Matlagningsfest på Frösåkersbrygga

I lördags tog pojkvännen med mig på fest som hans chef ordnat. Det var en matlagningsfest i vikingadelen på frösåkersbrygga. Det var riktigt häftigt och mysigt att vara där.
Vi var två sällskap som skulle delas upp i fyra lag så att det skulle bli fyra olika rätter. Det kändes ganska läskigt i början för jag tycker inte om att laga mat och speciellt inte med olika människor. Men det gick bra. Jag gjorde inte särskillt mycket. Tror de som gillade att laga mat ansträngde sig mest, vi andra fick mingla lite mer.
 
Huset där vi höll till.
 
Så snygga i våra förkläden. Ser ut som jag är gravid med trillingar eller nåt, men det är bara en.
 
 
Lite inredning från övervåningen.
 
Medan vi skulle vänta på att maten blev klar fick vi gå ner till vattnet för att kolla på en båt. Inget vikingaskepp men en kopia på ett medeltidsskepp. Vi fick även gå ombord och kolla. Det var riktigt häftigt.
Den är mycket större i verkligheten.
 
 
Kanoner fanns ombord, som funkar.
 
Första rätten, anklever. Jag och pojkvännen höll på att dö när vi hörde det. Men bestämde oss för att smaka. Han älskade det och jag tyckte att det var så där. Gott i början men för mycket på slutet.
 
Ännu en skräckrätt. Pojkvännen som inte ens gillar räkor. Men han smakade allafall. Jag tycker musslor ser fruktansvärt äckliga ut och får nästan kväljningar av att bara kolla på dom. Men samtidigt har jag varit nyfiken på att testa eftersom så många andra säger att det är gott. Så det var lika bra att testa nu. Pilgrimsmusslorna var som smaklösa fiskbullar. De andra musslorna var också helt smaklösa. De såg jätteäckliga ut när jag grävde ut de ur skalet och även när jag delade på dom. Vågade inte stoppa in en hel i munnen. Jag är lite besviken att det inte var nått gott men samtidigt tycker jag att det var kul att få testa.
Väntar på mat. Lite kul med bestiken också. Tre gafflar och tre knivar + en sked. Nån sa att man ska börja utifrån så det verkar ju inte så svårt.
Köttet var väldigt gott men den var lite för blodig i mitten för min smak så pojkvännen fick till sin lycka äta halva min. Jag tyckte att alla rätter blev lite för mycket på slutet men det kan ju vara mina gravidsmaklökar som ställer till det.
Till efterätt fick vi hemmagjord glass med jordgubbar, maränger och nåt sorts knäckflarn. Gott men ni får inte se någon bild för den blev så ful.
 
Det var en riktigt lyckat kväll och en häftig upplevelse att vara där. Så jag kan verkligen rekommendera andra att göra samma sak. Vi blev även erbjudna att bada i varma badtunnor ute, men det hoppade vi över fast det säkert hade varit riktigt kul. Kanske blir det en annan gång.
 

Sagostund med Bolibompa-Nina

Idag har jag och M varit iväg till kyrkan och lyssnat på när Nina från Bolibompa läste en saga med orgelmusik.
Alla barnen blev så glada att se henne och efteråt fick barnen testa att spela orgel och ta bilder med henne. M var snabb och sprang fram och kramade henne och sen gick hon och testade lite orgel. Efter det ville hon ta en bild. När Nina började prata med M blev hon plötsligt jätteblyg vilket var lite kul att se. För det mesta pratar M med allt och alla. Fast det är ju inte varje dag hon träffar någon som är med på tv. Men glad var hon alla fall sen.
 
 
Testa orgel måste man ju göra.
 
Väntar på att allt ska börja.
 
Maria Grönhaug spelade orgel och Nina Hjelmkvist som läste saga. Väldigt duktiga båda två.
 
Mr.Majeika and the magic organ hette sagan.
 
Kul när det görs grejer för barnen.
 

Regniga dagar

Igår blev jag så uttråkad så jag tog en cykelur till Hälla i regnet. Jag gick in på HM och köpte två sommarklänningar till M och en ponnysnodd. Till mig själv hittade jag en tröja på rea och sen köpte jag även lite smink.
 
 
Jag cyklade även förbi rusta också. Jag köpte en pyssellåda åt M. Hon älskar att pyssla. Jag fyndade även tre par strumpor och ett paraply billigt där till henne. Älskar när saker är billiga.
 
Pyssellådan
 
Innehållet
 
Sötnosen som pysslar för fullt.
 
Ponnnysnodden ska så klart vara på.
 
Idag regnar det också massor. Så jag tror att pysslandet kommer fortsätta när hon kommer hem från förskolan. Själv funderar jag på att baka något men jag vet inte riktigt vad än. Måste fundera.
 
 

Kan man firar en hund?

Min hund har fyllt tre år. Det var hennes första födelsedag hos oss eftersom vi inte haft henne från början. Barnen tyckte absolut att hon måste firas så jag köpte lite lyxigare hundmat och godis åt henne. De hade gärna velat ge henne en leksak också men tyvärr säljer de inte några i våra närbutiker. Men jag tror hon var nöjd ändå.
 
 

En kissekompis ville vara med och dela.
Grattis världens bästa samojed.

Kungsbyns djurpark

Jag och M har varit på Kungsbyns djurpark för första gången. Jag var lite orolig för att hon skulle tycka att det var tråkigt men hon hade jättekul. Vi följde deras program med älgmatning, safari, lemurmatning mm. Tiden gick nästan för fort. M vill åka dit flera gånger och det tror jag att vi kommer göra för det ligger ändå ganska nära.
 
Helge?
 
Djuren tappar sina horn varje år. Kul för barnen att få känna och greja lite med dem.
 
Lite suddig bild. Jag tycker att lemurerna var galet söta.
 
M med Kung Julian?
 
M köpte sig en rosa lemur.
 
M och grisrumpa
 
Klappa och mata små får var roligt
 
Ponnyridning. M efteråt: Mamma jag vill rida igen för hästen sprang inte.
 
En rolig lekpark fanns utanför också.
 
 
Trakorparken var populär bland alla barn.
 
Det blev en riktigt mysig och lyckad dag. Flera såna vill jag ha. Jag tror att jag behöver planera in mer roliga saker i mitt liv.

RSS 2.0