En dag på stan och aldrig mer buss

Vad gör man när man är så trött att man knappt orkar hålla ögonen öppna och bara surar och fräser åt barnen. Jo man får för sig att ta bussen ner på stan med dom och gå på festival.
 
Fast på något sett så piggnade jag till. Behövde kanske bara komma ut från min energisugande lägenhet.
Barnen uppförde sig för en gångs skulle otroligt bra och jag behövde inte få något nervsammanbrott. Slösat massa pengar har jag gjort också, vissa saker var riktigt dyra där, som gå på vattnet i en boll i svartån eller hamsterhjulet mm. Men barnen verkar ha haft riktigt roligt så det var värt det.
Baby M tyckte om att åka karusell, hon satt där och såg bitter ut, hennes pokerface, men sen ville hon inte gå ur karusellerna så hon tyckte det var kul fast hon inte ville visa det. Kanske tänker hon bli en sån där skum typ som sin mamma.
 
Efter att ha handlat lite godsaker tyckte jag att det var dags att ta sig hemåt. Går till busshållsplatsen och det står att det var 14min kvar, men sen börjar den ändra minutrarna som tickar sakta neråt till ca tider. Tillslut hamnar den på noll, men inte kom det någon buss. Sen startar fanskapet om sig på 38min. Alla andra bussar åker förbi åt båda hållet utom den vi ska åka med. Två gånger t om och det är nattbussarna som började gå mitt på dagen, tror det är ca 30min mellan varje. Sen kommer det en buss till våran hållplats som extrabuss men den är på en linje som redan passerat två gånger. De 38min fastnade sedan på tolv. Ingen buss. Då har vi väntat i över en timme. Tillslut satte iaf vl in en extrabuss. Sur chafför och proppfull buss. Men vi fick allafall sittplatser.
 
Men det var nära att jag ville kliva av bussen fort. Framför oss sitter en man, med riskt för att jag låter fördomsfull nu, men han sände ut riktiga terroristvibbar. Såg ut att komma från mellanöstern, hade tjock jacka på sig, nån liten mössa, stort skägg. Sen satt han då och då och kollade neråt mot sin väska i knät och mumlade något. Han hade glasögon som han lindad in i toapapper och han hade öronproppar i öronen. Förmodligen var han bara en ensam galning och jag måste sluta läsa tidningarna så mycket. Saker kan bli otäckta om man har livlig fantasi. Tänkte att han kanske satt och bad, dessutom var ju bussen överfylld. Är det inte då som det är mest perfekt att spränga den?
 
Vi överlevde bussresan utan att bli sprängda i bitar och skyndar oss in på konsum för att köpa lördagsgodis. När vi kommer ut ösregnar det. Typiskt. Det som varit fint hela dagen.
 
Så skönt att komma hem. Baby M somnade ganska fort och pojkarna har spelat. Själv fick jag därför se film i lugn och ro. Kollade på Jumpers. Den var helt okej.

Slappa magmuskler ab

Igår körde jag lite hemmaträning, för att komma iväg på bjjpassen verkar vara en omöjlighet för mig nu.
 
Det blev i alla fall 30benböj+ 10 armhävningar+ 1min och 15sek planka x 4
fast den sista omgången blev 40benböj och plankan blev mindre än en minut.
Benböj kan jag nog göra upp till 200 minst utan problem och jag trodde att armhävningarna skulle vara värst men det var helt klart plankan. Jäklar vilken tortyrövning det är att göra den på tid.
Men ska man vara fin....
Bara bita ihop och fortsätta. Vill inte ha någon degmage som ramlar ur byxorna hela tiden.
 
Nu börjar träningsvärken smyga fram i magen och lite i armarna. Antar att det blir värre till kvällen. Benen däremot skulle nog behöva en större utmaning. Jag ska nog ta och tänka ut ett elakt kvällspass till benen.

Det går inte så bra

Det går inte alls bra att sova. Nu har M börjat bråka om nätterna ännu mer när jag bestämt mig för att sova bättre. Hon är törstig och ska ha sin flaska, eller så ska jag ta flaskan, byta blöja mitt i natten behövs också eftersom hon dricker så mycket om nätterna igen, eller så ska hon sova bredvid mig eller tillbaka i sin säng och hon måste ju skrika lite när hon talar om det. Katterna har jag försökt ha instängda på toan för annars ska de lekas, ylas, vässa klor på möbler eller äta plast. Mina katter älskar att äta plast, vet inte vad det är för fel på dom. Samtidigt som barnen älskar att skräpa ner. Något barn har börjat släppa ut katterna om nätterna som genast sätter igång då, alla fall en av dem men det räcker. Sen har pojkarna börjat komma mitt i natten och ska sova hos mig.
 
Jag behöver en barn- och kattfri helg. Vill ha lugn och ro och vila.

Sömnproblem?

Jag saknar fortfarande energi i min kropp och livet rullar på som vanligt utan att jag hinner med.
 
Veckan har bestått av begravning, skolavslutningar, bjurhovdadagen och lite hemmaträning, men även massa andra småsaker.
 
Jag börjar må väldig bra psykiskt känner jag och börjar tro på att det finns en bra framtid för mig också. Jag har lite planer för hösten även om jag inte riktigt vet hur det ska sluta men man måste ju börja någonstans. Planen är att plugga i höst, jag måste bara få csn att gå med på det.
 
Mitt största problem nu är tröttheten. Jag har varit trött större delen av mitt liv men en dag ska jag besegra den här kroniska tröttheten som hindrar mig från att leva livet fullt ut.
 
Så nu ska jag försöka "lära" mig att sova bättre. Jag sover aldrig en hel natt. Ibland är det barn som väcker mig, ibland är det katter, men oftast så vet jag inte varför jag vaknar men har mina funderingar på om det har med de mängder koffein som jag häller i mig hela dagarna. Jag har oftast inga problem att somna men däremot vaknar jag lätt. Kanske hindrar koffeinet mig från att sova djupt?
Jag ska alla fall testa att dra ner på det.
Sen läste jag nångonstans att om man är känslig för ljud så kan man sova med öronproppar. Det kanske också är något för mig.
 
Jag önskar mig ett kallt och mörkt ljudisolerat sovrum. Jag skulle vilja veta om det blir någon skillnad på energin i kroppen av att sova en hel natt utan att vakna. Jag har alltid tänk att sömnproblem har dom som har svårt att somna på kvällarna men börjar inse att vakna typ en gång i timmen nätterna igenom kanske också är ett sömnproblem.

Dags att fixa bröllopsformen

I slutet av nästa månad ska jag på bröllop. Så nu är det upp till mig om jag vill kunna ha en fin klänning på mig eller ett stort tält att gömma mig i. Även om det är kort tid så kan jag nog göra ganska stor skillnad med min kropp bara jag anstränger mig ordentligt. Men jag har sjukt dålig diciplin. Måste skärpa mig.
Det skulle ju vara trevligt att kunna ha en fin klänning. Sen misstänker jag att jag måste åka och bada med mina barn i sommar. Det kan ju bli svårt att fixa ett bikinitält eller vad säger ni?
 
Jag har två fina klänningar hemma som jag köpte inför baby Ms dop men jag var för fet för dom. Får se om jag kan lyckats komma i dom i sommar. Men jag kommer nog köpa en ny. Jag har hittat en fin klänning på nätet som dessutom är ganska billig. Fast helt skulle jag vilja ha minst 10klänningar hemma att välja bland. Jag har ju en sån sjuk beslutsångest ibland.
 
Sen kommer problemet med skor. Jag vill ha skor med kilklack men de ska vara fina också. Vad har man för färg på skor? Ska det vara samma som klänningen, eller nåt annat? Vita skor eller har bara bruden det? Svarta skor för begravningsaktigt eller?
 
Det märks kanske att jag inte är så van att klä upp mig.
 
 

David Baldacci- Till varje pris

 
En skön bok som är både lättläst och spännande.
 
Den handlar om en polis som blivit ditsatt för ett brott som hon inte begått. Efter två år kommer hon ut ur fängelset och vill inget hellre än att jobba som polis igen. Men för att göra det måste hon rentvå sig själv genom att lösa ett brott på egen hand. Men det är flera som inte vill att hon ska lyckas.

Förkyld höft

Idag fick vi åka till barnakuten med M eftersom hon helt plötsligt inte kunde gå ordentligt. Det ena benet bara vek sig. Det blev ju så för ca ett år sen också men då gick det över av sig själv innan vi hann söka hjälp.
 
Inne i väntrumme höll hon på att ramla in i en vägg med huvudet för hon absolut skulle gå omkring.
Men självklart kunde hon gå normalt sen efter en lång väntan när vi fick träffa en Dr.
Dr trodde att det kunde vara en förkylning i höften. Det kan tydligen bli så när man varit sjuk och det har hon ju nyligen varit. Tror det blir nån inflammation i höften, som de kallar förkylning om jag fattade rätt.
Om det kommer tillbaka igen nu så får vi åka upp kolla, men jag hoppas att det håller sig borta.
 
Annars vara alla undersökningar de gjorde på henne bra. Skönt det.
 

RSS 2.0