Bakning + Ljusparty

På förmiddagen har jag bakat lite. Det blev chokladrutor, minimuffins med ljus och mörkchokladkross och hjärtkakor. Det blev väl lite stressigt eftersom jag är en sista minuten typ men jag fick massa beröm för min bakning så det var kul.
 
Det blev ju inte speciellt vackert, men gott var det alla fall.
 
 
Sen var det bara att åka hem till mamma och pappa med allt eftersom mamma skulle ha ljusparty. Fast det blev väl mer som vi hade det tillsammans och eftersom mina syskon beställde som galningar fick jag och mamma en bra värdeinnesumma som vi delade på. Det är farligt med ljuspartyn, känns som att det är lätt att bli beroende att handla alla fina saker och ljus som doftar gott. Syster bokade upp sig som värdinna men det blir inte fören i Juni.
 
 
 
 
Nu är jag helt slut och min hjärna är övertstimulerad men det gör inte så mycket. Ska fixa till lite tsaziki, sallad och kycklingfile sen blir det någon se nåt trevligt på netflix. Tror M kommer somna snart så förhoppningsvis får jag en lugn kväll.
 

Är du duktig på språk och söker jobb?

Är du duktig på språk och söker ett jobb? Då kan Copypanthers vara något för dig. De har lediga jobb nu. Copyphanters är en content- och översättningsbyrå som söker personer med språkkunskaper och ger dessa en chans att tjäna pengar på det. Om du tycker detta verkar intressant så kan du gå in på sidan och registrera dig och välja språk men även intressen. Efter det kommer du tränas av andra frilansare som kallas Crowdpanthers. Det är då riktiga jobb du tränar på och kommer därför ge betalt.

Du kan välja skälv hur mycket du vill ta på dig. När du sedan är klar så kommer kunden och frilansarna sätta en rating på det arbete du gjort. Sedan utifrån denna rating kommer framtida jobb och betalning att tilldelas dig. Men det behöver inte sluta där. Du kan även bli expert inom vissa områden och sedan bli en reviewer vilket innebär att ha ansvaret för hela jobbet och få bäst betalat.

Det spelar ingen roll om du redan har ett jobb eller om du är pensionär, föräldraledig, student eller annat. Alla med språkkunskaper är välkomna att söka.


Kom mina små bönor

Idag är M ledig så vi åkte iväg en sväng till Vallby friluftsmuseum. Hon verkade gilla att springa runt där och titta på djur. Det som hon tyckte var mest intressant var hönorna. Mina bönor ropade hon efter dom och försökte klappa. Fast hönorna var inte så intresserade av att bli klappade de ville bara ha mat. De hade tur, M tappade den poppande toppen av sin glass som de genast pickade i sig. Undrar vad de tyckte om den smaken.
Det blev även en liten fika för oss. Trevligt, lagom med folk och fint väder. Tyvärr såg vi inga små lamm men vi är nog nöjda ändå.
 
Ms bönor
 
 
Någon som låg och grymtade lite
 
 
 
 
 

Tänk om man hade vingar


Funderar på hur jag ska kunna skicka iväg min pojkvän till typ andra sidan jordklotet, men det ska nog lösa sig. Tänk om man kunde ha vingar och bara flyga iväg. Men nu är vi ju inte fåglar se det blir till att åka flygplan. Synd bara att det ska vara så dyrt. Men det är viktigt för honom att åka iväg så jag ska göra mitt bästa för att hjälpa honom.
 
Den här veckan har varit omtumlande, fast på ett bra sätt. Kanske berättar jag sen. Just nu känns det lite väl privat och det är en del saker att smälta men det blir nog bra det här.

Igår

Igår hände något speciellt och fantastiskt. Kanske inte direkt för mig även om jag påverkas djupt av det hela.
Jag är alla fall väldigt glad.

En liten promenad

Idag är också en trött- och ont i kroppendag. Värdelöst. Men jag tvingade ut mig på en promenad i spåret. Det såg så lockande att gå ut när jag kollade ut genom köksfönstret och såg alla sommarklädda människor. Varmt och skönt ute men inte riktigt så varmt som jag vill ha det. Det var alla fall mysigt i spåret och jag njöt av tystnaden och den fina naturen.
 
 
 
 
Ser ni den fina fjärilen?

Glad Påsk

Det känns som att påsken har varit ganska intensiv och idag är jag helt slut. Har bara slöat hela dagen men blir inte piggare för det. Jag känner mig febrig nu. Får se om jag blir sjuk eller om jag klarar mig. Har ju träffat på en del förkylda personer nu under helgen.
 
Nu under veckan har ägnat mig åt att flyttat omkring bokhyllor här hemma och rensat bort en del skrot. Jag längtar efter att få lite ordning i mitt hemmabibliotek men jag är inte riktigt klar än. Jag har ju en hel del utlånade böcker, får se när jag får tillbaka de?
 
Torsdagen åkte jag omkring och handlade som en galning. Alltid något som glömts eller inte finns. På kvällen lagade jag till en skinka och ett ton köttbullar, lite brödbakning blev det också. På fredag blev det mera matlagning efter som föräldrar, syskon och systerbarn skulle komma.
Jag bjöd på:
 
Hemmagjorda köttbullar
Skinka
Bäbä vita Lamm
Janssons frestele
Ägghalvor med räkor
Ägg
Revbensspjäll
Lax
Prinskorv
Potatisgratäng
Färskpotatis
Rödbetssallad
Mimosasallad
Nybakat bröd
Påskmust
Ostbricka och kex
Ws kakor han hade bakat
Jordgubbar
Massor av godis
 
Det var trevligt att alla kunde komma och äta och jag tror alla led av matkoma när de åkte hem. Får se om jag orkar göra om det någon dag. Själv var jag helt slut i huvudet och fötterna.
På lördagen åkte vi iväg och åt påskmiddag hos barnens farmor och farfar. Skönt att slippa laga mat själv. M var jätteglad över att få leka med sin kusin där och även gosa lite med sin lilla bebiskusin. Sen när vi skulle åka hem var hon jätteledsen. Hon ville ju leka mer. Hemma fick barnen varsit stort påskägg, de som skulle få normal stora i år. Tyvärr var påskäggen slutsålda på alla affärer jag var på så de fick bli stora. Misstänker att jag inte kommer behöva köpa lördagsgodis under större delen av Maj.
 
Idag har jag suttit inne hela dagen. Jag är väldigt trött och väldigt uttråkad. Jag läste en blogg på morgonen som har gjort mig väldigt resesugen. Jag skulle verkligen behöva komma iväg på lite äventyr men jag vet inte riktigt hur det ska gå till. Det är ju knappt ens som att jag har råd att ta bussen ner på stan.
Bara fortsätta drömma....
Barnen fick alla fall komma ut idag. Deras farfar bjöd dem på påsktivoli. M vann en nalle där för att hon var söt. Tyckte det var kul, hon är ju ett riktigt charmtroll ibland. Underbara M.
 
Nu ska jag äta massa påskgodis och se på Alias på netflix.
 
Mina lyxägg
 
Lite restätande idag
 
Glad Påsk

Föreläsningen

 
Gothic skräckromanen-från mysrysare till monsterfilmer och vidare....av Mats David Ranaxe
 
Det var en trevlig föreläsning jag var på i måndags. Lite vampyrer, lite Frankenstein osv. Fast det jag tyckte var mest intressant att höra om var författarna han berättade om. Tex Mary Shelly (1797-1851) som skrev Frankenstein, men även de författare som hon hade omkring sig. De var lite roligt att veta hur de hör ihop och vilka skandaler de ställde till på den tiden. Jag gillar ju historia också så kan de bli bättre?
 
Någon annan han berättade om var Swedenborg. Honom har jag hört talas om tidigare och tycker att det verkade vara något otäckt över. Fast samtidigt tycker jag att han är spännande. Hans böcker ska tydligen finnas att köpa på ett ställe här i stan så det ska jag nog kolla upp sen. Jag både gillar och ogillar Swedenborg. Men det kan nog bli kul att läsa något av honom.
 
Föreläsaren tog i slutet upp även lite modernare grejer som man kan funderar över om det kommer sluta på att bra eller otäckt sätt. De har lite med den teknik och forskning som pågår nu. Vad är etiskt rätt och kan det som skapas vända sig emot oss till slut osv.
Spännande
 

Föreläsaren har en blogg, även om den verkar vara lite segt uppdaterat men i det senaste inlägget kan man läsa lite om Mary Shelley osv.
http://mattesarcana.wordpress.com/
 
Det var trevligt med lite skäck, hoppas på att komma in på en kurs om skräcklitteratur på högskolan i höst. När jag sökte den kursen för några år sedan lades den ner pga brist på sökande. Får se om det går bättre den här gången.
 

Vårfint

 
Är de fortfarande fridlysta?
 
 
 
Jag tycker det är så mysigt med alla blommor som börjar komma upp överallt nu. M har redan plockat med sig flera buketter vitsippor hem så det blir lite vårmysigt här hemma.
 
Idag är jag trött och lite energilös men jag får vara glad så länge jag inte är utmattad. Trots att jag är trött funderar jag på att bjuda hem mina föräldrar och syskon på påskmiddag på fredag. Vilket innebär att jag måste städa en hel del och kommer förmodligen bli galen men det känns okej ändå. Jag tror barnen kommer tycker det är kul, speciellt om deras kusiner kommer och målar lite ägg eller nåt.
 
Idag ska jag försöka få till lite läsande och skrivande. Igår var jag nämligen på en inspirerande föreläsning på statsbiblioteket som fick skrivarlusten att vakna till liv ordentligt. Inte för att den handlade om skrivande. Det handlade om skräcklitteratur bland annat. Kanske blir det ett eget inlägg om den föreläsningen senare idag. Intressant var det alla fall.
 

Baby lips från Maybelline New York

 
Jag har testat nya Baby Lips från Maybelline New York.
 
Den blåa är ofärgad och har sps20, vilket blir pefekt att använda nu när det börjar bli allt varmare ute. Det är ju inte ofta man tänker på att skydda läpparna från solen. Jag är alla fall dålig på det. Så nu får man solskydd för läpparna samtidigt som de håller läpparna mjuka i 8 timmar.
 
Det rosa håller också läpparna mjuka i 8 timmar. Den har även en diskret rosa färg vilket passar mig utmärkt då jag inte är så mycket för starka färger på läpparna. Lagom är bäst. Eftersom den saknar sps så blir den ett bra läppbalsam att använda på kvällen.
 
Jag gillar det rosa och blåa som jag testat och är väldigt sugen på att testa de andra också.
 
 
 
 
 

Rally bland bomullen i hjärnan

Nu börjar det gå dåligt med bloggandet igen. Jag är trött och känner mig tom, fast ändå inte. Huvudet är fullt av tankar som kör rally i en hjärnan full av bomull. Tankarna krockar med varandra eller så försvinner de bland bomullen. Ingen ordning alls. Jag är så trött i huvudet, men inte sova trött. Jag vill kunna använda min hjärna på ett effektiv sätt men den vill inte samarbeta alls. Längtar efter att läsa, skriva och plugga mm. Men det går inte så bra.
 
Jag försöker att inte stressa. Vet att det bara kommer förstöra min hjärna mer. Samtidigt ligger det som stressar mig mest ständigt kvar i huvudet fast jag försöker att inte tänka på det. Ett jobb och större boende. Två saker som känns så hopplöst i mitt fall.
 
Om M somnar tidigt ikväll ska jag försöka lyssna på någon guidadmeditation på youtube. Det hjälper mig ibland att sova bättre vilket behövs när man har en överkänslig hjärna.

Underbara

De här har fått mig att le idag. Alla tre är underbara på sitt sätt.
 
 
 
 
 
 
 

Vill träna

 
 
Idag känner jag mig riktigt träningssugen. Det var jag inte igår kan jag säga men jag bestämde mig ändå för att träna. Jag tycker själva fys-delen igår var riktigt jobbig och funderade på att ge upp redan under uppvärmingen. Jag var så trött och seg och hade ingen lust alls att träna men lyckades på något sätt kämpa vidare. Slutet av passet var lite lugnare och jag hade riktigt roligt.
Kanske behövde kroppen väckas till liv? Idag har jag träningsvärk i armarna men väntar på att de ska dyka upp i benen som utsattes för massa plågeri igår. Kanske dyker det upp till kvällen? Min kropp brukar vara seg.
 
Tyvärr har jag inget träningspass idag men jag ska nog göra ett eget hemma. Plåga magen och kanske benen innan träningsvärken dyker upp. Det är nästan så att jag är sugen på att dra ut och springa men klockan börjar bli för mycket och det regnar. Jag tycker det är ganska skönt att jogga i regn men jag blir oftast förkyld då så jag försöker undvika det nuförtiden.
 
 
 
Nån som behöver träningsinspiration?
 
Få 2 nr av iForm + topp och tights från Kari Traa för endast 49,50 kr + porto!

Forbidden fruits

Tiden går fort. Den här dagen har bara svept förbi. Vi var iväg och hälsade på barnens farmor och farfar. Det skulle bara bli en kort stund men självklart drog det ut på tiden. Det blev fika där och lek för barnen.
Efter det blev det en sväng till City gross som vi fick snabba oss igenom eftersom jag började få bråttom till ett ljusparty. På hemvägen stannade vi till hos mina föräldrar och hämtade ut mina ljus från första ljuspartyt. Jag hann bara hem och lämnade grejerna och sen var det dags att åka på en gång. Kom nog bara någon minut försent så vi var nog riktigt snabba ändå.
 
På det här ljuspartyt visades det lite andra gjejer så det var kul. Det fanns mycket som jag ville ha och pojkvännen hade gett förbud att handla men jag var olydig och köpte ändå en liten ask med sommardofter. Det han inte vet lider han inte av. Efter att vi kollat klart på ljus och ätit lite upptäcker jag att jag har olika strumpor på fötterna. Hur kan jag ha missat det hela dagen. Fast det gör inte så mycket, de hör ju ihop på sätt och vis. Funderar bara hur det står still med mina ögon.
Det var trevligt att vara iväg, fast jag kände mig lite ensam och dum ett tag när alla prata om sina jobb. Jag vill också ha ett jobb.
Dags för glasögon?
 
När jag kom hem var det dags att öppna mina ljusförpackningar. Forbidden fruits luktar jättegott. Det är nästan så att jag vill ha de kvar i lådan. De doftar godast tillsammans. Ljusstakarna kan man ändra om lite som man vill.
M var alla fall väldigt imponerad. Speciellt de rosa ljusen gillade hon. Jag bad pojkvännen lukta på ljusen. Fyfan och massa fräsande var hans luktbetyg. Men vad vet killar igentligen.
 
 
 
 
 
 
Sensuella vinbär och smekande kokos blir kvällens dofter.

kvällsmåne

 

Gillar du döskallar?

 
 
 
 
 
 

Gillar du döskallar? Det gör jag. Allt finns hos Nelly som även har gratis frakt och snabba leveranser. Själv tycker jag den första toppen, örhängerna, klänningen och skorna är finast. Vad tycker du?
 
 
 
 

Ytlighet och andlighet

Gårdagens tandläkarbesök gick smärtfritt. När jag satt i väntrummet stod klockan där på 6,00. Där hade inte klockan blivit omställd än. Bra tillfälle att vara hos tandläkaren vid 7 när det är byta till sommartid.
Vill du ha bedövning frågade tandläkaren. Dum fråga tänkte jag. Ge mig allt du har....
Blir fortfarande förvånad att ett tandläkarbesök kan vara smärtfritt. Fast kanske har de blivit bättre på att bedöva nuförtiden?
Sen när jag var klar och trodde att allt var över säger hon att jag måste komma tillbaka en gång till. Hur många gånger ska de hålla på med samma tand? Antar att de inte läkt ihop ordentligt sen sist. Som tur är hamnar jag fortfarande inom det kostnadförslag som jag fick från början så det kostar inget extra. Jag som trodde att tanden skulle vara fördig. Nu får jag vänta till Maj. Men men jag är alla fall tacksam över att jag har möjlighet att gå till tandläkare. Önskar att de kunde ta bort amalgamet också. Vill inte ha kvicksilver i mina tänder. Jag är övertygad om att det är skadligt för kroppen. Får se om jag kan få bort det nån gång.
 
Senare på dagen igår hade jag så tråkigt att det blev en sväng till brödet och fiskarna. Jag fyndade några böcker. Hade gärna köpt fler men jag hade med "Herr du behöver inte fler böcker". Jag förstår inte vad han menar. Man kan väl inte ha för mycket böcker?
 
Efter att ha haft en ytlighetsperiod nu på sista tiden håller jag på att gå över till lite personlig utveckling och andlighet. Det brukar variera i mitt liv. Jag gillar både ytligheter och andlighet. Det är bra att blanda lite. För mycket ytligheter gör en tom, förmycket andlighet gör en galen. Så det bästa är att inte fastna för en grej.
 
Idag har jag varit helt slut. Mina pojkar höll på att komma försent till skolan för jag lyckades stänga av larmet och somna om. Som tur var hade jag ett "klä på larm" (som ska påminna om att de ska klä sig) så de stackarna fick lite bråttom på morgonen idag. Mitt fel. Idag fick även M gå till dagis. Hon mår hur bra som helst. Skönt för henne att komma iväg och leka nu när hon varit hemma så länge. Medan hon var på dagis försökte jag ligga och läsa på soffan och det slutade med att jag somnade med en katt. Vid halv ett lyckades jag tvinga mig upp, fortfarande supertrött. Jag hatar att sova bort dagen. Men vissa dagar är jag bara totalt utmattad och då är det lika bra att passa på att sova när barnen inte är hemma. Jag har känt mig trött och hängig hela dagen. Kanske är det min tur att bli sjuk? Hoppas inte.

Handla dyrt på Willys

Någon mer som har fått betala dyrt på Willys. 1000kr för en gurka.
Fast det slår ju inte mina 2 gula lökar för 1895kr. Men inte fick jag någon ersättning av Willys för det. Mig skrattade de bara åt och gav tillbaka pengarna. Tur att man kollar kvittot ibland.
 
 
Lökar av guld

RSS 2.0