Midsommar

Mina barn har fått en kusin, en liten tjej. Tänk vad hon och baby M kommer hittat på bus tillsammans sen.

På midsommar var vi ute på Dåvö i min pojkes föräldras sommarstuga. Det blir sång, dans och lek där på en äng med de andra sommarstugeboendena. Fast mina barn är mer intresserade av fiskdamm och lottdragningen. I fiskdammen fick de tom och jerry påsar. Mina pojkar tiggde till sig flera påsa och flera lotter. W valde plast, muggar, bestick och tallrickar vilket fick många att skratta eftersom det fast leksaker. Men han hade redan vunnit ett paket löständer så han var nöjd. O valde skrivböcker.

Baby M fick träffas sin pappas kusinbebbe som är två månader äldre men han var inte alls intresserad av att leka eller prata med henne. Inte ens ett leeende fick hon Fast jag såg aldrig den bebin le alls. Baby M har varit jättesnäll. Glad och log mot alla. Skönt, det var så jobbigt när hon grinade åt alla förut men den perioden varkar vara över.

Igår kom vi hem och jag var väldigt sugen på att dra ut och jogga. Men trycket var högt och dr Linnea avrådde. Min pojke tyckte inte heller att jag skulle jogga. Får se om jag får träffa nån dr nästa vecka och om de tänker utreda vad trycket beror på. Känns som att de ökat på sista tiden.

Så istället för att jogga så lånade jag pengar av min pojke och köpte hem gamla spel till Wii. Så igår blev det:

Zelda
Zelda Ocarina of time (heter den så?)
Super Metriod
Mario (Super N)

Fast när jag köpt dom var jag för trött för att spela. Men mina pojkar spelade. Det är ju också kul, att se dom spela samma spel som jag spelade som barn. Fast jag känner mig fortfarande som ett barn, blir nog aldrig vuxen.

Mitt inre kaos

Nu är jag inne i en period igen där det känns som att jag försöker äta ihjäl mig.
Jag vet inte varför jag gör så mot mig själv. Jag äter fast jag inte ens är sugen. Det är som ett tvång. Blir rastlös och orolig om jag inte äter. Men sen kommer ångesten. Jag hatar ju det här. Jag vill inte vara en tjockis. Det är inte jag. Jag är ser ju mig som en sportig person. Utsidan stämmer inte överrens med insidan.

Det förstör så mycket för mig. Jag känner mig inte som mig själv med allt det här fläsket på kroppen. Det känns som att den här kroppen hindrar mig från att leva ordentligt. Nu är ju min kropp sjuk oxå säkert på grund av allt fett. Tänker på blodtrycket. Går nästan runt och väntar på en stroke. Är det vad som ska krävas innan jag gör nåt åt saken men då kanske det är försent. Ska det behöva gå så långt. Diabetes och blodproppar är jag oxå orolig för.

Jag tror att jag måste försöka få ordning på mitt inre kaos. Det verkar spegla min kropp och mitt hem. Jag måste försöka hitta någon sorts balans här i livet. Hur gör man det?

För det är nog så att jag måste ta hand om mitt inre innan jag kan ta hand om det yttre. Eller vad tror ni?

Stressad och orolig

Hur gör ni andra för att hinna allt?
Det känns som att jag inte hinner nånting och dagarna bara går. Ångest!
Jag vill ha regn, då behöver jag inte känna att jag måste gå ut allafall.

Jag försöker städa och greja här hemma. Plugga till gamla tentor (går inte alls eftersom min bebis sover mindre än en halvtimme i taget för det mesta). Jag kan inte ens läsa böcker eller se på film längre. Har ingen koncentration alls nu för tiden. Kanske för att jag känner att jag ligger efter med livet och måste komma ifatt. Varför kan jag inte bara göra en sak i taget?

Jag är även så orolig över vad jag ska göra när föräldraledigheten eller slut. Jag vill jobba på lasarettet tror jag. Fattar inte varför men det är nåt speciellt med sjukhus. Tyvärr vill de ju inte ha undersköterskor längre och jag har ingen hjärna till att plugga vidare. Hjälpen jag skulle få med mina koncentrations problem verkar inte bli av. De skulle ha skickat en ny tid i jan men jag är väl bortglöm som vanligt.

Snart måste jag även börja oroa mig för pengar oxå. Barnens pappa skulle ha fått fast anställning den här månaden men istället för han gå för att han inte jobbar för två personer längre efter sin sjukskrivning. Istället har han jobbat i samma takt som de andra och det var tydligen inte okej. Jag blir så arg och tycker det är orättvist. Han har slitit sönder sig och nästan jobbat ihjäl sig och nu får han gå och de andra slöisarna får stanna. Facket gav honom nr till ett ombud men han ringde aldrig. Han tror inte att de kommer hjälpa. Själv tycker jag att han ska försöka allafall.

Vi ska jag flytta ihop nu och tänk om a-kassan dröjer sen. Brukar ju alltid vara krångel i början. Ska vi då leva på min hp på 4000kr + barnbidraget. Får ont i hjärtat ont i magen. Hade hoppats på att slippa hamna i en sån situation igen.

Inte fick jag behålla mina skattepengar heller, dom tog kronolle. Inte oväntat men ibland har jag fått behålla.

Hänt en annan dålig grej också men det tänker jag inte skriva om här.

Varför kan inte mitt liv bara få vara bra nångång? Nåt år kan jag väl få slippa vara nervös och orolig?

Dagens blodtryck 179/118

Så nu har jag gnällt tillräckligt. Dags att börja tänka positivt. Jag har ju tre underbara barn, ett hem, en sambo, katter och mat.


Inte säga att bebin sover bra

Nu har jag en till soffa i mitt vardagsrum och jag har slängt ut min bokhylla, fast jag inte har råd att köpa någon ny.
Så nu är köket fyllt med kartonger med grejer. Vad ska jag göra av allt? försöker rensa ur men jag vill ju inte göra mig av med dvdfilmer, cd-skivor och böcker mm. Sen har jag ju en del prydnadsgrejer som jag vill ha kvar.
Men kanske min blivande sambo hjälper mig att köpa en bokhylla nån gång.

Planen var att mitt vardagsrum skulle bli målat och tapetserat den här veckan. Min pappa och bror kom och spacklade för nån dag sen, sen var det meningen att min bror skulle komma tillbaka och måla men det har han inte gjort. Funderar på att försöka själv snart. Pappa ska sätta upp tapeterna men jag vet inte om jag vill det. Han fick ont i hjärtat efter han spacklat. Får inte lyfta armarna ovanför huvudet.

Nästa månad ska vi flytta ihop. Det innebär att jag förlorar hälfen av min inkomst. Trist. Sen går min föräldraledighet ut nästa månad också. Men jag ska få ta över dagar. Men jag fick bara söka till Oktober. Stämmer det? Jag ska få alla hans dagar som går att få. För vad ska jag annars göra i Oktober, hon är ju inte ens ett år då så hon får inte börja på dagis. Känner mig lite förvirrad.

Det har blivit lite jogging den här veckan. Benen har hållt otroligt bra även fast jag haft lite ont. Jag har masserat på det onda. Är nästan som att massera ett blåmärken fast värre, men det verkar hjälpa. Igår var det nån form av kryp som terra mig när jag sprang, såg ut som en humla som flög runt mig hela tiden, jätte irriterande. Sen kom jag att tänka på den där humleliknade insekten som sprutar larver i ögonen på folk så då blev det fart på mig. Hatar äckliga kryp.

Igår pratade vi om hur bra våran dotter sover. Så här bra sov inte pojkarna förren i kanske två års åldern. Så skulle vi inte ha sagt. Vi fick en jobbig natt med en mycket arg tjej. Funderar på om det kan vara nåt med örat. Hon drar och grejar mycket med höger öra, men det gjorde hon även för någon vecka sen när vi var och kolla och läkaren sa att öronen var så fina. Kände mig dum då, men det verkar vara nåt som är fel med örat. Kanske läkaren slarvade, hon kollade bara ca en sekund i varje öra. Trött liten tjej idag och trötta föräldrar.

RSS 2.0