Helgen

Vad svårt jag har att få till bloggandet. Jag har inte riktigt någon ro att sitter vid datan. Blir mest bara snabba stunder.

I lördags var vi ner på stan med pojkarna. Det var barnens dag. Vi kände lite oro över demonstrationen som skulle vara på råby. Tycker inte om nazister. De är så löjliga att jag nästan tycker synd om dom. Men massa såna samlade puckon kan ju även vara skrämmande. För tänk om det skulle springa ner massa såna gapande idioter på stan när man har barnen med sig. Sen började det allafall välla in massor poliser på stan. De omringade ett tomt område så vi misstänkte att puckorna skulle komma ner på stan. En polishellikopter kretsade över stan hela tiden och polisbilar åkte omkring överallt. Visste inte om jag skulle bli lugnad eller känna mig mer orolig. Även min bror och sötis som var med kände sig oroliga. Såg några invandrar killar och svenskar som gapade åt varandra men polisen var snabbt på plats. En affär varnade även oss från att gå neråt där vi sett poliserna som spärrade av området. För de skulle tydligen vara där istället. Så poliserna hade gått ut med info till butikerna. Även om vi var oroliga så hade vi en trevlig dag på stan med pojkarna.

Igår åkte vi till mamma för att fira morsdag. Det var lite tråkigt att min syster med son inte var med men annars trevligt. Jag hade även köpt flintastek som jag tog med och ringde på hos min sötis och sa att jag tyckte att han skulle laga mat åt mig =) Fast innan grillningen fick jag för mig att ta med pojkarna på marknaden. Vi skulle egentligen inte gjort det men såg den på vägen till mamma och blev sugna. Så jag, pojkarna och min bror gick från pettersberg. Är inte så långt. Men ont i fötterna och trött var jag på hemvägen. Sen grillade allafall min sötis åt oss innan vi åkte hem. Jag tycker att söndagen var en riktigt trevlig dag =)

Idag har jag varit på promenad med Linnea och Heaven. Det var trevligt. Sen somnade jag till ca en halvtimme, sen kom pojkarna och jag somnade igen. Kanske tog igen mig från igår ;) Jag börjar känna mer och mer foglossning. Speciellt på kvällarna. Det känns när jag reser mig och när jag går. Ändå är jag bara i början. Men så har det alltid varit, sen blir det värre och värre. Min kropp är ingen snäll bebisfabrik, men den gör iallafall fina bebisar ;)

Nu ska jag sova, tror Linnea sagt något om spåret imorgon, om jag inte drömt det ;)

Sänd mig gärna positiva tankar

Den här veckan har inte varit så bra. Jag har haft så mycket besvär med min dumma kropp. Illamånde, huvudvärk, magsjuka, ont i tandköttet och käkarna.
Idag är det lite bättre allafall. Jag längtar efter att få känna mig frisk och normal.

Igår var sista thaipasset och jag kunde inte gå på det. Känner mig lite besviken,  hade hoppats på att hinna med ett sista pass. Nu får jag vänta till nästa år.

Min sötis ringde idag och sa att han bara ha två dagar kvar att jobba. Arbetsbrist. På nåt vis verkar jag ta det värre än han. Ska vi aldrig få någon stabil tillvaro? Han och jag har alltid otur med jobb och studier. Det är sällan det går bra för oss. Jag kan inte låta bli att undra om vi fortfarande kommer ha det så här om 10år också. Kommer vi någonsin ha fast jobb båda två, kunna köpa en större lägenhet, ta körkort, åka utomlands med våra barn? Eller kommer vi få fortsätta hoppa mellan tillfälliga jobb, studier och försörjningsstöd. När ska det gå bra för oss? När är det våran tur?

Ser förjävlig ut gör jag också. Fattar inte vad jag gjort med mitt ansikte. Huden är supertorr och jag ser ut som en prickigkorv. Tonårshud med massa rynkor.

Jag väntar på min första buzzador grej också, men den verkar aldrig komma. Det ända som ramlar ner i brevlådan är massa räkningar.

Jag skulle behöva att något bra händer i mitt liv snart så att jag kan se lite positivt mot framtiden. Även om jag är gnällig och bitter på livet så kommer jag inte sluta försöka få det bättre. Just nu känner jag bara mig lite låst.

Sänd mig gärna lite positiva tankar =)

idag

Idag har jag gått spåret med Linnea. Det var trevligt men lite väl mycket barn i skogen.

Snart ska jag till stan och äta min kära kinamat. Hur nu det ska gå. Jag har ont i mina käkar. Tror att jag har en infektion eller nåt i munnen. Ska försöka komma ihåg att köpa listerine.

Senare idag kommer min sötis. Då ska vi kolla på Os fjärilspjäs i skolan, sen ska de släppa ut fjärilar som de odlat fram. Fast jag hinner inte vara med så mycket för det är möte inför år ett ungefär samma tid. Så vi får dela på oss.

tors-sön

Nu har jag blivit jätte dåligt på att blogga. Ska försöka bli bättre =)

Jag börjar allafall må lite bättre. I torsdags var jag iväg med min syster och åt kinabuffe. Det var länge sen som jag åt så mycket. Men underbart var det. Jag kunde äntligen njuta av något ätbart sen mådde jag bra i flera timmar efteråt. Så äta är grejen ;)
Det blev även en vända mcd senare samma dag. Jag och pojkarna skulle fika med Grace men hon bjöd oss på mcd =)
Äntligen fick jag träffa söta bebis felix också.

Min sötis har varit här hela helgen. Skönt att få lite hjälp här hemma. Det har varit tivoli här på området så vi var där igår. Som vanligt fick vi ett häfte gratis biljetter fast det var flera år som min sötis jobbade där. Vi blir lika förvånade varje år =) Pojkarna åkte karusell, hoppade hoppborg, kastade boll mot burkar, kastade pil och köpte lotter, åt sockervadd och godis. De hade kul =)

Efteråt fick jag för mig att springa spåret fast jag redan var trött i ryggen. Själva joggandet kändes inte speciellt mycket, men min konditon var katastrof. Jag klarade inte ens en 1km. Så jag gick mest men sprang de sista 0.5 km. Då gick det minsan bra.

Idag var planen att gå tillbaka till tivolit. Vi hade fyra biljetter kvar. Men vädret var inte på våran sida. Regn och blåst så vi vände när vi kom ut. Min sötis tänkte frysa ihjäl annars. Synd att vi inte visste om det igår för då hade de fått åka upp allt då.

Igår berättade vi även våran hemlighet för pojkarna. Men de verkar inte kunna ta in det. Vi fick inga reaktioner alls. Jag tror inte riktigt att de förstår eller tror på vad vi säger. Men det kommer nog om några veckor =)

Hörde talas om en skräckfilm eller nåt i helgen, från två olika personer på samma dag. Hörde att den skulle vara vidrig. Självklart var jag tvungen att kolla på trailern. Så sjukt, men jag känner ändå att jag måste se den för att få veta hur den slutar =) The human centipede, googla om ni inte känner till den ;)

Jag längtar efter kampsport. Det känns hopplöst att gå på pass när jag mår illa så mycket. Men jag hoppas hinna träna nåt innan magen blir för stor. På torsdag är sista thaipasset. Har nog inte tränat thai på över en månad. Kommer jag överleva? ;) BJJ kör allafall hela sommaren så där har jag nog flera chanser att få till nåt.
Imorgon ska jag försöka ta mig till gymmet om det är fint väder. Jag har blivit sjukt svag på kort tid. Det gillar jag inte. Ge mig muskler någon =)


första kräket

Igår kände jag mig lite småyr. Det var till och med jobbigt att gå spåret. Tungt på nåt sätt. Funderade på om jag börjar få järnbrist. Kom på att jag har multivitamin tablatter med järn i. Jag har inte kunnat äta det de andra gångerna men tänkte att eftersom det går bra med ett annat kosttillskott nu så funkar det säkert. Visst, 20 minuter senare kräktes jag. Inga fler vitamintabletter för mig. Sen tyckte jag synd om mig själv restan av kvällen ;)

Idag har jag inte gjort nånting och klockan är över ett. Jag försöker samla energi till att orka städa. Jag skulle behöva fixa hallen och vardagsrummet. Igår rensade jag bland skorna. Fick ihop två kassar att slänga och tre kassar till pojkarnas pappa, sen gav jag upp. Hur mycket skor kan man ha som bara är skit? Jag måste verkligen bli bättre på att slänga saker.

Idag fick jag brev från landstinget. Alla sommarvik är tillsatta. Så jag får stanna hemma och känna mig värdelös hela sommaren. Men barnen får i allafall sommarlov =)

Hur får man smala armar?

Idag har jag varit med W till skoldr. Han fick en spruta och blev mycket sur. Men det gick över fort.
O har sin sista simskoledag idag och det blir på lögarängen. Undrar om de får leka ute en stund då när utebadet har öppnat igår. Och pojken kan fortfarande inte simma ordentligt. Två, tre meter kanske.

Just nu funderar jag på om jag ska ta mig ut i spåret för promenad eller cykla till skiljebo och handla lite. Även sova en stund skulle vara skönt. Men jag är så trött på att sova. Jag måste börja aktivera mig lite mer. Har fortfarande problem med illamående som gör att jag inte vill göra nånting. På torsdag ska jag nog köpa lite piller mot det, men tror inte att det kommer  hjälpa.

Hur får man smala armar? Mina är hopplösa. Jag tror att jag har världens tjockaste armar. Vill kunna gå ut i linne i sommar. Hopplöst. Vikten går allafall neråt, fast det är nog mer muskler jag tappar eftersom jag knappt tränat nåt på sista tiden. Jag hoppas att jag snart kommer ha energi att ta mig iväg till gymmet. Med fler soliga dagar så kommer jag nog orka det. Jag har fått sjukt dålig kondis. Flåsar som en galning när jag går spåret. Beror det på minskad träning, allergin (får inte äta allergitabletter nu), eller allt annat som händer i kroppen? Funderar på om jag skulle överleva en joggingtur? Kanske borde testa ikväll =)


lämnat blod

Idag har jag varit iväg och lämnat blod mm. Sköterskan kollade på min arm och sa det här blir lätt. Så lätt blev det inte. Så hon grejade runt massa med nålen men till slut kom det blod.
Jag fick även mitt blodtryck kollat. Det var lite högt.

Nu är pojkarna hemma och bråkar. De började direkt. Alltid lika roligt. O hade även med sig en lapp från simskolan. De tycker att han ska gå en intensiv kurs i sommar för 700kr. Finns inte en chans att jag har råd med det. Jag tycker att skolan ska stå för det eftersom han inte når upp till skolans mål i simning.

Jag har beslutsångest om jag ska träna ikväll, eller mer överhuvudtaget. Tröttheten har lagt sig men illamåendet plågar mig och magen krånglar. Jag vill så gärna träna, mår så bra av det både psykiskt och fysiskt. Men jag tror inte att jag klarar av att någon ligger eller sitter på mig nu. Kanske spyr då. Varför ska det vara så svårt att bestämma sig? Jag vill och jag behöver, men vet inte om jag klarar det. Sug.

grinig surtant

Jag fattar inte vad jag gjort med min mobil. Det var inte länge sen jag tankade på den och nu är pengarna nästan slut. Undrar om O har ringt massa till hemtelefoner men han nekar. Så nu tänker jag inte svara på sms om ni inte har comviq.

Idag ska jag försöka orka baka bullar. Jag känner mig ganska hopplös med det mesta nu. Får inte mycket gjort och så är jag trött på att må så här. Bara att försöka stå ut eller? Hur jag nu ska göra det.

Pojkarna sitter på sitt rum och leker och bråkar. Söta bråkiga barn.

Jag har inget liv. Värre än vanligt är det. Jag orkar inte göra nåt, orkar inte umgås, orkar inte träna. Fast imorgon ska jag iväg på provtagning, sen ska jag försöka mig på bjj på kvällen. Fast det kan ju vara svårt att träna när jag känner mig förgiftad och åksjuk hela tiden. Är så trött på det här och jag kan inte ens tröstäta eftersom allt är motbjudande. Inte ens cola kan jag njuta av. Tror det är tre veckor sen jag drack cola sist.

Livet är inte speciellt roligt nu. Känner mig som en grinig surtant.

ett pucko

Idag verkar jag vara lite smått magsjuk. Det suger. Så ingen träning för mig idag. Men jag lyckades alla fall skicka iväg O på bjj träning. Tur att nån av oss tränar =)

Annars så har jag mest legat och slöat på soffan. Orkar inte göra speciellt mycket. Behöver verkligen städa, men det är hopplöst. Hoppas jag klarar av att hänga tvätten och städa katt toaletterna innan jag somnar.

Imorgon vill O lära sig baka sockerkaka, hoppas att jag orkar hjälpa honom. Sen ska jag försöka mig på att göra taco paj.

Nu ska jag se klart en film på tv och hoppas på att min granne slutar borra. Kl är över 23. Vet inte vad det är för galen granne som spikar och borrar varje kväll och morgon. Ett pucko allafall.

mera gnäll ;)

Snart kommer nog ingen stå ut med mig och mitt gnäll. Håller redan på att göra min sötis galen när jag ringer ca 100 gånger om dagen och klagar att jag mår illa ;)
Försöker att inte själv bli galen. Funderar på varför jag utsätter mig för det här igen. Fast jag vet ju att det är värt. Måste bara stå ut.
Idag känns det även som jag har foglossning på gång. Hoppas inte. Då kommer jag ju bli mer handikappad.
Börjar se allt mer ut som en sumobrottare. Kanske allt det salta som jag äter mot illamåendet som får mig att svälla.

Snart ska jag åka till öb och leta billiga skor till pojkarna, sen willys. Ska göra våfflor ikväll om min sötis kommer.

Imorgon ska jag försöka cykla med pojkarna och träna bjj. Får se hur det går. Men terminen är snart slut så lika bra att anstränga sig. För på höst terminen blir det ingen kampsport för mig. Men i januari då jävlar ;)

orka

Jag mår illa, det känns som att det blivit värre idag. Funderar på att dra till apoteket och köpa medicin.

vill vara ute

Igår blev jag barnledig. O åkte hem till sin moster och W till sin mormor. De var de själva som vill det. Själv blev jag sjukt uttråkad. Det känns som att jag suttit inne hela april nästan. Värdelös.
Men jag bestämde mig alla fall för att dra ut i spåret på en joggingtur igår. Var har min kondition tagit vägen. Det kändes som att jag höll på att dö redan efter en halv km. Envisades allafall med ett springa ett varv, så sen var jag svimfärdig när jag kom hem.

Blev allafall uttråkad igen och cyklade till hälla. Kollade på kläder och smink på hm men inget lockade, det är nog första gången ;) Så jag handlade lite mat på maxi istället.

Kvällen avslutades med att hyra en repig film, trubbel i paradiset. Jag hade lite svårt att koncentrera mig på den eftersom alla männen i min familj hade supit ner sig. Moget. Tur att jag slapp se dom alla fall. Självklart så skulle min sötis vara värst av alla. Han drack så mycket att han inte kunde prata sen. Bara massa ljud och ylande. Han lät typ som chewbacca när jag försökta prata med han i telefon. Jag kunde inte förstå ett ord. Orka med sånt.

Idag har jag roat mig med att gå spåret två varv. Min andning blev ansträngd av att gå. Illa. Tror det är min allergis fel, den gör mig lite små dålig hela tiden. Men sen är det nog en annan grej som påverkar också.

Pojkarna har kommit hem men är ute och leker. W var hysterisk när han kom hem eftersom O hade fått sitta fram två gånger. Och då är det jag som inte ens var med som fick ut för det. Snällt.

Just nu mår jag riktigt illa, funderar på att spy eller bädda ner mig i sängen. Men vill inte. Jag vill vara ute, det är fint väder. Jag vissnar bort här hemma. Tål inte mitt hem just nu.

RSS 2.0