Sola och bada

Jag är så glad att våran fritidspark här har en stor barnpool. Vi går det nästan varje dag nu. Fast oftast lite senare på dagen då det är lite mindre folk där. Perfekt för M att leka där. Bada eller leka på lekplatsen. Själv kan jag sitta och ta det lugnt med en bok eller tidningar.
 
 
 
Igår lyckades jag även fånga min stora pojke på bild. Han hade vattenkrig med sin lillasyster. Hon var så snäll och knuffade ner han i poolen sen med kläderna på. Så kan det gå om man har en busig lillasyster.
 
Igår kväll bakade jag lite bullar. Kan vara bra att ha med till poolen. Men idag ska M åka till sin mormor och morfar så jag tror att jag ska slänga in lite i frysen. Tänkte försöka komma iväg och träna ikväll. Det kan behövas när det finns bullar hemma.
 
 
 

Glass är gott

 
'
 
 
 
 

Älskar åska och regn

Idag har det varit mysväder, åska och regn. Tyvärr höll det sig inte särskilt länge. Jag känner att jag vill ha en riktig innedag och bara vara hemma och mysa.
 
Men eftersom vädret lugnade ner sig tog jag med M på en liten promenad till ica. Köpte en blomma och lite lördagsgodis. Finns inte så mycket att göra ute när det är blött.
 
Gissa vem som gillar Hello Kitty?
 
Snigelväder idag
 
Min nya blomma som blir vaktad av ett litet lejon på fönsterbrädan. M har klistrat såna där djurklistermärken lite överallt här hemma.
 
Sen var det visst lördag idag.
 
Snart är det dags att sova. Imorgon hoppas jag att mina pojkar kommer hem. De har spelhelg(data) hos sin morbror.

Igår

Planen igår var att åka ner på stan och till rusta men det blev inte riktigt så. Kom bara iväg till rusta. Jag köpte tapeter för mitt kök behöver verkligen fixas till. Sen ska jag köpa lite färg också. Jag har en tanke om hur det ska se ut men känner mig ändå osäker. Är ju inte så bra på sånt där. Men samtidigt kan det omöjligt se värre ut än vad det gör nu. Jag vantrivs ju så mycket här hemma just nu men tills jag kan flytta får jag försöka göra det trevligare här.
 
Jag har velat ha nya temuggar länge och nu hittade jag söta muggar som fick följa med hem. Kartongen var också fin. Fast det var lite konstigt, tre muggar var gröna inuti och den fjärde rosa. Fast det gör inget.
Jag köpte även en fin liten ljuslykta, har velat ha en sån länge men det har aldrig blivit av att jag köpt någon.
 
 
 
 
 
Jag hittade även något trevligt åt M på konsum. Hon behövde en ny tandborste och barntandkrämen var nästan slut hemma. Perfekt med Hello Kitty då som hon älskar. Nu tycker hon det är jättekul att borsta tänderna.
 
 
 
Skönt väder igår även om det blåste lite kallt då och då. M och jag var ute på lekplatsen. En grannpojke kom ut och lekte med henne. Så skönt att kunna läsa lite medan hon leker.
 
 
 
M försöker fånga fjärilar. Det såg helt underbart ut när hon sprang omkring bland blommorna och försöka fånga alla fjärilar. Det kanske jag också borde göra, verkar vara bra motion.
 
Sen tog vi en liten promenad till konusm för att köpa lite fika som fredagsmys och på hemvägen plockade vi lite blommor. Fast de svårt att få tag i fina blommor. Tror de flesta har blivit ganska uttorkade. Men jag kände ändå att jag behövde få in lite sommarblommor.
 
 
 
 

Bakat lite

Idag mår jag lite bättre. Huvudvärk och nackstelhet har kommit smygande på kvällen men annars har dagen varit bra. Började dagen med att baka bröd till frukost. Jag borde inte äta vittbröd men ibland är det bara för gott, alla fall nybakat.
 
 
 
Det blev även lite läsning idag. Passade på medan jag och M var ute. Hon lekte med sin dagiskompis och var överlycklig. Sen kom det även en liten kille och lekte med de. Båda barnen hade uteplatser så ibland sprang det och hoppade på pojkens stuttsmatta och ibland sprang det in och ut hos dagiskompisen. M blev helt förstörd när vi skulle hem. Det blir hon nästan alltid efter att ha lekt med bästa kompisen. De leker ju inte lika ofta nu när M är helt ledig under sommaren. Tur att de ses ute ibland.
 
Nu ska jag ta en Ipren och sen läsa lite. Imorgon kommer jag ha fullt upp för då ska jag shoppa upp barnbidraget. Fast förhoppningsvis inte hela...

Idag

Dagarna går fort men ändå långsamt. De senaste dagarna har jag inte gjort speciellt mycket. Jag har känt mig hängig sen dopet. Funderar på om jag håller på att bli sjuk, det är som att kroppen inte kan bestämma sig. Väldigt drygt är det alla fall.
 
Idag gick jag en liten promenad med M. Hon fick gunga lite och sen plockade vi lite smultron. Vi försökte även hitta blåbär men skogen här närmast oss hade inte fått några. Vi hittade även hallon men det tycker hon inte om.
Nu sover den lilla damen och jag funderar på om jag också ska göra det. Hoppas på att må bättre imorgon.
 
 
 
 
 
 
 
God natt
 
 
 

Dop

Idag har jag varit på dop i en syriansk kyrka. Det var trevligt och fint. Det förra syrianska dopen jag var på var rörigt och mycket folk. Nu var det nästan folktomt. Det var en bra präst nu. Han förklarade mycket om vad de gjorde och varför för oss svenskar. Prästen hade nån sorts liten "hatt" på huvudet och en typ stor mantel med massa färger och broderier. M trodde att han var en kung och kallade honom för kungen. Hon berättade även för honom att hon hade en ny klänning. Den lilla damen är inte speciellt blyg av sig ibland.
Dopet var både på syrianska och svenska. Fast jag tycker det låter så trevligt när de "predikar", de typ sjunger istället för att prata. Känns som att man är utomlands. En del rökelser tändes också.
Det hände även en liten olycka under dopet. Prästen tappade bebisen i vattnet så han slog i huvudet. De klär nämligen av barnen nakna och smörjer in med olja och sen badar de barnet. Men det gick bra med den lilla pojken.
 
Fast en sak som var lite irriterande var att en "Svensson familj" på flera personer var med på dopet. Det verkade som de bara gick in där för att vara med på en kul grej eller uppleva en annan kultur eller nåt. Inget fel med det men det satt bakom oss och pratade väldigt mycket sen gick de fram och ställde sig i vägen för att se, precis som om det skulle vara nån sorts uppvisning. Väldigt respektlöst av de tycker jag.
 
Mina finklädda sötisar. Tänkte att jag skulle ta en fin bild på de men det är ju hopplöst.
 
Efter dopet åt vi smörgåstårta och vanlig tårta. Vi fick även en liten present. Apelsinkakor. Jag har inte smakat någon än men jag blev väldigt glad över att få den. Kul att testa nånting nytt.
 
 

Sköna dagar

Dagarna nu består mest av poolhäng. Ganska skönt. M leker och badar och jag kan sitta ner och läsa lite. Skönt nu när hon börjar bli större och att jag inte behöver jaga henne hela tiden.
 
 
 
Idag hade jag velat tränat men vågade inte. Fick antibiotika för fästingbettet. Tydligen ska man ta det lugnt i en vecka då så lika bra att lyda det rådet. Det ser lite bättre ut på benet idag även om det fortfarande är ett stort område som är rött/blått. Under helgen då rodnaden spreds som mest var jag även jättetrött men jag tänkte att det helt plötsligt var en biverkning från min andra medicin. Men efter att fått anibiotika så har jag piggnat till ordentligt så kanske blev jag mer påverkad av fästingen än jag trodde. Hoppas bara att jag blir helt bra nu. Hört så många andra som fått massa problem efteråt.
 
Nu ska jag fortsätta läsa Den hemliga historien. Den är väldigt seg och det tycker jag fortfarande fast jag kommit en bit. Men det är något som ändå lockar till vidare läsning.

Skönt i skogen

 
 
 
Gick ett varv och sprang ett varv. Jag tycker det är underbart att vara i skogen när det är varmt och soligt. Springer som bäst då.
 
Imorgon hoppas jag på att komma iväg och träna bjj. Blev bara ett pass den här veckan. Har haft lite barnvaktsproblem.
 
Jag funderar även på om jag ska kontakta min vårdcentral angående fästingbettet. Det som såg ut att läka fint. Eller jag själva bettet har läkt fint men det är fortfarnade lite knöligt och ömt och nu har jag fått en stor hudrodnad runt om. Idag var det lite blekare än igår men nu på kvällen ser det lite värre ut. Får se hur det ser ut imorgon. Känns ju lite löjligt att be de kolla upp det om det ser ut att vara på väg bort, men samtidigt har jag förstått att de där fästingbakterierna inte är att leka med om man nu har de i kroppen och att det kan ta veckor innan man blir sjuk så kanske bäst att kolla av alla fall.
 

Jag fick se lite bilar alla fall

Idag har tiden gått fort fast jag inte direkt gjort något speciellt under dagen. Jag hade gärna åkt ner på power meet men man kan ju inte alltid få allt. Tror att jag missade förra året också.
 
På kvällen kände jag mig uttråkad och rastlös och fick för mig att jag skulle ta en promenad med M till Maxi för att köpa en tidning som inte finns att köpa här i närheten. M hade somnat stenhårt när vi var ute och åkte bil nån timme innan så det kändes lika bra att göra något med henne.
 
Skönt väder och vi plockade smultron längst vägen. Hoppas bara att jag inte fått någon mer fästing på mig. Blev biten efter midsommar och det såg ut att läka fint tills den här veckan då det plöstligt började se förjävligt ut. Men idag ser det bättre ut som tur är. Har svårt att låta bli smultronen fast det är högt gräs, M älskar smultron.
 
Maxis parkering var smockfull av folk och bilar och utanför Toysrus mitt emot såg det ut att vara sjukt mycket folk. Kändes inte som någon ide att gå dit. Vi tog alla fall ett varv inne på maxi och köpte med oss lite onyttigheter. På hemvägen stannade vi och satte oss en stund på en gräsmatta och tittade på bilar. Jag som tänker att jag får vara glad om jag får se lite bilar. Men det behövde jag inte oroa mig för. Det kom bilar hela tiden. Till slut blev det kö in mot Maxi.
 
Jag ville ta bilder men tycker det är lite obehagligt att fota andras bilar hur som helst. (Antar att alla gör det ändå nu under power meet). Försökte att ta lite diskreta bilder när de åkt förbi, så det blev ju inte så jättebra. Måste sluta vara en fegis.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här likbilen eller vad det är hade massa häftiga grejer på taket men det syns inte så bra på bilden, tyvärr.
 
 
Eftersom klockan var ganska mycket ville jag inte stanna för länge även fast det fanns massa andra som hade småbarn med där. Lite tråkigt, kände att det hade varit trevligt sitta ute med vänner och titta på bilar. Det var en skön stämning ute och det kom en hel del trevlig musik från bilarna. Precis när vi börjat gå så kom det typ en partybuss med massor av folk och hög musik. Det såg riktigt roligt ut men då hade jag redan stoppat undan mobilen så det blev ingen bild.
 
På hemvägen plockade vi blommor. Gick i högt gräs för att komma åt dom. Så när jag kom hem kändes det som att jag hade en miljonkryp på mig så det var bara att hoppa in i duschen. Vill aldrig mer bli biten av en fästing. Vidriga odjur.
Nu är jag helt slut men måste vänta på att håret ska torka innan jag kan sova.
Får se om det blir någon Power meet för mig imorgon.
 
Förresten, tror ni att jag köpte tidningen på Maxi? Köpte nog allt utom den. Men det är lika bra det för den är väldigt dyr.
 

Asen

Helt rätt

Skönt att de döper om sig själva till ett mer passande namn.
 
http://www.expressen.se/nyheter/val2014/almedalen/alliansens-stora-miss--hanades-pa-natet/
 

RSS 2.0