lite jobb


Baby M tyckte att hennes kisse skulle ha ett halsband. Lufsen brydde sig inte alls utan gick omkring med det där halsbandet sen. Han kanske tyckte att han såg fin ut?


Jag var och handlade med min söta sambo igår och han lyckades smuggla ner en chokladask i vagnen utan att jag märkte något. Han kan vara gullig ibland ;)

Nu är han iväg och jobbar. Han fick jobb i måndags. Det känns skönt. Bara en provanställning men förhoppningsvis får han stanna längre. Idag ville de att han skulle jobba extra och det tackar han inte nej till. Sen har han även fått ett annat jobb som han ska till ikväll. Dåligt betalt men det blir allafall lite pengar. Så från inget jobb alls till två jobb. I sommar kommer han även att få ett till extrajobb. Galet. Men skönt att något av oss drar in pengar.

Nu är pojkarna ute och den lilla damen sover. Hon har feber. Tror att det är från vaccinationen i torsdags. Hon brukar bli lite hängig eller få feber, men var hur pigg och glad som helst tills i natt då jag helt plötstsligt hade en varm och ledsen baby.

Nu ska jag försöka läsa lite medan jag har lugn och ro. Kännas som jag är efter med läsningen igen.

Elakt!!Jag tror katterna och babyn har samarbetat. Katterna har rivit och bebben har dragit. Det var dom tapeterna. Det finns lite rester kvar av rullarna, hoppas att det är någon del som passar för jag gillar dessa tapeter.

Läkaren ringde

Igår ringde läkaren som jag pratade med förra veckan. Nu har hon diskuterat med min läkare och de har kommit fram till att mitt blodtryck bör utredas ifall det ligger något bakom det höga trycket. Hon skulle skicka en remiss till medicinkliniken. Skönt att det äntligen händer något, hoppas bara inte att det tar lång tid.

Det kändes bra efter att jag pratat med henne men sen när jag skulle sova få jag lite ångest. Tänk om det är nåt allvarligt fel på mig? Fick världens hjärtklappning men det lugnade ner sig.

Något som jag kom på senare var att hon inte sa något om blodtrycksmedicin. Undrar om hon glömde det eller om jag ska vara utan. Blev ju så glad när hon pratade om att utreda att jag inte hade en tanke på medicin. Funderar på om det kanske skulle vara bra eftersom jag har mått dåligt på sista tiden.

Kan det vara det höga trycket som gör att hjärtat kanske inte orkar med träningen ordentligt längre? Vad säger ni sjuksköterskor? Det känns som kroppen stänger av om jag anstränger mig för mycket. Jag behöver inte ens bli anfådd. Jättekonstig känsla.

Kanske borde jag bara träna teknik och ta det lite lugnt med kondisen tills jag vet vad som är fel.


Elda upp skolan?

Nej, men tänk om det skulle ha hänt. Idag ringde det från mina pojkars skola eftersom min stora son hade hittat en tändare och eldat papper på skoltoaletten. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga eller göra. Är så arg och besviken på honom. Han är 10år och vet vad som är rätt och fel. Så varför?
Som tur var så gick det inte illa, men tänk om det skulle ha gjort det? Han eller något annan kunde ha blivit skadad, skolbyggnaden hade kunnat blivit skadad.

Överreagerar jag? Det finns för många tänk om i mitt huvud nu och jag är arg för att han borde veta bättre.

Nu funderar jag på hur jag kan bli en bättre förälder. Få honom att förstå att saker man gör får konsekvenser. Jag tror inte att det är så att han mår dåligt eller inte känner sig sedd utan mer på att han ville ha lite kul. Han var inte ensam utan det var en till kille som var med, men det verkar som det var min sons idè.

Jag vet allafall någon som ska få spel- och utegångsförbud den här veckan. Och vi ska ha långa samtal om det här.

Man får inte mata barn med banan i affären för det har vi sett på tv

Nu har baby M varit magsjuk i en vecka. Men hon är nästan superglad hela tiden ändå. Jag har nog aldrig hört talas om att man kan vara så glad när man är magsjuk. Fast frågan är om det är riktig magsjuka.
På långfredagen var vi hos min föräldrar och firade påsk. Jag plockade ut något ur munnen på baby M som jag inte vet vad det var. Gammalt godis, kattbajs eller nåt annat. Hon blev allafall dålig i magen senare på kvällen och på natten kräktes hon en gång. Sen dess har hon typ bajsat vatten. Igår verkade det som att det blivit lite bättre men idag stod hon helt plötsligt i en pölbajs. Hennes pappa ringde vårdcentralen som trodde det var bakterier eller virus. Så under helgen ska vi försöka få i henne saker som blåbär och morötter mm.

Lite tråkigt för vi skulle ha gått på baby J 1-årskalas idag.

Vet inte riktig heller hur det är med min hälsa. Jag har försökt få en läkartid men min vårdcentral har bara akuttider på 15min och det hinner man inte på sa sköterskan som jag fick prata med. Istället fick jag en teletid med läkare på 10min.

När läkaren ringde skrek alla mina barn som galningar. Pojkarnas som satt och spelade dataspel i varsit rum med varandra och bråkade och baby M skrek för att jag lämnade rummet. Deras pappa var inte hemma. Läkaren satt och hostade hela tiden men tillslut gick det bra.

Hon såg att jag fått prata med olika läkare som skrivit ut olika mediciner och det var ju inte bra.
Sen såg hon att sist jag lämnade prover så läckte jag äggvita, hon frågade vad som gjorts för uppföljning på det.
Ingenting svarade jag. Hon tyckte att det behövdes kolla upp. Hon tog även upp lite snabbt mina andra hälsoproblem som jag tog upp med sköterskan. Läkaren var fullbokad den här veckan och nästa vecka är min riktiga läkare tillbaka (som inte bryr sig nånting), så hon skulle prata med honom och återkomma nästa vecka.
Får se om jag får träffa en läkare efter det eller om de bara skriver ut blodtrycksmedicin. Hon lät allafall vettig och noga. Kanske borde jag försöka byta läkare?

Jag har minskat ner på min träning nu för kroppen känns som den är 80år och kondisen blir bara sämre. Funderar på att ta mig ut i spåret och jogga idag eftersom jag bara tränat en gång den här veckan. Men det är inte kul längre när min kropp motarbetar mig.

Tisdagens träningspass var allafall jätteroligt. Det var typ ett judopass. Jättekul med kast men vilken träningsvärk jag fick i ryggen sen. Jag har försökt få liv i de nedre ryggmusklerna huBr länge som helst. Nu är de vakna.

Idag var vi iväg till Willys. Baby M fick en banan där inne. Då kom det fram ett gammalt par och sa att man inte får göra så för det hade dom sett på tv. Sambon pekade på skylten där det stod att butiken bjuder alla barn på banan :) Så nu lärde de sig något nytt.
Jag tycker det är jättebra att det finns. För ibland kan ju barnen bli lite småhungriga eller bara uttråkade och då är de där gratisbananerna jättebra.


Angelologi- Änglarnas teckenPå jorden lever nefilim, ättlingar från fallna änglar som fått barn med människor. Nefilim är inga snälla varelser och angelogerna gör sitt bästa för att stoppa deras framfart.

Ibörjan tyckte jag den var seg och lite förvirrande men sen klarnar det upp. Den var både spännande och intressant. Jag kände mig faktiskt lite sorgsen när den tog slut. Men jag misstänker att det kommer en fortsättning.

Bra bok, läs den

Tjejdag mmI lördags hade vi tjejdag på klubben. Lina som har hand om tjejgruppen hade bjudit in tjejer från Uppsala och Stockholm. Det var trevligt. Vi tränade från 9,30-15,00 med två timmars lunch i mellan.
Sen på kvällen hade vi klubbfest. De hade beställt mat från Spicy hot och gjort buffe av. Gott men starkt.
Jag stannade inte så länge, kände mig ganska trött och ville passa på att vara hemma lite i lugn och ro.
Barnen var hos mamma och pappa eftersom sambon skulle på en kusins 30-års kalas.

När jag kommer hem får jag världens feberfrossa från ingenstans. Kroppen orkade nog inte med så mycket träning och sen att jag cyklade omkring mycket i det kalla vädret den dagen.

Annars så är livet ganska tråkigt som vanligt. Baby M är förkyld och hostar. Sover knappt något på natten så jag har fått passa på att sova när hon är på dagis. Jag hade hellre gjort lite vettigare saker, men jag får passa på att vila medan jag kan.

Idag känner jag mig omotiverad till allt. Är nog för att jag har ledvärk och svullna fingrar. Ont och hela kroppen känns trött men jag är inte trött i huvudet. Jag behöver verkligen en dr, känns som det är så mycket fel i kroppen nu. Men man får bara träffa en läkare om man är döende så jag får väl vänta lite till.

Annars så händer typ inget i mitt liv. Inga jobb för oss, inga pengar, inget liv. Trodde att allt skulle ordna sig till sommaren för oss men nu har jag tappat hoppet.

RSS 2.0