The legend of Zelda Skyward Sword



Idag fick jag min försenade födelsedags present av mamma, pappa, bror och syster. Så nu väntar jag på att mina pojkar ska komma hem från skolan innan jag testar spelet. Speciellt W älskar Zelda spel.


Mina tårtor

Tårtor

Baby Ms 1-årstårta. Eftersom jag hade dåligt med tid så köpte jag färdiga bottnar som jag fuktade med hallonsoda. Jag köpte ofärgad marsipan som jag blandade med några droppar röd karamellfärg. Som fyllning hade jag alhgrensbilar fluff och geishafluff. Rosana köpte jag färdiga på ica, 3-pack ca 20kr.

Ahlgrensbilar fluff
Jag tog lite mer än halva påsen med bilar och klippte i småbitar. Dessa smältes ned tillsammans med 3dl grädde på svag värme. Grädden får inte koka. Sen fick de stå över natten och dagen efter vispade jag upp det till någon form av fluff.

Geishafluff
150g geisha som jag smälte med 3dl grädde på svag värme. Precis som bilarna fick det stå över natten innan det vispades upp.

Tårtan blev god men väldigt söt. Min syster som snart fyller år vill ha en likadan.

Till mig gjorde jag en jordgubbstårta. Jag använde färdiga marängbottnar. Jag fyllde den med mosade jordgubbar och vit chokladmousse. Jag dekorerade med grädde, jordgubbar och riven vit choklad.

Vit chokladmousse
3dl vispgrädde
200g vit choklad
2st äggulor

Smält chokladen. Vispa äggen lätt och rör ner den smälta chokladen och blanda tills det är slätt och glansigt. Vänd ihop chokladblandningen och grädden, vispa tills allt är blandat. Låt den stå kallt i några timmar.

Tyvärr började min tårta smälta. Jag tror att marängen inte klarade av de vattniga frysjordgubbarna som jag använde. Så denna tårta bakar jag nog inte fören till sommaren med färska gubbar.
Småtårtorna i bakgrunden köpte jag som reserver ifall minna inte skulle gå att äta. Men alla åt och tyckte det var gott.

Fungerade

Det verkar som jag lyckades lära mig hur man lägger upp bilder och länkar. Det finns mer saker som jag behöver lära mig med bloggandet men det tar jag senare.

Snart ska jag försöka orka ta mig ut med baby M. Pojkarna är lediga idag och har gått till kompisar. Min sötis sover men snart ska han iväg och hämta sitt körkort som kom idag, så slipper han släpa omkring på ett stort papper. Men vi behöver en bil också. Någon som vill skänka oss en?

Höja statusen på katter

Det har kommit förslag till en ny djurskyddslag där det ska bli obligatorsikt att kastrera och registera katter. Det tycker jag låter jättebra. Det finns så otroligt många katter som far illa. Så det är på tiden att katternas status höjs. Dags för människor att ta ansvar för de katter som de skaffar.
Det är faktiskt levande varelser vilket otroligt många inte verkar förstå. Läs mer om den nya lagen här http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14001903.ab

Jag måste lära mig det här med bilder



Ny tapet i vardagsrummet. Dagen efter hittade jag klösmärken. Antar att kattdjuren tyckte att det blir finast så.




Dagens middag. Kassler och potatisgratäng, ifall någon undrar.

Helg med bil

I helgen har vi lånat bil av min pappa så igår morse tyckte vi att vi skulle ta en tur till maxi hela familjen. Det kändes jättekonstigt men ändå bra. Eftersom vi ändå var ute och åkte så ville min pojke till rocklunda där hans pappa skulle vara på någon bilmarknad men det kostade 80kr för varje person att gå in så vi struntade idag. Jag tyckte att vi åker till ikea och fikar bara det att halva Västerås verkade vara på Ikea så vi vände där och åkte hem till syster och fikade. Där fanns det också tre barn så det blev fullt hus.

Senare på kvällen släppte min pojkvän av mig på stan och åkte vidare med våra barn hem till sina föräldrar. Fick en latte av I när jag kom fram, sen bjöd hon mig på spicy hot. Efter det blev det bio, Breaking dawn. Jag hade ganska låga förväntningar på den eftersom jag tyckte att New moon och Elipce sög. Men den var faktiskt bra, nästa lika bra som Twilight. Efter bion hade jag fått ett sms av L som skrev att jag aldrig kom och åt smörgåstårta. Blev mycket förvånad eftersom jag inte hört nåt om det, vet inte om det är hon eller jag som är snurrig ;)

Idag var vi iväg till Vallby Friluftsmuseum för att gå på julmarknad. Min bror stod där och sålde lite saker som han hjälp till att tillverka. Jag köpte äppelmust och en kökshanduk av honom.
Efter det åkte vi till stan. Var gratis fotografering med tomten i skrapan men pojkarna tyckte att han var läskig så vi åt på mcd istället. Efter maten ville de åka karausell mm så vi tog en liten sväng till torget innan vi drog hem.

Efter det har jag varit döende och fick vila i några timmar. Snart ska jag sätta igång att städa skåp och under badkaret mm. På tisdag kommer folk för att kolla in lägenhetens status. Vet inte varför men hoppas att det är dags för rotrenovering. Fröken m är ändå vaken. Hon som somnade så tidigt i fredags kväll och sov hela natten. Hon gick upp tidigt (för att vara henne) på lördagen men sen somnade hon i bilen flera gånger så den vändningen på dygnet blev förstörd på engång.

kalas och körkort

Nu har jag en 1-åring. Tiden går fort när man har roligt. Hon blir bara mer underbar för varje dag.
Av oss fick hon en fin klänning eftersom hon är en liten prinsessa. Jag köpte även två hårband men de satt supertight på hennes stora huvud så dem fick hennes kusin, Sen måste man såklart ha leksaker när man fyller år. Hon fick typ klosshink där bitarna ska in i rätt hål, nån sorts piano med figurer, en rosa och en lila bil, nån grej man ska trä ringar på så spelar den. Hon verkar gilla alla.

Jag fick även för mig att göra tårtor, en åt henne och en åt mig eftersom jag fyllde två dagar efter henne. Baby M fick en rosa marsipantårta med ahlgrensbilar fluff och geisha fluff. Min tårta blev jordgubbar, marängbottnar och vit cholklad mousse. Rev lite vit choklad över jordgubbarna också. Båda blev fina men tyvärr börja min smälta. Tror frysgubbar är för vattniga, ska testa med färska gubbar till sommaren. Men alla gilla tårtorna.

Baby M fick en lära gå bil av sin mormor och morfar. Stapelhinkar och kläder av sin farmor och farfar. Av sin gudfar fick hon pop kläder, klänning, kofta och strumpbyxor. Sen kommer det komma presenter av mina syskon. Jag fick en ny gi av min pojke, så nu har jag en svart, + ett tandskydd. Mn familj ska lägga ihop till nåt åt mig, hoppas på ikea presentkort eller nya zelda.

Min bebbe har ju hållt på att gå i flera månader med stöd och verkat nöjd med det. Men sen på sin ettårsdag så var det som hon helt plötsligt tyckte att hon var stor nog att gå själv. Så nu går hon mer och mer varje dag, min duktiga prinsessa.

För ca två veckor sen började min sambo övningsköra och plugga teori. Igår skrev han provet och idag hade han körningen, klarade båda på första försöket. Så idag är vi glada. Får se om vi kan få tag på nån bil sen. Vi kommer nog bara ha råd med nån skruttbil men det är en början allafall. Snart dags för mig att börja med körkortet.

provsvar

Linnea besäller blogginlägg igen;)

Imorgon fyller min prinsessa 1år. Tiden går fort när man har roligt. Det känns så rätt att jag skaffade den lilla damen. Hon bjuder oss på många skratt varje dag, underbara gullunge. Snart ska jag cykla till toysrus och köpa en grej till henne som jag tycker att hon vill ha. Jag tycker att det är svårt att hitta roliga leksaker åt henne, fanns bara massa plastit skit som verkar tråkigt och kostar mycket.

Idag fick jag mina provsvar. Jag har bra blodvärde, elektrolyter, njurvärde och blodsocker. Men jag har för högt allmän kolestrol 6,1 det ska vara mindre än 3. Sen har jag även det onda kolestrolet på 4,2 som ska vara mindre än 3. Samtidigt ligger det goda kolestrolet på 1,45. (Dr skriver inget gränsvärde på det goda men att vi ska avvakta med kolestrolsänkande medicin.)

Hon skriver att jag bör äta mindre fet mat, utesluta fikabröd och röra på mig mer. Varför just fikabröd? Borde väl gälla alla onyttigheter? ;)
Jag tycker att jag rör på mig mycket. Cyklar överallt, tränar bjj och joggar. Gymmar ibland. Men jag får nog öka på mer. Ikväll blir det bjj, världens roligaste sport.

Lite längre på pappret står det även att urinprovet visar att jag har äggvita i urinet. (Det som min riktiga dr säger att jag inte kan ha). Fast han tyckte ju inte heller att jag behövde ta några prover alls. Tur att han drog på semester så jag fick en annan dr ett tag då.

Dags att cykla till hälla.

Tillbaka

Alla fall idag.

Min bebbe sover nu, det skulle jag också behöva göra men har ingen lust. Äter choklad och dricker cola zero för att orka hålla mig vaken.

Förra veckan gjorde jag ett 24timmars blodtryck eftersom min dr ville kolla att jag inte blir nervös av sjukhuspersonal. Men sen drog han på semester så en annan dr fick ta över. Hon ville även ta prover så igår kväll fick jag inte äta och dricka nåt efter kl 22. Hon frågade även om jag var överviktig, det har inte min riktiga dr gjort, han som inte ens vill träffa mig. Borde inte övervikt vara nåt av det första man kollar om någon har högt blodtryck?
Får se om proverna jag tog idag visar nåt konstigt. Förhoppningsvis behöver jag bara banta. Är fortfarande orolig att det är nåt fel på hjärtat. Nu på sista tiden har det börjat ila i det på nåt konstigt sätt.

Om någon undrar hur det gick med Stockholm så kom jag och mamma iväg. Det gick bra med tåg och tunnelbana. Jag är nog inte så handikappad som jag tror. Kvällen var intressant. Zinat P gillade jag nog bäst. Hon var roligare i verkligen än på tv. Jag ville så gärna köpa hennes bok men de tog inte elektron kort. Trodde det bara fanns såna kort nu för tiden. Jag hade glömt ta ut pengar så jag fick låna lite av mamma så jag alla fall kunde köpa Prinsessan Märtha Louise bok om änglar. Kul att få träffa en riktig prinsessa.

I lördags var jag på halloween/30års fest i Solna. Jag var utklädd till häxa och D till liemannen. Många har riktigt bra fantasi när det gäller att klä ut sig, det är kul. Jag vill gå på halloween fest varje år. Jag fattar inte att folk klagar på halloween. Det är ju kul och mysigt och jag  önskar att det kunde vara lika stort här som i USA.

Nu är snart höstlovet slut för pojkarna. Veckan har gått fort fast vi ändå inte gjort så mycket. I onsdags var på lögarängen. De hade satt upp en hinderbana i djupa delen. Kul. Baby M badade massor och var så snäll. I omklädningsrummet kom en bebis pojke gående och gav henne en kram, jättegulligt. Men sen var det inte så lätt att klä mig med en liten dam som ville krypa omkring på det blöta golvet eller riva i andras saker.

Idag har pojkarna varit och åkt skridskor och nu är de på väg ner på stan för att gå på bio med sin pappa. Hoppas de köper med sig kyckling från spicy hot åt mig sen. Jag och baby M har varit på Skijebo och köpt begagnade böcker. Skulle vilja träna bjj ikväll men tror inte att jag hinner. Men ska träna lördag och söndag alla fall.

RSS 2.0