Söndag

Idag har vi varit iväg och träffat barnens kusiner som vi skulle ha träffat på julafton men de hade magsjuka hemma då. Nu gick det bättre. Barnen lekte massor och fick lite julklappar. Även jag fick ett paket. Det var jag inte beredd på. Julte och choklad. Alltid kul att få nåt, men känns lite dumt då jag inte köpt nåt åt dom.
 
Gott te, men chokladen har jag inte smakat än. Den ska jag försöka spara ett tag.
 
Efter att vi varit där ville jag till hm för att köpa pyjamasbyxor åt mig. Hittade ett par på rea. Även sminkpennor, nagellack och en sminkväska på rea. Det blev även tröja till fullt pris. M lyckades även tigga till sig ett litet nagellack som inte är med på bilden.
 
Den här dagen har gått fort. Imorgon hoppas jag på att få en lugn och skön dag.
 

Lite ljus i mörkret

 
Durance Christmas Prestige Candle Wood wick X-Mas Tree (280g) / Durance Christmas Giftbox X-Mas Tree,Snowflake, Gingerbread (3 x Candle 75g) / Durance Christmas Prestige Candle Wood wick Holly (280g)

Lördag

Idag har vi varit och hälsat på min bror på sjukhuset. Mina föräldrar kom samtidigt och vi tog med honom till kafeterian och fikade för första gången. Nu har han fått börja äta sånt som är mjukt och han får även dricka utan förtjockningsmedel så länge drycken innehåller kolsyra. Så skumkokosbollar och cocacola blev det. Han verkade jättelycklig och mosade in kokosbollarna i munnen. Sen tog han även Ms halva "vanliga" kokosboll när hon inte vill ha mer. Men det gick bra.
 
Sen satt vi en stund i dagrummet och höll honom sällskap tills han skulle få hjälp att lägga sig. Jag passade på att prova Ms nya mössa. Tycker att jag blev riktigt fin i den, kanske borde köpa mig en egen sån. Eller så håller jag mig till de mössor jag har.
 
 
Roade mig lite med att ta bilder på mig själv.
 
Nu sover hela familjen så då ska jag roa mig med mina nya tidningar och lite julgodis.
 
 
 

God jul

Våran överpyntade gran.
 
Fina M. Mina pojkar lyckades undvika att fastna på bild på julafton.
 
Lite restätning så här på kvällen.
 
Mina julklappar. Plattång, läppglans, mascara, pengar, te och en rosa flufftröja.
 
Så då var julen över igen. Den har varit trevlig men intensiv. Jag känner att jag inte riktigt hunnit med som vanligt. Vi började julafton här hemma med att barnen fick öppna sina paket och efter det åkte vi hem till pojkvännens föräldrar för grötfrukost. Vi var där ett tag för att sen åka hem till mina föräldrar. Min syster med barn kom dit och min bror fick lämna sjukhuset en stund för att fira lite jul med oss. Han verkade glad och nöjd och tiden gick fort när han var där. Det var nog skönt för honom att komma hem och träffa alla. Men trist att han behövde åka tillbaka. Hos mina föräldrar åt vi julmat och tittade på kalle anka samtidigt. Blev lite så eftersom vi måste anpassa oss efter färdtjänstens tider. Sen hade vi presentöppning. Vi var kvar en stund, sen ville pojkvännen åka tillbaka till sina föräldrar. Där blev det julklappsöppning och mat igen. Var nog inte hemma förren halv tio på kvällen. När vi kom hem kräktes O, sen även på natten.
 
Lite orolig för kräksjuka men ingen annan drabbades. Först M, sen pojkvännen och sen O, alla med flera dagars mellanrum. Är det riktig kräksjuka då? Får se om det är min eller Ws tur om nån dag då? Fast det känns mer som att jag är på väg att få feber till och från och kroppen värker. Har nog massa virus i kroppen som försöker ta över. Har ingen lust att bli sjuk.
 
Nu är det alla fall dags för soffläge och en bok.
 

Kräksjuka eller snösjuka?

Mitt i natten började M att spy, jag blev ganska orolig för att vi skulle ha fått hem vinterkräksjukan. Hon vaknade nog 3-4gånger på natten och kräktes och hennes mage mådde inte så bra på morgonen. Hon har lekt och busat större delen av dagen men matlusten har varit dåligt. Nu på kvällen kom den tillbaka och hon verkar må hur bra som helst. Inget kräkande och inget mer konstigheter med magen. Funderar på om det var för att hon åt massa snö igår. Hela vägen hem från dagis fick jag säga ut henne att sluta äta snö. Hon berättade även att hon och några kompisar hade ätit snö och is när de varit ute med dagis. Så förhoppningsvis var det ingen vinterkräksjuka. Ingen annan hemma mår dåligt. Hoppas att det fortsätter så för jag har massor att göra i helgen. Julshopping, godisbakning och städning är planen.
 
Idag har jag fått hem min gran. Men den vill inte stå upp så imorgon kommer min pappa och kan förhoppningsvis fixa till den. Så just nu får den luta sig mot väggen.
 
Nu på kvällen har jag och W bakat knäck. Det var flera som fick massor av luftbubblor i sig och som vägrar försvinna. Det har jag nog aldrig varit med om förut. Men de smakar gott. Jag hade tänkt göra mintkyssar idag också men är för trött. Hoppas att jag hinner och orkar det imorgon.
 
 
 
 
 

Julklappsfunderingar

 
Jag försöker planera lite vad jag ska köpa i julklapp till mina barn. Planen är att få klart alla julklappar i helgen, men det skulle inte fårvåna mig om jag inte blir klar. För saken är den att jag sällan känner mig klar. När det är saker som jag tycker är roligt så kan jag bli lite extrem ibland. Men men, vi får se vad som händer. Den här julen har jag en tonåring för första gången och att hitta på nåt roligt till honom är inte det lättaste. Han önskar sig bara spel och dataprylar. Jag skulle vilja överraska honom med nåt som han själv inte vet om att han vill ha men skulle bli superglad att få, om ni förstår vad jag menar. Min andra pojke befinner sig lite mitt i mellan. Han önskar sig också spel och så men det finns även andra smågrejer som han gillar och kanske till och med vissa leksaker. När det gäller M finns det inga problem alls. Hon gillar allt från prinsessor till superhjältar, my little ponny, lego. Tror hon nog gillar det mesta. Till henne finns det hur mycket som helst så där är nog mer mitt problem att inte handla för mycket. Men det är ju så roligt.
Får se vad jag ska hitta på åt mina pojkar.
 
Den här julen fick jag för mig att jag skulle göra en paketkalender åt alla barn. De har aldrig haft någon förut. Men det var svårare än jag trodde att göra egna så det slutade med att de fick ha paketen under sina smågranar. M kommer få en liten frostväska på julafton och planen var att pojkarna skulle få biokort på julafton, men O tog bort lapparna från sina paket och blandade om dom utan att säga nåt så sitt biokort har han redan lyckats öppna. Pojkarna tycker att de är lite för stora för paketkalender men ändå är de supernyfikna vad de ska få och blir så glada när de öppnar paketen. Det blir lite julafton varje dag här hemma nu.
 
Ms lilla paketgran

Pepparkakshus

Lite förberedelser.
 
Idag har jag och M fixat klart pepparkakshuset och vi dekorerade även lite pepparkakor. W kom och hjälpte till en kort stund men han var nog mest ute efter godiset. Min tonåring ville inte hjälpa till alls utan höll sig till sitt dataspelande.
Det blev massor av godis kvar. Men det gör inget. M kommer nog vilja dekorera mer pepparkakor efter dagis imorgon.
 
 
 

Det blev ju helt okej, M och jag är alla fall nöjda. Nu ska jag dricka lite glögg och äta en lussekatt.
 

Tassavtryck

När jag skulle tvätta madrasskyddet så var någon liten pälsboll framme och kloade på madrassen. Fast jag hade lite svårt att bli arg, det ser ju ut som små gulliga tassavtryck i madrassen nu. Men det är ju ingen som kommer se det när jag klär på madrassen. Lite roligt, fast kissen var dum.

Sjukhusstötar

I fredags var hela familjen och hälsade på min bror. Det var trevligt. Jag och mamma var först in hos honom innan min syster och pappa kom. Helt plötsligt börjar han vicka med tummen på höger handen (den förlamade sidan). Både jag och mamma tror att vi ser i synen. Han var inte medveten om att han rörde på tummen och kunde sedan inte göra om det. Vet inte om det betyder nåt att han rörde den men allt liv som dyker upp på höger sida blir vi överlyckliga av att se.
 
Efter att ha suttit inne i dagrummet ett tag tyckte jag att vi skulle gå en liten promenad med honom inne på sjukhuset så att han fick lämna avdelningen en stund. Mamma satte sig nere vid entren och väntade och pappa var tvungen att gå till bilen för att parkeringstiden var slut. Så jag och syster fick gå själva med honom. Vi bestämde oss för att gå till loket. På tillbakavägen så möter vi upp mamma. Min syster petar till våran bror och får en stöt så hon vrålar och hoppar iväg. Självklart börjar vi skratta och våran bror får faktiskt till ett leende. Hans ansiktsmuskler har ju inte direkt fungerat efter olyckan så det har inte gått att läsa några känslor i hans ansikte innan. Men nu börjar han le lite.
Jag och mamma frågar syster vad hon håller på med och då ska hon visa vilket innebär att hon petar på honom igen och får ännu en stöt, men den här gången när hon hoppar iväg så var det en vägg där. Jag skrattar så att jag nästan kissar på mig och helt plötsligt skrattar våran bror också, med hela ansiktet. Det var så underbart att se så vi kunde knappt sluta skratta när vi åkte upp med honom på avdelningen. Det var bara synd att pappa missade allt.
 
På lördagen åkte vi tillbaka till honom. Inne på hans rum frågar jag honom om han minns kvällen innan. (Hans minne kan vara jättedåligt ibland). Först såg han ut som ett frågetecken men sen började han le lite smått. Sen tittar han på vår syster och börjar skratta jättemycket. Det var kul, då fick även pappa se honom skratta. Vi hade alla fall sjukt kul. Min syster lyckas gå in i grejer och klanta sig i stort sett hela tiden så det går inte att låta bli att skratta. Tycker att hon ska bli sjukhusclown. Vi tog även en promenad i korridorena igen. Den här gången fick syster stötar när hon rörde både mig och bror och hon fick även stötar om vi petade på henne. Jag vet inte hur hon lyckas men det var bara hon som fick stötar så vi tyckte att det var jättekul att peta på henne. Tur att jag inte hade smink på mig igår. Vi stannade på sjukhuset ganska länge och tårarna bara sprutade större delen av tiden för att vi skrattade så mycket. Men det behövdes nog efter allt som hänt.
 
Sjukhusgran?
 
Julfint från dagrummet.
 
 
Idag fick de åka själva till sjukhuset. En av mina pojkvar har åkt på magsjuka. Jag vet inte om han smittar, ingen av oss andra känner nåt alls. Men bäst att inte åka iväg då. Istället har jag roat mig med att städa köket. Bakat en mjukpepparkaka med W och vanliga pepparkakor med M. Sen har vi fikat och haft mysigt. Jag tycker att jag haft en väldigt bra helg. Fast nu på kvällen känns det som att jag håller på att bli förkyld, men med massa varmt te och en filt på mig så känns det inte så farligt.
 
 

Min stjärna

Idag var det Luciafirande på dagis och M ville vara "stjärngumma" precis som förra året. Det är något hon har valt helt själv. Det är stjärnorna på struten och pinnen hon gillar. Än så länge är det ingen som har upplyst henne om att det är för pojkar och jag tänker inte heller göra det. Varken i år eller förra året brydde hon sig om att hon var den enda strutbäraren. Inga problem att sticka ut inte.
Luciafirande var mysigt, barnen sjöng fint och efteråt bjöds det på frukost. Gott med skinkmackor på morgonen.
 
En liten trött stjärngumma.
 
Just nu har jag lussekattsdeg på jäsning och jag ska nog se på Jul med Ernst under tiden. Orkar inte baka men tycker att jag behöver lussekatter imorgon när det är Lucia. Jag tänkte försöka gå upp tidigt för att se det på tv men vi får se hur det blir med den saken. Att gå upp klockan sju på lördag morgon känns inte jättelockande men samtidigt är det ju så mysigt med Lucia. Annars får jag kanske titta på kvällen istället.

RSS 2.0