Fått godkänt

Oftast när jag sjunger för baby M brukar hon efter en stund sätta fingret för munnen och säga tyst.
Jag förstår henne, är ju helt tondöv men ibland är det kul att försöka.
 
Så jag blev ganska förvånad idag när hon sa Bravo och gav mig en applåd.
Antar att jag gör framsteg eller så var det för att jag sjöng hennes favoritlåt Hoppe hare. Men vi kan ju låtsas att jag blivit bättre på att sjunga.
 

Ängel

Idag blev en liten pojken en ängel.
 
Det gör mig så arg och ledsen, barn ska ha hela livet framför sig.
Men ska inte behöva dö av ett dumt rs virus eller vad det nu var när man är 18mån.
 
Jag har följt hans morfars kamp på facebook nu under flera dagar men nu är det över. Det är flera av familjemedlemarna som de senaste dagarna har bett om ett mirakel för honom men så blev det inte.
 
Jag är så ledsen för deras skull men mest för mamman som inte får ta med sig sin lilla pojke hem.
 
Vet inte varför men jag påverkas jättestarkt, kanske är det för att jag har en liten själv?
 
Idag ska jag krama mina barn extra mycket

Lever på socker

Är vad jag har gjort den senaste tiden och det känns inte bra alls, varken fysiskt eller psykiskt.
Känner mig hopplös
 
Snart dags för nya tag för så här kan jag inte ha det.
 
 

Fredag

Fredagen har inte bjudit på så mycket spännande direkt. Jag och baby M har kollat på thaiboxnings sm på svtplay.
 
Ws lärare ringde för att säga att han fått läxa under helgen. I nästan två veckor har han "glömt" läxorna i skolan men nu hade hon sett till att han fick med sig dom. Hon sa ingenting om klockan eller nåt att gå om trean så jag antar att hon bara försökte skrämma honom att lära sig den ordentligt.
 
Sen har jag varit iväg med pappa och handlat på Willys. Sprang även in på rusta en snabbis då och köpte mig en liten träningsgrej + målargrejer.
 
Baby M vägrade sova middag idag så jag hoppas verkligen hon sover hela natten nu. Ska själv sova snart. Men först lite läsning.

Så säger man inte

W berättade idag att hans lärare har sagt att han måste gå om trean om han inte lär sig klockan ordentligt.
Kanske försöker hon motivera honom men jag tycker inte att man säger såna saker.
 
Menar hon det seriöst eller vill hon bara skrämma honom?
 
Om hon nu menar det så borde hon väl tala med oss föräldrar först innan hon slänger ur sig nåt sånt?
 
Ska nog till IKEA i helgen och köpa fula 19kr klockor till varje rum så att vi kan hårdträna.
Men blir så irriterad, jag tycker inte att det är okej att hon gör så.
 
Eller när hon på föräldramötet, där W var med frågade om jag kunde ge honom belöningar om han lät bli att missköta sig. Jag kände mig pressad att säga ja då eftersom han satt där.
 
Jag vet att hon försöker motivera honom, han är ju väldigt duktig när han väl anstränger sig. Men ibland lyckas hans lärare lägga upp saker helt fel.
 
 

Städning och skrivande

Det är vad som gäller idag.
 
Dagens skrivmål är att få ihop tre sidor till, vilket kommer bli svårt eftersom jag kommer bli tvungen att skriva när barnen är hemma. Men jag måste lära mig det om jag ska få något gjort.
Kanske ska se det som en rolig utmaning?
 
När det gäller städningen så har jag plockat lite här och där, diskat och stoppat tvätt i maskinen. Kanske borde jag sätta äggklockan på 20min, som jag hitttade som ett tips nånstans på nätet. Det här med städning verkar vara ett stort problem för add/adhd människor. Det är så otroligt skönt att upptäcka att jag inte är ensam om det här problemet. Det var alla fall nån som menade att man ska sätta äggklockan på ca 20min när man ska göra nåt, för att så länge orkar de flesta hålla fokuset uppe mm.
 
Det är kanske så jag måste göra för att få något gjort. Dela upp livet i 20minuter bitar. Kanske inte hela tiden men lite då och då under dagen så att jag får något gjort. Annars är det lätt att jag dagdrömmer bort hela dagen vilket är så otroligt onödigt.

Börja?

Igår hade jag en riktigt dålig dag. Det var ingenting som kändes bra.
Som tur var somnade jag tidigt men jag är fortfarande väldigt trött idag.
 
Det är kallt båda ute och inne så jag sitter framför datorn inbäddad i ett täcke. Mysigt men det får mig att vilja somna. Planen är att jag ska hålla mig vaken och ägna mig åt mina böcker. Nu har jag bokhögar överallt omkring mig. För just nu har jag inte ro att läsa en bok i taget utan det blir lite ur varje.
 
Problemet nu är bara vilken jag ska börja med?

Inte som jag tänkt

 
Dagen blev inte som jag tänkt mig. Hade tänkt träna ett lunchpass bjj, men kände att jag inte klarade kylan. Måste  gå eller jogga för att ta mig dit. Jag har haft ångest hela dagen över att jag inte kom dit. Ätandet har inte heller gått så bra. Jag fick för mig att jag skulle äta en semla, det blev två och sen gick det utför resten av dagen. Men det blir nya tag imorgon, finns inte så mycket mer att göra åt saken.
 
Det blev lite lätt hemmaträning nu på kvällen så att inte kroppen ska förfalla helt.
100st benböj
100st hantellyft
3x30sek planka + en annan liten magövning
 
Dags för lite vitaminbombning nu och sen sova.
Godnatt

God morgon

 
Det går lite bättre att äta fröbrödet om jag har mycket ost och grönsaker på. Sen har jag även hittat ett nytt favoritte, grönt te med skogsbärs smak. Nästa gång ska jag nog testa tranbär också. Är det någon som vet om det är gott? Jag önskar att lipton kunde börja tillverka Tahitite igen. Jag älskade den sorten, men även deras gröna te med mint. Men de var inte tillräckligt populära. Twinings verkar ha flera spännande smaker som jag är sugen på att prova men jag brukar bli för snål när jag ser priset även fast det inte är så jättedyrt. Vad finns det annars för te som är gott? Jag dricker ju så mycket te att jag verkligen behöver hitta  nya smaker men det mesta ser så tråkigt ut i butikshyllorna. Vad har ni för favoritte?
 
Nu är barnen ivägskickade lämnade till skola och dagis. Själv är jag supertrött men ska försöka hålla mig vaken och göra något vettigt av dagen. Jag har lite planer alla fall.

Du är vad du äter, eller?

 
Jag måste nog ta kampen mot sötsuget först innan jag tar kampen mot vikten. Ganska logiskt kanske men jag behöver påminna mig och såna saker för att kunna tänka "rätt".
 
I större delen av mitt lev har jag ätit massa skräp, är det därför jag känner mig som skräp?
 
Fast jag tror nog att det ligger mer bakom än så. Men jag tror ändå att jag kommer må så mycket bättre både psykisk och fysiskt om jag slutade med alla onyttigheter. Just nu försöker jag jobba mycket med mitt inre eftersom jag är en ångestfylld känsloätare. Jag hoppas att jag inte kommer behöva självmedicinera mig själv med choklad och socker längre om jag får ordning på allt som spökar inom mig.
 
Om det är någon som undrar över lchf-brödet som jag bakade i natt så kan jag tala om att det var ganska äckligt. Jag kunde lika gärna ta en stor sked och äta direkt ur fröpåsarna. Misstänker att det inte kommer bli så stor skillnad. Fast vem vet, det kanske smakar bättre idag. Det finns ingen risk att överäta sig på det brödet alla fall.

Bakar bröd

Bakar lchf-bröd nu mitt i natten. Spännande, får se hur det smakar.
 
 

Lökar av guld på Willys

Idag åkte jag till Willys med pappa. Jag behövde handla blöjor, fredagsmys och lite nyttigheter. Ska försöka skärpa till mig med maten.
Men när jag slänger upp de sista varorna på banden håller jag på att få en chock. 2800kr och de tickade på uppåt. Trodde att mitt hjärta skulle stanna.
Funderade på vad jag egentligen hade handlat som var så dyrt. Det dyraste var ju blöjorna. Hade jag verkligen plockat på mig massa småsaker som tillsammans blev skitdyrt? Så mycket brukar inte ens mina storhandlignar gå på. Det var bara att ta fram kortet och betala medan ångesten steg. Kände mig dum i huvudet som handlade upp nästan hela barnbidraget bara för att försöka vara nyttig.
 
Men medan pappa står i kön till kiosken där så ställer jag mig och kollar kvittot. Känner mig så ledsen och det ser ut som allt stämmer tills jag kommer till mitten. Lök 1895kr. Så jag tränger mig före pappa och visar upp kvittot. Hon som står där börjar skratta och undrar hur mycket lök jag köpt. 2st. Hon tyckte att det var jätteroligt men bad samtidigt om ursäkt för att hon skrattade. Fast det gjorde jag också, mest av chocken och jag var så glad över att få tillbaka dessa pengar. Men samtidigt hade jag ont i hjärtat i flera timmar efteråt.
 
Vet inte om jag ska tycka att det var roligt eller inte. Två lökar för 1895kr kanske är roligt, men samtidigt ledde det till otroligt mycket ångest. Jag är en fattig typ och vill inte ha en sån upplevelse igen.

Prinsessa eller häxa

När baby m ska tala om att hon är en prinsessa såg säger hon Hessa.
Jag tycker att det låter mer som häxa.
Hon fick en prinsesskrona av sin moster i julklapp så bland vill hon leka att hon är en fin prinsessa.
 
Nåt annat som även låter lite roligt som hon säger är vagn. Fast det låter som hon säger Fan.
Som i morse när hon slog i sin fot mot dockvagnen lät det som hon sa: Aj fan.
W hade jätteroligt åt det.
 
Tur att hennes mamma vet vad hon säger.....
 
 

Man ska inte reta universum

 
Efter att jag lade upp den här bilden gick min diskmaskin sönder. Det verkar vara nåt strömfel.
Vet inte hur jag ska klara mig utan diskmaskin då jag är värdelös på att diska, eller städning överhuvudtaget som ni vet.
Jag antar att man inte ska reta universum.

Försov oss

Baby M höll sig vaken till nästan fem på morgonen, så jag somnade efter strax efter det. Klockan sex väckte en katt mig. Men jag somnade om fort.
Nästa gång jag vaknar är klockan halv nio när Os lärare ringer och undrar var han är. Jag har inget som helst minne av att jag stängt av larmet men så kan det gå.
På något sätt lyckas jag väcka alla tre barnen, ge dom frukost och kläder och så var vi iväg klockan nio.
Kände mig så konstig i huvudet som om jag var onykter men ändå inte.
 
Planen var att jag skulle ha gått på ett bjjdagpass men jag kände att jag var tvungen att vila.
 
Baby M var glad när jag hämtade henne och allt hade gått bra på dagis trots den lilla sömnen. Men direkt hon kom hem förvandlades hon till ett litet monster där inget passade damen. Inte ville hon vila heller.
Tillslut somnade hon men hon sov bara i ca 20 min. Det enda som hållt henne lugn sen är att kolla på youtubeklipp.
 
Jag hoppas att hon somnar snart för hon är inte rolig att ha att göra med nu. Supertrött men ska absolut inte sova. Jag hoppas verkligen att hon sover hela natten sen.

Dö era äckliga vidriga monster

Varning: Läs inte det här om du är känslig när det gäller grymheter mot djur.
 

Jag kollade på facebook för en stund sedan och då är det någon som har delat med sig av en riktigt otäck bild. På bilden står fyra killar och ler med tindrande ögon. De ser ut som lyckliga barn på julafton. En av dom håller upp ett katthuvud och en annan står med kroppen och en blodig kniv.
 
Jag brukar inte önska livet av folk men den här gången kände jag att jag av hela mitt hjärta önskar att dessa killar dör. Hoppas någon känner igen dom på bilden och slår ihjäl dom eller nåt. Såna störda monster förtjänar inte att leva.
 
 
 

You hit like a bitch

 
 

Ger upp sovandet

Jag funderar på att ge upp det där med att sova på nätterna. Nu har jag försökt få baby M att sova i flera timmar men hon är hur pigg som helst.
 
Samtidigt är det så många tankar som snurrar runt i huvudet på mig nu så jag skulle förmodligen ändå inte kunna sova.
 
Just nu har jag lite beslutsångest över om jag ska ägna mig åt att skriva eller läsa. Är trött på det här meningslösa slösurfandet. Trött, ser lite suddigt och har mest gröt i huvudet nu men vill ändå göra något vettigt av min vakna tid.
 

Måndags funderingar

Idag har baby M fått vara hemma med mig. Hon är feberfri men dagis brukar vilja att de är hemma en dag extra. Om febern håller sig borta nu och hon fortsätter må bra så kanske hon får gå till dagis imorgon. Kanske blir det en extra dag till eftersom hon är så känslig. Jag tror att hon är sjuk ca en gång i månaden. Men samtidigt mår hon bra av att vara på dagis. Hon tycker om att vara bland andra barn även om hon inte direkt leker med dem.
 
Jag skulle behöva städa. Det ser ut som att någon vänt upp och ner på mitt vardagsrum och sen skakat om. Vardagsrummet är ju inte bara vardagsrum utan även mitt sovrum men det som märks mest av allt nu är att det även är baby Ms rum. Det är leksaker överallt. Hon vill gärna även att allt ska ligga på golvet som en enda stor heltäckningsmatta av leksaker. Det finns några saker som jag kan ge till hennes hennes bebiskusin men annars är det mesta sånt som hon leker med.
 
W har sagt att han vill plocka undan julgranen idag. Jag skulle gärna ha den kvar till sommaren. Tycker att det är så mysigt, men jag ska väl i alla fall låtsas att jag är lite normal. Jag tror det mesta av julen här får vara kvar till helgen. Måste ta mig till IKEA och köpa förvaringslådor.
 
Sen är det de där med böcker. Jag håller på att läser galet många böcker nu fast jag borde hålla mig till en i taget. Men just nu har jag så många roliga böcker så jag kan inte välja.
 
Snart ska jag kolla med O vad han vet om Gustav Vasa. Han ska ha prov på fredag men måste leta upp info själv. Det känns som att det kan gå lite hur som helst. Jag ska försöka ta lite varje dag med honom.

Drömmer om.........

Raderat
 
Känner att jag bara upprepar mig.

febrig tjej

Nu har baby M feber. Hon snorar och slemmar massor och jag tycker så synd om henne. Speciellt när hon sover då vaknar hon upp och ropar mamma i panik.
Hoppas att det här går över fort.
 
Jag känner mig även lite småhängig själv. Hoppas att det bara är inbillning, men man vet ju aldrig när man har en sjuk liten dam som hostar en i ansiktet typ dygnet runt.
 
Men det viktigaste är att hon blir frisk.

Stressad

Klockan är tio och jag ska vara på arbetsförmedlingen klockan två, ändå känner jag mig stressad redan nu.
Jag har lite papper som jag behöver fylla i och lämna idag men det borde inte ta allt för lång tid. Men jag är seg. Trött också. Jag hade jättesvårt att somna igår kväll och sen under natten har baby M vaknat massor för hon är förkyld. Antar att det är dags för alla sjukor nu när barnen är tillbaka i skolan och dagis.
W fick ju med sig kräksjukan precis innan julavslutningen och smittade ner hela familjen.
Så nu väntar jag på att bli förkyld. Positiv javisst. Men jag fryser om fötterna, det brukar börja så.
 
Klockan ett ska jag hämta baby M på dagis så får hennes mormor leka med henne när jag är borta. Kanske hade hon fått vara längre på dagis men sist jag gjorde så var vi tvungna att dra bort tid så hon fick börja kl 11 istället. Hon verkade jätteförvirrad då så jag tror inte det är så bra.
 
Får se om arbetsförmedlingen har något spännande att komma med. Det är ett gruppmöte med inriktning på funktionshindrade. Det kan nog vara intressant.
 
 

Handlingsförlamad

Sitter här vid datan och har jättetråkigt. Ända har jag massor att göra. Behöver, städa, tvätta och kasta sopor mm. Jag har även tänkt i två timmar nu att det är dags att äta frukost.
Sen vill jag även fortsätta läsa i min bok. Den ligger nära, jag behöver bara sträcka ut armen får att nå den. Men det händer inte heller. Jag har lust att skriva: Vad är det för fel på mig?
Fast nu vet jag ju det, men jag vet inte riktigt hur jag ska göra något åt det.
Informationen på nätet är ganska rörig och det mesta är inriktat på de som har h:et också.
Men jag vet ju att hjälpten är på gång så nu gäller det bara att ha tålamod och inte deppa ihop.
 
En helt vanlig dag i mitt liv.

Dagens träningsmål

300situps, blir förmodligen 100x3 uppdelat för det är så tråkigt
100 hantellyft
100x2 benböj
 
jag ska försöka göra några rygglyft också, men tycker det är supertråkigt och drygt.
 
Jag försöker att hålla igång så här varannan dag nu. Det börjas kännas skönt i kroppen.
 
Önskar att snön och isen kunde försvinna snart för jag längtar ut i spåret. Vill jogga. Saknar till och med mina morgonpromenader. Det är så skönt avslappnande att vara i spåret.
 
 

sego

Jag vet inte vad som hände men jag kunde inte somna på natten, det gick bara inte. Så vid fyra på morgonen gick jag upp och läste nån timme och ändå tog det lång tid även efter det att somnade och jag vaknade flera gånger.
Så idag är jag trött och seg, men det är ju ungefär som vanligt.
 
Det hör tydligen till add grejet det där med att vara seg. Svårstartad. För det är jag verkligen med allt. Men med rätt behandling så blir det nog fart på även mig till slut.
 
Just nu skulle jag behöva ta mig ut i hallen och tömma mina möbler där. Imorgon kommer syster och hämtar den största och den andra hoppas jag att någon ska köra till återbruket. Eftersom jag kommer bli fast i den här tvåan för alltid, pga vissa omständigheter så måste jag försöka få det lite hemtrevligt.
 
Jag har en del tankar om hur jag ska göra om hemma men jag får ta lite i taget. Baby M behöver en ny säng den här månaden eftersom hon försöker klättra ur spjälsängen. Jag måste även bygga ett rum åt O och då kommer han behöva möbler dit. De var flera år sen som jag rev ner tapeterna i köket och det har inte kommit upp några nya än. Sen är det en miljon andra grejer som behöver fixas, men just de jag skrev känns viktigast för stunden.
Men eftersom jag är en fattig jävel s

Dåligt

Lyckades ta mig iväg och träna på kvällen.
Nu några timmar senare känner jag mig dålig igen. Huvudvärk och illamående och obehagskänslor i kroppen. Inte lika extremt som i söndags men det är riktigt jobbigt ändå.
 
Vad är det för fel på mig, varför mår jag så fruktansvärt dåligt några timmar efter träning?
 
Äter och dricker bra före och efter träning, dricker även vatten under passen så jag tror inte att det är det som är problemet.
 
Funderar på om det har nåt med mitt höga blodtryck att göra, men vad vet jag?
 
 

Hur

börjar man?
 
Det är så mycket som jag vill skriva, men jag vet inte hur jag ska börja.
Känner mig låst.
 
Alla pusselbitar är utspridda och jag vet inte riktigt vilken jag ska börja med, men jag vet att 2013 kommer handla om personlig utveckling för mig och att försöka förstå min add.
 
Sen är det den ständiga kampen med mitt viktproblem. Fast nu ska jag försöka att inte tänka så mycket på vikten utan istället fokusera på hälsa och att försöka få kroppen i bra form.
 
 
Så det här var en liten början i alla fall.

Drömmer

Om böcker, massor av böcker och massor av tid för läsning.
 

2013

Livet blir aldrig som man tänkt sig, men det kan bli bra ändå.
Ser fram emot ett spännande 2013.

RSS 2.0