Sean Banan och högre tryck

Det känns som att mycket av mina tankar snurrar kring blodtrycket nu. Jag förstår inte varför det är högt men misstänker att min kropp inte gillar att både vara tjock och gravid. Och då tänker jag mest på tjockheten innan. Än så länge har jag bara gått upp 3kg.

Igår var jag och hälsade på Linnea på hennes jobb. Hon kollade blodtryck på mig, tror det var 160/105. Så det verkar som undertrycket stigit.

Idag var vi på stan och hittade gratis blodtrycksmätning. Hon som tog det på mig blev så chockad så hon inte visste vad hon skulle säga först. Idag var mitt tryck 189/119. Hon tyckte att jag borde gå till en doktor.
Nu på kvällen har jag haft lite huvudvärk och illamående men det har gått över. Men folk har tjatat om sjukvårds upplysningen.
Sjukvårdsupplysningen tyckte att det var högt men att jag inte ska oroa mig och att jag bör träffa min familjeläkare nästa vecka. Så får vi se om jag kan få en tid på måndag.

Annars idag så har jag och pojkarna fikat med Linnea och Heaven på stan. Sen gick jag och pojkarna och kollade på Sean Banan som uppträdde vid invigningen av Igor gallerian. Ganska dåligt framträdande men pojkarna var nöjda. Han tjuvstartade också så min sötis kom lagom tills det var slut och då skulle det ha börjat. Sen gick vi och åt på mcd. Efter det så ville pojkarna kolla på game. De lyckades tigga till sig ett MrBean spel till wii för 59kr av sin pappa. Lagom pris tycker jag ;) Mina pojkar älskar MrBean själv tål jag honom inte alls. Jag hatar MrBean.

Jag köpte en bok på konsum idag för att försöka ta det lite lugnt. Carolina Gynnings Ego woman. Än så länge har jag läst tre sidor på flera timmar. Kan inte koncentrera mig min hjärna går på högvarv. Jag är orolig men ändå inte och nu på kvällen har jag fått en tyngdkänsla i underlivet så att det känns som att min bebis ska ramla ut. Fast jag har inga värkar så det är nog ingen fara med det.

Nu har jag tänkt i flera timmar och skrivit av mig, hoppas på att få lite ro i kroppen nu så att jag kan återgå till min bok. Imorgon ska vi upp tidigt för O har bjj, får se om han får gradera imorgon.

Godnatt

Bm besöket

Igår var jag iväg till barnmorskan. De visade sig att hon glömt att skriva upp min tid och blev därför dubbelbokad. Men jag fick komma in direkt. Hon mätte magen och lyssnade på hjärtljud, allt var som det skulle. Sen var det dags att kolla blodtrycket. Förra gången låg det på ca 140/90 och hon tyckte det var för högt. Nu låg det på ca 160/90. Men jag har ingen protein i urinen eller svullnader på kroppen så inget kommer göras. Men jag kan inte låta bli att vara orolig ändå. Sen verkade hon bli alltmer stressad över dubbelbokningen så jag hann aldrig fråga om allegitabletter eller om det är normalt att bebben är så slö. Fast den var ovanlig mycket vaken igår. Det kanske hjälper att klaga på att den är slö ;)

Sen är jag upprörd över valet. Kanske inte på sd som alla andra. Jag är mer arg över att alliansen ska få vara kvar. Jag tror att de kommer förstöra Svergige mer men hoppas på att ha fel.

Nu ska jag klä på mig innan min sötis och bror kommer för att måla hallen. De kommer bli så sura över risporna som katterna gjort. Hatar deras gnäll. Jag kommer behålla mina missar så länge ingen av oss blir allegisk.

Helgen

Planen var att jag skulle städa i helgen men så har det inte blivit. Inte så mycket som jag velat allafall. Slipdammet är svårt att få bort. På tisdag ska de fortsätta med hallen. De kommer bli så sura när de ser risporna katterna gjort. Funderar på att klippa klornna av dom. En del säger att det är djurplågeri och andra inte. Men jag vet inte annars vad jag ska göra för jag tänker inte göra mig av med mina söta missar.

Nu i helgen har min sötis varit på lan. Lite tråkigt för mig men tiden har gått fort. Igår tog hans pappa med mig och pojkarna på en åktur. Det var nåt veteranbils grej. Tyvärr började det regna och det där grejet var på en åker. Lervälling. Bilarna som parkerat där satt fast och våra skor skulle ha blivit förstörda om vi gått ut. Så det var bara att vända. Men han bjöd oss på burger king istället och köpte varsin godispåse åt pojkarna så de var nöjda ändå. När vi kom hem somnade jag. Det var kulturnatt i stan sen men jag orkade inte gå. Det regnade massor och sen är jag inte så kulturintressead, tycker mer om att kolla på folk i så fall.

Idag åkte jag och pojkarna till badhuset. Det var lite fest där. Gratis inträde och fiskdamm mm. Det var trevligt. Pojkarna hade roligt och ville inte åka hem. Inget ovanligt ;) Jag tycker att det är dumt att det inte går bussar dit på helgen. Är det bara barnfamiljer med egen bil som ska få bada? Pojkarnas farfar körde oss dit och min pappa oss hem.

Jag fick en hemsk huvudvärk och ont i nacken en stund efter att vi kommit hem. Sov en stund vaknade och fick tillbaka huvudvärken. Tur att jag har alvedon.

Nu försöker jag kolla lite smått på valvakan. Men den känns bara deprimerande. Tyvärr verkar de flesta rösta med plånboken. Tror de inte att de kan bli sjuka eller arbetslösa? Jag hoppas att alliansen skärper till sig om de vinner. Människor får inte jobb lättare för att de blir fattigare. Sista jag kollade på ams i veckan fanns det mindre än 300 jobb i V-ås. Det känns riktigt illa. Jag hoppas att de rödgröna vinner så att Sverige kan fortsätta vara ett välfärdsland.

Imorgon är det dags för bm besök. Får se om mitt blodtryck har blivit normalt. Min bebis är fortfarande slö, vet inte om jag ska vara orolig eller inte.


Nästan vuxen nu

Min hall är fortfarande inte klar fast de hållt på i flera dagar. Men jag antar att det blir så när den var så sliten. Nu är hallen vit och saknar lister. Nästa vecka ska den bli blå. Önskar att jag hade råd att köpa golv då också. Jag har hittat ett på rusta som jag vill ha men det är dyrt. Jag behöver även köpa nya lister. Sen nya dörrar. Allt här är sönder. Men får ta en sak i taget.

I onsdags var jag iväg till ett specialställe för att göra flera tester. Jag hade mycket ångest över det innan och funderade på om jag skulle ge upp men samtidigt känner jag att jag måste göra det här för mig själv om jag någonsin ska få till en förändring i mitt liv.

Ångesten försvann ganska fort där. Psykologen började med att gå igenom mina andra tester. Han visade en gräns inom vilken större delen av befolkningen ligger på och då låg jag i mitten. Så helt ok, men sen visade testerna även mina styrkor och svagheter. Som tex var mitt arbetsminne riktigt dålig men inom ett annat område låg jag mycket högre än många andra. Skönt att veta att jag är bra på nåt allafall ;)

Jag fick göra ett mycket drygt test som skulle kolla om jag har någon hyperaktivtet. Så under 20min skulle jag sitta helt stilla med en sak i pannan som mäter rörelse samtidig som jag skulle kolla på en dataskärm som visade olika figurer i ca en sekund och om de kom upp lika i rad så skulle jag trycka på en knapp. Gissa om jag var slut i ögonen efteråt.

Innan jag skulle hem ville han gå igenom ett av testerna där jag haft mycket fel. Men nu när han kollade av med mig så svarade jag rätt på alla. Han blev ganska förvånad. Men jag sa att jag inte kände mig lika stressad och trött nu som förra gången, för då gjorde jag många många tester i rad. Han trodde att det kunde ligga nåt i det.

Han trodde även att min ångest, traumatiska händelser och dåliga minne påverkar. Men att en expert ska få gå igenom mina tester. Skulle allafall få en tid till en arbetsterapeut så jag kan få hjälp att träna minnet, sen när jag inte är gravid kanske jag får mediciner. Sen minns jag inte så mycket mer :p

Idag har jag röstat. Nu känner jag mig nästan vuxen. Det var enkelt och gick snabbt.

riva hall

Igår kom min pojkvän och bror hit och rev min hall. Sjuk tjocka tapetlager hittade dom. Inte konstigt att väggarna var så bra klobrädor till katterna. Hallen ser ut som ett katastrofområde nu men det gör inget för nu händer det grejer. Idag kommer de tillbaka och fortsätter. Får se om de hinner måla.

Funderar bara på hur jag ska överleva natten sen. Hade problem med att andas i natt. Det kändes som att jag kvävdes långsamt. Så jag tog en halv allergi tablett och nässpray (som inte ska användas av gravida) men jag kände att jag inte hade något annat väl än att ta dem. Jag fick även sova med fönstret öppet. Det värsta släppte faktiskt.
Idag småtjuter min andning lite men det är inte så jättetungt att andas. Idag får jag nog ha på mig en ansiktsmask eller vad det heter. Sånt där som industriarbetare använder.

Nu tror jag att jag ska krypa ner i sängen och vila en stund. Har nog sovit ganska dåligt i natt.

Bortskämd i helgen

Snart är helgen över och en ny vecka börjar. Nästa vecka är det skoljoggen och det är min lilla lata son mycket upprörd över. Han vill vara ledig den dagen men det kan han glömma.

Jag åt en glass för en stund sen och blev illamående och fick huvudvärk. Tror att min kropp säger ifrån helgen frossande. Min sötis kom i fredags och handlade massa med godsaker. Han ville skämma bort oss för att han ska åka på lan nästa helg. Jag fick även en spikmatta i present av honom. Fast det står att gravida inte bör använda spikmatta men jag förstår inte varför, men antar för att de inte gjorts några undersökningar på det. Men jag har velat ha en länge och nu har jag en =)

Min sötis köpte även en dammsugare åt mig igår. Annelis pappa ville sälja så då köpte han den åt mig. Nu har jag äntligen en riktig dammsugare och slipper gå omkring med ett rör och dåligt sug =)

Just nu försöker jag planera lite hur jag ska bli av med grejer. Min bror ska få en del. Har frågat min farbror om han vill ha ett skåp jag har i hallen men inte fått nåt svar än. Funderar på vad jag ska göra med kläderna som pojkarna hade på sin farbrors bröllop. Ge bort eller försöka sälja. Fast jag tycker att det är jobbigt att försöka sälja saker.

Imorgon kanske min sötis och min bror ska komma och fixa med min hall men jag tvivlar på att de kommer göra nåt. Kanske får jag göra det själv och hoppas på att det inte finns nåt lösningsmedel i färgen. Tyvärr står det inte på färgburken vad den innehåller. Är tydligen mycket man ska tänka på när man är gravid.

Min bebbe rör sig fortfarande inte mycket om dagarna men om natten börjar det bli party. Betyder det att jag kommer att få en bebis som är vaken om natten och sover på dagen? Jag har fortfarande svårt att tror att jag är gravid. Vad är det för fel på mig? Men det är nog för de andra gångerna varit så plågsamma och den här är så snäll. Men vem vet det kanske smäller till på slutet men jag hoppas att jag får må bra resten av tiden.

stressad och nedtryckt

Idag är förkylningen mycket bättre, än så länge. Jag önskar bara att jag kunde sluta att känna mig så stressad och irriterad.

Igår fick jag brev från csn, mitt intyg jag skickade in dög inte så nu måste jag be min handläggare om ett nytt för tredje gången. Jag vet inte om jag orkar hålla på med det där mer. Det känns som att de bara hittar på en ursäkt för att inte ge mig nersättning.

På kvällen igår kollade jag igenom Os ryggsäck och hittade ett meddelande från hans lärare. Hon säger att O ska göra sin läxa i skolan i fortsättningen för där får han den hjälp han behöver. Hon hade skrivit på ett sätt som antyder på att jag struntar i att hjälpa han med sin läxa. Men som min sötis sa att det är inte första gången hon är nedvärderande mot mig. Han blev jättearg.  O som fick läsa högt för mig i tisdags och sen försökte jag hjälpa honom med frågorna, vilket inte var det lättaste för han skulle skriva om sin första dag i ettan vilken han inte mindes nåt av nu när han precis börjat trean. Sen hjälpte jag honom att slå upp ord i en ordbok. Men det dög tydligen inte. Men förmodligen säger även O att han inte får någon hjälp hemma för han vill göra läxan i skolan. Så för mig får han jättegärna göra svenska läxan i skolan men jag tycker inte om sättet som hon skrev till mig på. Funderar på hur jag ska ta upp det med henne.

Idag ringde psykologen och sa att jag ska få börja fortsätta med testerna nästa vecka. Det känns både bra och stressande. Det ligger långt bort med bussbyte. Får se om jag kan få tillstånd av rektorn att ha W på fritids på morgonen då. Sen ett annat problem är busspengar. Suck.

Allt stressar mig. Jag börjar känna mig alltmer ledsen över att jag inte kan bo med min sötis. Tänk om vi aldrig får nåt jobb. Det känns som att vi är på samma ställe som för 10år sedan. Varför ordnar det sig aldrig för oss? Hur ska vi någonsin få lån till en lägenhet?

Tänk om jag aldrig kan plugga eller jobba igen? Jag vill inte leva på bidrag mer! Och jag är trött på att folk ser ner på mig. Jag vill ha ett riktigt liv. Jag känner mig även som världens sämsta mamma nu när Os lärare tror att jag struntar i hans läxor. Tänk om jag är världens sämsta mamma? Kanske borde en sån som jag inte ha barn. Tänk om jag har allvarliga brister men är för dum för att fatta det själv?

Vet inte om jag bara är stressad och ledsen eller om det är graviditets hormonerna som spökar.
Nu ska jag plugga och städa för det minskar min ångest när jag känner mig värdelös och nedtryckt.

Förkyld

Jag har blivit förkyld. Det suger. Går omkring här hemma och snorar upp allt toapapper. Önskar att jag kunde använda nässprayen mot rinnsnuva men det får jag inte med bebbe i magen. Snart trycker jag upp en tampong i näsan eller nåt.

Min brors rånare har åkt fast. Tydligen sprang han på polisen av en slump eller nåt. Så min bror ska få tillbaka sin mobil. Tyvärr hade inte hans kompis samma tur utan där hade rånaren gjorts sig av med mobilen.

Idag frågade en granne om jag ska ha en till. Hon såg jätteglad ut. Hon hoppas på att jag får en flicka. Känns som alla hoppas på det. Hoppas ändå att folk kan vara glada om jag får en söt liten pojke till. Hon frågade även om det var mitt ex som är pappan. Ja svarade jag. Och sen när jag kommer in så kom jag på men han är ju inte mitt ex han är min pojkvän. Men ibland fungerar inte hjärnan ;)

Just nu är sötisen i Stockholm hos sin bror. De var och såg på Ozzy igår. Hans 30års present. Kanske dags att jag börjar planera min 30 års fest snart också. Inte så lång tid kvar nu. Tyvärr blir det nog alkoholfritt men förhoppningsvis tycker mina vänner om mig ändå :p

Imorgon går jag in i v26 och min bebbe är fortfarande slö. Är det normal? Vet inte om jag ska bli orolig eller om det bara är så att den är lat. Den rör på sig ca en halv minut och sen kan de ta flera timmar till nästa gång. Sätter jag handen på magen när den sparkar så slutar den oftast. Får se vad min bm säger när jag ska dit i v27.

Förra veckan

Förra veckan var nog ganska bra. Min sötis var här måndag till torsdag. Han skämde bort mig med massa gott, kärlek och massage. Jag känner mig lugn och trygg när han är här, annars stressas jag upp mig på allt. Kanske därför blodtrycket är högt?

Trist bara att han skulle hem sen. Men på fredagen var jag tvungen att åka till stan och fixa med viktiga papper. Frågade om han ville komma till stan. Så han kom och bjöd mig på kinabuffe. Underbart.

På lördagen var det dags för O att sätta igång bjj träningen så jag cyklade dit med pojkarna. Det var mycket barn och väldigt rörigt. Men han verkade ha kul ändå. Såg sen på forumet att de vill ha en till barntränare och det kan nog behövas. Jag passade även på att kolla lite på thainybörjarna. En tjej fanns med. Hon ville varken lyfta benet för att sparka eller knäa. Funderade på vad hon gjorde där och jag tror att tränaren undrade det samma. Man kan väl allafall försöka, men lite senare verkade hon allafall ha kommit igång.

Jag har även roat mig att sy byxor. Mina och Os. Han fick nya byxor när underhållet kom och en vecka senare hade han haft sönder dom. Jag blir lika sur varje gång. Påstår att han sprungit men det får man inte hål på knäna av.

I lördags blev min bror och hans kompis rånade av en knivbeväpnad person. På sina mobiler. Rånaren kollade även deras id kort och sa att han skulle döda dom ifall de anmälde. Men de fick behålla sina simkort. Min brors kompis blev livrädd eftersom han bor på området. Men de anmälde allafall. Jag tror att det är nån jäkla febis bara som är stor i orden. Fick veta igår kväll att polisen har tagit fast någon och min bror ska dit idag och kolla om det är rätt person. Hoppas.

Igår kväll började mina pojkar bråka över en fil. W var arg på O som hade tagit allt och det var ett jävla liv. Gissa hur glad jag blev i morse när jag hittade en halv filförpackning på mikron. Den var ju inte alls slut bara O som slarvat att ställa undan. Det är inte första gången den här veckan, han gjorde samma sak med mjölken för några dagar sen men den lyckades jag rädda. Jag har inte råd att de slösar så där.

RSS 2.0