Längtar

Jag längtar ut. Vill gå på mysiga höstpromenader.
Vill träna.
Vill ner på stan och kolla på människor.
Få sova en hel natt.
 
Alla är sjuka och hostar. Min feber är borta istället har jag nått hosta tills jag spyr stadiet. O, M och deras pappa är fortfarande dåliga. Verkar inte bli så mycket bättre.
 
Baby M och O var till läkare igår. Vi andra fick inte komma. De ville bara ta emot baby M på våran vårdcentral men min sambo blev arg och ringde chefen. Då fick O också följa med. De har virus visade de sig. Men O har även början på en öroninflammation. Hur mycket värre hade inte den blivit om han inte blivit undersökt?
 
Natten innan hostade baby M och grät. Hon verkade ha jätteont när hon hostade. Hon hade svårt att få upp slemmet som bildades när hon ligger ner och kräktes av hostan flera gånger. Men på barnakuten var hon inte välkommen. Stackars baby började hålla andan till slut för att inte hosta. Till slut somnade hon av utmattning.
 
Tycker att vi har en sån bra sjukvård här, eller inte.
 
Ser på facebook nästan varje dag om folk som går till läkare och får hostmedicinutskrivet mm. Varför får vissa hjälp och andra inte?
 
Så än en gång har jag lärt mig att det är meningslöst att söka vård om man inte är döende. Eller så kanske det är dags att byta vårdcentral. Vet att de inte kan göra så mycket åt virus men är man sjuk tycker jag att det är deras skyldighet att kolla upp det.
 
Idag fick jag hem ett brev från VuxenUtbildnings Centrum. Jag fick avslag på de usk-kurser jag sökt. Tre stycken. Jag är inte prioriterad och har redan läst en yrkesutbildning hos dom. Det var ju inte så att jag ville ha en hel yrkesutbildning nu. Bara lite mer utbildning så kanske mina chanser att få ett jobb ökar. Men som jag förstod det som får jag bara läsa behörighetskompletering eller vad det heter.
Då kanske jag gör det då. Sur.

Sjuka helgen

Kakfatet som jag fixade på morgonen när O fyllde år i fredags. Tyvärr blev han sjuk dagen innan. Jag tror inte att han åt en enda kaka. Feber, hosta och ingen matlust. Kul att fylla år då.
 
Natten mot fredagen var det även baby Ms tur att få feber. Så två sjuka barn. W har precis slutat sin antibiotikakur och mår ganska bra, bara lite hosta kvar. Även barnens pappa började känna sig dålig under fredagen. Själv var jag supertrött och hade ont i hela kroppen och fick lägga mig och vila flera gånger. Men jag kände mig inte sjuk. Fast jag hade fel, febern dök upp under natten.
 
O verkade alla fall nöjd med sina presenter.
 
O älskar Iron Man
 
På lördagen var vi utslagna i feber alla utom W. Men eftersom W skulle på kalas på Lek&bus var hans pappa tvungen att köra dit honom. Han försökte kolla om W kunde få åka hem med nåt annat barn så att han skulle slippa köra mer när han är sjuk. Men då hade varanda förälder full bil. Troligt.
 
Tyvärr missade jag Linneas födelsedagsmiddag på kvällen men jag hoppas att hon fick en trevligt födelsedag.
 
Idag mår vi lite bättre. Men jag var tvungen att lägga mig och vila en stund med två ipren. Fick så sjukt ont i kroppen. Baby M kröp ner under täcket hos mig på soffan och somnade. Sen vaknade hon till och skallde mig på ögonbrynet jättehårt. Då fick hon gå till sin pappa.
 
Det blir nog en slöar dag idag också. Stackars W som får stå ut med alla sjuklingar. Men han gick ut och lekte med en kompis ett tag och sen har han ju dataspel att roa sig med. Så jag tror inte att han tycker synd om sig.

Självförtroende, självkänsla

Vilket som...
 
Jag börjar inse att jag saknar det och tror att jag inte klarar de enklaste grejerna längre.
Antar att det bli så när man misslyckas med det mesta år efter år tillslut finns ingenting kvar.
Jag måste ta tag i det där och våga försöka igen.
 
Imorgon blir det nog ett nytt försök med arbetsförmedlingen.
 
 
 

Önskar

Att jag visste livets hemlighet som alla andra verkar veta.
 
 

god morgon

God morgon
 
eller?
 
Jag längtar mest tillbaka till sängen nu. Pojkarna har gått till skolan men det är ett tag kvar innan baby M ska vara på dagis. Jag har massor att göra idag men måste även tänka på att vila så att jag inte blir mer sjuk.

Skrivande, Hollywoodfruar och kladdkaka


Barnen sover så nu är det dags för lite mysskrivande.
 
Funderar på att spy först. Fick någon dum ide att göra en kladdkaka nu på kvällen.
Mår lite illa av att ha ätit en bit men även lite extra av mobbingen som de roar sig med i Svenska Hollywood fruar.
 
Supergod, men den kommer vara mycket godare imorgon när den fått stå kall under natten.
Farligt farligt för mig men kan inte låta bra. Det får bli hårdträning när jag blir frisk.

Hoppas

Baby M var vaken några timmar till på natten. Hon låg och vred och vände sig i sin säng och sen mellan oss. Hon försökte klättra på mig massor också så att jag höll på att bli galen. Men hon var ändå ganska tyst. Så jag får väl vara tacksam för det.
 
Idag fick hon gå upp tidigt eftersom det var fotografering på dagis så då börjde hon 45min tidigare. Det hade gått bra att ta kort och det ska bli spännande att se hur det blir. Vi ska bara köpa hennes foton den här gången. Pojkarna får vara utan för första gången. Det är för dyrt att köpa foton på tre barn. Tråkigt.
 
Baby M hade varit på strålande humör idag sa hennes fröken och hon hade pratat ovanligt mycket. Hon säger inte så mycket på dagis vanligtvis. Hoppas att hon inte blir som mig när det gäller sånt. Hon var även glad när jag hämtade henne och vi stannade på vägen så hon kunde plocka kastanjer. Både hennes bröder kom gåendes från skolan då och jag försökte fota alla tre tillsammans. Det gick inte så bra.
 
När vi kommer fram till porten blir baby M hysterisk. Hon ska inte in och hon förvandlar sig själv till monster M. Men efter att blivit slängd i säng med en välling var hon lite snällare. Sen har hon varit monster till och från idag. Antar att hon är väldigt trött.
 
Nu badar alla barn, sen ska jag försöka få baby M att sova. Hoppas verkligen att hon sover hela natten.

Sov nu

Hur ska jag få baby M att sova normala tider?
 
Hon var vaken större delen av natten mot måndagen men fick ändå gå till dagis. Där har hon sovit middag men ändå hade hon svårt att sova på kvällen fast det var riktigt lugnt här. Hon somnade omkring åtta. Vaknar typ halv tolv på natten och tycker att det är dags att gå upp.
Inte en chans. Nu ligger hon i sin säng och sjunger lalala och pladdrar lite då och då.
'
Nu har hennes pappa slutat jobba och kommer nog hem när som helt. Tror hon kommer piggna till mer.
Nu ligger hon och sjunger bebi bebi.
 
Imorgon är det dags för dagisfoto. Måste komma ihåg att hon börjar tidigare. Hoppas att hon låter mig sova i natt.
 
Min hals ser inte så vacker ut. Svullen och vita fläckar men bara på vänster sida. Ingen feber alls. Vet inte om det är värt att gå till dr imorgon. Kanske bara är en lätt halsfluss som går över av sig själv. Det märks väl antar jag.
 
Pojkarna sover alla fall. De somnade ganska fort även om var lite rädd eftersom hans kompisar hade kollat på en film i skolan om en docka som mördade folk. Jag gissar på att de kollat på Onda dockan eller vad den heter i nåns mobil.

ont

Halsen gör ont, ett öra gör ont.
Funderar på att lägga mig på soffan och vara sjuk ett tag.

Snygga underkläder

 
Korsettens underkläder
 
är en sida som säljer snygga underkläder i olika spännande varianter. Jag skulle verkligen behöv köpa massa nytt båda snygga och söta underkläder vill jag ha. Även om jag inte ska visa upp mig i dom så känner jag mig på något sätt ändå fin när jag har det på mig. Det skulle vara så skönt att kasta allt gammalt och urtvättat och fylla lådorna med nya fina underkläder. Håller ni inte med om att det låter trevligt?
 
Men kan även köpa maskeradkläder vilket passar bra eftersom det snart är Halloween. Synd bara att jag inte är bjuden på någon fest än, men det är kul att kolla på kläderna och drömma sig bort. Jag hittade en fin häxutstyrsel på sidan. Svart och rosa, jättegulligt. Annars så gillar jag deras diadem med kattöron. Perfekt om man vill klä ut sig till katt och inte vill köpa en hel dräkt utan kanske använda något eget ihop med kattöronen.
 

För den som gillar korsetter finns det massor att välja mellan i olika prisklasser. Jag tycker att korsetter är jättefina och skulle vilja ha massor. Men tyvärr passar det inte min kroppsform just nu. Men sen när jag blivit lite smalare vill jag köpa flera. Många kan man ju använda som snygga linnen. Korsetter behöver ju inte bara vara underkläder.

Ett fint nattlinne skulle inte heller vara helt fel. Jag tycker om fina sidennattlinnen som är ganska enkla men för dom som inte är lika pryda som mig så finns det massor olika varianter som kan vara ganska utmanande.

Det är en kul sida om man gillar underkläder och tillbehör så jag tycker absolut ni ska besöka den och spana in om ni kan hitta något trevligt som passar just er.

 

 

Fluss på gång?

Jag har haft ont i halsen sen i fredag men idag känns det mycket värre och det ökar på nu på kvällen. Jag börjar bli orolig för om det kan vara halsfluss på gång.
Vill inte.

Spännande liv och sluta åldras, är det att begära för mycket?

Mötet med Os lärare gick bra. Tydligen hade det varit flera barn i klassen som inte fungerat så bra den här veckan. Den dagen hon ringt hade det varit kaos i klassrummet och deras nya klasslärare hade fått nog och dragit hem.
Problemet med O var att hans sagt att han skulle dra därifrån men nu har han lovat att inte göra så.
Det var rektorn som hade förbjudit musiklyssning på mobilen men det verkar som hon ändå ska låta O få lyssna när han jobbar, men då i deras extrarum och inte i klassrummet. Vet inte om min sambo missförstod henne i telen eller om hon bara hade en dålig dag när hon pratade med honom. Ingen ide att ta upp det när samtalet gick så bra.
 
 
Hon berättade även att O är duktig och jobbar på bra under lektionerna. Han är duktig på engelska. Jag som trodde att matte var hans ämne. Men det känns skönt att det går bra för honom.
 
För mig är det inte mycket som går bra. Det blev ingen träning i fredags, ont i halsen och kände mig febrig, samma på lördagen. Antar att det inte blir något tjejpass heller på söndag. Jag kanske inte borde vänta mig nåt annat när jag har barn som hostar mig i ansiktet dagligen. Men tycker att det kunde ha kommit i början av veckan eller väntat till måndag så jag alla fall kunde ha fått träna den här helgen.
 
Igår hyrde jag Hungerspelen och Amerigan pie reunion. Jag gillade inte alls hungerspelan. Tycker att den var tråkig och deprimerande. Påminde mig om att vi alla måste dö och det finns inget vi kan göra åt saken. Att livet är bara ett enda lidande och helt meningslöst. Förstår inte varför alla säger att den ska vara så bra?
 
American pie filmen var så där. Ungefär som de andra delarna bara det att alla blivit så gamla. Skådespelarna såg så åldrade och slitna ut. Filmerna gick ju på bio när jag var tonåring och nu är jag också gammal och sliten. Känner mig ju fortfarande som en tonåring så nu när kroppen åldras på utsidan i rekordfart så ger det jätte mycket ångest. Jag vill inte åldras. Hatar det. Livet bara rinner i väg precis som alla möjligheter. Mitt liv har absolut tagit slut efter 30 och jag känner mig bara rynkig och ful. 
 
Det kanske inte var någon bra ide att se den filmen före hungerspelen, borde ha gjort tvärtom.
 
Ikväll såg jag film med min sambo, det var länge sen. The dictator. Den var inte så jätteroligt men helt okej ändå. Duger för att underhålla mig.
 
En ny tråkig dag väntar imorgon. Visst är jag positiv?
Önskar att jag kunde sluta åldras och att livet kunde vara mer spännande.
Jag vill att bra saker ska hända nu....eller är det för mycket begärt?
 

Konstig lärare eller hemska föräldrar?

Det ska idag vara möte med en av Os lärare. Får se vem av oss som går.
 
Hon ringde igår och sa att O var helt omöjlig och vägrade göra nånting i skolan för att han inte fick lyssna på musik. Så därför var det uppenbart att han har problem hemma och att vi måste låta honom göra som han vill hemma så att han kan sköta skolan. Min sambo höll på att bli tokig när han pratade med henne. Finns väl inte en chans att han ska få göra som han vill. Sen sa hon att vi inte skulle berätta få O att hon ringt heller.
Hur ska vi då kunna ta ett samtal med honom om att han missköter sig i skolan om vi inte får säga nåt?
Konstig lärare. Det är deras extra lärare.
 
Tog allafall ett samtal med O när han kom hem och frågade vad det var som ansågs vara att han har problem hemma. Att han har spelförbud svarar han då. Hans lärare anser alltså att vi ska låta honom spela så att han blir snäll i skolan? Galet.
Att O har spelförbud är för att han vägrar städa sitt rum. Eller är vi jättehemska föräldrar som gör så?
 
Jag tror att problemet är musiken. Jag vet att han fått lyssna på musik för vissa av sina lärare, så det är kanske inte så konstigt om han blir arg när han helt plötsligt inte får det. Och om nu läraren tycker att han ska få sin vilja igenom för att sköta skolan varför lät hon då honom inte få fortsätta lyssna på musik?
Inte för att jag tycker att det är okej, men funderar lite på hur hon tänker.
Jag vill att O ska lyssna på sina lärare och göra som de säger.
 
Tror även att O kan varit sur den här veckan för att han är trött och hans syskon fått vara hemma (de är sjuka). Han ville så gärna lägga sig en timme senare om kvällarna eftersom han känner sig stor. Men eftersom han inte sköter sig i skolan så fick han sova tidigare igår. Tror inte han är mogen att vara vaken längre än han brukar. Får se om vi har en gladare O idag.
 
Men jag känner mig fortfarande irriterad på hans lärare. Får se om hon säger något vettigt idag.

LCHF

Behöver verkligen börja äta lchf igen. Har varit lite för fattig för det på sista tiden.
Både jag och sambon känner hur dåligt vi mår av vanlig mat nu.
 

Kladdkaka

 
En enkel kladdkaka med lite grädde och strössel är resultatet av att jag blev sugen på att baka idag.
Men jag har ingen som helst lust att äta den. Det är bara roligt att baka.
Tur att det finns andra här hemma som tycker om att äta sånt.

Fin

 
Jag tycker om den här burken men vet inte vad jag ska ha den till.
Är det någon som har nåt förslag?

Lunginflammation

Igår kväll tyckte W att det gjorde så ont att hosta så han började gråta. Vet själv hur ont det brukar göra efter att ha hostat i flera dagar.  Men det blev lite bättre sen och han lyckades somna till sist. Idag verkade han piggare och har ingen feber men hans pappa tog honom till läkare för vi hoppades på att han skulle få en bättre hostmedicin än vad vi har hemma. Det fick han också men han fick även antibiotika för det visade sig att han hade en lätt lunginflammation. Det är första gången han fick medicin i tablettform också men det verkade gå bra att svälja.
 
Baby M har fortfarande problem med magen men hon är glad och pigg ändå. Igår var hon ett litet monster. Inget passade damen jag hon ville att jag skulle bära omkring på henne hela tiden. Skönt att hon är sig själv idag.
 
O är fortfarande frisk som tur är. Hoppas att det fortsätter så. Vet inte hur vi ska lösa det med hans kalas nu. För en gång skulle ville han ha Halloweenfest och nu när vi skulle boka föreningens festlokal som vi brukar vid kalas så visar det sig att de gjort om den till en övernattningslokal. Vad ska det vara bra för? Vem ska övernatta där? Det känns som att våran bostadsrättsförening bara blir allt sämre.
 
Nu ska jag försöka dammsuga om jag får för baby M, hon hatar det. Vet inte om hon är rädd för den eller om hon bara tycker att det låter illa.

Sjuk och grinig baby M

Baby M har haft problem med magen i flera dagar. Men hon har varit pigg och glad tills idag.
Vet inte om det beror på magont eller sömnbrist hon har svårt att sova. Men jag misstänker att det är både och.
 
Idag är hon en blandning av citron och åskmoln. Snuvig börjar hon bli också. W har haft hosta och feber i några dagar, men bara hosta idag, så han har kanske smittat henne med nåt virus också.
 
Önskar att mina barn fick vara friska nu.

Slisk

 
Jag bakade kladdkaksmuffins med maräng. Gott men sliskigt. Då nöjer man alla fall sig med en istället för att trycka i sig flera. Bara kladdkaksmuffinsarna är farligt goda. Fast de sjunker ihop och blir fula men vad gör det när det smakar så gott.
 
Jag måste komma på något roligt att baka till nästa helg. Är det någon som har nåt förslag?

kuslig fantasi

Snart är det dags att träna igen. Jag har träningsvärk sen igår. Jag skulle behöva jogga mer för igår kände jag att min kondis var riktigt dålig. Jag behöver ha en kondis som funkar under sparring för annars orkar jag inte utföra teknikerna ordentligt och ibland inte ens försvara mig. Det får mig att känna att jag är sämre än vad jag egentligen är. Men just nu ser det dåligt ut med att få tid att jogga men får se om det går att ändra på det.
Får se om jag överlever dagens träning. Har en känsla av att jag kommer vara väldigt trött.
 
Kanske borde jag ta en kvällsjogg med Linnea. Vi var duktiga igår och gick spåret. Det gick ganska fort. Kanske var det för att det var mörkt. Tur att det fanns ljus i spåret alla fall. En av lamporna där släktes när vi gick förbi den, gissa om det blev fart på oss då. Kanske var det något som inte ville ha oss där?
 
Men det är inte första gången en lyktstolpe slocknar när jag går förbi. På baksidan av vårat hus har det hänt 2-3 gånger när jag gått förbi och det har varit mörkt ute. Tror att kullen bredvid där stolpen står är en bronsåldersgrav. Kanske bara jag som har lite kuslig fantasi eller är det någon som har en vettig förklaring till varför en del stolpar släcks när man går förbi?

Alpro Soya

Det finns många människor som inte tål mejeriprodukter eller väljer bort det av andra skäl vilket gör att det kanske behöver andra alternativ till sin kost.

Alpro sojagrädde är en bra produkt som är lika god som den vanliga grädden. Den är gjord av sojabönor och innehåller dessutom en stor del mindre fett än vanlig grädde vilket kan vara ett alternativ till de som vill gå ner i vikt men ändå äta gott. Grädden kan användas både till matlagning och efterrätter bland annat. Det går även utmärkt att använda grädden i te och kaffe.

Så om du letar efter ett alternativ till vanlig grädde så kan det vara värt att testa Alpro sojagrädde. Den är dessutom nyttigt.

 

 


Alpro alternativ till grädde

Lite gnäll och lite skrivande

Sitter och funderar över livet. Det går för fort och jag hinner inte med.
Det känns verkligen som att livet tar slut efter 30.
Många kanske tycker att deras liv börjar då men för mig har inte livet förändras så mycket.
Jag har bara blivit äldre, fulare och tjockare.
Så nu har jag gnällt klart för tillfället.
 
Ska försöka ägna mig åt lite skrivande snart. Jag har fastnat lite, inte så att jag inte vet vad som ska hända utan mer att jag är inte riktigt säker på vad jag redan skrivit. Lite rädd för att missa nåt eller att jag upprepar mig. Fast upprepningar är något som går att fixa sen. Just nu vill jag bara framåt och jag orkar inte riktigt läsa igenom det jag skrivit. Tror att jag börjar närma mig mitten av historien nu, men vad vet jag.
Snart är sidan 73 klar och jag ligger på 37145 ord nu. Det går sakta sakta. Jag vill helst att texten ska skrivas av sig själv utan att jag behöver anstränga mig. Men tyvärr funkar det inte så.
 
Hårdrockens historia går på tvn i bakgrunden här. Det finns tydligen en hel del sköna låtar. Jag tror de är väldigt bra låtar som passar till skrivandet så att man kommer i rätt stämmning.

Utbildningsfunderingar

Jag längtar efter att plugga. Det är roligt att lära sig något nytt hela tiden. Men jag är lite osäker på vad jag vill bli. Jag har velat komma bort från vården länge nu men samtidigt börjar jag längta tillbaka till den. Men jag vill bara jobba på lasarettet. Det är något med sjukhuset som jag gillar. Förstår inte varför men jag trivs och känner mig lite hemma där.

Funderar på om jag borde försöka bli sjuksköterska alla fall. Måste bara jobba lite med mitt självförtroende först. Eller varför inte biomedicinsk analytiker. Det tycker jag verkar intressant.

 

Allastudier
 

är en sida där det finns länkar till olika vårdutbildningar. Jag hittade även en kurs på den sidan som verkar intressant, Fysiologi, kost och hälsa. Men det finns även länkar till utbildningar på gymnasienivå som kan vara intressant för mig. Jag funderar på att lägga till några kurser på min undersköterskeutbildning och även försöka läsa upp den särskilda behörigheten som behövs för programmen som jag är intresserade av att läsa på högskolan.

 

Jag hittade en kurs i akutsjukvård och en i räddningsmedicin som verkar intressanta. De är på gymnasienivå.

 

Genom att länka vidare på sidan hittade jag även vad som krävs för behörighet för att kunna plugga på högskolan. Det jag saknar är betyg i de naturvetenskapliga ämnena. Men det finns även länkar till skolorna här i stan som har hand om dessa utbildningar.

 


Hjärtklappning

Sitter här och tuggar babyspenat medan jag väntar på att min träning ska börja.
Hemsk hjärtklappning har jag också. Kroppen är helt slö men hjärtat är det full fart på.
Vet ni varför?
För att jag känner mig stressad över att det snart är måndag.
 
Hoppas att träningen kan få mig att stressa av. Det var nog en vecka sen jag tränade sist.
 
Såg nyss att jag skrivit att jag sitter och tuggar baby. Det kan ju missuppfattas. Fyllt i med spenat nu så att ni inte tror nåt annat ;)
 
Inte speciellt gott att äta blad men jag börjar vänja mig.

Löss?

Jag är lite sugen på att baka idag. Baka är avstressande. Får se om jag kan få sambon att köpa våran fiende nr1 socker, det lilla vi har hemma räcker nog inte långt. Snart fyller O år så jag vill gärna provbaka lite innan.
 
Nu är pojkarna i skolan och M är på dagis. Funderar på att vila en stund men då kommer jag nog inte komma upp fören det är dagishämtning. Jag hade väldigt ont i kroppen i natt så det var svårt att sova. Det är tur att jag har voltaren salva hemma, det hjälper allafall lite. Sen så klart skulle katterna ha party i natt så jag fick gå upp och jaga in dem på toa.
 
Nu har jag fortfarande ont, det känns som skelettdelarna ligger och skaver mot varandra samtidigt som det ilar obehagligt i alla leder. Känner mig som en gammal gnällig tant som har ont överallt.
 
Funderar på om jag fått löss också. Visst skulle det vara underbart? Måste hitta luskammen.
 
God morgon på er också

Sista

Nu har jag tagit mina sista ipren, har inte råd med några nya heller.
Får se om jag är modig nog att ringa efter en läkartid imorgon.
 
Jag vill inte ha ont eller vara så här trött. Jag tycker inte heller om att underarmarna domnar bort.
 
Jag är visst mer stresskänslig än vad jag trodde. Tänk att bra saker kan förvandlas till negativ stress.
 
En del grejer blir inte bättre med åren, stresshanteringen blir bara värre. Konstigt. Fast det kanske inte är så konstigt ändå om kroppen blir galen om man utsätts för stressiga och traumtiska grejer flera gånger om året i 30år. Men hur läker man kroppen och får den att inte överreagera?
 
Funderar mycket nu, hjärnan går på högvarv.

Läser

Läser läser och läser ihopp om att bli lite klokare på livet.

Trött

De var bara det

Expert

Jag är expert på att krångla till saker här i livet.
 
På något vis måste jag försöka att bli lite mer normal och försöka följa de reger som samhället har så att jag kan bli medlem i samma ekorrhjul som ni andra.
 
Men hur ska jag göra det? Bli lite mer "normal", går det ens?
 
Hur får jag bort ångesten som gör så att jag aldrig passar in någonstans och fungerar som alla andra?
 
Vill jag ens vara som alla andra?

Stressad

Trött och stressad.
 
Har självmedcinerat mig med choklad under helgen för att dämpa stressen och ångesten.
Vill helst bara ha lugn och ro från omvärlden utan några krav.
 
Men på något sätt måste jag komma över den där rädslan som jag känner. Kan jag bara lär mig hantera stressen så blir det nog bra till slut.
 
Jag hade inget chokladsug  men eftersom jag vet att livet känns bättre med choklad så köpte jag ändå. Nu vill jag helst bara äta choklad. Dumt gjort men kände att jag behövde det.
 
Jag hoppas att livet känns lite mindre stressigt imorgon. Då blir det förhoppningsvis lchf igen. Det känns som det funkar bra för min kropp.

LCHF gratäng

Idag har jag testat ett recept från Aftonbladets LCHF häfte. En grönsaksgratäng, vilket kännes ovanligt eftersom jag är van att äta massor av kött. Jag tyckte inte att den var så jätte god men det duger. Fetaosten i är godast. Mycket vitlökssmak bled det också vilket gör att jag kommer få ha den för mig själv.
 

Filmsugen

Det är bara massa skräp på tv i kväll. Men det är ju inget ovanligt när det är helg. Varför kan de inte vissa något bra nu när man har tid att kolla på tv?
 
Jag skulle verkligen vilja ha fler tv-kanaler så jag har något att göra på helgen. Att kolla på en bra film eller serie är ett perfekt helgmys.
 
 
Viasat
 
har ett stort utbut av kanaler så jag funderar på att testa på vad de har att erbjuda. Kanalpaket Viasat Film verkar vara något för mig. För 189kr i månaden kan man se film dygnet runt. Det blir fler än 600 nya filmer per år och är indelat i fem genrekanaler, atcion, nordic, drama, family och classic.
 
Nu man prova Visats hela utbud gratis i tre månader vilket gör att man har gott om tid på sig att bestämma sig om man tycker det är värt att ha. Vem vet det kanske finns något mer än film som intresserar mig.

Slutkörd

I huvudet.
 
Jag tränade idag med en av tjejerna på klubben. Fick lokalen för oss själva i en timme innan det kom några killar. Hon var tvungen att dra men jag stannade kvar och tränade vidare med dom. Blev väl en 2timmar bjj. Men det är inte kroppen som är slut utan huvudet. Det känns som min hjärna har krympt ihop till en ärta och resten av skallen bara består av luft.
 
Funderar på om jag blivit överansträngd när jag tränat utan blodtrycksmedicinen. Ska försöka hämta ut dom imorgon. Att träna utan medicinen är som att ständigt springa i uppförsbacke. Allt blir så mycket tyngre.
 
Jag hade tänk att kanske träna två gånger imorgon men sambon ska jobba extra så jag tror inte att jag kommer hinna med nåt pass. Men vi får se. Jag och pojkarna har klipptider imorgon men vet inte om han löst hur vi ska komma dit och vem som ska passa bebben.

Busigt?

Jag tycker att det mesta i livet är tråkigt just nu. Kan det inte hända något roligt och spännande snart?
Är det någon som vill hitta på nåt busigt nån dag?
 

Brev

Nu kanske det äntligen börjar hända något. Idag fick jag ett brev om en tid för bedömningssamtal som jag antar har med min add-utredning att göra.
 
Jag mejlade ju sjukvården igen via "Mina sidor" och frågade om de glömt bort mig. Till svar fick jag att de försökt kontakta mig via telefon. Tänkte skriva ett arg svar att de kan faktiskt skicka ut brev om de inte får tag i mig via telefon eller struntar de i sina patienter om de inte svarar i telefon. Står faktiskt i mina papper att jag har fobi mot att prata med okända människor i telen. Men jag orkade inte ta tag i det. Men nu verkar det som att de kan tänka själva och faktiskt skickat ut ett brev.
 
Funderar på att skriva in mig på arbetsförmedlingen igen för om utredningen sätter igång så blir det nog lite fart på dom också.
 

Drömmer

Just nu drömmer jag om att ha ett jobb, tänk vad underbart att ha en inkomst. Jag vill även ha körtkort och ett hus. Tänk vad underbart att slippa sova i vardagsrummet och att barnen kunde ha egna rum.

Svårt att finna energi

Jag vill skriva om mer intressanta saker på bloggen men har varit ganska fantisilös på sista tiden. Orken finns helt enkelt inte till. Men jag hoppas att den kommer tillbaka snart. Jag tycker ju för det mesta att det är kul att blogga men just nu är det som att hela livet stått stilla ett tag fast ändå inte.
 
I fredags kväll blev jag upphämtad av en träningskompis och så åkte vi till Bombardier Arena. Vi inspekterade lokalen och satte upp massa skyltar. Andra fixade fram bord, staket och satte upp tv-skärmar som kopplades till datorer. Senare kom en lastbil som hämtat upp mattor i Eskilstuna och Köping. Dessa mattor skulle pusslas ihop så att det blev sex tävlingsytor och sedan var det några som skulle läggas ut i uppvärmingssalen. Tror jag jag kom hem vid halv tio på kvällen. Skälvklart tänkte inte baby M sova och när hon sov så kunde jag alla fall knappt sova. Gissa hur glad jag var när larmet gick fem på morgonen och det var dags att gå upp.
 
6,30 Var jag alla fall tillbaka i Bombardier Arena. Fick på mig en rosa t-shirt som det stod funktionär på. Sen sprang vi omkring och städade större delen av dagen. Sopa grus, skura spill, plocka skräp, tömma sopor, städa toaletter och omkläddningsrum, fylla på med papper och tvål. Fullt upp större delen av tiden. MIn jag tror ändå att vi hade den lugnaste uppgiften. Tror de andra hade fullt upp hela tiden.
 
Vi fick mat från PastaPrinsarna men tyvärr fattade jag inte att det var gratis förren det var slut. Men sen kom det massa pizzor från två olika ställen. Vet inte om det var 20 eller 40st. Tyvärr orkade jag bara fyra slicar. Kan inte äta när det är stressigt. Levde mest på cola som det också fanns massor av. Någon köpte även en påse med lösgodis men den lät jag bli allafall.
 
När kl var sju på kvällen ringde min sambo och sa att våran dotter är jättedålig. Tävlingarn hade nyligen slutat då och vi höll på att packa ihop. Babyn hade nästan 40 graders feber och var helt utslagen när jag kom hem. Samtidigt som jag satt och höll om henne så tyckte jag att det var en bra ide att läsa tidningarna på nätet. Det första jag ser är om den femåriga flickan som dog i hjärnhinneinflammation. Inget man vill läsa när man sitter med ett jättesjukt barn. Önskar att jag aldrig behövde läsa sånt. Mitt hjärta frös till is ett bra tag där. Baby M hade även kräktis tidigare på dagen. Men hon hade nog bara satt äppelskal i halsen, men man blir ju orolig.
 
Men en stund efter att hon fått alvedon piggnade hon till lite. Fortfarande varm men orkade skratta och busa lite. SÅ otroligt skönt att se. På natten kräktes O och mådde inte så bra, men jag tror att han bara värkt i sig för mycket godsaker på kvällen. Han mådde bra på söndagen.
 
Idag är det måndag och baby M är fortfarande dålig. Tror hon kan ha lite feber idag, har inte kollat men hon är inte så jättevarm. Busar ena stunden och gnäller nästa. Det är svårt att få henne att äta och dricka men inte helt omöjligt. Det blir nåt litet då och då.
 
 
 

RSS 2.0