Helgen

Jag känner mig sliten. Fast jag gör inte så mycket. Men det känns ändå som att jag håller på att tillfriskna eller vad man ska kalla det. Hjärtklappningen mm har lugnat ner sig.
Igår kollade jag blodtrycket på vårdcentralen det vara ca 150/100 ungefär som hemma de senaste dagarna.
Min dr ska ringa imorgon och tala om hur vi ska göra med trycket och jag bör nog även få svar på blodproverna som jag lämnade i torsdags. Hoppas min sköldkörtel funkar bra.

I helgen hade jag fullt upp, jag som är van att göra ingenting. Släktträff i lördags. MIn sambos släkt. Då fick vi äntligen träffa barnens nya kusin. LIk son pappa. Det var en trevlig dag/kväll men jag hade inte räknat med att komma hem mitt i natten.

På söndagen ringde pappa och skulle köra oss till marknaden. Jag tog bara med pojkarna. Bebben fick stanna hemma med sin pappa. Direkt efter marknaden blev det kalas för min systerson som fyllt fem år och efter det så blev det bjj. En tjej på min klubb har startat tjejpass. Kul. Det gick ganska bra att träna fast jag bara ätit frukost och lite bullar på kalaset. Men jag måste bli starkare. Känner mig sjukt svag jämfört med de andra tjejerna. Vet inte hur jag ska komma ifatt dom?

På söndagkvällen gick jag och baby M till konsum. När jag packat upp mina varor på bandet så stoppar gubben framför in ett utländskmynt och det blir stopp i myntgrejen. Kassörskan kämpar med att få bort det. Min bebis börjar bli otålig och det börjar bli kö bakom mig. En ny kassörska kommer och försöker. Det går inte. Så hon öppnar en ny kassa. Alla rusar dit. Kassörskorna struntar helt i mig som väntat jättelänge och har varor på bandet. Står och funderar på om jag ska gå eller stanna. Klockan var mycket och jag skulle inte hinna till ica. Börjar plocka mina varor från bandet som dessutom började rulla. Fick jag någon hjälp. Nej. Det vara bara att gå och ställe sig sist i kön. Jävla egomänniskor. Det var bara mannen som stod sist som erbjöd mig att gå före. Sen när jag väl kommer fram i kassan möts jag av ett surt hej. Jag känner mig jättearg. Funderar på att prata med butikschefen. Det här är andra gången på kort tid som det händer. Jag tycker inte att det är okej? Tycker ni det? Skulle ni bli arga eller är det jag som överdriver?
Men jag känner att om det händer igen får jag nog ett utbrott. Och den första gången var riktigt elakt. Man blir ju ganska begränad med varor på bandet och en bebis i vagn, jag tycker att det inte borde vara för mycket begärt med lite hjälp att byta kassa då. Speciellt när de vet att jag väntat länge innan de andra ens har börjat köa.

NU kom W hem och då vaknde baby M. Ska försöka roa henne ett tag nu. Ikväll blir det nog träning.

Lite om min dag

Uppropet gick bra för pojkarna och båda verkade glada även om de tycker att det är tråkigt att sommarlovet är slut.

Idag hade jag planerat att träna thaiboxning men jag fick ingen läkartid. I stället ska min läkare ringa mig imorgon.
Jag tycker att hjärtklappningen börjar känna som nåt konstigt fladder och så blir jag helt slut i kroppen när det händer. Sen efter ett tag är jag som vanligt igen och tror att jag inbillar mig allt. Nu på kvällen har det börjat sticka i fingrar och tår och så värker det. Nåt är galet med kroppen men frågan är om min läkare kommer ta reda på vad. HUr ska jag förklara på ett bra sätt när han ringer?

Jag vill ju träna bjj imorgon men jag vill ha en dr som säger att det inte är nåt fel på min kropp innan. Är även sugen på att jogga och gymma.

Idag åkte D iväg och köpte en mobil åt mig. Gulligt. Undrar om det går att blogga från den? Får ta reda på det när jag orkar.

Baby M bråkade massor idag och tyckte att jag skulle hjälpa henne att stå mot soffan. Hon är nog lite feg. Men efter ett tag så släppte det och hon ställde sig hela tiden. Plocka grejer från bordet gör hon oxå och håller i sig med en hand. Hon försökte även gå lite längts soffan. Full fart på bebben idag. Har ni sett comhem reklamen med bebisarna som pratar? Melissar gillar den reklamen. Hon stannar alltid till och lyssnar när den kommer. Jag tror hon förstår vad de säger ;)

Imorgon ska pojkarna få gå till en riktig frisör för första gången. Spännande. Det är ju skolfotografering nästa vecka och de har inte blivit klippta på flera månader. Vet att det är inne med långhåriga pojkar som ser ut som tjejer men jag tycker inte det är fint. Vill att mina pojkar ska se ut som pojkar, sen kan de har rosa på sig om de vill. Såg föresten två ettor idag som hade på sig såna där sparkdräkter i skolan. Har man det i skolan, är inte det typ som en pyjamas nästan?


små saker

Nu har mobilen blivit helt galen. C knappen och den andra trycka bort knappen funkar inte som de ska. Helt plötsligt skriver de bokstäver hur som helst och skickar iväg. Det går inte att trycka bort nåt heller utan jag måste stänga av den. Eftersom jag pratade med min syster sist så ringer den henne oxå. Den lyster hela tiden, även när den är avstängd och batteriet är ute. Nån som vet vad som är fel?

Idag har jag varit på öb. D köpte en sockervaddsmaskin. Själv köpte jag bara småsaker som kattmat mm. Vi köpte även med oss McD mat hem. Pojkarna fick varsin smurf i happy mealen. Så jag kände att jag var tvungen att kolla på trailern till nya smurfarna. Blev ganska besviken. Men letade upp gamla smurfarana på youtube. Det fanns flera avsnitt där så pojkarna fastande framför smurfarna med varsin sockervadd.

Just nu börjar jag få en hemsk huvudvärk. Hoppas att det inte beror på trycket. 178/118 visar mätaren nu.
Det var högt när jag var och kollade hos en sköterska. Hon pratade med en dr som sa kom tillbaka om två veckor och kolla igen. Fick inga nya mediciner heller. Har varit utan i snart två månader men blodtrycker har varit högt över ett år. Snart blir jag arg när de inte vill kolla varför. Specialistmödra vården sa att jag måste ha haft det innan och familjeläkarna tror att det beror på graviditeten och kommer gå över. Fast jag får ju inte ens träffa någon läkare, får bara info via sköterskor.

I onsdags började jag få obehaglig hjärtklappning. Känns inte som vanlig. KOmmer även helt plötsligt fast jag vilar och inte är stressad eller upprörd. Mätaren visar då även att pulsen går över hundra. Får se om jag får komma till en dr imorgon. Är rädd att nåt ska vara fel på hjärtat. Har tränat fast jag inte känt mig helt bra. Dumt jag vet men kunde inte låta bli. Hade ju redan varit sjuk en vecka och vilat. Förhoppningsvis är kroppen bara överansträngd.

Veckans träning: Jogging, gympass, två bjj pass och en massa cyklande varje dag utom idag. Hade inte kroppen bråkat så hade jag tränat mera eftersom min sambo varit hemma hela veckan. Imorgon drar höstterminen igång och jag vill träna bjj, thai och gymma. Så om det är nåt fel på mitt hjärta kommer jag dö av sorg av att inte få träna.

Imorgon börjar även pojkarna skolan igen. O börjar fyran och W börjar tvåan. Stora killar. Tur att jag har en liten bebis kvar hemma. Igår ställde hon sig upp mellan soffan och bordet. Även hon börjar bli stor.

NU måste jag försöka sova så jag kommer upp imorgon. Hoppas larmet funkar som det ska på den galna mobilen. Börjar få ont i nacken nu. Kanske blir hela kroppen galen.

Är det huvudlöss?

Idag berättade min syster att hon fått löss. Tydligen hennes nya pojkväns dotter som smittat henne.
Men det som jag tycker är roligt med det hela är att hon berättade att när hon ringt och sagt att hon inte kunde komma till sitt vuxendagis idag för att hon fått löss så hade de frågat henne om det var huvudlöss.
Jag tyckte att hon borde svarat, nej flatlöss ;)

På tal om äckliga kryp så upptäckte jag nu på kvällen att jag fått plattbaggar i skafferiet. Fan så äckligt. Har typ slängt nästan allt därinne nu. Hoppas de oöppnade förpackningarna klarar sig. Vi som handlat så mycket pasta mm. Trist. Nu kommer jag säkert att drömma om massa kryp. Hatar insekter. Får se om vi måste ringa anticimex.
Hoppas vällingen som står i ett annat skåp får vara i fred.

Annars idag då så har min bebis klättrat upp i sin babysitter själv. Hon hade även ställt sig upp i soffan när jag inte var hemma. Nu börjar jag se att hon har ett jättehuvud. Vet inte om det växt mer eller om det bara syns bättre nu när hon sätter sig på knäna hela tiden. Känns lite otäckt. Tycker hennes huvud påminner om de svältande barnen i afrika, de ser ju också ut att ha jätte huvuden.

På kvällen åkte jag iväg för att träna. Var ganska ångestfylld och funderade på om jag hade nåt på det passet att göra samtidigt som jag funderade på om jag verkligen är frisk. Halsen känns inte riktigt bra och till och från känner jag att jag har nåt elakt i kroppen. Det slutade med att jag kollade på efter en lång beslutsångest. Trist för det var mycket tjejer där och det händer inte ofta. Kännas som att jag kommer få massa stryk nästa gång jag tränar. Det tycker jag inte om.

Imorgon ska jag kolla blodtrycket. Nu har den visat 180/117 flera dagar i rad så idag fick jag nog. Får se om det visar högt imorgon och om de tänker göra nåt åt saken då.

Snurrigt

Idag har jag lyckats lura iväg Linnea och mig själv till konsum i onödan. Såg en lapp om fiskdamm mm för några dagarn sen. Jag läste bara fredag. Men på nåt vis på vägen dit när vi håller på att smsa får jag upp i huvudet datumet 19e. Kunde det inte ha dykt upp i skallen lite tidigare. Men jag får väl skylla på att jag är sjuk.

Den här förkylningen verkar inte vilja släppa taget. Högt tryck har jag idag också 180/117. Sällan jag kommer upp i 180. Kanske för att jag är sjuk eller blir stressad av min bebis. Solstrålen är nog oxå sjuk. Hon ar varit snuvig i flera dagar men idag är hon grinig och gnällig mest hela tiden. Inget passar damen idag, känns väldigt frustrerande. Hon har ingen feber men jag blir inte förvånad om det kommer.


Sjuk

I natt har jag haft feber, ont i halsen, hemsk tandvärk och bråkande dammallergi. Fattades bara magsjuka eller vad säger ni?
Min bebis sov allafall hur snäll som helst efter att ha bråkat två nätter i rad. Alltid nåt att vara tacksam över.

Idag fick jag brev om ultraljudet som hon gjorde förra veckan. Det ser helt normalt ut, normalt vida hålrum i hjärnan står det. Men de sa redan då att de inte hittat nåt och att vi inte har nåt att oroa oss för men att de skulle kolla nogrannare på bilderna. Baby Ms huvud ligger uppe på den streckade delen av kurvan. Skönt att det inte är nåt fel på henne. 

Det är full fart på henne. Drygt att jaga bebis när man är sjuk. Skulle behöva en lekhage eller nåt. Hon har börjat klättra lite smått och sätter sig på knäna. Mammamamam säger hon ibland också men jag tror det bara är ljud.

De stora pojkarna är mest ute och leker med sina vänner. Åker omkring överallt. De har blivit så stora känns det som. Tiden går för fort. Deras pappa är och jobbar efter att ha varit sjukskriven i en vecka.

varför?

Varför fick jag för mig att måla om nu?
Att fixa till mitt vardagsrum går i snigelfart. Men nu har min bror varit här och målat mera.
Alla möbler är mer ihoptryckta än vanligt och de ligger tidningspapper överallt.
Vad ska jag göra med min bebis. Hon vill ju krypa överallt. Nu finns det ingen plats alls för det.
Jag behöver ett större hem.
Men det är bara att stå ut ett tag till. Förhoppningvis är det värt det


RSS 2.0