Mästerverk

Baby M tyckte visst inte om tapeten så hon beslutade sig för att göra den finare.
Kan det vara så hon tänkte?
Nu har jag alla fall ett mästerverk av baby M på väggen. Kanske borde rama in tapeten.
 

Äckligt tjock

Idag känner jag mig äckligt tjock. Ville bara att ni skulle veta det.
 
Det blev ingen träning på hela veckan för mig. För trött och för ont i kroppen.
Men massa godis har jag ätit.
 
 
 

Godis

Godis godis och godis eftersom det är lördag.
 
 

Tacopaj

Supergod tacopaj även om den ser ut som en spya.
 

Gammal gnällkärring

Har ont i kroppen och är trött nästan hela tiden. Normal trötthet kan jag leva med, det är värre när jag blir totalt utmattad. Det är inte roligt. Helt värdelöst.

Värken i kroppen är så konstig också. Den är inte heller vanlig. Ilande och obehaglig.
 
Borde be om en reumatism utredning, sjukdomen ska tydligen finnas i släkten.
Har inte ens frågat om astma utredning. Men det känns som allergin blivit lite bättre. Utsätter mig mig nog inte för lika mycket damm längre.
 
Skulle behöva cykla till hemdal och be dom fixa en teletid till min dr. Fick brev från min ordinare dr att jag ska be om en teletid så vi kan diskutera magnetröntgentomografi av mina njurar. Men jag tycker att han kan ta och ringa om mina prover som jag lämnade i måndags förra veckan. Ska jag tolka det som att jag inte läcker protein längre eftersom de inte säger något? Samtidigt är jag rädd att de har glömt mig. Det var en annan läkare som ordnande provtagning när min var på semester. Tänk om provsvaren fastnat nånstans där i mellan?
 
Jag hoppas att tröttheten kan försvinna snart. Dagarna blir bortkastade annars och jag har redan kastat bort tillräckligt av mitt liv. Känner mig som världens sämsta mamma också när jag inte orkar göra något.
Har lite dåligt samvete också att jag inte orkat svara på kommentarer här på bloggen, men det kommer.
Förhoppningsvis är den trötthets/ont perioden snart över.
 
Jag kanske borde skriva upp när de kommer och hur längde de varar. Kanske finns det en viss regelbundenhet?
 
Idag har jag ont i fingrar, handleder, armbågar, knän, fotleder och lite i bäckenet. Normalt?
 
Känner mig som en gammal gnällkärring. Åldersdomshemmet nästa?
 
 

Frestas

 
 
 
 
 

Livräddaren

Kosttillskottet som brukar föra mig tillbaka till livet.
 
 
Det blir så stor skillnad om jag inte tar den på någon vecka. Efter några dagar med Berocca brukar kroppen återhämta sig. Blir galet trött och kan inte tänka klart annars. Förra månaden glömde jag köpa och det straffade sig verkligen. Jag verkar vara expert på att få vitaminbrist.

Drycken som bränner kalorier och ökar prestationsförmågan

Jag har sett en del svenska kändisar blogga om den. De verkar gilla den. Själv känner jag mig skeptiskt till att det funkar. Fast med tanke på vad de innehåller så kan jag alla fall tro att den fungerar bra som energidryck.
Det finns att köpa på Ica Maxi nu, så jag var ju tvungen att köpa en och testa.
 
Jag tycker inte att jag märker någon skillnad men det kanske beror på att jag bara smådruckigt lite då och då av samma burk. Kanske lika bra att testa att dricka upp resten för nu börjar jag känna mig lite trött.
 
Är det någon annan som testat Celsius och tycker att du märker någon skillnad?
 

Så svårt med mat

Det börjar bli allt svårare att komma på vad man ska äta. Jag börjar bli trött på det mesta som vi äter. Att googla fram något bra är också svårt. Alla recept jag hittar innehåller så mycket olika grejer. Jag har inte råd att köpa tio olika grönsaker, kryddor mm. Ibland vet jag inte ens om det är en krydd, grönsak eller något annat. Jag hänger inte med i matvärlden.
Jag vill ha recept på mat som är enkel att laga till och inte så dyrt.
 
Igår överraskade sambon med att göra gräddstuvade makaroner med falukorv här hemma. Det var nog första gången vi åt gräddstuvade makaroner hemma. Barnen blev jätteglada, eller det blev jag med. Det var så skönt med något nytt.
 
Igår köpte jag en pommesdressing som W längtat efter. Tror den bara säljs på sommaren. Så idag blev det pommes och potatisklyftor med fläskfile och beasås. Pommesdressingen är ganska god om man inte äter för mycket av den.
 
 
Nu måste jag fundera ut vad vi ska äta imorgon. Jag brukar vara bra på att komma på sånt i sista minuten vilket inte är bra eftersom jag äter för nära inpå mina träningspass. Imorgon vill jag vara bra förberedd.
Någon som har nåt bra matförslag?

I natt

Drömmde jag att vi hade köpt ett hus.
Värdelöst att vakna.
Antar att jag får drömma vidare för det blir nog inga husköp i detta liv.

Ny undersökning

Det verkar som att jag ska få remiss till någon slags magnetkamera undersökning.
Min vanliga familjeläkare hade ringt i måndags och talat in på mitt mobilsvar men eftersom jag inte haft pengar på mobilen kunde jag inte lyssna fören idag.
 
Jag tycker att han kan ringa igen för jag vill gärna veta hur det blev med proverna som jag lämnade in i måndags. Läcker jag fortfarande protein eller inte?
 
 

Funkar?

Igår ville inte bloggen fungera. Men tror att den gör det idag.
 
Återkommer senare

Blodbrist?

Jag ska tydligen äta fyra järntabletter om dagen. Tycker att det låter mycket.
Läkaren har inte ringt nåt mera heller. Antar att hon väntar på samlingen som jag kommer lämna in på måndag morgon.

Gissa

Vad jag har ätit idag?
 
 
Det blev skräpmat idag. Skönt för jag hade ingen aning om vad jag skulle göra för mat.
 
Jag har varit iväg och handlat lite med min sambo som var ganska grinig och trött efter jobbet. Han beställde tre plusmenyer på McDonalds men vi fick bara två glas. Hon som stod i luckan tyckte inte att han skulle få något glas till sin plusmeny för han ville dricka mjölk. De säger hon efteråt och eftersom han var på sitt solstrålehumör så vrålar han till henne att dra kortet igen och lägga till några kronor eller eller slå om allt och byta ut mjölken mot en cola. Det var många fan och jävlar när han sa det. Så hon gav honom ett glas allafall. Tyckte säkert det var bäst att låta galningen få sitt cola glas så fort som möjligt.
 
Jag kunde inte låta bli att skratta åt hans utbrott men samtidig tyckte jag synd om tjejen, hoppas att han inte förstörde hennes dag. Men det är alltid så här i början av colaglas perioderna, någon som ska tjafsa. Förut tror jag att man fick lägga till 3kr eller nåt för att få glasen men visar ger glas ändå. De brukar göra lite olika. Men det är irriterande när man betalat klart allt och de säger då att man inte får något. Bättre att säga till innan så man kan ändra i beställningen.

Gratisnöje 2

Plocka bär. Det verkar växa bär lite överallt här på området. Jag och baby M brukar passa på att plocka lite blåbär, smultron och vinbär när vi är ute. Det tycker hon är jättegott.
Det ser även ut som att körsbären börjar mogna men jag vet inte om jag vågar ge henne såna. Kanske om jag petar ut kärnorna.
Tror att jag såg nån slags ärtväxt igår också men har inte riktigt koll. Vet inte om de är så goda att äta heller.
 
Jag planerar att gå ut i skogen nån dag och plocka blåbär, med eller utan barn. Sen vill jag baka blåbärspaj för det är underbart gott. Jag skulle gärna även vilja plocka svamp men har dålig koll på sånt så det är bättre att låta bli.
 

Gratis nöje 1

Plocka blommor. Det finns massa fina blommor ute nu och det blir ju så trevligt att sätta en bukett blommor i vas hemma. Kanske en på balkongen också?
 
 
Fast vissa är för fina för att plockas.

Bakat kanel och vaniljbullar

 
Idag har jag bakat bullar. Det är så skönt avstressande att baka. Jag är lite sugen på att baka cupcakes och roliga tårtor men har inte grejer. Får se om jag är lika sugen på det när jag har pengar att köpa grejerna som fattas.
Vill mest bara baka, inte äta det. Fast jag har nog flera här hemma som är villiga att offra sig när det gäller ätandet.
 
Eftersom jag inte kunnat träna så mycket på sista tiden så fick jag för mig att gå ut och jogga medan bulldegen jäste. Det gick ovanligt lätt att jogga, känns som det ändå var ett tag sedan. Undrar om det kan vara blodtrycksmedicin som lättat upp. Trycket har faktiskt sjunkigt så jag antar att kroppen inte belastas lika hårt nu vid fysik ansträngning.
 
Nu hoppas jag på att järntabletterna ska hjälpa mig att bli piggare, för jag har varit väldigt trött på sista tiden.
Trött och stressad. Jag glömde ju att köpa min kära berocca sist jag fick pengar. Tror innhållet i dem är jätteviktiga för mig. Förmodligen är det all cola zera som jag dricker som ger mig brist på vissa ämnen i kroppen.
Ska försöka övergå till mineralvatten och isvatten. Lättare sagt än gjort, eller vad säger man?

Fuskmat

 
 
Den här lasagnen blir faktiskt riktigt god. Någon dag när jag har mer tid och tålamod ska jag lära mig att göra lasagne på riktigt. Men det här duger innan dess.
 
 

Önskar mig lite ensamhet

Jag hoppas att den här dagen blir mer spännande än gårdagen.
Igår kväll var jag helt slut och M vägrade sova. Jag försökte vagga henne till sömns men hon ville bara sparka mig på halsen eller peta mig i ansiktet. Tillslut var jag jättestressad och irriterad.
Fick ont i hjärtat.
 
Jag önskar mig en barnfri helg så jag får chansen att vila upp mig ordentligt.
Men det kan jag nog få fortsätta att drömma om.
 
Ibland önskar jag att jag blir så sjuk att jag blir tvungen att vara inlagd på sjukhus bara för att få chansen att vila i några dagar.
 

Tråkigt paket

Det var dvdfilmen från bingon. Lite onödigt att skicka en dvdfilm med hempaket när det går att skicka i brevlådan med vanligt post. Fast postkillen hittade inte hit heller, han hade tydligen hamnat på ett annat område så jag fick gå ut och ställa mig på parkeringen och vinka. Tur att det inte är jag som betalde för det alla fall.
Hempaketet blev ett gå ut och hämta paket.
 
Tråkigt jag hade hoppats på något mer spännande. Men men så rolig ska jag visst inte få ha det. Nu har jag alla fall en film att kolla på. Fast jag har hört att den ska vara sorglig.
 

Ny favorit

 
 
Jag gillar småflaskorna från Depend. Jag använder inte nagellack så ofta och därför är dessa perfekt för mig. Billiga är de också. De kostar ca 25kr st på de flesta ställen.
 
Just nu är jag sugen på mera färg. Rosa eller gult kanske?
 
Vad tycker ni är finast att ha på naglarna?

Dagens konstigheter

Kanske inte jättekonstiga men ändå.
 
Jag fick en lapp med posten att jag ska få ett paket hemlevererat. Kan inte minnas att jag beställt något. Fast vem vet, kanske bara har dåligt minne. Hoppas det är något roligt alla fall.
Det enda jag vet att jag väntar på är en dvdfilm från Mariabingo, men det borde de väl skicka direkt i brevlådan?
 
Min doktor ringde idag och talade in på min telefonsvarare. Om jag hörde rätt sa hon att hon skrivit ut recept på järn. Sen sa hon att alla provsvar inte var klara men att hon skulle försöka få tag på mig sen.
 
Konstig med järn, äter jag verkligen så dåligt?

Dags att skaffa båt?

Jag kanske borde ha väntat med att klaga på vädret tills efter att det öst ner.
 
Mamma och pappa kom på oväntat besök och jag passade på att följa med dom till Willys och handla lite.
Det öste på rejält med regn när vi åkte det. Gick inte ens att se ut genom rutorna.
På hemvägen hade det börjat bildas stora sjöar ute. Pappa försökte undvika dom men vi var tvugna att åka igenom en. Det kändes ganska märkligt att åka i så mycket vatten.
 
Sen fortsatte det att ösa ner mer. Paraply ute hjälpte inte direkt.
 
Nu börjar bildern strömma in på facebook och vlt. Det verkar vara kaos ute. Jag kände att jag själv var tvungen att gå ut och kolla vid tunneln som vi har här på området. Vet att den brukar bli översvämmad men jag har nog aldrig varit med om att det är så mycket som nu.
 
Nu droppar det bara ute men vad händer om det börjar ösa ner igen?
Skaffa båt kanske?
 
Strand?
 
Simma eller skaffa båt?
Mer än halva tunneln är fylld. Galet.
Bilköer ovanför också. Kanske inte den bästa dagen att vara ute.

Vissa dagar är bättre än andra

 
Färskpotatis med beasås, fläskytterfile och stekta champinjoner.
Några söta små tomater till maten är alltid gott.

Klagar på vädret

Så klart kom regnet på natten. Att det aldrig går att lita på vädersidorna.
Nu är det blött och grått ute. Jag tror och hoppas på att det blivit svalare.
Jag tycker inte riktigt om vädret som varit de senaste två dagarna.
Ska man svettas som en gris ska det alla fall vara soligt ute, inte grått och trist.
 
Så nu har jag klagat på vädret som en grinig gammal tant. Ska försöka vara lite gladare och positivare resten av dagen. Kanske går ut och plockar lite blommor sen om regnet håller sig borta.
 
Annars blir det nog en bra skrivardag, kanske även lite bjjträning om jag lyckas ta mig iväg.

Käftsmäll

Idag när jag stod och stekte pannkakor till barnen berättade W att han fått oboy hos sin kompis, att han får det jämt när han är där. Då säger O att kompisens mamma är mycket snällare, för hon har jobb.
Jag vill flytta hem till dom säger W.
 
Kul att höra eller inte. Att inte ha jobb och pengar är något som stressar mig varje vaken timme och det kändes praktiskt taget som att mina pojkar tycker att jag är världens sämsta mamma eftersom jag inte har jobb.
Jag var tvungen att gå in på toaletten och gråta lite.
Jag känner mig redan värdelös för att jag inte tjänar några pengar.
 
Pojkarna fick allafall en utskällning av sin pappa som försökte förklara att de sårar mig när de säger såna saker.
 
Det är inte synd om mina barn och de får allt de behöver även om jag skulle vilja ge dem mer. Sen om någon undrar över oboyen så köper vi faktiskt det ibland, men de dricker upp allt på nästan en gång så vi har tröttnat lite där.
I vanliga fall hade jag nog förklarat för pojkarna att de säkert får massa annat som kanske inte deras kompisar får. Men det där med att inte ha något jobb eller få pengar på något sätt är en jättestor öm punkt för mig just nu.
 
Deras farfar hade även ett förhör med mig igår om varför jag inte har något jobb eller pengar. Lite jobbigt, känns som alla pressar mig. Trött på att försöka förklara, så snart kommer jag låtsas att jag helt enkelt inte bryr mig så får folk tycka vad de vill. Jag har inget jobb, jag har inte rätt till någon a-kassa eller alfakassa, inget socbidrag eftersom jag har sambo, inget csn eftersom jag ligger efter med poäng och inte heller kan betala mina årsavgifter. För att få ett jobb behöver jag byta yrke vilket är svårt utan utbildning och får att utbilda mig behöver jag csn pengar. Funderar dagligen på hur jag ska lösa allt men det jag kommer på tar alla så lång tid.
Hur kan jag låta bli att vara stressad?
 
Blir ingen Power meet för oss. Pappa skulle ha kört dit oss men jag läste på nån vädersida att det skulle bli åska och regn, men just nu känns det som det börjar ljusna igen ute. Jag har ingen lust att riskera att bli fast där borta några timmar om det åskar och regnar, pappa ska nämligen åka bort innan han skulle ha kört hem oss.
 
Pojkarna verkade inte bry sig så mycket, det är nog mest jag som är besviken att jag missar både cityfestivalen och power meet i år.

Dagen plan

Att ta mig ner på Power meet med alla barn.
Funderar på att gå till lekplatsen utanför lögarängen en stund och sen gå lite med dom. Jag och baby M kan kolla på bilar medan pojkarna letar pant.
 
Hoppas mina barn tänker vara snälla för att gå ensam med tre barn i stora folkmassor är inte det lättaste.
Ska nog försöka få med mig lite vuxet sällskap men vet inte om jag känner någon som vill gå idag.

Tjejer

Jag och M roar oss på kvällen.
 
 
Hallå där

På vårdcentralen

Dagens tryck var 160/100. Av proverna som jag tog i Maj var det bara ett som inte var bra och det är att jag läcker protein. Dr tyckte att det var dags för en urinsamling under ett dygn, precis som jag fick göra flera gånger när jag är gravid. Som jag förstod det har de gjort de dom kan och kan skicka mig vidare till njurmedicin sen. Antar att jag inte kan vara helt lugn över njurarna fast två ultraljud inte visar något fel.
 
Hon tyckte även att jag skulle göra ett ekg, men att jag inte vänta på svar på det utan hon skulle ringa ifall det var något. Efter ekg så satt jag och väntade på att få ta blodprover, då kommer sköterskan tillbaka och sa att läkaren vill prata med mig. Som ni förstår blev jag ganska orolig och funderade på vad ekgt egentligen hade visat.
På labb arbetade världens segaste personal. Det har nog aldrig gått så segt där. Sen helt plöstligt kommer min dr, hann tänka att nu är det nåt jätteallvarligt eftersom hon kommer in på labb till mig.
Men hon ville bara säga att jag inte behövde komma till henne utan allt var bra med ekg så jag behövde inte oroa mig. Det var ju skönt att höra.
 
Efter att jag fått mitt stick i armen och blivit omplåstrad upptäckte sköteskan att hon missat ett prov. Så det blev stick i andra armen men det gick inte alls där. Är nog fösta gången det krånglar för mig. Så det blev ett till stick i första armen men den vägrade också så då böt hon igen. Två stick i varje arm. Men som tur var fungerade det då.
 
Nu har jag alla fall fått en blodtrycksmedicin, det ska vara nån sort som skyddar njurarna. Jag hoppas att den kommer få mig att må lite bättre.
 
Sen ska jag försöka att inte stressa, äta sunt och motionera. Det är bara det där med ätandet som är ett problem. Måste bli av med mitt chokladberoende på nåt sätt.

Märkligt

I natt drömde jag att jag träffade en person som min pappa brukade umgås med för kanske en 20år sedan. I drömmen hade han fyrkantiga glasögon och en rödrutig skjorta.
När jag vaknade tyckte jag att det var konstigt att han dök upp i min dröm. Jag vet inte ens om han fortfarande lever då jag upplevde honom som ganska gammal ändå när jag var barn (50-60År kanske).
Men så tänkte jag inte mer på det fören jag kommer till min vårdcentral och där i väntrummet sitter en man med rullator. Fyrkantiga glasögon och rödrutig skjorta. Han ser ut som en äldre version av pappas vän.
Kände bara okej mysko.
Sen kom en Dr och ropade upp honom med bara förnamn och vet ni, det var rätt namn. På något sett blev jag inte ett dugg förvånad.
 
Vet ju inte om det var han eller om han är död men visst var det hela väldigt märkligt?
Det känns väldigt konstigt.
 
Ungefär som den där drömmen jag hade för några veckor/månader sedan då jag drömmde att någon låste upp min ytterdörr flera gånger under natten och dagen efter visade sig att nycklarna satt kvar i låset.
 
 

kvällmys

 
Mina fina IKEA ljus som doftar så gott. Exotiska frukter tror jag det är.
De lyser upp tillräckligt för att jag ska kunna läsa här i mörkret.

Ska få träffa en dr

Idag under matlagningen fick jag en konstig huvudvärk och illamående så jag kände att det var bäst att ringa till min vårdcentral. Sa att jag inte mådde bra och så undrade jag över mina prover som jag tog för över en månad sen och inte fått svar på. Frågade även om jag kanske borde äta blodtrycksmediciner och berättade om trycket som kärlmottagningen tagit.
Du borde nog träffa en läkare tyckte sköterskan.
Grattis, kände jag. Det var väl på tiden.
 
Det blir mitt första läkarbesök för blodtrycket efter graviditeten. Baby M är född i nov-10, så det har ju gått ganska lång tid. Jag känner mig nästan lite chockad att det gick så lätt nu, annars brukar jag bara få träffa sjuksköterskor och få några snabba minuter i telefon med läkare.
 
Jag hoppas att jag får medicin utskrivet och att jag har råd att hämta ut den. Det kanske låter konstigt men hela mitt ansikte ser annolunda ut när trycket är så högt. Min kropp behöver få vila.

Svarta vinbär

Nu har jag och baby M varit ute. Vi gick till fritidsparken här på området. Det är så fint där och passar barn i olika åldrar. Det finns ramper, tennisbana, basketplan, fotbollspan, pool, lekplats, minigolf, kiosk mm. Det är så skönt att hänga där på sommaren. Nu blev det bara en snabbis dit.
 
M gungade och lekte på lekplatsen. Sen fick hon smaka på svarta vinbär som växer där. Det är så kul med henne för hon gillar typ allt hon får smaka på. Det är sån skillnad när jag har två pojkar innan som vägrar smaka på allt. De har alltid varit så.
 
Nu sover min bebis och pojkarna är ute och leker. Ska passa på att laga mat. Ris och korvstroganoff blir det idag.
 
Äter svarta vinbär
 
Något för lite större barn.

Dags att rycka upp sig

Trött och omotiverad till allt känns det som. Tror att jag har vitaminbrist igen.
 
Igår var jag så trött att jag somnade på eftermiddagen. Min sambo skulle ha jobbat men sen behövde han inte vilket gjorde att jag hade kunnat träna. Men så blev det inte. Irriterande, jag behöver gå på alla pass. Vill inte missa något. Nu har jag hållt på med sporten så länge att jag känner att det är dags att utvecklas mer.
 
Idag ska jag försöka äta nyttigt och träna lite hemma med hantlar och kanske lite andra övningar. Jag tänkte även försöka ta mig ut i spåret och jogga sen när min pojkvän kommer hem. Det känns som det var länge sen jag var i spåret. Undrar om det kommit blåbär?
 
De senaste dagarna har jag även tappat lusten till att läsa och skriva. Allt kändes bara tråkigt. Jag har nog haft en deppvecka. Det är dags att rycka upp mig nu.
 
Idag har jag inga tider att passa och inga måsten. Det känns så otroligt skönt.
 
Snart ska jag gå ut med baby M. Synd bara att det börjar se lite grått och blåsigt ut. Men klockan sex, sju på morgonen kan solen minsan lysa på bra. Jag kanske borde försöka bli morgonpigg och gå ut då?

Eller inte
 
Vad mycket svammel det blev nu

Min lilla sötnos

 
Det är så mysigt att vara ute med henne, hon blir så glad. Jag märker att hon älskar att vara ute allt mer.
Hon brukar gå ut i hallen och hämta sina skor när hon tycker att det är dags att gå ut.
Att ta ut hink och spade även om vi bara ska till affären är ett måste tycker hon. Jag tror hon använder hinken som vi andra använder handväskor.
 
Nu ligger hon och tittar på Oskars oas på barnkanalen. Hon verkar vara lite trött, det blev bara en kort middagssovning för henne idag. Hon somnade i bilen efter att varit hemma hos sin farmor och farfar.
De hade satt på henne en badblöja så helt plötsligt var hon nerkissad. Så kan det gå.
Får se om söta baby M tänker sova lite middag igen eller om vi ska gå ut en vända snart.

Kärlmottagningen

Nu har jag varit på kärlmottagningen. De gjorde ultraljud på njurarnas blodkärl men hittade inget fel. Sköterskan trodde att jag kommer få en remiss till röntgen så de kan fortsätta utreda.
Dagens blodtryck var på 170/100 i båda armarna.
Det har gått över en månad sen jag tog blod och urinprover, men jag har inte fått nåt svar på dom.
Jag ska nog ta och försöka ringa min vårdcentral, känns som det kanske även är bäst att få blodtrycks mediciner för jag har en känsla av att läkaren skrivit ut men glömde säga det när hon ringde.

Tränat

Jag lyckades ta mig iväg och träna. Idag blev det ett ståendepass. Så nu känns det som att ryggen har fått en rejäl omgång. Det gick riktigt bra för mig idag med teknikerna, men samtidigt måste jag lära mig slappna av när någon kastar mig. Jag tror fortfarande att jag ska bryta ryggen, nacken eller något annat varje gång.
Fast det blir nog bättre när jag blir mer van vid dessa pass.
 
Snart ska jag lägga mig på spikmatten och hoppas på att ryggen och nacken känns bättre imorgon.
Lite orolig att jag ska vakna med nackspärr.

Compeed

 
Jag och baby M tog en promenad till Skiljebo och köpte munsårsplåster på apoteket. Dyrt när man har lite pengar men jag hoppas att det är värt det. Kanske var det min stressdag igår som utlöste det hela?
Jag måste börja lugna mina tankar och inte låta de skena iväg så där.
 
Nu har jag allafall testat plåstret och det är faktiskt ganska osynligt. Det vara bara jag som var klantig och råkade göra ett litet väck men annars syns inget. Sen kanske jag inte heller skulle ha satt det så långt in mot munnen, känner att det redan håller på att släpper där.
Men det är första gången jag använder ett sånt här plåster, det går nog bättre sen när det är dags att byta.
 
Det ska bli spännande att se också om det gör någon skillnad. Jag hoppas att det läker bort snabbt.
 
På vägen hem fick jag flera skavsår av mina nya ballerinaskor. Jag kanske även borde ha köpt Compeed skavsårsplåster också. Fast hellre skavsår än munsår.

Munsår?

Vaknade upp idag med en blåsa på läppen, misstänker att jag ska få munsår. Känns som att jag får det en gång vart tioende år. Irriterande allafall.
Vad gör man åt munsår, köper grejer för det på apoteket eller?
Känns som jag måste behandla det innan det går sönder för annars kommer jag nog inte kunna träna och då kommer jag bli galen.
 
Någon som har nåt bra tips för hur man snabbt läker ut det?

Jordgubbar, vattenmelon och film

 
Nu ska jag koppla av med film och lite gott. Jag känner mig redan lite lugnare men hjärtklappningen är kvar.
Jag såg Bridesmaids på bio och tyckte att den var rolig. Hoppas att jag fortfarande tycker det.

Inte så bra

Just nu känner jag mig inte så bra.
När jag skulle ställa mig och laga mat idag blev jag jättestressad.
Drygt och stå och skrubba massa färskpotatisar och sen upptäckte jag att datumet på köttet gått ut fast vi nyligen köpt det. Blev irriterad på Willys som inte varnat om att det var kort datum, gick ut dagen efter vi köpt det. Sur på mig själv också som inte kollat datumet. I fortsättningen ska jag nog alltid kolla datumet på kött.
Min sambo tyckte att jag skulle steka allt och sen slänga det som blir över efter maten i frysen.
Smakde helt normalt allafall. Tur det då det var nästan 2kg lövbiff, det hade inte varit roligt att kasta det.
 
Under matlagningen kom jag på att jag måste hänga tvätt och tvätta ny, fixa disken,städa katt toan mm. Som om inte det räckte började jag som vanligt oroa mig över pengar och framtiden. Sen öste mina tankar bara på så där så jag fick världens hjärtklappning. Fick lite huvudvärk och började se suddigt. Så jag tyckte det var bäst att kolla blodtrycket. 197/112. Självklart blev jag mer orolig då och försökte lugna ner mig. Nu ligger trycker på ca 180/110.
Ibland bubblar det till lite konstigt i hjärtat också. Börjar lugna ner mig lite nu och då kommer tröttheten. Skulle vilja sova en stund men det går inte.
 
Jag tänkte vara galen och träna idag också, men så kom jag på att jag skulle bli tvungen att springa dit så då blev jag mer stressad. Kanske lika bra att vila när jag mår som jag gör. Men jag vill ju så gärna träna. Ska försöka fixa barnvakt och ta det imorgon istället om jag mår bättre.
 
Tänk att lite tankar kan stressa upp mig så mycket att hela kroppen blir helt galen.
 
På onsdag är det dags för besök på kärlmottagningen. Får se om de hittar någon orsak till mitt höga blodtryck, för det är nog inte bara stress.
 
 

Pizzafrukost

 
Igår kväll fick jag för mig att göra en pizza. Googlade fram ett degrecept och sen slängde jag bara på tomatsås, riven ost, skinka och oregano. Ganska enkel pizza med andra ord. Tyvärr hade jag nog för mycket tomatsås men det gör inte så mycket. Det blev mer åt mig då eftersom restan av familjen är kräsna.
 
Det blev några bitar kvar så idag delade jag och baby M på det till frukost. Hon fick inget igår eftersom hon somnade tidigt. Idag smakade den mycket godare. Brukar tycka samma sak när jag gör tacopaj. De smakar också bättre dagen efter.
 
Är det någon som har ett bra recept på hemmagjord pizza?
 

Dagens fynd

 
10kr styck på konsum. Såna priser gillar jag. Barnen älskar tresor, men det är sällan jag köper dom efter som ett paket kostare närmare 40kr vanligtvis och här hemma räcker ett sånt litet paket bara en dag.
Så nu har jag glada barn. Jag bjöd även baby M på några. Hon titta skeptiskt på dom men så sa jag åt henne att bita.
Namnamnam sa M när hon väl smakade på dom.

Inte som jag tänkt

Min cykel vägrade bli lagad igår, jag måste tydligen ha ett nytt däck.
Så det slutade med att jag fick gå till min vän. Självklart började det regna då men som tur var bara några droppar.
Vi drack lite bubbel med jordgubbar och pratade massor. Hon drack även tequila, så det slutade med att hon deckade. Det blev alltså ingen festival för oss men det gör inget för vi hade så trevligt ändå.
 
 
Idag har jag städat större delen av dagen. Måste passa på innan barnen kom hem, för jag tycker att det nästan är omöjligt att städa när de är hemma.
 
Snart ska vi fira min sambo som fyller år idag.

RSS 2.0