lite blandat

Ny vecka men det känns som att det är helg. Förra veckan kändes lite stressigt. Jag tvingade iväg mig på bokrea. Receptboken jag ville ha var slutsåld men jag fick tag i nästan allt annat som jag ville ha. Två kassar böcker fick jag och min pojkvän tyckte att jag var galen. Men jag älskar böcker.

Ingen svarade på W kalasinbjudningar heller, vi som anstängt oss så mycket för att dela ut dom. Dyra var de också. En fick vi tag på torsdagen som ville komma och en annan på fredag. Ws pappa fick ringa runt och fråga. Efter att fått flera nej han hade inte tänkt komma gav han upp och ville inte ringa fler. En hörde av sig och var sjuk. Så typ två personer av 11 tackade ja. Blir så arg att folk inte kan höra av sig när det står på inbjudan att vi vill ha svar. Vi ombokade allafall kalastet. Tänk om vi stått där och bara två barn + w kommit. Det skulle vi ha fått betala 500kr för.

I fredags var jag och handlade med pappa. Lyckades hitta en till bok på Willys bokrea. Sen åkte vi till ikea och köpte en liten bokhylla till mig som jag ska ha i garderoben och ha Ms kläder på. Jag behöver mer förvaringsgrejer så kanske det går lättare att hålla ordnig här hemma. Sen plockade vi upp min sötis som bjöd på mcd.

Igår hade vi "vuxen" kalas för W. Det var bara våra familjer som kom. Jag hade bjudit pojkarnas gudmödrar men de tackade nej.

Igår lyckades jag få ur min bebis några småskratt. Det var kul för hon är lite svårflirtad. Imorgon ska vi till bvc sen ska jag träna. Vilket är pinsamt eftersom jag är för tjock för min gi. Så det får bli judobyxor och tröja eller nåt. Pojkarna har sportlov den här veckan. Funderar på om det är dags för ett besök på busborgen då. Jag skulle oxå behöva busa där. Tappa lite fläsk för på söndag ska vi på dop och jag kan inte ha mina kläder.

Jag hoppas att jag hinner gå ner lite till Ms dop så att jag kan ha nåt fint på mig. Jag har spanat in tre klänningar på nätet som jag vill ha. Jag har köpt naturdiet grejer men är inte alls sugen på att använda dom. Hittar inte locket till min shaker heller. Funderar på om nån kastat den när jag låg på lasarettet.

Dagens blodtyck enligt min mätare 164/117. Den visade det större delen av dagen igår.

duktiga pojkar

Jag har huvuvvärk. Har haft det i flera dagar. Min blodtrycksmätare vitar 164/112 nu. Kanske är därför?
Igår hade jag fått tid för en koll men jag sov. M sov så bra och jag var så trött. Så jag fick sova två fyra timmarspass. Det kommer kosta mig 100kr för uteblivet besök men det var det värt. Var länge sen jag sov så bra. Sen var jag pigg resten av dagen och nästan hela natten.

Min bror kom och var barnvakt så jag kunde cykla till Hälla och köpa presenter till W. Såg en fin svart mössa till M som jag ångrar att jag inte köpte. Efter två pojkar så har jag nästan bara velat klä min bebisflicka i rosa. Men nu är det kanske dags att hon få vara lite tuffare också.

Efter att jag kom hem så gick jag, W och M för att lämna inbjudningskort till hans kalas. O gick till en kompis. Det tog oss ca två timmar att gå runt med en kort sväng förbi Linnea också. Två tackade nej på en gång. Är ju sportlov nästa vecka. De andra har inte hört av sig. Hoppas att kalaset blir av.

Jag frågade pojkarna om min bror bytit blöja på M när jag var och handlade men O sa att det hade han gjort. Sen ville han göra det igen på kvällen och W hjälpte till. M har duktiga bröder. Det är skönt att kunna få lite hjälp ibland.

Idag har jag varit sjukt trött. Ville inte vakna alls. Men vi gick upp extra tidigt idag eftersom min lilla son fyller åtta år.
Vi har bara firat lite på morgonen eftersom han ska få ha kalas på lördag och söndag.

Men nu håller min bebis på att bli arg så jag ska försöka ta och roa henne nu.

Vita linjen?

Just nu försöker jag få min bebis att somna men hon vägrar. Tänk om hon kunde förstå att hon ska sova på natten. Nu har hon allafall ökat på så att hon kan sova fyra timmar i streck men för det mesta gör hon inte det. Varannan timme är bra att vakna verkar hon tycka. Jobbigt.

Idag skulle jag ha tränat. En träningskompis frågade igår om jag ville och jag sa ja. Har haft ont i halsen och känt mig hängig hela dagen men åkte dit ändå. Men jag såg henne aldrig där så jag åkte hem. Kanske lika bra att inte träna.

Eller jag handlade på coop extra först. Det blev dyrt. Men innan jag gick ut kollade jag kvittot. Såg att det stod att jag köpt två tidningar av fightermag. Gick för att klaga då men var tvungen att vänta på kassörskan skulle prata klart med nån bekant. Höll på att bli riktigt sur där. Men jag fick allafall tillbaka 49kr utan problem. När jag kommer hem tänkte jag slänga kvittot men kollar det igen. Ser längst ner att jag köpt nåt som heter vita linjen för 36kr. Jag har ingen aning om vad det är. Kollar allt jag köpt och alla har normala namn på kvittot. Funderar på om jag är dum i huvudet som inte kan komma på vad det är eller har de blåst mig på pengar? Blev allafall jätte irriterad på mig själv för att jag inte kollade hela kvittot i affären. Vad fan är vita linjen för nåt?

Undrar om min bebis kände min irritation för hon blev mycket sur och ville varken vara med mig eller sin pappa. Tog ett bad med henne för att lugna oss båda. Hon blir alltid snäll i badet.

Idag har vi även bokat kyrka för dop. M ska ha min systers dopklänning. Så den är väl typ 23år gammal. Jag vill fixa inbjudningarna så fort som möjligt eftersom dopet är om ca en månad medan min pojkvän vill vänta. Vi har redan blivit osams över dopet ;)

Imorgon ska jag försöka träna om jag mår bra. Jag köpte special halstabletter mot halsont i dag och de verkar hjälpa. Jag har inte tid att vara sjuk mer. Måste träna. Nästa helg ska W ha kalas på badhuset och jag misstänker att jag blivit för fet för min baddräkt. Funderar på att äta pulver men jag har ju bara klarat en halv dag som mest. Annars måste jag köpa en ny baddräkt.

sova eller städa?

Just nu försöker jag söva min bebis. Sitter med foten på babysittern och gungar den. Hon är grinig men ögonen börjar gå igen på henne. Vi gillar babysittern. Hon sitter bra i den när hon är vaken, det går att söva henne i den och när hon sover där i så sover hon länge.

Nu är hon snart en 5kg bebis. Vad fort det går, har märkt att kläder i storlek 62 passar bra nu. Jag fick ju så mycket fina bebiskläder och snart har hon vuxit ur det mesta. Men snart får hon ju två bebiskompisar och en bebiskusin. Får se om nån av dom blir en tjej som kan ta över kläderna.

Min pojkvän jobbar massor hela tiden, tråkigt men bra för honom. Ibörjan av veckan så fick han ändrade tider till att jobba kväll/natt. Jag blev så glad för då skulle han kunna passa sina barn på förmiddagrna och jag kunde gymma eller simma. Men det höll bara en dag för sen började han jobba dubbelpass. Finns massor att göra och han vill tjäna extra pengar.

Idag kom reklamen på bokrean. Finns så mycket jag vill ha men det jag ska köpa om jag får tag på är:
One more slice
Paganinikontraktet
Strindbergs stjärna

Igår fick jag ett paket från buzzador. Jag ska göra fisk med tacokryddor. Får se hur det ska gå. Jag och barnen är inte så förtjusta i fisk och deras pappa är kräsen när det gäller kryddor och grönsaker. Men det är därför jag tackade ja för vi behöver bli bättre på att äta fisk. Det såg allafall gott ut på recepten så vi får hoppas att det är det.

Nu sover bebisen. Tror att jag också ska vila. Fast jag behöver verkligen städa också. Beslutsångest...

dags att blogga igen

Linnea tycker att det är dags för mig att blogga igen.

Jag sover knappt något längre. Min bebis ska vara uppe om nätterna tycker hon. Förut sov hon på förmiddagarna men inte inte nu längre. Tror att jag sover ca 4 timmar om dygnet. Trodde att kroppen började vänja sig men i onsdags bröt jag ihop halv sju på morgonen. Jag bara grät och det kändes som att jag inte kunde andas. Tror kroppen sa ifrån. Då fick hennes pappa ta henne. Jag försöker låta honom sova så mycket som möjligt eftersom han jobbar nästan all sin vakna tid. Jag sov i fyra timmar sen vaknade jag och var pigg och glad.

Det blev en promenad till Hälla med fröken bebbe. Vädret var fint och skönt och det var inte jobbigt alls att gå. Vi shoppade lite på lindex och hm först. Sen gick vi till Ikea där hon fick två tygbollar. Jag har länge velat ha en babysitter åt henne så vi gick inte på maxi. Tre stycken hade de kvar men de kostade 100kr mer nu än förra året. Fast det är kanske en annan modell nu. Den är ganska stor. Jag hade beslutsångest om jag skulle köpa den eller inte. Men jag bestämde mig för att göra det så det var bara att slänga babysittern över vagnen. Hon verkar gilla den. Den har den handtag vilket gör att jag lätt kan lyfta den om jag vill byta rum. Perfekt när man ska laga mat då kan hon sitta där i och kolla på.

Vet inte om promenaden tog på mina krafter utan att jag visste om det för de senaste dagarna har jag varit helt slut i kroppen. Känns som spaghetti. Kanske är för att jag är förkyld. Så det har inte blivit någon träning heller för mig den här veckan. Det suger. Jag vill träna bjj men det kanske inte är så smart när man har hosta.

Min bebis bara växer, nu börjar storlek 50 bli trångt och snart är hon tre månader. Nu är hon ingen minibebis längre även om hon är liten för sin ålder. (snart tre månader, redan)
Tyvärr växer smultronmärket i ansiktet på henne också. Det ser ut som en stor blodblåsa. Det på huvudet verkar ha stannat av. Önskar att de kunde börja försvinna.

Imorgon är planen att jag ska på bio med mina pojkar och se Trassel. Jag känner att jag knappt hinner med dom längre. Först sjuk i havandskapsförgiftning och bo på lasarettet och sen en bebis som tar all tid. Tror att vi behöver umgås utan fröken bebis lite. Men pojkarna älskar sin lillasyster. Det är helt underbart att se. Hon är deras ögonsten. De hjälper till att ta hand om henne, tur det.

Nu är det vråldags tycker lilla M, så då ska hon och jag ta oss till affären och köpa lördagsgodis till hennes bröder.

Just ja, idag köpte jag en begagnad bilbarnstol för 200kr. Inte så snygg men det kan man inte begära för det priset. Vill att hon ska ha nåt att sova i när vi åker och badar. Bil åker vi nästan aldrig ändå.

RSS 2.0