Sjuk

Jag bloggar så lite så jag hade nästan glömt mitt lösenord hit. Eller så är det bara för att jag är sjuk.
Igår kväll fick jag feber. Men värst är det med hostan. Halsen spricker sönder av allt hostande. Jag vill helst av allt leva på glass nu men då väger jag nog hundra kilo sen när jag är frisk.

NU är min bebbe på bvc med sin pappa. Jobbigt att springa varje vecka för att mäta huvudet. Förra veckan var vi på ul igen. De kollade hjärnan och knölen på ryggen. Men de hittade inga fel. Idag ringde hennes dr och sa att hon kanske bara är en tjej med stort huvud. Hon ska fortsätta mätas varje vecka men det behövs inga fler undersökningar för tillfället.

Påsken har varit bra. Vi var hos våra föräldrar. Lilla M kräktes mitt i skallen på O när han lyfte upp henne ovanför huvudet på sig själv. Det var roligt. Ångrar att jag inte tog en bild. MIna föräldrar bjöd på potatisgratäng och fläskfile och sötis föräldrar på tacopaj. Jag höll mig borta från påskgodiset ganska bra. Det blev bara några chokladbitar men de smakade bara massa fett så jag gav upp.

Mina stora pojkar har börjat skolan igen och lilla m har sovit fyra nätter i rad nu. Duktiga lilla tjejen. Påskdagen fick henne att vända dygnet rätt. Hoppas att det fortsätter så.

Jag funderar på att köpa en smyckeskrin åt henne. Tror det är guldfynd som hade ett billigt med disney motiv. Tänkte att hon skulle ha sina smycken hon fick på dopet där i. Men sen såg jag en prinsesstidning på konsum med massa ringar i med disneyprinsessor på. Är det galet att börja samla sånt redan nu? Tänkte så att hon kan leka prinsessa när hon blir större? Vet ju att jag själv älskade sånt som barn.

Nu ska jag bädda ner mig i sängen och läsa lite. Skönt att få vara ensam hemma en stund.

bla bla bla

Den här veckan hade jag planerat massa träning eftersom min pojkvän är sjukskriven. Det blev inte så mycket som jag hade hoppats på. Har varit ganska trött och det är så skönt att ha honom här så att vi kan dela på att ta hand om vår lilla prinsessa. Vi behöver vända på hennes dygn, vilket inte är så lätt. Hon struntar fullkomligt i oss om hon är trött, då kan hon sova sig igenom allt. Det går inte att hålla henne vaken.

Min sötis har sagt upp sin lägenhet. Får se när han flyttar in här. Hoppas att han slipper vänta i tre månader. Hans pappa har redan satt igång med att hjälpa honom packa. Så nu har jag lite lådor i hallen. Vet inte vad jag ska lägga hans grejer, har ju inte ens plats för mina egna. Men jag ska nog komma på nåt.

Jag har även börjat rensa ur i pojkarnas rum. Hur kan de ha så sjukt mycket saker? Igår skulle jag ut och jogga efter att jag städat. Kände inte av allergin speciellt mycket. Nyste bara lite. Men direkt när jag började jogga kände jag att det hade satt sig på andingen. Kunde bara springa några meter sen fick jag knappt luft och min anding tjöt som en astmatikers. Det fick bli två rundor promenad istället. Jag lyckades allafall jogga ett varv i måndags utan att stanna. Bara ren envishet som fick mig att komma runt då. Dagen efter var inte mina ben och knän glada. Trots det tränade jag bjj på kvällen. Hej benhinneinflammation eller nåt.

Idag har min pojkvän varit till en dr och fått en spruta i sin dumma axel. Han blev även sjukskriven månaden ut. Tråkigt för han. Hoppas att sprutan hjälper. Var något pucko till dr som ringde igår för att tala om att de inte hittat nåt på röntgen och att de inte kunde hjälpa honom. Då frågade han om han skulle fortsätta gå runt och ha ont.  Ja absolut svarade läkaren. Så min sötis var inte glad och ringde och sa att han vill ha en annan dr, en som kan svenska. Det borde vara förbjudet att jobba som läkare om man inte kan språket ordentligt.

Igår fick jag ett hemskt sms. En vän fick en bebis i måndags. Igår hade de åkt tillbaka för en efterkontroll och då visade det sig att bebisen har dålig syretillförsel för hjärtat pumpar blodet för sakta. Så de fick läggas in där vi låg med m. Har inte hört något mer. Känns så otäckt om det är nåt fel på hjärtat.

Lilla M ska göra ett nytt ultraljud på sin hjärna nästa vecka. Hoppas att det inte visar några konstigheter. Hon verkar allafall utvecklas normalt. Just nu tränar hon på att lära sig krypa för fullt. Pladdrar massor också. Nappflaskan vill hon gärna försöka hålla själv. Imorgon blir min underbara lilla tjej fem månader. Tiden går fort. Man kan inte tror att hon är född för tidigt.

Två hål i mitt hjärta

Så kändes det igår kväll när jag skulle sova. De är två personer som alltid kommer saknas i mitt liv. På nåt sätt får jag lära mig leva med det.

Jag tänkte blogga för jag fick för mig att jag hade saker att berätta, men nu har jag glömt bort vad det var.

Kanske kommer jag snart att förska lägga bilder i min blogg. Jag fick en ny kamera av min pojkvän i torsdags. Snällt. Jag fick även en tonfisk pizza och två drickor till för jag kunde inte bestämma vilken sort jag ville ha. Han är ganska söt ibland min sötis.

Nu är min pojkvän på LAN i Stockholm, mina pojkar är ute och min söta bebbe sover. Jag har länge funderat på om hon har en knöl på ena sida av ryggen. Tänkt att jag bara inbillat mig och osäker på vilken sida. Men nu har jag kommit fram till att det finns en liten knöl bara på en sida. Känns knappt och syns. Så nu oroar jag mig för det också. Kanske är det bara en sån där förkylningsknöl. Ska till bvc på måndag igen för att mäta huvudet. Får se om sköterskan hittar nån knöl då.

Ikväll ska jag nog se dirty dancing. Är lite sugen på det. Igår såg jag på flying daggers. Gillar den filmen, tror att jag ska köpa den. De är så vackra den där typen av filmer men jag gillar även handlingen mycket i just den filmen.

Nu ska jag städa lite innan den lilla damen vaknar. Det ser ut som att jag haft en orkan i vardagsrummet.

Bvc och bjj

Jag och min sötis gick iväg med lilla m till bvc igår. Tyvärr hade inte sköterskan fått infon av vad ultraljudet visade. Förra veckan hade m ett huvudomfång på 44 och igår 44,3. Vi fick även mäta våra skallar.
M ska fortsätta mäta huvudet en gång i veckan och om två veckor ska hon göra ett ul igen.
Jag frågade sköterskan om det kunde stanna upp och det kunde det sa hon. Hon hade haft en annan bebis som huvudet också hade dragit iväg på och det blivit fullt pådrag men så hade de stannat upp. Hoppas det blir så för m också.

Eftersom vi ändå var där tyckte vi att vi kunde väga och mäta också. När jag lyfter upp m för att lägga henne på vägen så ser jag att det inte finns något papper på den. Sköterkan kommer på det också och börjar greja. Tänker att jag ska lägga tillbaka m på skötbordet ifall hon skulle kissa men tänkte att det här går ju fort. Precis då kissar hon på mig. Jag fick en stor blöt fläck på tröjan. Busunge.

På kvällen  var jag iväg och tränade bjj. Tror det går bättre för varje pass. Fast jag hade absolut ingen kondition. Behöver ut och springa. Får se om jag har råd att köpa skor för det i slutet av den här månaden.
Funderar på om jag klämde en nerv eller nåt i slutet av passet. Känns som att jag håller på att tappa ett ben.

Nu ska jag ut med sura m en sväng.

stort huvud

Vad dagarna går fort. Livet bara rinner iväg eller nåt. Inte gör jag något speciellt heller direkt.

Jag har varit ganska trött på sista tiden. Först baka och greja inför lilla damens dop. Sen baka mer till pappas 60års kalas. Nu vill jag aldrig mer baka känns det som. Ingen bjj träning har det blivit heller på sista tiden. Däremot ett gympass. Det var nästan ett år sen jag tränade där. Jag hade inte blivit svagare allafall.

Min dotters huvud växer för fort. Förra veckan var på vi barnmottagningen för läkarundersökning och läkaren skickade oss vidare till röntgen för ett ul på hjärnan. Jag börjar tycka att det är jätteobehagligt. Var inte så orolig i början men nu är jag det. De ringde min pojkvän när jag var på gymmet. Han kom inte ihåg vad de sa om ul mer än att det inte var någon fara med huvudet för att de har bra koll. De lugnar inte mig. Tänk om hon får vattenskalle och måste opera sig. Jag tror jag dör om de måste operera hennes hjärna. Kanske oroar jag mig i onödan. Imorgon ska jag till bvc, hoppas de kan säga nåt lugnande.

Lilla M är allafall allas lilla ögonsten. O tjatade om att få ta med sig kort på henne till skolan för han vill visa upp henne (tror de flesta redan sett henne). W talade om att han berättat i skolan vilket skåp vi har hennes burkmat i. Ifall de vill komma och hälsa på för att se henne äta. Eller så kunde vi ju ta med hennes stol och saker till skolan så kan hon äta där. Stolta storebröder eller vadå =)


RSS 2.0