Bjj, bubbel och Cityfestival

Dagen började med ett bjjpass. Men det var nära att det inte blev någon träning för mig. När jag kom ut och skulle cykla iväg på morgonen upptäckte jag att mitt bakhjul på cykeln var helt platt.
Jag fick väcka min kära sambo som jobbat på natten men han var snäll och körde mig till träningen.
Fick gå hem sen men det var det värt.
 
Snart ska jag iväg till en vän och äta jordgubbar och dricka bubbel. Det ska bli trevligt. Senare ska vi ner på cityfestivalen. Hon vill dansa men jag vill kolla på folk, får se hur vi löser det.
 
Jag ser att jag fått flera kommentarer men jag hinner inte svara idag, får ta det imorgon.
 
Vi hörs
 
Puss

Försöker planera dagen

Men det går inte så bra eftersom jag inte kan få några vettiga svar av min sambo. Han och planera är inte bästa vänner. Själv älskar jag att planera men det blir ändå nästan aldrig som jag tänkt mig. Alltid något som kommer ivägen.
 
Snart är det alla fall dags att gå ut med min sandlådsprinsessa
 

Magnum Infinity

Efter att jag skrivit om mitt chokladberoende kom min sambo hem och överraskade mig med en glass.
Vet inte om det är en ny Magnum för jag har inte sett den förut. God men stark chokladsmak. Livet kändes faktiskt lite bättre efter jag ätit den. Choklad är mitt antidepressiva. Synd bara att det gör mig tjock.
 

Jag sockerberoende, inte alls...

Inget ovanligt, det händer ganska ofta att jag äter och dricker något onyttigt när jag försöker lära mig att bli nyttig.
Har ni läst sockerbomben? Jag tycker att den är ganska intressant även om jag inte känner igen mig i allt. Jag är ingen sån som äter direkt ur sockerskålen mm. Jag gillar inte när det är för söt men samtidigt är jag sjukt beroende av choklad. Får jag inte äta choklad varje dag blir jag olycklig. Boken beskriver hjärnans biokemi och abstinensbesvär man kan få, vilket stämmer bra överrens med mitt chokladberoende.
Nu har jag kanske bara läst ca halva boken, får se om jag lyckas ta mig igenom hela
 
Någon med samma problem?

Stressad

Idag känner jag mig mest stressad, inte för att jag har mycket att göra utan mer för att jag saknar jobb och inkomst och inte vet hur jag ska lösa det.
 
Det känns som att jag har haft hjärtklappning större delen av dagen. Det vägrar gå över.
 
Börjar känna mig riktigt deppad.
 
Inte blev det bättre av att solen försvann innan vi hann ut.
 
Nu sk jag försöka mig på lite skrivande medan M sover. Kanske kan det få mig på bättre humör.

Solen skiner

Hoppas att det är varmt också så att vi allafall får lite sommar. Jag funderar på att gå till poolen med baby M. Eftersom jag tränat fyra kvällar i rad så känns det som att vi behöver hitta på något.
Den lilla damen älskar vindruvor, får se om vi orkar ta oss till ica och handla några.
 
Undrar om jag ska våga ha klänning på mig idag, jag är fortfarande full av blåmärken. Igår tränade vi på stryptekniker så idag har jag blåmärken på hakan också. Vackert.
 
Något som är bra nu är att jag inte haft någon direkt ledvärk på länge. Så otroligt skönt. Antar att sånt kommer i perioder.
 
Har ni smakat kokosvatten? Det sägs att det ska vara nyttigt men jag tycker att det smakar hemskt. Det kanske går att vänja sig vid smaken men jag vet inte om jag vill det.
 

Lilla spöket M

Min lilla sötnos. Trött men vägrar att sova. Tänk om barn kunde veta vad som är bäst för dom.
 
Fast vem vill sova när man kan hitta på massa bus?

Viktminskningen går jättebra

Jag lovar, eller inte. Det går inte alls. Så fort jag går ner något så äter jag upp mig sen.
Känner mig ganska hopplös. Men träningen går allafall framåt. Idag har jag träningsvärk i mina feta bakdel. Det händer alltför sällan. Kanske var det de 70benböjen vi var tvunga att göra igår i slutet av passet som börjar kännas nu. Gissa hur glad jag var att göra dom, var ju redan helt slut innan. Plus att vi skulle stå i ring och hålla om varandra så ingen kunde fuska. Galet men roligt.
 
 
Fin colaburk, eller hur?

Vad killar inte förstår

Jag vet inte hur många gånger min pojkvän frågade vad jag skulle ha ett nagellack till och skakade på huvudet åt mig när jag sa att det gör mig vackrare. Han förstår sig inte alls på tjejgrejer verkar det som.
 

Trött i kroppen

Men det är skönt ändå. Gårdagens pass var roligt. Vi körde nedtagningar och sen sparring. Jag tycker att sparringen gick riktigt bra, lyckades tom sätta ett armlås på en kille.
Jag har planerat att träna ikväll och imorgon kväll också. Hoppas att jag får som jag vill. Det brukar alltid vara något som kommer ivägen.
Jag lyckades gå upp 2kg under midsommarhelgen och det är inte okej. Jag kan verkligen inte äta något gott utan att jag går upp direkt. Jag har verkligen världens sämsta förbränning.
 
Är rädd för att bli sjuk också. Min sambo har fått hemsk hosta och bebben har också börjat hosta. Antar att det bara är en tidsfråga innan det är min tur. Jag vill inte, känns som jag redan har slagit rekord i hostande i år.
 
Hur håller man sig frisk?

OLIKA FYLLOR...

Snott från fb

Askungen-fylla
Du kommer hem och har tappat en sko och kläderna hänger i trasor.

Törnrosa-fylla
Du slocknar i hundra år.

Snövit-fylla
Du vaknar upp med sju främmande män i sängen.

Lilla Sjöjungfrun-fylla
Dina fötter klibbar ihop och luktar fisk.

Lilla Rödluvan-fylla
Du vaknar upp med mormor i samma säng.

Kejsarens nya kläder-fylla
Du vaknar helt naken i rännstenen och upptäcker en pekande folksamling.

Fula Ankungen-fylla
Du vaknar upp med en äkta hälft – men det är inte din. Den här är snyggare.

Nalle Puh-fylla
Din buk har svällt till dubbel storlek och din mun är kladdig.

Stålmannen-fylla
Din kropp är både röd och blå, och folks viskningar låter som höga skrik.

Joakim von Anka-fylla
Du vaknar och har en stor hög med pengar men inga byxor.

Musse Pigg-fylla
Dina öron är svullna och du har dina vita handskar, men av fracken syns inte ett spår.

Hans och Greta-fylla
Du kan lätt hitta till toaletten genom att följa spåret av nattens uppkastningar.

Pippi Långstrump-fylla
Du vaknar mellan en häst och en apa och finner väskan full med pengar.

Stora Stygga Vargen-fylla
Du har så taskig andedräkt att du kan blåsa omkull ett hus.

Bambi-fylla
Dina ben vägrar lyda dig och ditt huvud känns stort som en badboll.

Attila-fylla
Du lämnar kaos och förödelse där du drar fram.

Hitler-fylla
Du slocknar i en bunker.

Christoffer Columbus-fylla
Du vet inte vart du är på väg, inte var du är när du kommer fram, men hela kalaset bekostas av staten.

Tarzan-fylla
Du vaknar halvnaken i skogen och undrar varför du är så hes.

Y2K-fylla
Din hjärna fungerar inte och din tankeverksamhet är totalnollad så du börjar om från igår.

Microsoft-fylla
De flesta av dina kroppsfunktioner krånglar och du vet att du inte hinner fixa till dig innan svärmor kommer, men du vägrar erkänna att det är ett problem

 


Skriva

Älskar den här tidningen. Den ger mig verkligen en spark i baken att sätta igång och skriva vilket jag behöver ibland. Skriv skräck, hur kul låter inte det då?
 
Det är så mycket jag vill skriva men jag har sällan tid. Eller tid har jag men jag behöver ensamhet, då kan jag sitta i timmar och skriva. Helst en hel natt. Men med en liten 1-åring är det nästan omöjligt.
På något sätt behöver jag lära mig skriva med massa oväsen omkring mig annars kommer jag aldrig komma nånstans. Jag avskyr verkligen massa ljud, de får mig att tappa koncentrationen på en gång. Men det kanske är något som går att öva upp. Måste bara låta bli att bli irriterad.
 
För det är skrivandet jag brinner för. Jag älskar att få ner mitt dagdrömmande på papper.
Sen om jag är bra eller dålig på det är en annan sak men man kan hela tiden bli bättre.
 
Under hela 20-årsåldern blev det inte mycket, jag kände mig inte tillräckligt vuxen för att skriva om vuxna och det kändes löjligt att skriva om tonåringar. Nu känner jag att jag kan skriva om nästan allt. Det är så skönt.
Jag hoppas att jag hinner skriva klart mitt deckarmanus i sommar och sen romanmanuset till vintern.
Nu drömmer jag igen, det går i snigelfart. Fast det viktigste är ändå att det går framåt.

Lite vackrare

Jag fyndade lite grejer på Maxi igår som jag hoppas ska kunna göra mig lite vackrare.
 
 
Jag tycker att jag ser ut som ett gammalt ruckel i ansiktet och skulle gärna testa restylane, botox mm. Tycker att jag åldras i förtid och det skrämmer mig. Ibland känns det som att vad är det för mening att bli smal igen om jag aldrig mer kan bli söt? Varför måste kroppen åldras för? Kan det inte komma efter 50 istället?
 
Så nu har jag gnällt färdigt. Idag är det bra städväder, vilket kan behövas här. Jag hoppas att jag kan få pojkarna att städa sin soptip också. Spelförbud kanske funkar nu när det öser ner ute.
Annars så hoppas jag att det blir storhandling när min sötis kommer hem. Sen ska vi nog fira min bror som fyller år idag. På kvällen hoppas jag att få träna. Nu ska jag gå igenom dagens reklam och se om jag hittar något spännande.

Kryssning

Pappa har varit på kryssning med jobbet. Jag beställde en parfym. Det blev inte riktigt den jag tänkt mig men det går bra ändå. Sen fick barnen lakrits. Men det är mest jag och lilla sonen som gillar det. Mer till oss då.
 
 
Ger upp, jag får inte lägga upp bilden på mina lakritsar. Trist.
 
Pojkarna är lite sugna på att åka på kryssning. Vi var iväg med dom för några år sen men det blev ganska jobbigt med en heldagskryssning. Nu funderar jag på att åka Eckerölinjen med dom. Tror det blir bättre. Då hinner man äta, lekar och handla sen är det klart. Men vi får se vad som händer. Det är svårt att få ett vettigt svar av deras pappa när det gäller att planera saker.

Midsommar

Midsommar firades i älsklingens föräldrars sommarstuga. Vi hade köpt med oss en liten pool och andra badgrejer så barnen var glada. Vi bor ju på andra våningen så vi kan ju aldrig ha sånt hemma.
Störrde delen av dagen var det fint väder så det blev en del plaskande för barnen.
Lite senare var det gemensamt midsommarfirande på en äng för alla som har stuga där och ders familjer/vänner. De delades ut mycket godis och mina pojkar var självklart framme och plockde åt sig. Det fanns även fiskedamm där då alla barn fick stora godispåsar. Det var bara lite synd att de hade tagit bort lotteriet som de brukar ha där. Någon gubbe hade tyckt att det var onödig och att man ska satsa på barnen istället. Bara det att alla barn älskar lotteriet. Nu blev det ju bara godis på godis.
Dans runt midsommarstången är inget för mina barn. De satt mest och busade eller åt godis.
 
På midsommarkvällen hade jag ett ganska nära möte med två grävlingar. Det hade börjat skymma lite och jag skulle till dasset då tycker jag att jag ser något pälsigt där bredvid. Funderar på om det kunde bara en katt eller hund då många därute har hundar. Men när jag nästan är framme ser jag att det är något annat. Min första tanke var skunk men jag kommer ganska snabbt på att vi inte har några såna. Inser snabbt att det är en grävling. Den stackaren blev jätterätt för mig och blåste upp sig och började fräsa. Mina instikter säger mig att det är bäst att backa. Jag kanske var två meter i från. Ser att det fanns en till bakom. Så det vara bara att gå tillbaka en bit. Det kändes ganska häftig att se dom. De var ganska stora också. Jag har annars bara sätt döda grävlingar.
 
När jag berättar om mötet för min sambo säger han att det var bra att jag backade undan för tydligen om grävlingar anfaller så biter de tills de hör att benen krossas.
 
På midsommardagen kommer sambons bror med familj dit. Deras dotter fyllde ett år. Sedan kom resten av deras släkt dit och vi åt massor gott. Tre olika tårtor hade de. Galet. Vi fick med oss tårta hem så idag har jag ätit tårta till frukost.
Baby M gungar i trädet
 
Vattenlekar

Hemma

Skönt att vara hemma igen efter lite midsommarfirande bland miljoner myggor.
Ska försöka blogga lite mer senare men just nu ska jag bara sitta och slappa ett tag.

Man blir snygg av att träna eller?

Jag är blå lite överallt så snart kommer väl folk tro att jag få stryk här hemma ;)
Vet inte varför men jag gillar blåmärkerna som jag får när jag tränar. Kanske är lite knäpp?
Men kampsport ska kännas och synas .
 

Jordgubbsfrukost

Jag köpte dyra svenska jordgubbar igår men jag vet inte om jag tycker att de är så mycket godare än de belgiska jag köpt på sista tiden. Men det är alla fall jätte gott med jordgubbar.
 
Den blev en tur till Hälla Shopping igår också. Jag fyndade två par skor åt mig. 49kr paret på Din sko. De kändes inte helt fel.
 
Baby M fick en katt T-shirt. Jag kunde inte motstå den eftersom både jag och hon älskar katter.
Kisse var ett av hennes första ord.

Lite shopping med familjen

Idag har hela familjen varit iväg på en liten shoppingrunda. Min sambo är sjuk och ville fort hem så den blev inte så länge. Vi var in på dollarstore och myggmedel och lite annat onödigt.
Sambon ville in på M-huset som ligger bredvid, för att kolla på byxor. Han hittade inget däremot hittade jag byxor till pojkarna för halva priset. Så då fick dom två varv. Lika bra att passa på, de har ju knappt några hela kvar och jag såg i bilen att byxorna som W har på sig är väldigt slitna på knäna.
 
Efter det sprang jag och O in en snabbis på IKEA. Baby M behövde en låda till sitt lego som jag hittade i garderoben. Nu har hon så mycket leksaker att de inte får plats i hennes back längre. O tyckte även att han behövde en mjukisfotboll. Jag sa att han får dela den med syskonen då. Än så länge har ingen lekt med den.
 
 
Fyndade även lite twist på IKEA. Två påsar för 30kr.
 
Självklart var alla hungriga efter våran lilla shoppingrunda så det fick bli McD till lunch idag. Nu mår jag illa och då har jag inte ens hunnit smaka på mina chilicheese. Älskar dom. Ska micra dom senare, får se om de fortfarande är goda då.
 

Träning och sockerkaka

Dags att sova, jag har varit jättetrött ganska länge nu. Måste låta mitt nytvättade hår torka efter träningen.
Eftersom man typ dränks i varandras svett på mina träningspass så är hårtvättning ett måste.
Sen är det ju också så att jag har världens tjockaste hår som tar flera timmar på sig att torka. Jag måste nog skaffa mig en hårfön.
 
Jag har även varit dum och ätit sockerkaka efter träningen. Men svårt att låta bli eftersom det fanns kvar. Medan jag höll på med maten så bakde jag sockerkakan som jag hade tänkt ta med ut sen och fika med barnen. Men tiden sprang iväg så det blev aldrig av.
 
Nu ska jag sova
Godnatt

Mera blommor

Är det prästkragar eller är det någon som vet vad det är annars?
Det finns många olika sortes blommor här utanför men jag vet inte vad speciellt många heter.
Några blommor som jag saknar är blåklockor. Det var länge sedan jag såg någon. Kanske har de bara inte blommat upp än. Får se om jag hittar några i sommar.




Nu ska jag fixa ordning hemmagjorda köttbullar och färskpotatis. Det blir en sen lunch idag.
Jag funderar på att baka något också, men får se om jag orkar.
Måste hinna ut och leka med baby M också innan jag åker iväg och tränar.
Dags att sätta fart.

Klockan är alltid tio

Om någon här hemma frågar vad klockan är så svarar baby M tio.
Förut trodde jag att jag inbillat mig att hon sa så men idag ropade jag på min sambo för att fråga vad klockan är och då svarade hon tio. Sen har jag testat det lite då och då under kvällen att fråga vad klockan är och hon svarar tio varje gång.

Ingen har hemma har någon aning om vem som lärt henne det. Roligt är det alla fall.

Sen har vi även hört henne säga Ost och W. Får se när hon lär sig säga sin andra brorsas namn. Men det är nog svårare.


Min sessa som får mig att skratta varje dag


Ser alltid så supertrött ut på bild. Vet inte om det är fel på mina ögon eller så är jag alltid trött.

Titta

Är något som baby M säger ofta.

Idag har vi varit på en lekplats med mycket pissmyror. Jag var lite orolig att att de skulle bita/kissa eller vad nu en pissmyra gör, men hon verkade klara sig. Hon satt så snällt och grävde i sandlådan fast det var fullt av de där äckliga krypen där.

Rätt vad det är så säger hon titta och när jag kommer fram ser jag att hon fångat en myra med fingrarna. Både hon och myran överlevde det. Själv skulle jag aldrig ta i en insekt frivilligt. Fast man vet väl inte bättre när man är 1år.




En sån där gunghäst fanns på gården där jag växte upp. Någon mer som känner igen den?

Äktenskapet

Snott från facebook


Forskare har upptäckt en maträtt som minskar kvinnors sexlust med 90%. Den heter bröllopstårta.
Kvinnor kommer aldrig att bli jämlika med män förrän de kan gå nedför gatan, flintskalliga och med ölmage och fortfarande tro att de är sexiga.

I begynnelsen skapade Gud jorden och sedan vilade han. Sedan skapade Gud Mannen och sedan vilade han.
Sedan skapade Gud Kvinnan. Sedan dess har varken Gud eller Mannen vilat.
 
Du har två val i livet: du kan vara singel och lycklig, eller gifta dig och önska att du vore död.

På ett cocktail-party säger en kvinna till en annan: "Har inte du vigselringen på fel finger?"
"Jo, det har jag. Jag gifte mig med fel man."

En man annonserade under diverse: "Önskas: Fru."
Nästa dag hade han fått över hundra svar.
Det stod samma sak i alla brev:
"Du kan ta min."
 
Om en man stjäl din fru så finns ingen bättre hämnd än att låta honom behålla henne.

En kvinna är ofullständig tills hon gifter sig. Då är hon slut.

En liten pojke frågar sin far:
"Pappa, hur mycket kostar det att gifta sig?"
Pappa svarar: "Jag vet inte, min son, jag betalar fortfarande."


En liten pojke frågade:
"Är det sant, pappa, att i vissa delar av Afrika känner inte mannen sin hustru innan de gift sig?"
Pappa svarar; "Så är det i alla länder, min son."

Så var det kvinnan som sade:
"Jag visste inte vad lycka var innan jag gifte mig, och sedan var det för sent."

Äktenskapet är fantasins triumf över intelligensen.

Om du vill att din äkte make ska lyssna på dig och och lägga stor vikt vid varje ord du yttrar -
tala i sömnen.

Tänk bara , om det inte vore för äktenskapet så skulle männen gå genom livet med uppfattningen att de inte hade några fel alls. Han skulle med andra ord leva lyckligt.

Kille nr 1 säger: "Min fru är en ängel!"
Kille nr 2 svarar: "Du har tur, du. Min fru lever fortfarande."

En kvinnas bön:
"Gode Gud; jag ber om visdom att förstå, älska och förlåta min man, och för tålamod för hans fel och synder. För, Herre, om jag ber om styrka så kommer jag troligen att slå ihjäl honom."

En man och hans hustru väntar med sina nio barn på busshållplatsen.
En blind man sällar sig till sällskapet ett par minuter senare.
När bussen kommer är den redan full, och endast frun och de nio barnen lyckas pressa sig ombord. Så barnafadern och den blinde bestämmer sig för att gå. Efter ett tag blir fadern irriterad av klickandet som den blinde
mannens käpp avger när den slår i gatan, så han säger till den blinde:
"Varför kan inte du sätta en bit gummi på din pinne? Det där ljudet driver mig från vettet."
Den blinde replikerar indignerat:
" Om du hade satt en bit gummi på din pinne så hade vi båda rymts i bussen”

Om din hund skäller vid bakdörren och din fru skäller vid entrédörren, vem släpper du in först? Hunden, naturligtvis. Han tystnar när han får komma in.

Jag gifte mig med fröken Rätt. Jag visste dock inte att hennes förnamn var Alltid


 
 

God jul

Sambons pappa var förbi och lämnade en burk pepparkakor. Tycker att de mest passar att äta runt jul men det känns ju inte direkt som sommar om man kollar ut. Regn och blåst, känns mer som det är höst nu.
Varför kan vi inte få sånt trevligt sommarväder som det var i Maj?
Jag vill ha sol och värme nu.
Ska ta och äta en pepparkaka nu och se om jag blir gladare


Konstigt i kroppen

Trött men vill inte sova. Det är något som känns konstigt i kroppen efter träningen. Någons sorts oro.

Vi hade ingen tränare på plats idag utan körde själva efter en lapp med övningar som vi fått. Jag tyckte inte ens att jag tog speciellt mycket men i slutet av passet hade jag knappt nån kraft kvar.
Efteråt kände jag mig jätte yr, illamående och såg suddigt. Det tog några minuter innan det lugnade ner sig.
Konstig var det.

Efter träningspasset kom barnen hem. Planen var att de skulle stanna hos mina föräldrar till imorgon men så blev det inte. Jag hade verkligt behövt sovmorgon. Men det känns ändå skönt att de är hemma. Det blir så otroligt tom här annars.

Jag måste nog försöka sova ändå. Sitter mest här och gäspar.

Godnatt

Mera konstigt

Sprängdåd på  bmb i natt och kvinna dödad av varg i djurpark.
Vilka nyheter idag.

Konstigt

Det känns så konstigt att vara hemma själv. Barnen är hos sin mornor och morfar, deras pappa har dragit iväg till Stockholm för att jobba.

Tvätt- och diskmaskinerna är igång. Jag har massor att städa vilket jag borde fixa nu när jag är barnledig. Det är nästan omöjligt att få till städningen med en 1åring hemma.

Det är kanske inte det roligaste att göra när man äntligen har lite egentid. Men om jag är duktig så kanske jag hinner med lite läsande och skrivande ikväll.

Tröttis

Snart dags att sova. Är lite trött efter kvällsträningen och efter att ha nattat om fröken bebbe.
Imorgon ska jag träna bjj, skicka barnen till sin mormor och morfar, och förhoppningsvis hinna storstäda.
Det kan behövas.


Arosfortet och pizza

Dagens plan var att åka gocart och grilla med stora sonens thaiklubb men eftersom det regnade massor så blev det ändrade planer. Vi åkte till Arosfortet som ska vara något liknande som Fångarna på fortet. Pojkarna och deras pappa var med medan jag fick jaga runt min arga trötta bebbe som absolut inte ville sitta stilla.
Jag var nog lika svettig som de andra när de var klara. Tyvärr glömde jag bort att ta kort.

Efteråt var alla hungriga så vi åkte iväg till en pizzeria. Baby M brukar gilla pizza men inte nu när hon var trött. Istället fick hon en stripstallrik som hon och hennes syssling delade på. Båda är 1år och det såg ut som de tävlade om vem som kunde äta mest. Så söta.

Senare på dagen hade jag planerat att jogga. Kändes verkligen som jag behövde det efter en pizza men eftersom jag kände av lite småhugg i hjärtat så kollade jag blodtrycket innan och det var ganska högt. Så det blev inget joggande. Istället så ska jag göra lite övningar framför tvn, som benböj och kissande hunden tex.

Dags att sätta fart klockan börjar bli mycket

Billigt nöje

Plocka blommor är ett billigt nöje man kan göra i sommar. Dessutom blir det väldigt fint att ha inne eller på balkongen. Allt det här växer runt skolparkeringen utanför oss. Jag blir så glad av färgglada blommor.
Underbart. Det känns verkligen som sommar då.


Sommarlov

Nu har alla barn fått sommarlov.
Skolavslutningen var på skolgården och klasserna turades om att sjunga. Tyvärr kunde jag inte se mina pojkar, det var för mycket folk ivägen. Baby M tyckte inte heller att det var så roligt och var inte på sitt vanliga solstråle humör. Men efter ett tag tröttnade jag på att ens försöka se dem så då satte vi oss i sandlådan bredvid.



Sen fixade jag lite våfflor och kladdkaka för att fira att det är sommarlov. Jag hade gärna velat ha jordgubbar men man kan ju inte få allt. Mår lite illa efter godsakerna. Funderar på att gå på en långpromenad med bebben. Jag har ju tappat lite vikt, hoppas att inte våfflorna och kladdkakan förstörde det nu.


Jag hoppas att alla får en trevlig sommar


Sötnosar



Underbara

Livet med barn

Trött idag, ovanligt eller inte.
Det blev lite fullt upp igår men så kan det bli när man har barn.

Ws klass hade bjudit in alla föräldrar att spela brännboll mot dem. Föräldrar mot barn. Jag och baby M satt och fikade när de spelade. För en gångs skull var W med. Han brukar aldrig vilja vara med på såna grejer, så det kändes kul. Fast det blev ändå lite jobbigt för mig eftersom större delen av tiden beståd av att jaga baby M. Sitta still vad är det? Som tur är så ligger det en lekplats precis bredvid så vi gick dit.
Os klass hade också en familjekväll men han ville hellre gå på sitt sista thaiboxningspass för den här terminen.







Någon var trött och somnade på vägen hem med en bit tigerkaka i handen.

Halv fem på morgonen tyckte hon att det var dags att gå upp. Då gick hon upp och satte på sig sina sandaler och tyckte att vi skulle gå ut. Som tur var somnade hon om efter halv sex när hennes pappa åkte till jobbet.
Jag är ganska trött idag. Var tvungen att ta en joggingvända i spåret för att inte somna men nu börjar mina ögon gå ihop igen.

Men om några minuter är det dags att hämta min lilla trollunge på dagis. Sen tar hon sommarlov.
Får se vad vi ska hitta på för bus då.





Testar nya blogg.se

Jag hade glömt bort att jag ens sökt om att testa den nya versionen.
Får se hur det ska gå, jag som knappt hittade på den andra. Men jag ska göra ett försök.

Bara mellan benen så klart

Det småregnade lite när jag skulle åka till träningen så jag tyckte att det var lika bra att ta en regnjacka på mig. Självklart började det ösa ner efter ett tag och jag fick cykla igenom flera små sjöar. Jag blev ganska genomblött överallt utom på överkroppen. Sen helt plöstlig så slutade det regna, typ när jag nästan var framme. Från andra hållet kommer två klubbkompisar cyklande. De har bara fått några droppar på sig. Fusk. Varför var min cykelväg tvungen att ha världens elakaste regnmoln över sig?

Självklart har min väska läckt in lite vatten så när jag ska sätta på mig mina gi byxor upptäckter jag att de är lite blöta. Gissa var? Bara mellan benen så klart, på ena sidan både fram och bak. Så jag får börja mitt pass med att det ser ut som att jag kissat på mig.

Dagens pass innehöll fys, kast och sparring. Underbart.

Efter passet tänkte jag att jag skulle fjortisfota mig med hjälp av spegeln. Det gick inte så bra. Tog ett tag innan jag ens fattade att jag skulle vända på kameran. Men jag lyckades till slut, nästan alla fall. Bilden blev lite mörk.


Det där funkade visst inte


För mycket åt sidan


Kommer på att jag måste vända kameran och håller nästan på att tappa den. Råkade få med en bit element då.


Lite bättre

Nu är jag trött och öm i hela kroppen men misstänker att det kommer kännas ännu värre imorgon.
Det blir spännande att se om jag kommer kunna röra mig. Min kropp är inte van vid kastpass.
Men den ska bli.

Skrivartävlingar

För de som gillar att skriva

Icakuriren
http://www.icakuriren.se/Spela-Tavla/Tavlingar/Novelltavling-2012/

Hemmetsveckotidning
http://hemmetsveckotidning.se/2012/06/05/skriv-en-novell-vinn-10-000-kronor/


Någon som känner till fler?

God morgon

Idag är jag trött. Baby M har sovit dåligt i natt. Det känns som det är lite så varannan natt nu. Sen när hon är tyst då sätter katterna igång. Inatt kände jag att jag ville ge bort dom, men jag har inte hjärta till det. Men kan ju inte ge bort familjemedlemmar hur som helst. Nyss krossade de en blomkruka för mig så just nu ligger de inte så bra till hos mig så vem vet, jag kanske ångrar mig.


Jag och M tänkte besöka O lite i skolan. Så här såg det ut i fyrornas kapprum. Fick inte med allt men jag undrar om läraren tycker att det är okej att det ser ut så? Kanske slutar de bry sig i mellanstadiet.

Nu ska jag ta det lugnt en stund och läsa lite. Sen blir det nog lite eget skrivande. Minst 500ord är dagens mål.

Dagens armband




Från Gina tricot

Trosor funkar även bra som hatt



Det tycker baby M alla fall.
Hon fick flera stycken och blev jätteglad. Många av dom testade hon på huvudet men hon tycker även det funkar super fint att ha över blöjan också.

Badkläder till min prinsessa




Dagens armband




Sjuktjej

Bebben vaknade i natt och var ledsen, supervarm liten tjej.
Så i natt jag har haft en varm skrikande nalle brevid mig i sängen så det blev inte så mycket sömn.
Hoppas det bara är lite solfeber eftersom hon redan varit sjuk så mycket.


Books & Dreams

Books & Dreams är ett nytt läsmagasin som kommer ut i höst. Helt klart nåt för mig som gillar läsning och författare mm. Men det är inte bara läsningen som lockar. De kommer även ha event där man kan träffa intressanta människor. Precis som tidningen Yourlife som lades ner.
Books & Dreams är en fortsättning på Yourlife.

http://booksdreams.se/

Jag vart så beviken när den tidningen lades ner eftersom den bara blev bättre. Två av deras event hann jag gå på  där jag bland annat fick träffa Dolph Lundgren, Camilla Läckberg, Prinsessan Märtha Louise av Norge och en massa andra kända författare.

Jag hoppas verkligen att jag kan komma iväg till något av B&Ds event.

Bilder från Yourlifes event.


Jag och Michael Nyqvist. Han var glad och jättetrevligt.


Doplh Lundgren som signerar min bok. Ångrar att jag inte bad om en bild tillsammans. Han var en av mina idoler när jag var tonåring, eller han är det fortfarande. Jag borde ha pratat mer med honom när jag hade chansen men var för feg.


Tack katterna

För att ni slängde min dator i golvet. Tur för dom att den inte gick sönder.
Annars hade jag gjort kattstek till middag.

Sommar


En fylld pool går ju inte att motstå






Plocka blommor måste man göra när det är sommar

Värdelöst

Nu börjar fattiglivet igen men jag försöker trösta mig med att det blir blir bättre i slutet av den här månaden.

Dagens frukost: Vatten, te och knäckemacka utan något på.


Älskade kisse


Det växer en knöl i huden på min underbara tjocka kisse. Tänk om han har cancer?
Han är en riktigt underbar myskille som jag inte vill vara utan.






Ord

Det blev 1056 ord.

Jag kan bara jag vill.

Slappardag

Planen var att vi skulle ta oss till Djäkneberget idag och fira nationaldagen men ingen av oss har riktigt lust.
Så idag firar vi hemma med pannkakor och glass istället.

Idag har jag mest suttit i soffan och slappat, men eftersom jag är mamma så blir det ju inte riktigt så slappt som jag hoppas på. Lilla sonen har haft sönder strömknappen till diskmaskinen så jag måste handdiska. Är värdelös på det.
Tvätta måste jag också göra för hur mycket jag än tvättar så hinner jag aldrig ifatt.
Igår kväll var även mina söner så snälla att de tog in sina dammiga dvdfilmer och lade i soffan.
Det satte fart på min dammallergi. Fick en småkvävande hosta igår och idag kliar ögon och näsan. Måste dammsuga hela soffan och vardagsrummet så att jag inte får andningsproblem. Har slut på allergitabletter.

Snart ska jag fixa pannkakorna.

Ikväll har jag planerat in ett bjjpass. Det var länge sedan jag tränade på en onsdag. På min klubb finns inga lediga dagar. Finns folk som till och med tränar på julafton.

Oj, det blev visst ingen slappardag. Fast mellan allt det där så ska jag sitta på soffan och slappa så mycket som möjligt. Gärna med en bra bok.

Rik och smal

I mitt nästa liv ska jag vara rik och smal.

För det suger att vara fattig och tjock.

Hemskt

Stora sonens lärare har fått en hjärnblödning.

Dagens mål

Idag fick jag brev från kärlkliniken. Nästa månad får jag komma dit. Skönt. Trodde att jag skulle få vänta hela sommaren. Spännande om de kan hitta vad som är fel på mig.

Igår blev det lite mer än 3km jogg och som vanligt kändes det som att jag skulle svimma och spy.
Efter det hade jag en otäck känsla i bröstkorgen resten av dagen.

Det känns bra att motionera samtidigt som jag är orolig för att ta i för mycket så att det skadar mig istället.

Lite gubbar efter jogg


Baby M har sovit snäll hela natten till skillnad från mig. Det kändes som jag slog rekord i att vakna vilket är konstigt eftersom jag var helt slut igår. Bebben hade härjat större delen av natten då.
Tänk så olika det kan vara.

Nu ska jag sätta fart med skrivandet. Målet är 1000ord idag. Jag tycker att jag kommit på ett så bra slut så nu vill jag sätta fart, men än är det långt kvar dit.

Frukost

Konstigt

Hur konstig är inte det där då?
Undrar om det är någon som har något bra svar på det?
http://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/att-de-rikaste-familjerna-far-de-storsta-bidragen-ar-patetiskt/


Kan det vara dessa herrar som har något med saken att göra?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14926771.ab


Lite konspirationsteorier så här på kvällen ;)



Dags att sätta fart med läsningen


Klämt fläsk

Annars så har jag varit iväg och tränat bjj idag. Kul att cykla när det regnar och blåser. När jag skulle hem hade jag även sönder dragkedjan på min jacka så nu får det lov att bli varmt igen.

Jag är även supersnygg om armarna. Fick för mig att träna utan gi jackan. Måste ha klämt gäddhänget ett antal gånger. De är fulla med blåmärken så jag ser ut som en dalmatin. Upptäckte även att min svarta t-shirt luddar av under armarna eller om det är smuts från mattorna där. Såg ut som jag hade väldigt orakade armhålor efteråt.

Skitsexigt. Tänk er massa svart päls i armhålorna och så blåfläckiga armar.

Voff


Arg

Idag fick jag ett papper av stora sonen där det står: Välkommen på familjekväll.
Det är fyrorna som har det i klassrummet och vi ska få se en film med våra barn och så ska några dansa.
Lite längre ner står det att det kostar 20kr.

Jag hatar när de gör så. Det var samma när han hade lucia i skolan. Då var vi föräldrar också tvunga att betala för att få se våra barn. Min sista femtiolapp gick till det.

Vi har jättedåligt med pengar nu men kan säkert hosta upp en tjuga eller låna en i värsta fall. Men jag tycker att det är fel fel fel att vi ska betala för att se våra barn.

Det finns säkert de som har de sämre ställt än oss. Jag antar att de barnen inte får några besök av sina föräldrar i skolan.

Pengarna ska gå till klasskassan men det borde finnas andra sätt. Kanske att de som kan ger ett frivilligt bidrag efter deras uppträdande eller nåt.

Jag stör mig massor på det här. Eller överreagerar jag? De flesta har ju faktiskt inte varit fattiga och vet inte hur ont en tjuga kan göra att offra på något som inte borde kosta pengar.

Får se om jag är tillräckligt arg nästa vecka för att ta upp det med rektorn eller om jag lugnat ner mig.



Försöker

Jag är ingen salladsmänniska men jag tror att jag måste bli en. Det är inga problem om jag äter mat ute men på något viss blir jag äcklad när jag slänger ihop en sallad själv.

Den här kycklingsalladen som jag har gjort är god, men det tar ändå emot att äta den.
Vad är det för fel på mig?

Jag måste lära mig äta nyttigare.


Bara ett ärr

Ultrajuds undersökningen gick fort. Läkaren sa att jag hade ett ärr på höger njure efter en njurbäckeninflammation men annars såg det bra ut. Skönt.
Då slipper jag oroa mig för njurarna.

Får se om kärlmottagningen kan hitta nåt fel sen. De måste kalla mig inom 90 dagar så det känns som det finns en stor risk att jag får vänta länge. Jag vill veta NU vad som är fel i min kropp.



Måste ju fira lite att njurarna var bra. Ser ni den svarta tassen som är ute efter mina bönor?


RSS 2.0