helg och ångest

Hela helgen har försvunnit i rekordfart och jagsom hade tänkt få massor gjort har inte gjorts något vettigt alls. 
 
Men jag tror att jag håller på att bli sjuk. Sen har jag fortfarande världens beslutsångest. Fast beslutet är redan fattat så det är väl bara ångest nu då. Har ni någonsin velat ha något i flera år och sen när ni äntligen ska få det så känns det helt fel? Jag velar i tankarna så att jag håller på att bli galen. Det borde kännas bra men ändå gör det inte det. Just nu känner jag nästan panik för att jag inte vill men det är försent att ångra sig. Samtidigt kan det ju bli hur bra som helst. 
Vi får se imorgon vad som händer. 
 
Lite annat om helgen. Igår var jag och M på marknaden. Vi köpte kokosbollar och brända mandlar. Fast regnet öste ner så skulle hon åka en karusell. Tyvärr hade jag inte räkna med kylan så stackars m frös så hon skakade så det var bara att åka hem. Lite tråkigt eftersom jag velat köpa nåt kul åt henne. 
 
Men efter ett varmt bad hemma så var hon på sitt bästa humör. M har tjatat hela veckan om att hon vill ha en godispizza som lördagsgodis. En av hennes bröder hade en sån för nån vecka sen. Fast ms blev inte lika. Hon fick massor av kryp på sin så det blev lite läskigt att äta. Spindlarna fick brorsorna äta.
 
Godispizza.
 
Själv fick jag en sån här av pojkvännen.
 
Dålig bild. Kvällen avslutsdes med slutet av terror på elm street. Jag längtar efter att se alla i lungn och ro men varje gång de går på tv så envisas mina barn med att vara vakna. Älskade terror på elmstreet filmerna när jag var tonåring.
 
Nu bråkar mobilen så måste avsluta och datorn är ännu värre. Suck
 

Beslutsångest

Nu har jag chansen att få något som jag velat ha länge så får jag världens beslutsångest. Vad vill jag egentligen? Känner mig helt knäpp nu. Men samtidigt är det ett stort beslut att ta så det är väl lika bra att alla osäkerhets tankar dyker upp så att jag måste fundera ordentligt. Har inte så mycket tid heller så jag måste bestämma mig snart. Vad ska jag göra? Kanske är det bra att sova på saken.
 
God natt

Livet och döden

Döden är en naturlig del av livet, men jag hatar den delen. Hur meningslöst är det inte att vi lever för att sen bara dö? Finns det någon mening med livet? Vi har så korta liv och tiden går så fort. Finns det ett liv efter döden? Jag hoppas på det och för det mesta tror jag att det finns. Men då och då tvivlar jag och tänker att det kanske bara tar slut. Ett totalt utslocknande, att det kanske bara är önsketänkande att tro på något mer.
Natten till måndagen dog min älskade farbror, oväntat och alldeles för tidigt. Han hade åkt in till sjukhuset på söndag kväll med en hjärtinfarkt på gång, men behandlingen hade gått bra och läkarna hade sagt att han skulle få åka hem om några dagar. Men sen på kvällen vände det och han blev sämre. Jag är inte speciellt religiös men då bad jag till alla högre makter jag kunde komma på. Klockan 3 på natten gav jag upp och försökte sova. Jag hade en konstig dröm efter det. Jag drömde att jag och min syster åkte bil med våran farbror. Bilen åkte i racerfart och snurrade omkring överallt. Jag minns att han pratade med oss men inte allt han sa, men det var något om att vi skulle ta tag i våra liv och inte kasta bort dom på onödigheter. Hela drömmen var så konstig, det var som att befinna sig i en rasande virvelvind.
 
På morgonen ringde min syster och talade om att han inte klarat operationen. Han dog nån gång mellan tre och halv fyra. På nåt sätt var jag beredd på att få ett dödsbesked samtidigt som jag hoppades på att det inte skulle vara så. Men jag blev ändå chockad. Det hela är så overkligt och fast det gått några dagar nu så är det ändå svårt att förstå. Jag har gråtit mycket de senaste dagarna. Ibland vet man inte vad en del människor betyder förrän det är försent.
 
Finns det något mer efter livet?
 
 
 
 

Årets barnfestival

Idag var det dags för årets barnfestival. M har längtat länge och då mest av allt efter en ansiktsmålning. Det var galet mycket folk ute och långa köer till det mesta. M han med att testa lite amerikansk fotboll, hoppborg, plantera blommor, fiskdamm och sen fick vi stå i kö i nästan två timmar för ansiktsmålningen. Helt galet. De var tre personer som målade och det var ingen jättekö men de var så otroligt långsamma. Inte alls kul men eftersom hon längtat så länge så var det bara att stå ut med väntetiden. Efter det började klockan närma sig fyra och då skulle festivalen ta slut. Så det kändes inte värt att stanna. Vi köpte lite lördagsgodis och McD mat och drog hem. M är alla fall glad och nöjd. Själv är jag glad över att vara hemma. Funderar på att göra något vettigt men har inte bestämt mig för vad än. Jag har lite saker som jag längtar efter att göra.....
 
Mina fina fjäril.

Lite IKEA

Idag åkte vi till IKEA för att handla lite småsaker. Det var mest förvaring som jag var ute efter men barnen lyckades tigga till sig lite småsaker. Eller de frågade faktiskt snällt och var ovanligt duktiga i affären. Då kan man få lite extra. Vi passade även på att äta lunch där. Det är alltid trevligt att komma ut och äta även om det bara är ikea.
 
 
Jag behövde få lite ordning på mitt smink som låg lite hur som helst i lådan. Nu blev det lite ordning och lättare att hitta allt med den här sminkförvarings lådan. Nu fick inte mina nagellack plats längre i lådan så jag måste finna en lösning till det. Men det ska nog ordna sig.
 
Lite godis fick också följa med hem. Twistpåsarna kostade bara 10kr så det var lite svårt att motstå.
 
 
 

En regnig dag

W var och bowlade med sin skola förra veckan och tyckte att det var jättekul och ville gärna göra om det. Så det passade ju perfekt att göra en regnig dag. Syskonen ville också hänga på. Själv fick jag nöja mig med att kolla på och ta kort. Är inne i en ledvärks period nu. Men det var trevligt att titta på också. Barnen hade kul och då har jag kul.
 
 
 
 
Mina sötnosar
 
Man blir tydligen hungrig av att bowla så vi avslutade det hela med lite McD mat.
 
Det känns som att alla barnen hade roligt, så det här måste vi nog göra om.
 
 

Kattböcker

 
Mina kattböcker har kommit. Jag är så glad att jag fått hem dom så att jag kan lära mig mer om mina pälsbollar. Det verkar finns en hel del i från föreläsningen här i vilket är tur för jag har glömt mycket. Det är ju fantastiskt kul med katter och jag är väldigt sugen på att skaffa en kattunge. Men jag har ingen plats får någon mer katt-toa så då får det vara. Vet inte heller om mina gamla gubbkatter skulle uppskatta en busig unge. Men det är kul att drömma. Katter är underbara.

Nya intressen

Jag tycker att sjukvården blir allt mer värdelös och har därför blivit intresserad av att finna andra vägar om hur man ska göra för att må bättre. Inom den vanliga sjukvården verkar helheltsynen på människan försvinna allt mer och de är inte längre intresserade av att bota människor utan bara symtomen. Bakomliggande orsaker har blivit oviktiga. Pengar ska sparas och då är det bättre att bara sätta på ett plåster och hoppas på att såret ska läkas. Det som inte syns det finns inte.
 
 
 
Jag skulle väldigt gärna vilja lära mig akupunktur också men har inte råd att gå någon dyr utbildning. Det finns ju böcker och nålar att köpa på nätet. Måste bara hitta någon som ställer upp som nåldyna. Skojar bara, men det skulle vara kul att kunna. Jag ska nog hålla mig till att förska lära mig lite zonterapi. Kinesisk medicin är också intressant men verkar väldigt komplicerad men kul att läsa om.
 
Nu menar jag inte att den vanliga sjukvården är helt meningslös men den används inte på ett bra sätt. Vilket är synd.
 

Kattevent med Susanne Hellman Holmström

Idag har jag och min mamma varit på kattevent. Det var Agria och Four friends som anordnade det hela och kattbeteenderådgivaren Susanne Hellman Holmström föreläste om kattersbeteende.
Det kostade endast 50kr och de pengarna skänktes till Sören Fernströms fond. Sören Fernström är Sveriges mest klappade katt. Han åker runt på olika marknader där man kan klappa honom för 1kr och de pengar skänks till olika katthem. Jag har själv träffat på honom på en marknad för nåt år sen, men då kände jag inte till något om honom.
 
Vi överraskades med varsin goodibag när vi kom dit. Jag älskar sånt och blev superglad, så det var en trevlig överraskning.
Mina katter älskade kattmaten som följde med. Kul med en kattålderstabell också. Mina katter ä 48år och 56år i människoår. Börjar bli gamla gubbar.
 
Föreläsningen var allafall superbra och riktigt rolig. Susanne är en väldig bra föreläsare och jag kan verkligen rekommendera alla kattintresserade att gå och lyssna på henne om de har möjlighet. Själv ska jag ta och köpa hennes böcker för jag vill verkligen lära mig mer.
 

Vårfest på Vallby museet med tråkigt kosläpp

Igår åkte vi till Vallby museet för att se på kosläpp. Jag har bara sätt sånt på tv eller i tidningar så för mig var det första gången. Kan ju inte påstå att det var speciellt spännande. En tant i gammaldagsa kläder ställer sig i hagen och ylar eller nåt. Efter ett tag kommer två tjocka kossar sakta in i hagen och det första de gör är att ställa sig och äta. Tanten försökte få igång kossorna men det var mest intresserad av mat. Ett pyttelitet glädjeskutt bjöd den vita kossan på sen var det bara mat som gällde. Det var jättemycket folk där och jag tror de flesta blev besvikna. Nästa år åker vi nog till en riktig bondgård och kollar. Annars så hade vi faktiskt jättetrevligt där. Vi hade sällskap av Ms bästis familj så hon var jätteglad över det.
 
Kossor utan vårkänslor.
Ylande tant och kossa
 
En leende get.
 
Söta bä bä lamm
 
Supersöta killingar
 
 
Fika på Gaggerskagården. Det stället har varit med i det okända men tyvärr såg jag inga spöken där.
 
M spanar på arbetarhästen som skulle ta en drickpaus men som bara var intresserad av att äta gräs.
 
Det var riktigt trevligt att vara där och jag ska försöka åka det flera gånger med M i sommar. Fast jag tycker nog att det är roligare än vad hon gör. Jag trivs bra bland gamla hus och djur. Det ger mig energi.

Valborg

Nu är valborg över och sommaren närmar sig. Jag hinner inte med. Det känns som att det nyss var jul. Men det gör inte så mycket. Jag längtar efter sommaren och värmen. Kyla och vinter är inte min grej.
Igår tog jag med mig M och gick till fritidsparken för lite valborgsfirande. Hon hade kul där och lekte med sin bästis större delen av tiden. Brasan var inte så jätteintressant tyckte hon. Mysigt men kallt ute och när vi kom hem luktade vi som grillade korvar. Fast det viktigaste är ju att vi hade trevligt.
 
Lilla M lyser upp med sina reflexer.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0