Ge mig mer sommar

Det känns som att sommaren bara börjat samtidigt som den håller på att ta slut. Jag behöver mer sommar och sol. Den här sommaren har varit riktigt tråkig, men den har även haft några ljusglimmtar. Det är säkert många som längtar efter höstmys nu. Själv längtar jag efter att få ligga och sola på en strand.
Bara en gång i sommar har vi lyckats komma iväg till en strand och då kunde jag inte hitta mina badkläder så det blev inget solande eller badande för mig. Barnen och hunden hade allafall kul och för mig var det trevligt att titta på dom och ta kort. Jag önskar mig flera såna dagar. Även om det fortfarande är varmt ut så känns det ändå som hösten har börjat smyga sig på. Trist men jag hoppas ändå på en varm september.
 
 
 
Tassavtryck i sanden i vattnet.
 
 
Min lilla livsnjutare.
 
Superglad hund som rullade runt som en galning i gräset.
 
 
Jättekul tyckte både hon och vi tills vi upptäckte att hon rullat sig i en annan hunds bajs.
 
Fullt med såna här små trevliga saker fanns det också på vägen till och från stranden.
 
 
 

Jag önskar mig en ny parfym

Jag funderar på att beställa en ny parfym. Jag funderar på att beställa från Parfym.se
Men jag vet inte vilken jag vill ha. Är det någon som kan rekommendera en som lukar gott?

Fel grav

För en vecka sen var vi iväg till kyrkogården för att begrava min farbrors urna. Vi var några få släkt och vänner som var där och några hade med sig blommor. Det var fint och gick ganska snabbt även om vi stannade kvar en stund efteråt. Jag hade M med så jag hade inte tid att känna så mycket men sen var jag ganska ledsen när vi kommit hem. Det är fortfarande så svårt att förstå att han är borta.
 
Jag tog alla fall lite bilder där, från platsen där vi tagit avsked och som skulle bli hans sista vila. Trodde vi...
För någon dag sen ringde de från kyrkan och sa att han hamnat i fel grav. Jag vet inte om det var kyrkan eller begravningsbyrån som gjort fel, men någon har alltså gjort det så nu ska kyrkan gräva upp min fabrors urna och flytta den. Fast det för de sköta själva. Vi får åka dit nån dag med blommor och se efter var han hamnat.
Det var nästan så att jag började skratta när pappa ringde och berätta. Det hela känns så sjukt och sånt får inte hända men samtidigt tycker jag galna saker händer runt om mig hela tiden så jag blev inte förvånad. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta. Känslorna är så blandade och förvirrade. På nåt sätt känns det inte som jag tagit något riktigt avsked. Kanske är det för att jag har en av hans hundar nu och massor av hans saker hemma. Det blir ju lite svårt att släppa taget när det finns så mycket som påminner om att han är borta. Fast samtidigt känns det som att jag bara lånar allt, som att han ska komma tillbaka fast jag vet att det inte kommer hända. Det tar nog lång tid innan det sjunker in. Jag har ju fortfarande svårt att förstå att min bror är svårt hjärnskadad fast det har gått över ett år sedan olyckan. Fast när det gäller viktiga personer i ens liv kanske man aldrig vänjer sig?
 
 
 
 
 
Jag skulle försöka fånga en fjäril på bild, men det ser ut som jag fick med en liten humla också. Ser ni dom? Fjärilen blev väldigt mörk på bilden. Synd att den slog ihop sina vingar.
 
Antar att det blir till att åka att ta nya bilder sen, vid den nya graven. Jag undar om det är vanligt att folk hamnar i fel gravar?
 
 

Bröllopsplanering

 
Förlovningsringarna är på och planeringen har börjat. Planen är att vi ska gifta oss om ett år. Det känns kul och jättekonstigt. Så nu blir det till att spara och försöka leva snålt. Undertiden letar jag efter massor av inspiration. Än så länge har jag bara hittat två bröllopstidningar, Wedding och Allt om bröllop. Brukar det inte finnas mer? Som tur är det finns det även massor inspiration på nätet, men jag föredrar tidningar. Jag har även sett att det finns en del böcker, men de är ganska dyra och jag är osäker på om de är något att ha.
Vi har även köpt biljetter till en bröllopsmässa men det är långt kvar till den.
 
I flera månader har jag känt att jag behöver förändringar i mitt liv för att inte bli galen. Det har känts som att jag fastnat på ett ställe i livet där inget händer, iaf inget positivt. Så det här är allafall en bra förändring av livet som är på gång. Både jag och min familj behöver något positivt att se fram emot. Fast det är inte därför vi ska gifta oss, utan mer att vi tyckte att det är dags. Nu har jag allafall massa rolig bröllopsplanering att se fram emot.
 
Det som ut som två, men de är bara en. Jag ville inte ha någon vanlig slät ring så det fick bli den här.

Sommar

 
 
 
Fröken hund har fått följa med på lite sommarstugehäng. Hon verkar gilla att följa med på lite äventyr, fast vad jag förstått så gillar de flesta samojeder det. Nu fick hon plaska på stranden, det gillar hon. Men hon vill inte bada. Doppa tassarna räckte tyckte hon.
En promenad runt massor av sommarstugor. Vi träffade på en annan polarhund som blev väldigt intresserad av våran hund. Men hon ville inte veta av honom. Hon sprang runt oss som en galning och med den andra hunden efter som ville nosa på henne. Han var jättefin men någon friare ville hon inte veta av.
 
M var också ner till stranden och tänkte plocka snäckor men ångrade sig snabbt. Istället sprang hon upp till stugan där hon och kusinen lekte med vattenslangen.
W och D ute på fisketur, men de fick inte en enda fisk.
 
Då får man sätta upp tält istället tyckte W. Barnen har tältet som lektält. Vi stannade bara över dagen för vi hade en grillkväll inplanerad med grannarna.
Den blev också jättetrevlig. Tyvärr hade jag för lite ström kvar i mobilen för att kunna ta bilder.

Äntligen sommar

Vad skönt att det var lite varmt idag. Nu känns det allafall som sommar även om jag önskar ännu mer värme. Hoppas det är på gång. Det känns faktiskt lite deppigt att barnens sommarlov nästan är slut utan att det varit någon riktigt sommar. Jag vill ha sån supervärme som vi hade förra sommaren. Tyvärr fick jag inte mycket tid att njuta av den på grund av det som hände min bror. Nu hoppas jag alla fall att den här sommaren avslutas med supervärme.
 
Jordgubbar och poolhäng, precis som det ska vara när det är sommar.
Jag köpte en gammal bok för 20kr idag. Den verkar spännande så den fick följa med ut i solen idag.
 
 
Snurrigt med bästa sommarsällskapet.
 
Imorgon har jag dagen fullplanerad. Jag har även något roligt att berätta, fast vet inte om jag kommer berätta det imorgon eller om jag kommer vänta till senare. Det får vi se...
 
 

Den magiska skogen

Vad finns det för spännande därinne? Kanske en ekorre? Vet alla fall en viss pälsboll som hoppas på det.
 
Jag har trotsat min fästingräddsla och tog med vovven in i skogen. Planen var att vi bara skulle gå i spåret men sen blev jag sugen på att kolla om vi kunde hitta någon svamp. Så istället gick vi omkring inne i skogen. Min hund verkade tycka att det var jätteroligt. Det fanns så mycket spännande dofter tyckte hon. Jag försökte kolla efter svamp och hon letade nog efter harar och ekorrar. Tyvärr hittade jag ingen svamp men däremot en fin sten. Jag är ganska förtjust i stenar, så den fick följa med hem.
 
Efter att ha gått omkring där det allt växer ganska tätt så var det skönt att komma ut till en öppnare yta i skogen. Det var helt magiskt grönt där. Så underbart fint. Tyvärr blir inte bilderna lika fina som det var i verkligheten. Tror det blev lite suddigt också då jag hade en hund som drog i mig. Men magiskt vackert var det alla fall där.
Kanske borde jag gå dit och testa att fota med kameran någon dag men den är så tung att bära på.
 
På hemvägen plockade jag lite bär åt M. Hon älskar blåbär och smultron men har börjat gilla hallon lite smått. Bra med nyttigt gratisgodis.
 
Man blir trött efter en nästan två timmars promenad. Fröken hund var även full av massor stora otäcka fästingar. Hoppas att jag lyckades få bort alla. Otäckt vad mycket fästingar det finns i skogen.

Tom Tits experiment

En av mina sommarplaner var att ta med barnen till gröna lund, men sen visade det sig att en av dom absolut inte ville åka dit. Så då bestämde jag att vi åker till Tom tits istället. De var inte alls sugna på det utan ville hellre stanna hemma. Men redan när vi var där utanför och saker och ting började låta innanför staketet där så väktes deras nyfikenhet. Pojkarna fick lov att springa runt själv och testa på saker. Vi misstänkte att de skulle tycka att det är mycker roligare än att gå med oss andra. Mycket riktigt så hittade vi två blöta, smutsiga och svettiga pojkar någon timme senare. De hade jätteroligt, men hade mest hållt sig utomhus. Det var en stund med oss inne i huset på bottenvåningen men sen ville O ut igen. W hängde med ett tag upp till andra våningen och byggde lite med sugrör mm. Alla tre barnen var jätteglada och hade stora leenden hela tiden så det blev verkligen en lyckad grej att åka dit. Speciellt mina pojkar är jättesvåra att roa. Så jag är väldigt nöjd.
 
Barn som håller på att blåsa bort.
 
Lilla M med gul, rosa och blå skugga.
 
W som gör jättesåpbubblor.
 
En fin döskallelampa som jag kände mig tvungen att ta kort på. Jag gillade den men M tyckte att den var läskig.
 
 
 
 
 
 
 
Efter Tom tit så åkte vi hemmåt för att hämta våran vovvis som också varit på äventyr. Först fick hon vara hos mina föräldrar men sen lämnde de henne hos min syster när hon slutat jobba. Min syster har en hund från samma flock så det är alltid kul när vovvarna kan få träffas och leka tillsammans.
 
Min syster försökte få dom att bada, men tydligen var båda damerna badkrukor. Men hon fick alla fall i dom i vattnet. Våra fina fluffhundar.
 

RSS 2.0