Blir sämre

Nu är jag tillbaka =) Har haft semester på bb igen.

I torsdags ville min bebis knappt röra sig. Kände den lite på föriddagen men sen kunde jag inte avgöra om den rörde sig nåt eller inte. Min sötis fick ringa förlossningen som sa att jag kunde komma in på en koll på kvällen. Som vanligt vaknade den till liv när ctg banden åkte på. Bara bra med bebisen. Blodtrycket var bra. Urinprovet visade ingenting. Jag var jätteförvånad och sa till barnmorskan att jag haft en 3a i tisdags. Hon såg bara nöjd ut och sa att men nu visar det inget alls. Du kan åka hem och komma tillbaka på din ultraljuds tid imorgon.

Så jag åkte hem och både jag och sötisen var mycket förvirrade. Funderade på om de lurat mig om havandeskapsförgiftning eftersom det kan man inte bli frisk i från utan förlossning. Var jag frisk nu eller vad händer?

Nya tester på fredag morgon och ett ultraljud. Du har en 3a säger dr så vi lägger in dig på urinmätning. Jag blev jätteförvånad. Det hade jag inte alls räknat med. Hans förklaring om testet innan var att det kan ha blivit nåt fel på testet men att en 3a alltid är en trea. Så det blev inläggning på bb igen.
Senare på dagen fick jag åka ner till spec mvc och göra ett flödes ul. Flödet i navelsträngen var jätte bra nu sa dr.
Fick även mycket ont ont i övre delen av ryggen under dagen. Natten var hemsk. Det kändes som att ryggen försökte slita sig själv i bitar, det kom som värkar. Men det var i övre delen av ryggen så det hade de ingen förklaring till. Lyckades allafall sova nån timme med panodil.

Vaknade tidigt av att ryggen bråkade. Fick bara mer ont och blev illamående och skakis. Så de blev inte så glada när de upptäckte på morgonen att jag hade ett blodtryck på 190/100 medan jag låg i sängen. Fick morgon medicin och vila i ca två timmar. Nytt tryck togs, 170/110. Då fick jag extra medicin. Får inte ha undertryck på 110. Sov nog större delen av lördagen sen. På söndag hade jag högt på morgonen igen. Men mådde ganska bra. Sen har blodtryck lekt berg och dalbana.

Så jag fick inte åka hem på måndagen. Fick extra medicin på kvällen för att sänka morgontrycket. En dr kom även och berättade om urinmätningen. Den visade att jag läkte dubbelt så mycket äggvita nu. Men att det inte var någon fara än så länge. På tisdagen fick jag permision i några timmar för att åka hem och fira O som fyllde 9år. Inte kul att vara inlagd på sitt barns födelsedag. Men det gick bra ändå. Min pappa körde mig till hälla så att jag kunde köpa presenter. Slösade bort för mycket pengar och bjöd även på McD. Men O blev mycket glad över presenterna så det var det värt =)

Det gjordes även en ny flödesmätning. Den var också jättebra. Dr sa att flödet brukar bli bättre efter kortisonsprutor. Bra att jag fått såna då =) Hon sa även att det går ovanligt långsamt för mig att bli sämre. För tydligen brukar det gå fort när man väl ha börjat läcka protein. Tyckte att det var skönt att höra att jag är ovanlig för kvällen innan störde jag mig på en bm som tyckte att det var konstigt att jag fått hf på tredjebarnet med samma pappa. Har fått höra det många gånger nu, konstigt, ovanligt, märkligt. En dr sa att det var ovanlig men att det händer. Det börjar bli lite jobbigt att höra tillslut. På kvällen där påminnde mig Linnea om den konstiga väggen i min livmoder. Hade glömt den. Så det är bara inse att hela den här graviditeten är konstig :p

Idag blev det nya prover. Första gången de hittat nåt i blodet men det var så lite att jag fick perm till på fredag. Dr tyckte att eftersom det går så långsamt är det bättre att jag åker hem istället för att ligga på sjukhuset. Så imorgon ska jag börja samla urin hemma och sen åka tillbaka på fredag för nya prover. Om det inte sker några större förändringar så kanske jag får vara hemma men åka dit på många kontroller sen.

Imorgon går jag in i v33. Hoppas bebis kan vara kvar till v35 allafall. Fast ibland känner jag att jag vill att de ska plocka ut den nu så att det här kan vara över. Men samtidigt vill jag inte vara inlagd på minibebis avd. Vill ha en frisk bebis som kan andas själv. Så det är bara hoppas på att det fortsätter gå långsamt nu. Läste i en mamma tidning på bb om en som fick byta lever efter hf. Jag vill gärna ha mina organ kvar så jag hoppas att de inte låter det gå så långt att de väntar till sista minuten. Men jag tror att de har bra koll på mig =)

Overkligt

Idag var jag hos spec mvc. Urinet hade blivit en 3a nu. På ctg steg hjärtljudet till 160/170 ibland men de sa att kurvan såg bra ut. Blodtrycket var 150/100. Fick även svar på urinsamlingen och den var inte heller bra. De hittade även bakterier. Så nu har jag högt blodtryck, havandskaps förgiftning och urinvägsinfektion. Underbart va?

Flödet i navlesträngen var samma som sist. Den där väggen i livmodern sa hon inte mycket om än förra gången. Kanske behöver bebben hjälp att vända sig och då görs det i v36. Men det går inte att avgöra än om väggen kommer vara i vägen.

Jag frågade om jag bör sjukskrivas och de tyckte hon absolut. Jag ska vila och inte stressa. Hon sa att man bara får vara sjukskriven till v36, men så sa hon att hon inte trodde att jag skulle gå så långt och men sjukskrev mig till bf allafall.

Kommer jag få gå till v36 eller inte?

Sen var det dags för blodprover. Börjar känna mig som en nåldyna.
När jag stod och väntade på en ny tid för mer prover så kom läkaren tillbaka och frågade om jag fått kortison.
Så det slutade med att jag fick en spruta som ska skynda på bebbens lungor. Imorgon ska jag tillbaka och få en till. Funderar på om doktorn tror att bebben kommer komma tidigare även om hon inte vill säga det rakt ut.

Jag vet inte hur jag ska känna. Allt är så overklig. Jag är orolig men ändå inte. Känner mest tomhet nu.
Får se om verkligheten och känslorna kommer ifatt sen. Jag tror att jag skulle behöva gråta lite men kan inte.

Jag har en sjuk son hemma också. Feber. Hoppas att han inte smittar mig. Det känns som att min kropp inte behöver fler problem.

Dags att ta blodtrycks medicin och antibiotika nu och sen förska sova. Hoppas att vi alla är friska imorgon =)
Idag är det v31+5

Helgen

Det blev en ny inläggning i fredags. Högt blodtryck och en tvåa på protein. Doktorn ville att jag skulle stanna kvar och göra en urinsamling under ett dygn. Hon gjorde även ett ultraljud. Allt var bra med bebisen sa hon flera gånger men flödet i navelsträngen hade blivit lite sämre. Sen hittade hon även en konstig vägg i min livmoder. Hon trodde att det kanske kunde ge bebben problem att vända sig med huvudet neråt sen för just nu ligger den med rumpan ner.

Jag hamnade på bb igen. Nål i handen, blodprover i armen och flera ctg. Blodproverna och ctg är allafall bra hela tiden. Sen frågar de flera gånger hur jag mår om jag har ont i huvudet, magen, är svullen mm. Symtomen på havandeskapsförgiftning. Men jag mådde bara bra hela tiden, kände mig nästan dum som inte hade ont någonstans. Jag hade knappt ens någon huvudvärk där. Var mest bara jättetrött. Allt det här känns så overkligt.

Mitt blodtryck gick ner också utan medicinökning. Det är fortfarande högt men inte jättehögt. En dr tyckte att jag kunde få åka hem och från ingenstans säger hon att jag har en lätt havandeskapsförgiftning. Men jag kunde åka tillbaka när jag ville eller om jag började känna mig dålig. Fick en tid för provtagning på förlossningen på söndag.

Min familj var väl inte så glada de hade velat ha mig kvar. De är oroligare än vad jag är. Men det känns onödigt att ta upp en sjukhussäng när jag inte mår dåligt. Tycker att jag har bra koll på vilka symtom jag ska hålla utkik efter. Fast självklart är jag orolig. Ska jag bara gå och vänta på att bli sämre nu eller? Kommer det att gå över? Kommer min bebis komma tidigare? Kommer jag få en vanlig förlossning? Antar att ingen kan svara på de frågorna än.

Proverna jag tog igår på förlossningen var bra, dr sa även att de var nöjda med blodtrycket. Men hade fortfarande en tvåa på protein och därför ska de hålla kolla på mig sa hon.

Imorgon ska jag till spec mvc igen, först ctg sedan dr. Som jag forstod det så ska de kolla navelsträngen och väggen i livmodern då. Får se om jag kan få veta lite mer om vad som händer med mig då. Måste komma ihåg att be om en sjukskrivning då. Skulle ha frågat i fredags men blev så ställd av protein 2an och inläggningen så jag glömde bort det helt.

Kanske borde jag ha en väska färdigpackad ifall det blir fler inläggningar, eller vad kan jag vänta mig? Allt känns bara snurrigt.

Idag skulle jag ha träffat en arbetsterapeut för att få hjälp att träna upp minnet så jag kan använda det bättre vid studier mm. Men jag hade elak huvudvärk på morgonen och ingen alvedon. Högt tryck också. Förmodligen för att jag blev stressad. Bara tanken på bussresan dit fick mig att må dåligt. Byta buss på stan och se till att hamna på rätt buss osv. Tror att jag börjar bli superstress känslig. Min pojke fick avboka åt mig tillslut och jag bäddade ner mig.

Sen ringde hans pappa och ville komma och skura mitt hallgolv. Men det fick han inte för mig. Hans pappa tycker att det är onödigt att jag ska byta mitt trasiga fläckiga golv men om jag ska kunna sälja lägenheten sen så måste jag. Dessutom vill jag faktiskt ha det fint hemma. Är jag elak nu? Jag tyckte att det kändes kränkande att han ville komma och skura, som om jag aldrig försökt de själv. Men hans pappa var allafall snäll och gav pengar till min sjukhusräkning. Vet att han bara vill hjälpa till men ibland kan han verkligen få en att bli galen ;)

Nu måste jag hämta W på fritids.

Har ni haft sexuellt umgänge den här tiden?

Idag har jag och min pojkvän varit på stan och skrivit på faderskaps- och vårdnadspapper för den ofödda bebisen. Känns lite konstigt med att en okänd människa ställer frågor som: Har ni haft sexuellt umgänge den här tiden? Har du haft det med någon annan den här tiden? Vet ju att frågorna kommer men ändå =)

Min bror hade kommit för att ta hand om W som slutade tidigt, medan vi var borta. Men det kom aldrig någon W hem fast jag skickat med lapp igår om att han ska gå hem själv resten av veckan. Självklart stressade jag upp mig och fick världens huvudvärk. Fritids skickade aldrig hem W och de ringde aldrig heller fast han slutat för flera timmar sen. SÅ jag fick gå och hämta honom när jag kom hem. Ingenting hade de att säga om saken heller. De som var så petiga om hans få timmar. Imorgon tänker jag allafall hämta honom, annars blir han väl kvar hela helgen :p
Tycker allafall synd om min bror som fick åka hit i onödan.

Annars så tycker jag att jag mått ganska bra idag efter att huvudvärken släppt. Jag har till och med känt mig glad. Skönt det. I tisdags var jag ledsen och arg och grät halva natten och önskade livet ur mig själv. Allt kändes fel och hopplöst då. Kanske måste man gråta och vara arg ibland för att må bättre sen.

Snart ska jag försöka sova. Imorgon är det dags för besök på specalist mödravården.

Nu börjar min bebis vakna. Den har sovit nästan hela dagen. Lite sammandragningar har jag också men de gör inte ont. Värre är det med den äckliga geggan som åker upp och ner i halsen. Stör mig när jag ska sova.

Gick in i V31 idag =)

Listor

Gårdagens blodtryck var 160/90. Det var acceptabelt sa barnmorskan, för de är vad jag ungefär legat på i ca tre veckor. Fortfarande en etta på protein också. Det verkar inte som att medicinen hjälper nåt. Eller om den gör det vad skulle mitt blodtryck ha legat på då utan den? Det känns inte som bm tar det på allvar. Hon bara ler och ger mig en känsla av att hon tycker att det är onödigt med extra kontroller.

Idag läste jag på familjeliv om massa andra som fick extra kontroller och de hade lägre bt än mig + att de fick låna hem mätare och urinstickor. Är det deras bm som bryr sig för mkt eller min som bryr sig för lite? Jag känner mig så förvirrad.

Bebben har varit ovanligt lugn idag. Kanske för att jag sov bort halva dagen. Så trött så det är väl lika bra att passa på för snart är det ju slutsovet ;) Har haft en del huvudvärk idag och ingen alvedon, inte råd att köpa nån heller. Bara dricka vatten och vänta ut huvudvärken.

Idag har jag även börjat skriva en lista på vad vi behöver handla hem tills bebben kommer. Kul att göra lista men tungt när jag inte vet om jag kommer ha råd. Tänkte handla det billigaste på ikea och billiga hm kläder till den. Vet bara inte hur jag ska få ihop till det ens. Det där skulle ju vara nåt kul att göra. Håller nog på att bli deprimerad.

Imorgon ska jag nog roa mig med att skriva lista vad jag ska packa bb väskan med. Det borde väl vara lite kul =) Jag har ju aldrig lyckats få med mig någon. Mina pojkar ville ju komma tidigt och jag åkte bara in för kolla och fick stanna. Jag behöver även planera min 30års fest/kalas =) Går in i v36 på min födelsedag men lite fika ska jag förhoppningsvis orka bjuda på. Min syster ska allafall fixa smörgåstårtor =)

Funderar på om jag ska be någon ta en magbild på mig. Har inga såna. Har försökt själv men det går inte så bra.

Det var nog allt jag hade att säga om mitt liv idag. Här får ni en länk som ni kan läsa och kolla in en film med skrikmusik :p

http://crankitup.se/news.php?ID=923

Söka hjälp för inbillningssjuka

Jag blir bara tröttare och orkar allt mindre. Det känns inte så kul jag har ju massor att göra innan bebisen kommer.

Nu skulle jag vilja krypa ner i sängen men på nåt vis måste jag få upp tvätten och städa katt toan. Sitter mest bara och slöar och får inget gjort. Dags att ta dagens sista blodtrycks piller också.

Imorgon ska jag till barnmorskan. Får se om mitt tryck har gått ner nu då? Jag har allafall haft en hel del huvudvärk i helgen. Men jag har även slarvat med järntabetterna så kanske är det därför.

Mycket av mina tankar kretsar kring blodtrycket nu. Känns som att jag bara går runt och väntar på att få en stroke eller havandeskapsförgiftning. Sjukvården vill att jag håller koll på symtom på hf så det känns som att jag bara går omkring och känner efter. Visst får jag vissa symtom på det ibland men de försvinner på en gång så jag tror inte att det är nåt men jag blir nojig. Förmodligen stressar jag upp mig massor i onödan. Hoppas att blodtrycket är normalt imorgon och ingen protein i urinen då kanske jag kan slappna av mer.

Imorgon har lidl ett erbjudande om att köpa blodtrycksmätare för 129kr, men det gäller bara imorgon. Och jag har inte råd. Kanske köper mina föräldrar en till mig men de visste inte heller om de har råd. Suck, jag vill ha en.

Nu börjar det bli jobbigt att andas också. Det är det varje kväll. Funderar på om det har med sammandragningar att göra. Såna får jag mest på kvällen och natten. Normalt? På morgonen kan jag andas hur bra som helst och det känns så skönt.

Jag önskar att min sötis var här. Tycker inte om att sova själv, är rädd att nåt ska hända med mig. Jag vet att jag är fjantig men hela den här blodtrycks cirkusen har skapat massa ångest. Jag vill må normalt nu. Idag har jag tex haft spänningar på sidorna av halsen så nu inbillar jag mig att mina halspulsådror ska brista. Snart får jag väl söka hjälp för inbillningssjuka eller nåt ;)

Kanske ska skriva nåt positivt också, fast det har inte med mig att göra. Igår var min sötis i Stockholm. Hans brors band var med i en deltävling och de vann. Så nu är de i final som kommer vara i dec. Priset då är en spelning på sweden rock + backstage pass. Så hoppas att de vinner i december också det skulle vara häftigt. Jag tror att de har goda chanser, de börjar bli riktigt bra och jag gillar inte ens sån musik =) Mest gillar jag deras låt Wings of belief (finns på spotify-seventribe). Tror att ni också kommer gilla den. Men det finns nåt som kan vara ett problem för min sötis när det gäller den spelningen, han vill så gärna gå men den är fyra dagar före beräknad förlossning. Själv tror att att  bebben kommer komma tidigare.

Dagens bm besök

Idag har jag varit hos barnmorskan. Blodtrycket låg på 150/90 så jag vet inte om medicinen gör så stor skillnad. Men det får specialistmödravården ta hand om när jag ska dit nästa vecka. Idag hade jag även +1 protein i urinen, vilket jag inte haft förut. Men det får man ha. Fast det gör ju mig lite orolig ändå och funderar på om nåt är på gång.
Hon tyckte att jag blivit tjockare i ansiktet och fått tjockare armar. Ja det var ju kul att höra. Mina andra problem pratade hon bort. Men det är väl som vanligt, barnmorskor tycker att allt är normalt.

Bebbens hjärtljud var allafall bra som vanligt. Skönt att den verkar må bra.

Kom på nu att jag glömde säga att jag börjar få sammandragningar. Men det är nog ganska normalt den här tiden. Imorgon går jag in i v30.

Nu ska jag passa på att vila medan pojkarna är i skolan. Skulle behöva en promenad men det är kallt och jag börjar flåsa efter några meter så det lockar inte så mycket just nu. Men jag behöver skärpa till mig med motionen.
Motion ska vara bra för blodtrycket.

Hoppas på en bättre morgondag

Idag har jag varit mycket trött. Hade behövt ringa bm om fler kontroller och sen cykla ner på stan och lämna in viktiga papper som skulle vara inne idag. Men det fanns bara ingen energi till det =(

Fick även besök av en lite halvsur svärfar också. Sur för att jag inte svarat i mobilen och för att han tyckte att han fixat lister till mig i onödan (jag villl inte ha listerna uppsatta fören jag fixat golv). För annars måste vi riva bort de igen och då kan de gå sönder. Han tyckte inte att jag behöver byta golv. Nej för mitt golv är ju sönder och har massa fläckar som inte går bort. Suck. Jag vill ju få det fint hemma. Nu står listerna i pojkarnas rum. Får se när jag har råd att fixa golv. Har mycket utgifter resten av året tyvärr =(

Tycker att jag bara mår sämre. Trött, tungt att andas, huvudvärk och illamående. Idag har även min högra hand börjat domna bort lite till och från och högra ögat blir det lite suddigt på ibland. Men förhoppningsvis sjunker blodtrycket, äter tre piller om dagen.
Verkar även ha fått nåt problem med magen, känns som nåt åker halvvägs upp i halsen på mig och sen ner igen. Jätteobehagligt. Händer då och då under dagen och flera gånger om natten. Inga sura uppstötningar eller halsbränna allafall. Sen känns det som att hela ryggen drar ihop sig mellan skulderbladen. Inte skönt.
Så nu har jag gnällt färdigt, tror jag ;)

Nu på kvällen har jag roat mig med att se en jackie chan film och kollat lite info på nätet om högt blodtryck och havandeskaps förgiftning. Det mesta har jag läst redan men jag hittade nåt nytt på sidan niomånader om hur man ska undvika hf. De flesta råden lät normala sen kom det här... =)

"» Universitetet i Leiden, Nederländerna, fann att regelbundet oralsex (där kvinnan sväljer mannens sperma) ledde till minskad risk för havandeskapsförgiftning."

Tyckte det lät roligt eller så är det bara jag som är trött och lättroad nu ;) Nu ska jag försöka sova och hoppas på att må bättre imorgon.

Hemma igen

Hemma igen efter semester på bb.

I måndags fick jag komma till en barnmorska eftersom mitt tryck varit så högt i fredags. Min bm var på semster så jag fick gå till en annan. Hade 160 nåt först, sen fick jag vila där ett tag och hade då 140 nåt. Minns inte undertrycket. Lämnade urinprov som inte visade nåt. (Ingen havandeskapsförgiftning). Bra hjärtljud på bebben oxå.
Barnmorskan tyckte att en läkare bör kolla mig så hon skickade mig till förlossningsavdelningen. Där kollade de hjärtljud igen och att jag inte hade sammandragningar, flera blodtryck. Först en bm sen en läkare. Då var mitt tryck uppe i 170 fast jag legat ner i en halvtimme. Läkaren gjorde även ett ultraljud. Allt bra med bebben, den ligger precis på mittenkurvan och flödet i navelsträngen var bra. Men hon var orolig för mig. Så det blev bara att åka hem och packa och sen inläggning.

När jag kommer tillbaka säger de att det var fullt på den avd där jag skulle läggas in, så det blir inläggning på bb. När vi kommer ur hissen utanför bb sitter min pojkväns släktingar där, hans kusin hade fått en pojke på natten. Hej jag ska läggaas in här säger jag och sen hade jag inte tid att säga mer. Kände mig trött stressad och förvirrad. En stund senare bestämmer jag mig för att gå till cafeterian för att köpa nån bok och tidning. Släkten sitter kvar därute så då kunde jag förklara lite alla fall. Kunde även kolla på den söta lilla bebben =)

Det var allafall jättetråkigt att vara inlagd på bb. Inget att göra och alla går omkring med sina söta bebisar därinne. Så allt kändes bara jättekonstigt. Trycket började sjunka lite och den första läkaren jag träffade sa att det inte var aktuellt med medicin. Men sen steg det igen och en annan läkare sa att det är bäst att börja för att trycket förmodligen kommer stiga mer mot slutet och då skickar mödravården bara tillbaka mig. Den första tabletten jag fick blev jag jättedålig av. Kände mig förgiftad. Inte kul. Nål i handen ifall jag skulle bli sämre. Tror jag fick nålen lite för långt ner för jag kunde inte använda mitt högra hand sen, gjorde så sjukt ont när jag rörde den. De misslyckades att sätta i den vänstra först. Mera blodprover i båda armarna. Mera urinprover. Men de hittar inget fel. Varje dag körde de remsa på magen (hjärtljud och sammandragningar). Sen varje gång jag kände bebben röra sig så skulle jag trycka på en knapp. Ganska mysigt faktisk. Det är nåt jag kommer sakna.
Den sista visade lite små sammandragningar. Men de skrev allafall ut mig med ett blodtryck på 140/85 och att jag inte mår jättedåligt av medicinen längre.

Fick ganska många sammandragningar igår. Tror det beror på medicinen för jag har inte haft så innan. Tror även att jag måste börja ta det mer lugnt också. På nåt viss känner jag mig sjukare nu efter inläggningen. Men det är nog för att jag inte rikigt är van vid medicinen än. På måndag ska jag ringa min bm, för läkaren har sagt att mitt blodtryck ska kollas två gånger i veckan. Sen har jag fått en tid till specialist mödravården.

Läkarna vet inte varför mitt blodtryck blivit så högt. De tror att jag kan ha haft det innan. Men jag vet att det inte är så. För om ni minns så tog jag ett ekg innan jag blev gravid och då blev trycket kollat. Men kanske var hjärtkrampen då ett sätt för min kropp att tala om att nåt var fel. Kanske blev det för jobbigt att vara gravid också? Jag måste börja ta hand om mig själv bättre. Vill inte vara nån tjockis med högt blodtryck.

Idag har min sötis åkt till Stockholm för att se på blueman group med sin bror. Hans föräldrar har tagit pojkarna så att jag ska få vila. Det blir nog både vila och städa. Har sjukt mycket att göra här hemma. Men jag får ta lite i taget och vila mycket i mellan.

RSS 2.0