Ensam, tjock och fattig eller nåt

Den här veckan har jag inte ätit godis. Rekord för mig som inte kan leva utan choklad dagligen. Jag har även minskat lite på maten. Tränat ett pass bjj. Vet inte vad det är för fel på mig men jag har gått upp 2kg under dessa dagar!!!
Hur lyckas jag?

Jag har försökt göra upp en avbetalningsplan med en skuld till CSN. Men de svarade att de redan skickat den till kronofogden och inte kan ta tillbaka det. Det tror jag inte på, de vill nog bara inte. Men man får inte göra avbetalningsplaner med kf så då finns det inte en chans att jag kan betala. Så nu vet jag vad jag har att se framemot med posten vilken dag som helst. Jätteroligt eller inte. Men det är ju mitt eget fel som inte orkade ta tag i det på en gång.

Jag är trött på att vara ensamstående också. Visst jag har pojkvän men jag ser honom ca två gånger i veckan om jag har tur. Efter som han jobbar nästan dygnet runt bor han hos en arbetskamrat. Förra fredagen bjöd hans chef honom på fest och nu vill killen han bor med bjuda han på krogen. Blir ledsen att han inte vill umgås mer med mig och barnen när han är ledig och när han väl är här så spelar han eller sover större delen av tiden.
Jag känner mig ensam. Vet inte om jag har rätt att vara ledsen eller om jag borde vara mer stödjande för att han jobbar så mycket?

Nåt som är positivt är att min bebis sover allt bättre. Blir lika förvånad varje gång hon sover från ca 00-08. Det gör hon kanske varannan dag. Hon bråkar inte lika ofta nu till fyra på natten. Skönt. Så bra sov aldrig mina pojkar när de var bebisar. Hon började även med burkmat igår. Majspure. Det tyckte den lilla damen mycket om. Hon är så duktig min lilla tjej. Imorgon ska jag åka till IKEA om pappas bil fungerar. Min bebis behöver en matstol mm därifrån.

promenad och shopping

Jag lyckades ta mig iväg och träna vilket jag var väldig glad för efteråt. Men det visste jag ju. Jag får så mycket energi efter ett träningspass det känns så skönt. Men jag måste sätta fart att gå ner i vikt så jag kan ha min gi. De var flera gi strypningar igår men jag fick göra nåt liknande med en kille som inte hade gi. Han luktade hästskit. Trevligt eller inte.

Jag kan inte sluta ät choklad. Kommer nog aldrig gå ner i vikt om jag inte slutar. Jag känner mig bara olycklig om jag låter bli. Sen blir jag olycklig av att jag blir fet, fattig och tandlös eller nåt. Ond cirkel, jag måste bryta den på nåt sätt.

Vet inte om jag skrivit det men jag läste nånstans nyligen att för varje 2kg man går upp höjs blodtrycket. Är det därför mitt har blivit så högt? Med mina 15-20kg för mycket. Fast graviditeten verkar ändå har utlöst det. Så jag kanske ska lägga till sjuk också efter fet, fattig och tandlös. Är chokladen värd det?? Nej och ändå äter jag den. Sjuk eller hur?

Idag bestämde jag mig för att gå på promenad med m. Fint väder så det var lika bra att passa på. Det blev en barnvagns promenad till Hälla. Först gick vi till maxi. Jag köpte en rosa ögonskugga till mig och en mössa till lilla M. En svart mössa eftersom det har varit för mycket rosa på sista tiden för henne. Min mamma ville att jag skulle kolla efter fina sängkläder åt henne men det slutade med att jag köpte köksgardiner åt mig själv. Sen köpte jag även lite småsaker på hm och en klädförvaringsgrej på ikea. Nu är jag pank. Så kan det gå när jag blir shoppingsugen.

Nu är klockan snart halv tre på natten och jag försöker vagga m till sömns i sin babysitter. Men hon är inte alls sugen på att sova. Jollrar på för fullt och försöker äta upp sin filt eller nåt. Tror hon somnade vid den här tiden igår och sov till halv sju, då ville hon ha mat och sen somnade hon om. Men de gjorde inte jag. Jag hade ont i nacken efter bjjträningen. Det kändes som nån försökt sluta skallen av mig. Så i två timmar låg jag och försöka somna om innan jag gick upp och tog en ioren. Fick nog sova en timme efter det.

Nu börjar den lilla damen bli sur så jag ska fixa lite mat så kanske hon äter sig tiil sömns.
Godnatt, hoppas jag...

beslutsångest

Ska jag träna bjj eller inte idag? Jag har ju äntligen fått barnvakt.
Men jag är så trött. M var uppe nästan hela natten och på förmiddagen sov hon men hon låg och pep och grejade i sömnen så jag kunde inte sova då. Jag vaknar ju av minsta lilla ljud hon gör.

Jag har ingen matlust heller men har tvingat i mig två rostade smörgåsar med ost.

Känner mig stressad, jag vill ju och behöver träna. Men hur ska jag få kroppen att orka?

Varför kan jag inte bara ta det lugnt nu när jag får vara hemma med min bebis. Varför skaffar jag mig massa måsten? Fast bjj är ju så kul och jag får komma ut och träffa människor vilket behövs när man är hemma med bebis. Men jag har missat hela februari pga hosta. FUnderar på om jag ska hoppa över den här terminen eftersom jag inte betalat än. Lust att shoppa upp pengarna i stället. Det finns ju så mycket som jag behöver.

Fast jag är säker på att jag kommer ångra mig om jag inte tränar. Då kommer ångesten av att jag inte gör det som jag tycker om. För vem vet jag kanske är piggare till nästa träningspass och lilla damen kanske helt plötsligt börjar sova om nätterna.

Nu har jag ca en timme på mig att fundera innan jag måste sticka. Jag ska försöka tvinga i mig nåt mer att äta och se om det känns bättre. Nu har jag allafall fått skriva av mig lite beslutsångest.

RSS 2.0