krossat glas

Saker går inte som planerat den här veckan. Fast gör det någonsin det för mig?
Men det gör inte så mycket. Livet känns ganska okej ändå fast det är ganska tråkigt just nu. Men jag har hopp om att det blir bättre. Det gäller bara att stå ut med det jobbiga.

I natt när jag kollade på tv hörde jag hur någon slog sönder glas i trappen. Det var lite otäckt. Lät som de slog sönder varenda ruta. På morgonen vågade jag kolla. Det vara bara en ruta, men glas i hela trappen där nere och ett sönderslaget brännbollsträ, den tjockare varianten. Normalt. Jag fick bära ut barnen. Rädd att glaset skulle skära genom deras skor.

Om en timme slutar min sötis. Funderar på om jag ska vara snäll och fixa mat till honom. Han kommer hit och kollar på brasa med oss en snabbis innan han ska iväg till nästa jobb.


Städning och jobbfunderingar

Barnen har gått till skolan och jag har börjat dagen med att städa lite. Mest för att mina dumma katter stökar till.
Jag börjar få så mycket att städa nu så det är lika bra att passa på de korta stunder som jag har energi. Men det håller på att bli bättre känner jag, tur det.

Jag funderar på att söka jobb. Såg ett igår på en gammal praktik plats. Jag är så trött på att inte ha någon riktig inkomst. Men samtidigt vet jag inte om jag klarar av att jobba som undersköterska. Jag tycker att det är ganska intressant men samtidigt är jag ju så rädd och osäker hela tiden. Och stresskänslig. Alla andra gånger jag jobbat så går det alltid bra i början men så börjar jag må sämre och sämre. Men jag vill ha ett jobb. Varför ska det vara så svårt?

Idag ska jag försöka orka färga utväxten i mitt hår. Det är hur mycket som helst. Tycker att jag ser ganska ful och sliten ut. Ser ut att vara 40 istället för 29år. Dags att snygga till sig då.

Ikväll blir det thaiboxning. Det ser jag fram emot. Vet inte hur jag ska orka men bara jag tar mig dit så är det nog inga problem. Jag längtar efter armhävningar och jag längtar efter att få sparka hårt =)

Hur ska......

...........jag göra för att bli människa igen?

Jag har absolut ingen energi i kroppen. Trött hela tiden och får ingenting gjort. Samtidigt är jag så otroligt trött på att vara hemma. På torsdag ska jag träffa min läkare, får se om det blir fortsatt sjukskrivning eller om jag ska skriva in mig på arbetsförmedlingen. Jag känner mig psykiskt utbränd men den fysiska tröttheten är naturlig. På nåt vis känns det som att mitt liv är över, att det är försent med jobb, utbildning och ett riktigt familjeliv mm. Jag vill kunna gå upp på morgonen och känna att jag har ett mål med livet och vara nöjd med att ta mig mot det målet. Jag har mål men ingen energi att kämpa. Hur får man tillbaka den? Hur får man tillbaka glädjen i livet?
Jag känner mig inte deprimerad men måste nog ändå vara det på nåt sätt. Känner mig mest tom.

Imorgon ska jag förska tvinga mig att orka träna bjj och på torsdag blir det thaiboxning. Det är nog det enda jag kommer göra den här veckan så jag kommer nog inte ha så mycket att blogga om. Kanske borde jag försöka mig på morgonpromenader också, det brukar vara det bästa sättet att besegra tröttheten. Vikten går allafall neråt, sakta.

Nånting spännande är på gång i mitt liv, det gör mig glad, men är fortfarande tom. Förvirrande liv ;)

Dags att slänga mig på soffan nu och hoppas tvn har nåt trevligt att visa.

vad ska jag göra?

Jag funderar på vad jag ska göra idag. Att bara vara hemma och känna mig onyttig börjar bli jobbigt. Jag längtar efter att få börja plugga igen men just nu känns det mest bara som att jag har gröt i hjärnan.

Solen skiner idag och det mesta av gårdagens snö har smält bort. Skönt.

Kanske borde jag ta en morgon promenad och sen ta mig till gymmet. Men jag känner inte alls för att motionera idag. Jag vet inte riktigt vad jag vill samtidigt som jag vet vad jag vill. Förvirrande? Välkommen till min värld ;)

Idag ska jag allafall åka och handla sen. Jag måste komma ihåg att köpa kulor, för O ska på kalas i helgen.

Nu ska jag äta frukost så kanske dagen blir lite bättre =)

bjj och turpojkar

Ikväll har jag tränat bjj. Det får mig alltid på bra humör =)
Fick lite tips och så, det gillar jag. Men jag känner att jag skulle behöva mer tekniker.
Jag var den enda tjejen också men det gick bra ändå.

Snart ska jag slänga mig i ett varmt bad innan jag blir för trött. Jag har varit sjukt trött idag så jag fattar inte riktigt hur jag orkade cykla till träningen och vara med. Det var nog viljan. Är så trött på att vara hemma.

Nu sover mina söta galna pojkar. Jag var iväg till konsum en sväng och då skulle de äta kvällsmat medan jag var borta. När jag kom hem hade W blandat fanta och flingor, det tyckte han var en bra kvällsmat =)
O hade penga tur idag. Han skulle till en kompis som inte var hemma. Då hittade han 10kr ute och när han kom in i trappen så hade grannen glömt sina nycklar i dörren. Min snälla pojke talade självklart om det och fick därför mer pengar. Så inom några minuter hade pojke fått pengar från två olika håll, inte mycket men ändå =)
Igår ringde även biblioteket, W hade vunnit en bok. Tur pojkar =)

Imorgon ska jag iväg och kolla en grej. Känner mig lite nervös. Sen ska jag försöka komma ihåg att köpa nya fighter tidningen.

deppig och fattig

Nu börjar livet kännas lite mer normalt. Känner knappt av foten längre. Så skönt.
Jag har ju fått nånting annat att vara glad över men som gör mig förvirrad.

Idag hade jag tänkt att träna bjj försiktigt. Men O gjorde illa sin fot igår när han cyklade, så det blev ingen träning varken för honom eller mig idag. Jag känner mig lite deppig för jag hade verkligen behövt träna och träffa folk.
Imorgon är det thaiboxningsmarathon på klubben. Typiskt. Men jag kanske åker dit och kollar om jag har barnvakt. Vågar inte riktigt belasta foten med sån träning än.

Snart ska jag försöka få pojkarna att städa sitt rum. Mutar dom med ett WOW konto. Får se om det funkar. Os tiodagars gratis konto är snart slut och han har börjat spela med klasskompisar så han kommer nog vilja städa då =)

Nu är jag även hemskt fattig. Har inte druckit cola på flera dagar. Jag längtar väldigt mycket efter en kall burk cola zero. Jag har 13kr efter att jag och W pantade igår. Men de ska dom få lördags godis för. Värdelöst att vara fattig. Igår skulle jag även göra popcorn åt dom som fredagsmys. Självklart ville de inte poppa ordentligt och blev lite brända. Funderar på att gömma mig under täcket tills tisdag då jag får pengar.

dagar av smärta

Jag rinde allafall och försökte få en läkartid i tisdags. Men jag fick ingen. Alsolomslag skulle jag lägga om foten ifall jag hade trampat in i nåt vilket de trodde man inte jag. Sen låg jag mest och grät och skrek i sängen resten av dagen, så ont gjorde det.

På onsdagen kändes det som att jag var på bättringsvägen. Jag kunde nästan gå och smärtan gick att stå ut med. Men sen lite senare på dagen började helvetet igen. Jag kunde inte gå längre och det gjorde sjukt ont. Så jag rinde till familjeläkarmottagningen i panik, de gav mig en telefonvänte tid på en timme. Och när de väl ringde upp så säger hon att det inte finns några tider att jag skulle ha ringt tidigare. Men förlåt att inte jag kan planera att ha ont i god tid. Ta alvedon och ring kl 7 på torsdag var det råd jag fick.

Alla som vet vilken telefon fobi jag har kanske kan tänka er hur ont jag har när jag ringer själv två dagar i rad. Panik ont. Men ingen hjälp får jag.

Sen skulle jag följt med pojkarna att handla kulor med sin morfar. Men jag kunde knappt gå och det var helt omöjligt att få på mig skon på den onda foten. Som tur var kom deras pappa så han kunde följa med. Sen fick jag även alvedon. Då gjorde det inte ont hela tiden allafall, även om jag vrålade till ordentligt när jag flyttade mig från soffan till sängen. Min sötis tyckte att jag behövde väl inte skrika. Men jo det tycker jag. Det kändes som hela foten sprack upp innifrån. Tror att de flesta skulle skrika av stark och plötslig smärta.

Så det här verkar vara mitt liv den här veckan. Fylld av smärta pga av en liten fotjävel.

Idag ringde jag inte på morgonen eftersom foten känns bättre igen. Jag kan t om röra mina tår utan att dö idag och jag kan gå än så länge. Men foten är fortfarande röd, varm och svullen på ovansidan. Men jag har inte speciellt ont. Men bråkar den sen under dagen så måste jag nog ringa familjeläkarmottagningen imorgon kl 7.

foten från helvetet

Min fot blev bara värre igår. Natten har varit ett helvete. Det gjorde så jäkla ont i foten när jag låg ner och inget  hjälpte. Testade att ha foten högt, massera in voltaren salva och tog en alvedon. Hopplöst. Jag somnade efter kl 5 på morgonen. Då drömde jag att jag skulle behöva amputera hela benet.

Det gör sjukt ont att gå, vill nästan gråta. Lite svullen är foten också. Att få på sig skor är ett helvete. Funderar på att ringa läkare, men det känns så löjligt för en fot. Men blir det inte bättre under dagen så antar jag att jag måste.

Nu på morgonen haltade jag iväg med W till skolsköterskan. W blev prickig i helgen. Han verkar ha fått en allergisk reaktion på nåt men vet inte vad. Men det börjar försvinna. Han fick allafall lite salva nu. Sen passade hon på att mäta, väga, kolla syn och hörsel på honom. Allt var bra. Jag fick också en mätning, för hon trodde inte att jag kunde vara så liten som jag sa. Det visade sig att jag var 2cm längre än jag trodde =) Men jag är allafall minst i världen.
Hon berättade även att pojkarnas bvc sköterska hade gått bort förra året. Hon hade hand om mig också när jag var liten. Så det känns tråkigt.

Nu ska jag försöka läsa min bok om jag får för min fot.

Mår illa

Veckans tränings planering har redan spruckigt och det är måndag morgon.
Jag har blivit magsjuk. Ganska lindrig magsjuka men i allafall. Jag kanske skulle klara en morgon promenad men så har jag lyckas skada min fot på nåt sätt.
Jag upptäckte det i början av thaipasset igår men tränade ändå. Idag känns inte foten alls skön att gå med.
Kan det komma från joggingturen i lördags? Sprang på ojämt underlag. Och det är inte min simfot som har ont.

Funderar på att ta mig till konsum och köpa yoghurt som är bra för magen. Jag har ingen vidare matlust heller.

Sen vet jag inte vad jag ska roa mig med idag. Dammsuga kanske. Det gjorde jag igår. Tycker inte att det syns. Men det kanske tar ett tag att få bort slipdammet. Idag kommer pappa och fixar min badkars kran som han grejade med igår. Det läckte vatten över kranen så han fixade det men sen när jag skulle bada på kvällen var det inget tryck i vattnet så han får komma idag och fixa det. Då kan han se vad min bror gjort i hallen och vad som ska göras sen. Det kommer nog ta tid innan det bli målat. I slutet av månaden kanske. Då kanske jag även ska byta golv i hallen om jag har råd. Billig väggfärg och billigt golv men det kan inte se värre ut allafall =)

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa en Nora Roberts bok som jag börjat på =)

slut

Nu väntar jag på mina pojkar. W är och hämtar O som skulle varit hemma för en halvtimme sen. Hoppas att de snabbar sig.

Själv är jag helt slut. Jag har tränat thaiboxning idag. Idag var det jobbigt fast ändå inte. Kanske beror på att jag bara ätit frukost innan. Min mage mådde inte så bra igår så jag vågade inte äta så mycket idag.

Min bror har varit här idag och försökt få bort tapeten i hallen på olika sätt. Han har jobbat i timmar men det är hur mycket som helst kvar. Verkar som vi kommer få måla över tapeterna istället. Det är massa damm överallt nu eftersom han slipat. Jag har dammsugit men det känns som det kommer fram mera hela tiden. Hoppas att jag slipper bli sjuk i natt.

Försvann båda barnen nu eller? Hoppas att de kommer snart. Orkar inte gå ut mer idag.

missad träning och ny planering

Idag har jag också missat min träning. Katterna hade party i natt. Det känns som att jag knappt fått sova nåt. Så det blev en sovmorgon istället för bjj. Vilket jag självklart ångrar nu.

Ont i kroppen har jag också. Nu känns det som att jag är inne i en period igen där kroppen bara vill ge upp. Dags för ålderdoms hemmet snart?? Fast mycket av mina hälsoproblem skulle nog lösas om jag gick ner i vikt.

Jag funderar på om jag ska sätta fart med viktminskningen. Just nu tar jag det ganska lugnt men jag känner att jag kan bättre. Jag skulle kunna vara mer noga med kosten och träna mera hemma när jag inte kommer iväg på mina pass.

Nästa vecka är barnen tillbaka i skolan. Då ska jag försöka sluta vara så lat och ge mig ut på morgonpromenader istället. Hoppas snön är borta från spåret.

Nästa veckas planering:
Måndag: morgonpromenad, styrka
Tisdag: morgonpromenad, bjj
Onsdag: morgonpromenad, styrka
Torsdag: morgonpromenad, thaiboxning
Fredag: VILA
Lördag: bjj
Söndag: thaiboxning

Det brukar aldrig bli som jag planerar. Men jag kan ju allafall försöka.

Dagens vikt: 68,2

hela området slocknade

Idag kom mitt deklarations papper hem i brevlådan. Jag blev mycket förvånad eftersom jag inte jobbat nåt förra året. Men tydligen har jag fått lön eller nåt från landstinget på 477kr. Så nu ska jag få tillbaka 143kr på skatten =)

Inte blev det någon thaiboxning för mig på kvällen heller. Min bror vågade inte komma ifall O skulle smitta med magsjuka. Men O har mått bra sen han kom hem. O var ju hemma hos min bror när han hade magsjuka så jag tycker att i så fall så skulle min bror redan vara smittad men det vill han inte lyssna på.

På kvällen dog strömmen här. Hela området slockanade. Självklart hade jag ingen eld hemma men massor av ljus. Så jag cyklade till konsum. De hade inte heller någon ström men kunde inte stänga dörrarna heller. Jag frågade om det var möjligt att få köpa tändstickor eller en tändare. Då fick jag en ask tändstickor. Snällt va. De tog nog över en timme innan strömen var tillbaka. Jag blev så glad när den kom tillbaka och kastade mig på datorn. Men där blev jag besviken snabbt. Det fanns inget internet. Så det blev några timmar utan internet.

Nu ska jag försöka mjuka upp mina ömma muskler framför en kampsportsfilm. Jag känner mig så stel.

Plums i badkaret hörde jag nu. Svart katt fick visst ett ofrivilligt bad. Pojkarna glömde tömma ut sitt badvatten och jag har varit för lat att göra det åt dom. Misstänker att jag har en mycket sur misse nu.

Film och stretch dags nu =)

Leka gud en stund

Idag har jag träningsvärk i armarna. Skönt, för då känns det som att jag gjort något. Jag önskar bara att jag kunde få till styrketräningen lite oftare. Målet var ju tre gånger i veckan, men det blir bara en. Fast det kommer nog snart bli lättare att ta sig iväg nu när snön är borta.

Ikväll hoppas jag på att få träna thaiboxning. Om nu min bror kommer och är barnvakt. Men vi har ju en stor skål med godis att muta han med ;)
Jag måste träna, det känns som att jag varit borta en månad, fast jag nog bara missat de senaste två passen.
Samtidigt börjar jag känna sug efter mera kampsport. Thai och bjj räcker inte. Jag vill även träna karate, jujutsu, taekwondo och bujikan. Det är nästan så att jag blir manisk när jag tänker på kampsport. Eller mina tankar allafall. Oftast när jag vill så mycket blir det väldigt lite gjort.

Vad ska jag göra mer idag då? Jag behöver dammsuga. Pojkarna har haft massa sand och socker på golvet. Men jag behöver även göra nåt som känns bra. Kanske skapa lite. Skriva, måla eller göra smycken. Men jag vet inte om jag har någon ro att sitta still jag vill helst göra allt på en gång. Fast jag är nog mest sugen på att skriva. Få leka gud en stund ;)

yr

Igår var jag på badhuset med pojkarna och deras pappa. Det var trevligt. Tiden gick fort.
Jag tänkte även att jag skulle passa på att simma men det gick inte så bra. Den vänsta foten bråkade igen. Det känns som att den ska låsna när jag simmar. Men jag kan minsann gå, hoppa, springa och sparkas med den utan att det gör ont, men simma det går inte för sig. Vad gör jag för fel?

Efter badet så skulle en kompis klippa mitt hår. Det blev fint. Hon förstår hur jag vill ha det till skillnad från andra frisörer. Nu ska jag bara komma på hur jag bäst fixar min snelugg själv =)

Klockan blev så mycket igår så jag sov hos min sötis och pojkarna hos sin mormor. På morgonen körde pappa hem mig och pojkarna fick stanna kvar hos sin mormor.

Idag är jag yr. Jag var det lite igår men idag är det värre. Jag var tvungen att cykla till stan idag för att lämna ett brev. Värdelöst. Det känns ganska otäckt att cykla när det plötsligt snurrar till i huvudet. Jag har fått ont i den där punkten i magen på vänster sida igen. Har haft det i flera dagar nu. Har jag nåt magsår på g eller?
Kanske dags att kolla upp. Har ju haft så till och från i två år nu tror jag.

Jag skulle så gärna vilja träna bjj ikväll men det går nog inte om jag mår så här. Tisdags passen brukar vara riktigt tuffa men det är också det roligaste passet.

Ikväll ska jag äta massa kött och grönsaker mm, ifall jag har järn och vitaminbrist. Får se om jag mår bättre imorgon då ska jag nog gymma.

Funderar på att gå och köpa en tidning att trösta mig med.

påsktjockis

Nu är påskfirandet över och jag känner mig jätte tjock. Sjukt mycket godis har vi hemma nu också. Som tur är är gillar jag inte lösgodis så mycket. Jag äter mest choklad och det finns det inte mycket av.
I torsdags upptäckte jag att jag fått smalare lår. Trevligt. Min judodräkt  hade inte hunnit torka så jag var tvungen att använda min blåa bjj dräkt. Den brukade sitta åt om låren men nu satt de löst. Det var en trevligt överraskning.
Fast jag är rädd att påsken förstört det.

Idag har jag thaiboxningsträning, men ingen barnvakt. Jag är inte heller så sugen på att ta med pojkarna. De brukar inte vilja och så bråkar de så mycket. Och då förvandlas jag till ett surt grinigt monster. Tycker inte om den känslan.

Nu är pojkarna ute och leker. Jag funderar på att städa lite. Fick ett sms av Os gudmor att hon kommer med påsk ägg i kväll.

RSS 2.0