Testat min hjärna idag

I tisdags påbörjade jag min utredning om mina skolproblem och idag fortsatte det. Jag fick fylla i massa papper om hur jag var som barn och hur jag är nu. Sen blev det massa intelligenstester, jättejobbigt. Jag känner mig så korkad om jag inte vet svaret eller om jag är osäker på om jag svarat rätt. Jag fick inte heller veta svaren ifall de vill göra om testen med mig och jämföra. Tänk om testen visar att jag är dummare än genomsnittet? Jag vill inte vara dum, jag vill vara smart och jag hatar när jag inte kan eller vet.

Psykologen ska allafall gå igenom alla mina tester och sen skicka remiss vidare. Då kanske jag får gå igenom ännu fler tester och även ha att göra med arbetsterapeuter som ska kolla hur jag funkar i vardagen. Allt det där verkar jätte jobbigt. Helst vill jag ge upp nu. Men jag gör det för att jag hoppas på en bättre framtid där jag kan studera och ha en fungerande vardag med jobb och så vidare. Jag hoppas att de hittar nåt fel på mig, fast ändå inte, men då kanske det finns hjälp att få. Utredningen är mot adhd, men just nu lutar det mest åt add, alltså ingen hyperaktivietet. Men vi får se, kanske är jag bara dum och lat som jag kännt mig hela livet.

Det är mycket som snurrar i mitt huvud nu. Men jag tror att allt löser sig.

Nu är jag halvägs med magen, ska bara stå ut i 20veckor till nu ;) Jag tycker fortfarande att min mage bara ser tjock ut. Känner inte mycket av bebben heller, ibland tror jag att den rör sig men det är inte ofta. Jag och min sötis kommer nog inte flytta ihop på länge heller. Det är för trångt känner vi båda. Han bad sin pappa om hjälp att köpa en större lägenhet för han är den enda som vi känner som skulle kunna hjälpa, men han ville inte =(
Han tyckte att vi kan bygga om min tvåa till en fyra!! Lägenheten blir inte större för det. Så nej tack. Då bor vi hellre isär och försöker renovera min lägenhet så att den går att sälja sen.

Nu sitter pojkarna och äter chips och popcorn, fredagsmys =) Jag ska nog oxå äta chips har börjat gå upp lite i vikt men strunt samma. Sen ska jag läsa min nya Nora Roberts bok som jag köpte för 20kr idag.

Funderingar på livet

Jag tycker att livet är ganska tråkigt just nu. Men det är det alltid dagarna fram till pengarna kommer. På sommaren vill jag vara aktiv om dagarna och vara ute och göra saker hela tiden. Men är man fattig så kommer man ingenstans.

Men jag tycker ändå att jag hållt igång ganska bra den här sommaren, brukar göra mindre. I tisdags tog min sötis med mig till Stockholm. Han hade vunnit biljetter till förhandsvisningen av den nya karate kid filmen. Det var budo och kampsportsförbundet som hade ordnat förhandsvisning. Det passade mig bra. Jag såg några kampspsortskändisar och bloggare =) Biosalongen var jätte stor, men tyvärr hade de världens oskönaste stolar, dags att byta ut och höja upp lite. Biosalingen här i V-ås är bättre, sköna stolar och man får inga huvuden i vägen framför =) Filmen var allafall bra men handligen är typ samma som orginalet.

Idag är jag i V18+3, känner nästan ingenting. Ibland känns det som bebben rör sig lite. Men det är inte ofta. Illamåendet är nästan helt borta och jag känner mig ganska normal. Bara tjock. Jag tycker inte att jag ser gravid ut utan jag ser mer ut som ett fläskberg. Men jag har fortfarande inte gått upp i vikt.

Jag vill att det ska vara tisdag nu så att jag får pengar. Tyvärr kommer de försvinna fort men ska allafall ta mig råd att åka iväg och bada.

Jag har nästan bestämt mig för att börja plugga till sjuksköterska nästa höst. Såg på antagningsstatisktiken att om jag varit behörig hade jag kommit in på första intaget nu. Då blev jag lite sugen. Sen finns det alltid jobbannonser ute på såna jobb. Trött på att leva på bidrag. Men jag stör mig på ansvaret som sjuksköterskor har och deras dåliga löneutveckling. Vill jag bli en landstingsslav? Fast just nu känns det bättre än att vara WT, som jag känner mig som.

Men frågan är om jag skulle klara utbildningen. Rädd för seminarier, rädd för tentor. Fast jag tror sjukskötersketutbildningen är lättare än beteendevetare, allafall för mig. Jag har inga problem att lära mig saker på latin och så tycker jag det är mycket intressant att läsa om människorkroppen och sjukdomar. Och rädslor är väl till för att besegras :P

Nu ska jag plugga till en gammal psyktenta som jag ska göra i höst. Minst två tentor ska jag försöka mig på =)
Det känns som att min hjärna funkar bättre nu. Vet inte om det har med graviditeten att göra eller om jag är mindre stressad nu.

Varmt och skönt

Vi lyckades ta oss iväg på power meet. Pappa körde oss dit och gick med oss, vi plockade även upp min sötis på vägen. Vi tänkte gå till lögarängen. Inte en enda pant/burk flaska hittade pojkarna på vägen dit och vi trodde att det skulle vara kört att hitta nåt. Men vi hittade en bänk att sitta på lagom tills finbils grejet började. Det kändes ganska party när ett band spelade på nåt sorts lastbils släp. Sen kom en gammal brandbil. Jag gillade mest de ovanliga och gamla bilarna. På vägen tillbaka började allafall panten dyka upp. Såg några utländska familjer som gick och plockade tillsammans. På nåt vis blir jag irriterad på dom.
Pojkarna lyckades få ihop lite över 50kr tillsammans allafall =)

På lördagen var jag trött så det blev mest slöande. Igår var vi till sötisens föräldrar för att fira att han fyllt år. Det var trevligt. Pojkarna var lyckliga av att få leka med sin farbror =) Vi var ganska mycket ute. Alla klagar på värmen men jag tycker bara att det är skönt även om det är lite svettigt. Funderar på om det är nåt fel på mig? Brukar inte gravida svettas mer?

Idag har jag besällt en ny bm tid, den blir i slutet av nästa månad. Sen har jag även fått mina körkortspapper, inbetalningskort och syntest papper. Får se om jag kan få till ett syntest den här månaden och hoppas på att jag inte har några synfel för det har jag inte råd med. Men jag tycker att jag ser bra =) Sen måste jag leta upp någon som vill övningsköra med mig. Försöker läsa lite teori varje dag nu.

Jag hoppas att min sötis kommer snart så han kan passa barnen medan jag cyklar till willys och handlar torrfoder. Är så fattig att jag inte har råd att köpa det på konsum. Det suger att vara fattig.

Rensar i röran

Igår var min pappa, bror och min sötis här och fixade klart nätet på balkongen. Så nu har jag glada katter som kan gå ut. Jag blev även av med massa skrot. Det mesta från balkongen men det blir nog fler vändor till återbruket nån dag. Jag ska rensa ut allt i hela lägenheten, är så trött på saker och fula möbler. I fortsättningen vill jag bara ha saker som jag tycker om hemma.

Så nu pågår det en stor utrensning i pojkarnas rum. Ska försöka få dom att göra sig av med det mesta. De har så sjukt mycket leksaker som de inte behöver. Min sötis tog med sig en påse bilar till min systerson. Hoppas att han gillar bilar. Men det blir nog mer påsar med leksaker som han ska få =)

Det finns så mycket att göra här men jag känner att jag mår bara bättre ju mer som åker ut. Kanske kommer det gå att göra ett hem av den här lägenheten till slut. Är bara lite orolig att min sötis ska ta med sig massa skit hit när han flyttar in vilket kanske blir någon gång i höst.

Igår beställde jag ett körkorts tillstånd och ett papper till syntest. Får se om jag kan fixa klart det den här månaden. Det börjar kännas jätte viktigt för mig att ha körkort men samtidigt har jag svårt att se mig själv köra bil. Men jag måste. Min sötis verkar bara sega med det fast han skulle kunna ta körkort ganska snabbt. Så jag antar att jag får göra det själv om det ska bli gjort. Våra pappor kan inte köra omkring oss hela livet, dessutom kommer vi inte få plats i en bil med ett till barn. Så vi måste fixa egen bil och körkort.

Idag hoppas jag kunna gå på power meet med mina pojkar och sötis. De vill samla pant och jag vill titta på folk =)
Men vi kan bara åka om min pappa kör vilket han inte visste igår om han kunde. Annars köpte vi ostpopcorn och har fredagsmys istället. Ätbara saker är inte längre motbjudande, skönt men farligt. Fast min vikt står stilla i vilket fall som helst, har vägt samma i flera veckor nu. Men bebisen växer som den ska så den snor kanske lite fläsk från min kropp. Hoppas den gör som O och tar det mesta :p Måste ringa min bm och beställa en ny tid nästa vecka, har glömt det hela den här veckan.

Ultraljud och funderingar

I måndags var jag iväg på ultraljud. Jag var ganska nervös innnan. Svårt att tro att det kan ligga en bebis gömd under allt fläsk. Min plan var att blunda och sen kunde de få tala om för mig om det var nåt där inne.
Men på nåt sätt kunde jag inte ta ögonen från skärmen. Först såg jag inget men sen såg det ut som ett huvud. Den rörde sig inget och jag kände att jag började få panik. Blev helt skakis. Men hon sa att det var normalt och så knuffade hon lite på den så att den rörde lite på en arm och ett ben. Sen visade hon att hjärtat slog på bra. Då kunde jag börja slappna av. Bebisen låg även på nåt sätt så det var svårt att få en bra bild. Den vill inte vara med på bild sa hon som gjorde ul. Precis som sin pappa tänkte jag ;) Men hon tryckte och grejade med magen och då gjorde bebben en volt och lade sig bra så att det gick att ta en bild. Allt verkade bra och hon hittade inga konstigheter =)
Vecka 16+4 i måndags då. Beräknad förlossning är 15 december. Jag ska försöka undvika julafton, men lucia blir väl bra eller vad säger ni?

Efteråt sa jag till min sötis att bebben redan är lik honom, slö och vill inte vara med på bild. Han sa att han också tänkte det därinne. Jättenöjd är han att den redan är som honom :p

Nu vet jag allafall att det finns någon därinne i magen. Fast det är fortfarande svårt att förstå. Jag måste kolla på ul bilden då och då för att kolla om det verkligen är sant. Det kanske verkar lite knäppt, jag tycker allafall det. Det är tredje gången men känns som första. Det är som om jag alltid har haft mina stora pojkar.

Jag är väldig glad. Det känns som att de flesta är glada för min skull men jag är fortfarande förvånad över vissa som inte ens sagt grattis. Även om de inte tycker att det är så spännande att vi ska få en till så kan man väl allafall säga grattis. Tycker att det är oartigt att inte säga nåt. Men det kanske bara jag som är känslig???

Just nu längtar jag efter de första sparkarna. Jag kanske redan känner nåt men jag vet inte säkert. För några veckor sen kände jag små vibrationer. På familjeliv säger folk att det är en pojke. För pojkar ryser när de kissar och då vibrerar det. Men jag kan inte minnas att jag kännt det med mina pojkar så vi får väl se. Vibrationerna slutade allafall sen kändes det bara tomt. Men i söndags börjarde det kännas som nåt rör sig och små knuffar. Jag tror det är bebisen men är inte säker. Men det borde inte dröja så länge nu innan det blir full fart i magen =)

Drakhoppborg

Jag tror att jag tappat lusten att blogga. Det känns inte kul längre utan mer som ett måste. Fast jag tycker fortfarande om att läsa andras bloggar =)

I torsdags fyllde min sötis 30år. Han har fortfarande inte fått någon present av mig. De andra som jag planerat present med drog sig ur och sen fick jag så lite pengar kvar. Men han fick allafall ett kort av mig ;)
I flera månader har jag funderat över vad jag ska ge honom men inte kommit på nåt bra, förren på torsdags kvällen. Han ska få en fin 30-års present av mig men den kommer vara ganska försenad. Har två bra saker, får se vilket det blir, måste bara skaffa mig massa pengar vilket är svårt just nu för jag satsar typ de lilla jag har så barnen kan få göra nåt kul i sommar.

Efter att vi firat han så åkte vi ner på stan med pojkarna. Tror att vi hittade världens häftigaste hoppborg. En stor drake =) Pojkarna fick massa gott på festivalen men jag köpte inget till mig själv. Sen gick vi till gränden och åt fläskfile, gott. Lämnade sötisen där för han skulle fika med vänner som ville fira honom. Gick runt lite till med pojkarna och handlade godsaker åt dom sen åkte vi hem.

Igår hade jag en slappardag med min sötis. Han tjatade hela dagen att han vill gå på bio. Karate kid. Jag med. Tyvärr är premiären nästa månad. Den verkar allafall jättebra. Synd bara att alla förhandsvisningar verkar vara i Stockholm. Men jag kommer nog bli helt galen när jag ser den. Bara reklamen gör mig sjukt träningssugen. Hur ska jag överleva ett halvår till utan kampsport?

Idag har min syster hämtat en barnsäng här. Det känns som att hela lägenheten blev mycket större. Nu har hon allafall flyttat, bor i huset brevid min sötis. Fick även se hennes valp för första gången igår. Hans päls ser ut som en matta, men han är söt ändå =)

Jag såg ett trevligt jobb på ams idag som jag skulle kunna tänka mig, men då ska man jobba i december vilken jag förmodligen inte kommer kunna. Te och chokladaffär, det låter väl inte helt fel =)

RSS 2.0