Nervös, ångest

Idag ska jag göra ultraljud av njurarna. Tänk om det är något fel?
Tankar som cancer, njursvikt, dialys osv dyker upp.
Förhoppningsvis är det inte något fel alls på njurarna men det känns lite otäckt att snart få veta.

Men något höjer mitt blodtryck och jag känner alltmer att kroppen känns hårt belastad.
Igår fick jag små ilningar i hjärtat igen. Det kanske inte var så smart att träna hårt i tisdags?

Jag står även i kö till kärlmottagningen fick jag veta för någon dag sedan. Kanske blir det fler ställen, jag vet inte hur många ställen remissen gick till.

Jag längtar efter att få känna mig helt frisk. Kunna träna och få endorfinkickar och förbättrad kondis.
Andas normalt. Slippa ha ont.

Kattjävlar

Stora sonen tyckte att han skulle tömma ut en sandlåda ur sina skor vid ytterdörren.
Ett bra ställe att kissa på tyckte svart katt.
Precis när jag har skurat bort det (med citronmedel, vilket påstås att katter hatar) så ramlar posten in.
Tror ni inte att katt nr2 sätter sig och börja krafsa, redo att kissa på posten.
Som tur var hann jag skrämma iväg han i tid.
Men det är två katter som riskerar att bli kattstekar idag.

Hoppas barnen lämnar sanden ute i fortsättningen men det kan jag nog bara drömma om.

Glömde min son igår

Igår mådde jag bättre. Det blev ett besök på arbetsförmedlingen.
Jag ska få en coch och förhoppningsvis hjälp med att byta yrke. Måste bara komma på till vad.

Sen var jag även världens sämsta mamma igår. Jag glömde tala om för min lilla son att jag skulle till arbetsförmedlingen och kommer bli sen hem. Men han gick hem till grannpojke och lekte. Synd att jag inte kom på att kolla där innan jag gick ut och letade efter honom. Men rätt åt mig som glömde bort honom.
Kanske är det dags att börja ge pojkarna hemmanycklar, men jag är rädd för att de kommer tappa bort dem.
Men förhoppningsvis får han en fritidsplats snart. Dumt att de tvingade oss att säga upp den bara för att jag skulle vara föräldraledig och nu måste han köa för att få tillbaka den. Men det har nästan gått fyra månader nu vilket är tiden som kommunen har tid på sig att fixa det.

På kvällen blev det bjj träning. Jag blev tungandad av att cykla dit och var lite osäker på om jag skulle orka träna. Men det gick hur bra som helt. Funderade på att svimma eller dö i slutet av passet när vi hade mördarfys. Började se suddigt och det småilade lite i hjärtat men jag ville inte ge upp.

Idag blev det 5km morgonpromenad före frukost.
Snart måste jag sätta fart och städa, diska, tvätta och kasta ett ton sopor.
Senare måste jag försöka dela mig i två delar. Pojkarna har skolgårdsfest och M har dagisfest. Dumt att de har det samtidigt. Barnens pappa har jobbmöte och sen möte på thaiklubben och någon gång idag ska våran bil skrotas också.

Jag hoppas även på att hinna läsa och skriva lite idag.

Aj, träningsvärk. Hur ska det här gå?

Utslagen

Vilken värdelös dag. Jag har mest legat utslagen på soffan större delen av dagen. Kroppen klarar inte väderomställningen. Värdelöst. Jag förstår inte varför jag får så ont bara för att det ska regna.

Annars så har helgen varit bra. FUll fart. Marknad på lördag och morsdagsfirande hos min och sambons föräldrar.
Hans föräldrar bjöd ut oss på mat. Älskar att äta ute, gör det för sällan.

För mycket gott har det blivit den har helgen och jag har gått upp 2-3kg. Inte så kul.

Idag har jag försökt läsa lite, men min dotter tycker om att slå på boken eller försöka ta den så det är inte så lätt. Jag läser: Flickan med snö i håret. Nu börjar den bli spännande.

Trött, ska försöka sova snart.Mina pojkar, coola killar ;)Min fina sessa :)

bio

Varit på stan för första gången på evigheter. Önskar att jag kunde komma ut lite oftare.
Blev bjuden på mat, friterad kyckling på Spicy hot.
Sen blev det bio Dark Shadows. Den var helt okej.
Vet inte riktigt vad jag ska tycka om nya filmstaden. Lite rörigt där uppe. Folk stod och köade och vi var typ tvunga att tränga oss förbi för att komma till salongerna där nere. Kanske borde de dela upp utrymmet så att det blir en kö och en fri väg till trappen?

Jag fick veta att en vän fått jobb på ett nyöppnat öl/matställe. Kul. Måste gå dit och äta nån gång. SKa bara bli lite rikare.

Kom hem sent. Klockan är över ett nu. Jag är inte van att vara vaken så här mycket.

Idag fick jag även min bok som jag vann. Började läsa den ute vid sandlådan medan barnen lekte. Så nu håller jag på med tre stycken.

Måste nog sov nu. Helt slut. Barnen lär nog inte ta sovmorgon.

Provtagning

Idag blir det provtagning. Får se hur det går. Antar att jag inte får något svar idag, men jag hoppas de kan svara på om jag fortfarande läcker protein.
I slutet av nästa vecka ska jag till röntgen för att göra ultraljud av njurarna. Lite nervös över det. Tänk om det skulle vara något fel?


Mina magiska platser i skogen

Tyvärr blev inte bilderna så bra. Platserna är mycket vackrare på riktigt. Om det är en dålig kamera eller fotograf vet jag inte. Kanske både och.
Tyvärr fick jag inte med en av platserna eftersom kamerabatteriet dog.
Men alla platserna är så fina och de känns lite magiska och mystiska. Sätter fart på fantasin, min alla fall.

Brev från vårdcentralen

Njurmottagningen tänker inte kalla mig till något besök, istället får jag ta prover på min vårdcentral.
De ska även göra ultraljud på njurnarna och blodkärlen som går till njurarna. Men det får jag en kallelse till senare.

Så på onsdag är det dags för blod- och urinprov.


Sen får vi hoppas på att det inte är något fel på mina njurar.

Vunnit

Jag upptäckte nyss ett mejl där det står att jag vunnit en bok.
Alltid du av Pernilla Alm
Det ska bli spännande att läsa den. Jag brukade läsa henne blogg skrivarmamma när hon fortfarande drömde om att bli författare och nu är hon det :)

FU VågenKladdkaksmuffins

FU= fuck you, ifall det är någon som har missat det

Ronny och RaggeIgår var vi iväg till Vallby Friluftsmuseum. Min bror är med i en teatergrupp som hade föreställning. Jag tyckte han var jätteduktig och gjorde rollen riktig bra som "Ronny" i Ronny och Ragge. Kanske borde han satsa på att bli skådis.

Jag och Linnea brukade lyssna på Ronny och Ragge. Undrar hur gamla vi var då. Tonåringar alla fall. Det känns inte som det var så länge sen och jag tror att jag fortfarande kan texterna utantill. Jag saknar 90-talet. Min bror måste ha varit jätteliten när Ronny och Ragge var populära. Jag är 9år äldre än honom. Men det verkar funka fortfarande.

Under pausen kollade vi lite på djuren. W blev kär i kaninerna. De hade fått flera söta ungar som han ville ta hem. Men han får nöja sig med att ha katt, jag skulle aldrig orka sköta en kanin. Baby M verkade också gilla kaninerna. Hon undrade nog vad det var för nåt. Men hon kallade dem inte för kisse alla fall som hon gjorde med den stora hästen.
Själv blev jag lite skräckslagen när jag såg en stor gris på nära håll. De ser ju inte så stora ut fören de kommer nära. Jag trodde inte grisar var så stora.

Idag lyser solen och jag önskar att jag hade något trevligt att göra. Men jag måste städa. Kanske blir det en promenad i spåret också. Jag hostar fortfarande så någon jogg blir det inte.

Sen kommer den ständiga frågan. Vad ska vi äta idag? Det finns inget vi har hemma som lockar och vi har inte råd att köpa nåt annat. Maj blir en riktig fattigmånad eftersom det blir ett glapp mellan a-kassan och lönen.

Just nu är jag mer sugen på att ligga på soffan och läsa istället för att städa. Jag har börjat läsa: Flickan med snö i håret, av Ninni Schulman. Den verkar vara okej.

Det är kanske lika bra att försöka få upp min feta bakdel från soffan och sätta fart.

Ord

29000

Bebben börjar bli frisk

Baby fröken är nog nästan frisk nu. Skönt. Så nästa vecka blir det dagis för henne.

Önskar att jag också kunde bli frisk. Hostar och snorar massor. Jag har snart fyllt tre konsumkassar med snorpapper. Men igår fick sambon pengar så jag kunde få en nässpray, Otrivin comp. Så underbar, älskar den. Eftersom den stoppar rinnsnuva så känner jag mig nästan frisk.

Annars så har blodtrycket stigit men det är nog bara för att jag är sjuk.

Jag längtar efter att få träna. Det kommer inte bli någon bikini för mig i sommar. Snarare tält.

Nu börjar M bli grinig. Kanske dags för middagssovning.


Tyst hemma

Nu ligger baby M på min säng och sover med öppna ögon. Det ser ganska otäckt ut. Men hon envisas alltid med att sova med dem öppna. Fast när hon sover med båda ögon och munnen öppna ser det riktigt otäckt ut.

Idag verkar hon må lite bättre, hon har inte varit lika grinig som vanligt. Lekt lite, ätit några majskrokar, druckigt bra. Men välling och mat vägrar hon fortfarande äta. Tror inte hon har ätit ordentligt på en vecka nu. Hon lever praktiskt taget på ca 5 majskrokar och lite saftsoppa om dagen. Fast idag har hon nog ätit ganska många majskrokar. Önskar att hon kunde äta något med näring i. Eller igår kväll plockade hon lite tonfisk från mina mackor. Kanske blir hon lite mer sugen på nåt ikväll oxå hoppas jag på.

Igår vaknade jag med ont i örat och det blev bara värre under dagen. Det värkte hela tiden samtidigt som det kändes som något rörde sig där inne och ibland som något exploderade. Det gjorde så ont att jag höll på att få panik. Till slut smörjde jag med voltaren salva runt örat. Desperat. Men det hjälpte lite. Sen kom min sambo hem med räddningen, ipren. Så underbart.

Det är så otroligt tyst här hemma nu. Pojkarna ville åka till sin mormor och morfar igår. De var inte så intresserade av barnfestivalen vilken de annars brukar vara. Men det börjar bli stora så då är det tydligen roligare att spela på sin morbror xbox360.
Igår berättade min stora son att han har blivit vegitarian och tänkte inte äta korv med bröd. Vad ska du äta istället för korv då undrade hans mormor?
Hamburgare.
:)
Men sen kom han fram till att han bara slutat äta gris. För gris är äckligt.
Funderar på om någon har sagt det till honom eftersom O i vanliga fall älskar korv.

Det jag önskar mest av allt nu är att min baby ska bli frisk.

Öron- och lunginflammation

Baby M blev bara sämre och har varit helt utslagen i flera dagar. I tisdags fick hon besöka en jourläkare. Lite svullen i öronen så det var kanske en öroninflammation på gång trodde den läkaren. Så hon fick antibiotika utskrivet. Han hade försökt lyssnat på hennes lungor men hon hade vägrat.

Jag kände mig inte nöjd med tanke på hur dålig hon var. Hög feber, orkade ingenting, magvägrar, dricker nästan inget, glansiga ögon med mörka ringar under, snabbandad.

Ingen av mina pojkar har någonsin varit så dålig. Jag har varit jätteorolig och baby M har varit fastklistrad mot mig större delen av tiden. Om jag försökte lägga ifrån mig henne eller ge henne till sin pappa eller bröder blev hon hysterisk.

Trots antibiotika och alvedon steg febern och började närma sig 41grader på natten. Men på eftermiddagen igår började febern allafall gå ner, men hon verkade inte må så mycket bättre. Lite piggare kanske. Men vägrade dricka större delen av dagen. Äta vad är det. Sen började hennes mage krångla och hon bajsade typ svart vatten.

Sjukvårdsupplysningen tyckte att hon skulle till barnakuten så hennes pappa fick åka dit med henne. När han kom dit så tyckte de vad gör ni här och så fick de vänta utanför.

Det visade sig tillslut att baby M är svullen i svalget och håller på att få öroninflammation och lunginflammation.
Det känns som att lunginflammationen förklarar en hel del.

De fick allafall åka hem på natten. Han med sig ett recept. Idag när han kom till apoteket visade de sig att läkaren bara skrivit ut recept på en inhalator men ingen medicin till. Apoteket fick ringa till barnakuten. Där hade de bara skrattat över läkarens miss.

Idag verkar baby M vara feberfri, jag har inte kollat eftersom hon är så sval. Hon har även varit uppe och lekt en stund. Nu är hon grinig och trött. Märker att hon har det lite jobbigt med andningen.

Själv håller jag på att hosta sönder mig. Få se om jag också får lunginflammation men det tror jag inte.

RSS 2.0