Min dotter massmördaren

 
Jag samlar på gubbarnas huvuden säger M. Hon har även byggt en låda av lego där gubbhuvuderna hamnar efter att ha åkt i cykelkärran.
 
Funderar på om M planerar en karriär som massmördare när hon blir stor.

Höstmys

Te som min bror köpte åt mig när han var i turkiet. Den har fått flyttat in i den fina teburken som jag köpte på sjukhusets presentavdelning. Skitdyr var den men jag kunde inte motstå när det var en katt på. De har faktiskt mycket fint där. Jag skulle vilja samla på dessa burkar så jag hoppas att de får in fler och att de säljer dem länge.
 
 
 
 
Bakar lite när sockerberoendet kickar igång ordentligt.
 
 
Jag både gillar och ogillar hösten. Just nu är det ganska mysigt. Det börjar bli riktigt vackert ute, synd bara att det är så kallt. Just nu är det även skönt med lite mörker efter våran supersommar. Här hemma myser jag om kvällarna med nåt gott te, värmefilt och massa tända ljus. Jag hoppas även på att läsa mycket böcker i höst, men just nu är jag så stressad att det är svårt att fokusera på läsandet. Men jag ska försöka tvinga mig, en bra bok kan vara den bästa avslappningen.

En otäck typ satt i trappen

En otäck liten typ satt i trappen idag när jag och M kom hem efter dagis. Fast speciellt liten var den ju inte heller direkt. Tur att den satt vid en grannes dörr där nere och inte vid min. I slutet av sommaren har det suttit massor av stora spindlar utanför våran port. Fast då är det långtbenta med smala ben. Den här hade tjocka ben.
Antar att det är liklukten från grannen som dragit dit massa flugor och därför en stor spindelsamling.
Så jättetrevligt.
Fast skulle jag få in en sån där jätte så dör jag nog. De får hålla sig ute.
 
Nu håller de på att renovera liklukts lägenheten så forhoppningsvis är det väl snart slut på den mardrömmen.
 
Kommer nog drömma om äckliga spindlar i natt. Hoppas inte.....
 
 

Hej hösten

 
 
 

God morgon

Kvällsbild
 
Idag är det dags för blodtryckskontroll. Förra veckan var det högt. Misstänker att det inte hänt så mycket sen dess. Men vi får väl se. Efter det ska jag nog en sväng till sjukhuset och hälsa på min bror. Igår var jag helt utslagen så jag lyckades aldrig ta mig iväg. Pappa och syster köpte skor till han igår, tror att han ska börja ståträna om jag fattat rätt. Jag hoppas fortfarande att han ska börja prata snart men han ser ut som ett frågetecken när man frågar honom om det. Men får han bara ordning på kroppen och kan ta hand om sig själv så är det ju inte hela världen att inte kunna prata. Men jag tänker fortsätta att ställa in mig på att han sak bli helt återställd.
 
Nu är alla barnen ivägskickade till dagis/skola och jag har lugn och ro. Tror att jag ska passa på att läsa lite innan jag åker iväg till min vårdcentral. Jag har läst ut en enda natt, får se om jag kanske skriver en recention sen. Brukar vara ganska dålig på det.

Känner ingen glädje

Jag röstade på S men ändå kan jag inte känna någon glädje. Trodde att jag skulle bli överlycklig över att slippa alliansen. Men istället känns allt bara dystert. Sd framgångar har lagt sig som ett mörkt moln över landet.
Jag hade hoppats på att få vakna upp idag och känna framtidshopp men nu känns allt bara mörkt.
 
 

Drömmer om lite nya höstkläder

Speciellt jackan är jag sugen på, fast en rosa. Svart är ju också fint och passar till allt, men det känns mer trevligt med färg. Fast den är nog ändå lite för dyr för mig. Men om jag börjar spara så kan jag kanske köpa den i julklapp till mig själv. Eller fortsätta drömma.
 
Mitt intresse för kläder har börjat vakna till liv. Jag är så trött på vanliga hm kläder osv som bara håller någon månad och sen faller i bitar. Jag vill ha kläder som håller. Just nu tycker jag att jag mest klär mig i gamla trasor. Längtar efter att få klä mig lite fint.
 
 
Jib Sweatpants / Chilled Jacket / Cheeky Jeans / Pretzel Beanie / Eldgja' Knit Jacket

Nya böcker, Baileys och potatismos

Nya böcker. Simona Ahrnstedts- En enda natt har jag väntat länge på. Hoppas att den lever upp till mina förväntningar men det tror jag. Sen tyckte jag att jag behöver en bok om kreativitet. Har mest bomull i hjärnan nu förtiden känns det som.
 
Bara för att jag vill.
 
Jag har testat på att göra eget potatismos för första gången och det gick jättebra. Alla barnen tyckte att det var gott så nu blir det riktigt mos flera gånger. Mina barn älskar pulvermos och jag har trott att det skulle vara svårt att få till det bra med riktig potatis men det var ju hur lätt som helst och riktigt gott.
M var snäll och rev bort hörnen från mitt tunnbröd när jag vände ryggen till, hon tyckte att det blev snyggare så.
 
 
Idag är jag jättetrött, det är förmodligen vädrets fel. Det har varit grått och trist hela dagen och nu regnar det. Det är ju ganska mysigt med regn så länge man är inne. Sitter och har det varmt och skönt under min värmefilt. Men om en timme eller nåt ska jag ut. Då ska jag och syster iväg och hälsa på våran bror. Får se om han är pigg idag. Igår kväll när jag var där var han vaken och kollade på tv, fast jag tror nog mer att det var hans vak som kollade. Kardashians var på. Det känns inte som hans typ av program och stackarn kan ju inte protestera heller när han inte kan prata. Men han hade alla fall fått lyssna på musik som han gillar under dagen.
 
Igår såg det ut som nästan varenda bil utanför lasarettet hade fått parkeringsböter, fast det var fri parkering. Gula lappar överallt. Såg på fb idag att det var nåt skämt från miljöpartiet. De människor som stod vid sina bilar igår såg inte speciellt roade ut. Många var förbannade och höll på att ringa vaktbolaget osv. Tänk om man har jättedåligt med pengar och kommer ut och tror att man har fått böter, vilken ångest. Jag hade blivit jättearg. Tur att vi kom när alla bilar redan var lappade. Dålig stil av Mp.

God morgon

Idag är det fredag och det betyder att M är ledig, men jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. O är också hemma men det är för att han är sjuk. Själv får jag inte bli sjuk för då kan jag inte hälsa på min bror på sjukhuset.
 
Igår hade vi rehabmöte för honom, två läkare, sjuksköterska, logoped, arbetsterapeut, kurator, psykolog och sjukgymnast, hans team som ska få honom att bli så återställd som det bara går. Eftersom hjärnskadorna är diffusa så kan de inte säga något om hur det kommer gå för honom. Läkarna hade dragit ut en bild på hans hjärna för att visa hur många småblödningar han haft. Som jag förstod det är det många små och utsprida. Han kommer förmodligen bli kvar länge på sjukhuset.
 
Jag önkar att han kunde börja prata, då skulle vi alla få veta lite hur han är osv. Ibland känns han så medveten och ibland så frånvarande. Men det kan ju vara som psykologen sa att hans tankar och minnen är i en enda röra just nu. Men han har sagt ett ord i måndags tror jag det var. En sköterska hade hört honom säga "ut" och pekat på fönstret. Men det är det enda han har sagt sen olyckan. Samtidigt ger det hopp om att han kommer kunna prata igen.
 
Hans frakturer läker bra och nu får det börja flytta han lite mer. Skönt för honom att få komma upp ur sängen. Sjukhuspersonalen ska föröka få in lite rutiner med träning och vila osv. Det har bara gått lite mer än en månad sedan han blev påkörd av en bil och fick livshotande skador och nu är han redan på rehab. Allt går så fort men ändå så långsamt.

RSS 2.0