Mamma titta någon har ritat, det är jättefint

Eftersom jag bestämt mig för att testa på bookbeat så var jag tvungen att köpa hörlurar till mobilen så då blev det en sväng till netonnet. Jag hittade ganska snabbt det jag behövde medan pojkvännen blev sugen på att köpa en ny datastol. M och jag satte oss på en trälåda medan vi väntade på honom. Då säger M: mamma titta där, någon har ritat. Det är jättefint. Gissa om jag fick mig ett gott skratt. Hon såg nog inte det som vi andra ser utan istället hjärtan mm.
 
 
 
 
Angående Bookbeat så är det många stora bloggare som har ett erbjudande om att man kan testa en månad gratis. Så just nu håller jag på att lyssna på Simona Ahrnstedts En enda hemlighet. Men det finns mycket annat trevligt som jag hoppas hinna med att lyssna på.

Midsommardagen

Idag har vi varit och firat min bror som fyller 27år. Det som var så nära att han bara fick bli 25år. Men livet går vidare och nu har han fått bli två år äldre. Fast hans minne fungerar inte som det ska längre så han tror för det mesta att han fortfarande är 25år. Får se om det kommer bli bättre med åren eller om han alltid kommer tror att han är 25.
Fast det tror ju jag också att jag är. Även om jag vet min biologiska ålder och ser att kroppen åldras så är nog inte sinnet äldre än 25år. Så det är ju en helt okej ålder att fastna i.
 
Vi fick lite mat, som var jättegott och sen blev det tårta.
 
Glad bror med tårta. Den var från Maxi och supergod.
 
Vi hade väldigt trevligt och jag tror att min bror hade en bra födelsedag.
 
Jag försökte även passa på att ta en magbild. Har inga från tidigare graviditeter. Tyvärr var det så mörkt i hallen så jag var tvungen att ha blixt. Fast lite ansiktsfilter skadar ju inte.
 
W och M och älsklingen kom in till stan och var med och firade men sen åkte de tillbaka till sommarstugan. Jag har saknat de nu på kvällen men fick lite fina bilder skickade.
 
W med STORA fisken. Jag såg den inte ens först.
 
Äntligen en fisk tyckte M, som hon drog upp helt själv. Hon lyckades även få en till. Tyvärr fick de inte någon ätbar men jag tror de är glada ändå.

Midsommarafton

På midsommarafton var vi ute på Dåvö och firade. Alla sommarstugeägare samlas på ängen med sina familjer för ett gemensamt firande. De delar ut godis, spelar musik, har fiskdamm och har lekar. Mysigt förutom att det var väldigt grått och tydligen perfekt myggväder.
Björnen sover. Lilla M i sina rosa tofflar var en av björnarna.
M fick dansa runt stången med farmor, farbror och kusin, när resten av hennes tråkiga familj vägrar sånt.
Lite mysbus ute.
Lite avstånd på pojkarna, annars gick de mest och knuffade och hoppade på varandra på vägen till stugan. Fast det var bara bus. Tur att ingen av de hamnade i diket så som de höll på. Det finns så mycket hemska fästingar därute och jag är livrädd för fästingar. Jag skulle vilja att vi vaccinerar oss men det kostar så mycket.
M som äntligen får fiska. Men det var inte lika kul när kusinen fick en liten fisk och inte hon. Tror hon gav upp efter ca en kvart. Inget tålamod hos den damen inte.
 
Blåklocka
Fina blommor
 
Söta snigeln måste ju också vara med på bild.
 
Vecka 25 och jag ser redan ut som jag ska sprängas. Jag hade hoppas på att se lite gravidvacker ut i den där klänningen men ser mest ut som en barbamamma.
Tur att man kan ta en selfie så man inte ser lika tjock och svullen ut.
 
 
Midsommar i år var ovanligt trevligt tycker jag. Dagen avslutades med fika och sen åkte jag och O hem. Någon måste ju passa vovven också. Hon hade fått vara med mamma, pappa och sin hundkompis under dagen så det gick ingen nöd på henne heller. Borta bra men hemma bäst tyckte hon när vi kom hem. Jag kan nog inte annat än hålla med.
 

Fiskespö och jordgubbar

M har tjatat om att få fiska länge och hon ville ha ett rosa fiskespö. Nu har hon äntligen fått ett.
 
Nu får vi hoppas att hon fångar mycket fisk i sommar.
 
Plocka lite jordgubbar ute på gården måste man även göra efter att man varit och shoppat.
Sötnosen lyckades hitta lite gubbar som gömde sig under bladen.

Fest i fritidsparken

I söndags var det fest i fritidsparken här i området där vi bor. Tror att det är alla bostadsrättsföreningar som tillsammans ordnar det. Det bästa är att nästan allt är gratis vilket är perfekt när man har småbarn och är lite fattig. De hade ordnat häst och vagn, fyra hoppborgar, nåt grej med stora bollar som jag inte minns vad det heter, minigolf och olika uppträdanden mm. Vädret var ju inte det bästa men det regnade allafall inte.
Vila lite uppe i en av hoppborgarna.
 
 
 
W fick hjälpa M med bollen. Hon är nog lite för liten men skulle absolut testa på.
 
Rulla ner för kullen är också roligt.
 
Jag frågade M flera gången om hon ville gå hem men det ville hon inte så vi var där till det var slut. När vi kom hem var hon jättetrött och skällde på mig att vi var där förlänge. Det är inte lätt att vara liten. Vanligtvis har hon hur mycket energi som helst men att hoppa hoppborgar i flera timmar tog till slut ut sin rätt. Men kul hade hon allafall. W hade inte lika kul utan gick hem efter att ha åkt häst och vagn. Men sånt här är nog roligast för de lite mindre barnen.
 
 
 

Motionera hund

Tur att jag har stora barn som kan hjälpa till med hunden. Det brukar vara jag som tar långpromenaderna men eftersom det varit vinter och jag har en bebbe i magen så har det inte blivit så många längre promenader. Redan tidigt i graviditeten fick jag jobbigt att andas även vid korta promenader, nu är det lite olika från dag till dag men jag får så sjukt ont i fötterna. Tyvärr börjar vovven bli lite rund men nu har O kommit på att det är kul att åka inlines med henne. Skönt för henne då får hon både springa och dra lite. Pojkarna gillar inte att gå långpromenader eller springa så det är bra när de kommer på nåt som både motionerar hunden och de själva. Får se om hennes husse kanske tar och börjar ut och springa med henne, de gjorde han förra sommaren. Själv skulle jag också behöva motionera men kroppen säger ifrån för mycket.
 
 
 
 
 

Karategradering

Igår gjorde M sin första karategradering efter att ha gått en termin i karatelek. Hela lokalen var fullproppad av barn och föräldrar. Det var två barngrupper som skulle gradera samtidigt. Utanför öste regnet ner och åskan dundrade på ordentligt men barnen verkade inte bry sig. De verkade tycka att det är roligt med gradering. Efteråt fik barnen diplom där det stod vilken färgstreck de graderat till. Men man får måla dit det själva hemma. Så nu ska vi bara hitta en bra röd penna. Vi funderade på tejp först men det skulle hon bara pilla bort, bättre med färg.
Får se om det blir någon sommarträning för M, hon har sagt att hon vill det men kanske blir det lite otäckt då hon kommer få träna med större barn. Men vem vet, hon är oftast modigare än vi tror.
 
 
 
 
Efteråt firade vi med att köpa hem lite McDonalds mat. Ett happymeal är alltid uppskattat hos M. En Jureskogsburgare för mig satt inte heller helt fel.

Lördagsgodis

Idag har jag köpt lösgodis för ca 350kr. Det är farligt att gå in i en affär som har sjukt många sorter. Även om jag bara försöker ta lite av det som är godast eller roligast så är det så många sorter att det blir för mycket ändå. Som tur är var ju inte godiset bara till mig utan till hela familjen. Barnen blev väldigt glada. Men jag kommer nog inte handla där på bra länge. Kul affär men väldigt farlig, både för ekonomin och tänderna. Fast ibland får man lyxa till det lite.

Bröllopsplaner

Planerar för fullt. Eftersom en lillebror vill komma till världen i år så får bröllopet vänta. Men det gör inget, jag hade så mycket ångest över det där bröllopet ändå så det känns bara skönt att få extra tid att planera. Nu har vi iaf en lokal bokat till skillnad från sist. Tyvärr får vi inte boka kyrka än, det har nån 1-års gräns. Men jag tror inte att det borde bli något större problem. Många andra bitar börjar falla på plats hur jag vill ha det vilket känns skönt. Det som jag oroar mig mest över nu är om vi kommer få pengarna att räcka till. Det är ju inte direkt billigt med mat till många gäster sen vill jag även ha en riktig fotograf. Pojkvännen tycker att någon vän kan vara fotograf men det tycker inte jag. Jag fastnade för en fotograf som vi träffade på bröllopsmässan förra året. Jag vill verkligen anlita henne men hon är väldigt dyr, alla fall för oss.
 
Måste börja spara om det går. Just nu är en ny bostad prio ett, helst innan bebben kommer. Planeringen fortsätter och alla problem och pengarproblem får lösa allt eftersom. För problem är väl till för att lösas? Får jag som jag vill så kan det här nog bli rikigt bra. 
 
 

RSS 2.0