut och lekte i utegymmet som fanns vid kyrkan. Det var tydligen jätteroligt.

Igår kom min sötis hit och pysslade om mig lite. Han hade med sig choklad till mig och gjorde jättegoda hamburgare. Har fått tillbaka mitt chokladsug. Inte bra. Planen var att jag skulle få massage på kvällen men sötisen somnade framför tvn när han kollade på scooby do med barnen =) Jag tyckte att det är lika bra att han får sova så kanske han vänder sitt dygn rätt.

Nu är han och träffar sin jobbcoach. Hoppas han kan hjälpa honom. Kan vara bra om allafall en av oss har jobb när bebben kommer. Fick även veta att hans pappa inte ville hjälpa honom med att försöka fixa ett lån. Vi hittade en lägenhet här på området för 220 000kr, en fyra med billigare hyra än vad någon av oss har nu. Så nu börjar jag tappa hoppet om att vi kommer bo ihop.

W kom in nu och säger att någon tagit hans cykellås. Det var ju normalt. Men tur att de inte tog cykeln allafall.

Har jag pungkulor?

Nu har W lärt sig cykla, det gick fort. Han har tränat två gånger med sin pappa och nu cyklar han utan problem. O tog lång tid på sig att lära sig men jag tror inte W cyklade nåt förra året. Kanske lättare att lära sig cykla när man är lite äldre.

Nyss var han allafall inne och hämtade vatten, klagade lite att han får ont i pungen av att cykla. Det vet jag inget om för jag är tjej svarade jag. Då säger W: men du har ju allafall pungkulor.
Haha det var mer än vad jag visste =)
Min son måste ha dålig koll på hur tjejer ser ut ;)

Imorgon ska vi på dop. Det ska bli trevligt. Jag är lite nervös över det för O ska gå fram och tända ett ljus under dopet. Får se om han vågar. Han säger att han vågar men han brukar ha problem om massa människor kollar på honom. Inte har jag nåt fint att ta på dom heller. Kanske shortsen de fick i början av sommaren. Alla byxor har de haft sönder så jag hoppas på fint väder imorgon. Sen vita t-shirtar till. Tyvärr har jag råkat missfärgat Ws t-shirt så den är nästan lite ljusblå. Men vi är fattiga nu och får gå som de WT vi är ;)

I natt såg jag på beautiful boxer. Den var bra. Har velat se den länge. Den handlar om en kille som känner att han är tjej och börjar tävla i thaiboxning för att ha råd med en könsoperation. Än del människor har märkliga öden. Undrar om det var hon som var här i Sverige och fightades på en gala för nåt år sen. Eller om det finns fler thailändska thaiboxare som opererat om sig?


Trötthetsattacker

Jag håller på att hamna i en trötthetsperiod tror jag. Funderar på om jag behöver järn men det får jag veta i slutet av månaden. Bara stå ut tills jag ska till min bm.

Nu börjar solen komma fram, det gör mig sugen på att gå spåret. Men jag vill inte lämna pojkarna själva så länge och de vägrar följa med. Men imorgon kommer min bror och passar dom så jag kan styrketräna. Jag kommer nog dö av att cykla till gymmet men det löser nog sig. Sen i slutet av aug öppnar badet igen så då ska jag börja simma. Jag vill röra så mycket som möjligt på mig för jag hoppas på att få en lättare förlossning då, inte 18 eller 10 timmar som de andra gångerna. Kanske även mindre smärta =) När jag väntade pojkarna så motionerade jag ingenting. Får se om det blir någon skillnad. Funderar även på att köpa mig en gravid yoga dvd film.

En trötthetsattack är på väg. Funderar på om jag ska vila men jag har ingen lust. Ska försöka stå ut, förhoppningsvis går det över om en stund. Jag vill städa och greja med hemmet. Det börjar märkas skillnad här nu även om det är mycket kvar som ska rensas bort. Fast nåt som är tråkigt är att min svarta katt har börjat kissa inne igen. Funderar på avlivning men jag vill inte att han ska dö, men vad ska jag göra. Tror han protesterar när vi satt upp nät på balkongen och han inte får rymma. För det är vid balkongdörren han kissar.

Jag skulle även vilja fortsätta med renoveringen av lägenheten. Nu står allt stilla. Jag behöver mer spackel och min bror vill att jag ska skaffa vit färg att grunda med. Men jag är så fattig. Håller på att försöka få ordning på räkningskaoset och det känns som att jag är på god väg men typ alla pengar går till räkningar. Får se hur länge jag står ut med det.

Nu ska jag hänga upp tvätten innan jag somnar.....

googla efter kladdkakan

Jag läste i en blogg om någon som åt vit kladdkaka. Självklart tyckte jag att det verkade mycket spännande som den tjockis jag är ;)
Så jag började googla efter kladdkakan. Jag hittade ett recept på bloggen kalasgott som verkade ok. Jag var även tvungen att kolla runt på bloggen, det fanns massa roliga recept på godsaker. Lika bra att passa på nu när jag ändå ska vara tjock resten av året :p

http://kalasgott.blogg.se/

RSS 2.0