varit på stan

Jag fick allafall mina försvunna pengar idag. Skönt det. Så jag fick för mig att jag skulle åka ner på stan och bjuda mina pojkar på mcd. På stan hittade jag ett par fina skor som jag inte kunde motstå =) Det var länge sen jag köpte skor. Går alltid omkring i begagnade slitna joggingskor. Fick ju bara vantar i julklapp så jag tycker att jag förtjänade det ;) Även O fick skor, till skolans idrott. Pojken tappade ju bort sina där. Fick de för halva priset så.

Lilla fröken m sov hela tiden. Det gick ganska lätt att åka med vagn på bussen. Men de är ju andra bussar nu också sen pojkarna var små. Då var de höga trappor, nu är det inga trappor alls. Så jag överlevde att åka buss och gå på stan själv med tre barn =)

När vi kom hem vaknade m och var jättehungrig. Så hon åt två flaskor ersättning =)
Det börjar bli en stor tjej av henne. Igår blev hon 6veckor, hur gick det till? Jag var ju nyss gravid.
Snart väger lilla fröken tre och ett halvt kilo och börjar bli en riktig bebis =)

Nu ligger hon i sängen och gnäller lite till och från, tänker nog vakna snart. Skickade mina pojkar i säng för över en timme sen men jag kan fortfarande höra dem. Tur att de har lov.

Imorgon ska jag åka och handla. Funderar på fläskfile eller hemmagjord pizza till nyråsafton. Vill anstränga mig så lite som möjligt. Är så trött hela tiden. Hon sover ju som mest bara tre timmar åt gången, ibland bara en eller två. Men jag är endå tacksam för hon är en så snäll bebis. Jämför med O som var en monster bebis ;)

Nu ska jag gå och förbereda lite ersättning och droppar åt henne. För vi förstår väl alla att hon svälter ihjäl om inte maten kommer på en gång när hon ropar ;) Allafall verkar hon tro det.

Krångel

Min lilla prinsessa verkar inte må riktigt bra idag. Hon är hes och kan inte skrika ordentligt. Sover bara korta stunder. Men hon har ingen feber, kanske är det bara hennes förkylning som stör.

Det kom inga papper från försäkringskassan idag, däremot kom de andra papprerna. Tror ni inte det blivit krångel igen. Nu har hon räknat barnbidraget två gånger, den ena som underhållsstöd. Så mycket underhåll får jag inte. Tur att jag ska träffa människan imorgon för jag blir riktigt grinig. Sen verkar hon ha glömt att ta med en grej från högkostnadsskyddet. Jag fick allafall tillbaka lite från sjukhusräkningarna. Av 2080kr fick jag tillbaka 780kr. Visst verkar de kul att leva på försörjningsstöd? Önskar att föräldrapenningen kunde vara högre så att jag slapp.

Nej jag har tyvärr ingen försäkring.

Idag har min sötis börjat jobba på ett annat ställe i stockholm. Han blev rekommenderad dit. Planen var att han skulle jobba i stockholm i två veckor men nu fick han förlängt till 20jan. Bra men tyvärr har han ingenstans att bo nästa vecka. Han får bo hos sin bror till torsdag men inte mer. Tycker de är elakt. Nu när han väl fått jobb. Lite till kunde han väl ha stått ut med honom, han åker ju ändå hem på helgerna. Får se hur han löser det. Svårt att pendla utan pengar. Tåg och tunnelbana är inte direkt billiga =(
Hoppas det löser sig. Sen i slutet av jan ska han jobba i enköping förhoppningsvis och då hittar han säkert nån att pendla med.

Jag tycker att det räcker med krångel i våra liv nu.

Nu ska jag försöka fixa mat för nu har min bebbe somnat.

Julen

Nu är julen över, skönt men tråkigt. Jag har inte riktigt hunnit med. Som vanligt blev allt stressigt. Jag fick allafall pengar. Brukar få 5500kr men nu fick jag 1900kr, men såg sen att fp kom, kanske därför jag fick så lite. Har inte fått papper från försäkringskassan än eller det andra stället. Såg bara på mitt konto att pengarna var på väg. Antar att jag får papper nästa vecka då. 3800kr i fp, tur att man kan leva på det eller inte. Räcker inte ens till hyra.

På julaftonsmorgonen fick pojkarna öppna paket hemma och äta godis. Vi har aldrig haft julklappar under granen eftersom vi alltid sovit borta på julen så pojkarna hade längtat efter det. Nån timme senare kom pojkarnas farfar och hämtade oss och vi åkte dit och firade.

Mina barn fick massa trevligt. M fick fina kläder och ett paket blöjor. Pojkarna fick bla varsin stor kartong starwars lego, bilbana, ds spel, bakugan robot, en buzz gubbe från toy story 3, kläder mm. Min sötis fick ett par kalsonger och jag ett par vantar. Vi brukar alltid få pengar men nu betalade de min sjuhusräkning så pga mig fick min sötis inga pengar. Trist att jag blev sjuk, vi skulle ha behövt pengar. Men sånt är livet antar jag.

Senare åkte vi till mina föräldrar. Där fick barnan lite mer julklappar. Eftersom hela min familj är lika fattig så böt vi vuxna inga julklappar. Det är nog första gången. Trist men det viktigaste är att barnen blir nöjda. Pappa hade fått ett presentkort på 500kr på akademibokhandeln från sitt jobb. Jag, min syster och bror ska få dela på det allafall.
På kvällen kom pojkarnas farfar tillbaka och körde hem oss för min pappas bil är sönder. Skönt att slippa sova borta. Julen var bra men jag var så trött så att jag trodde att jag skulle svimma.

Idag har jag och pojkarna bakat julgodis och knäck, vi hann inte före jul. Jag har lussekatter att baka också men får se när jag ska hinna det. Nu är jag ensam med alla barn igen. Hoppas att mamma kan komma i veckan. Jag behöver bleka eller tvätta mitt hår. Det ser inte så trevligt ut just nu.

Nu ser det ut som min lilla tjej ligger och drömmer om mat =) Hon har varit ganska jobbig. Bara sovit korta stunder, typ när jag hållt henne. De tar på mina krafter. Jag har fått elak hosta också. Tror jag lyckades väcka henne när hon väl somnat ordentligt. Då låg hon och pladdrade för sig själv i sängen och var på väg att bli sur igen. Lade hon brevid mig i soffan och då somnade hon på en gång. Så snart har hon sovit skönt i två timmar men då är det nog dags för mat snart. Hoppas att hon sover en timme till. Jag behöver lite egentid.

Dags att låta min dator vila nu. Den dog förut idag och vägrade starta. Vad ledsen jag blev. Förmodligen blev den för varm. Min sötis ska försöka fixa den nästa gång han kommer. Datorn har krånglat länge så den kommer nog inte hålla så mycket längre. Har inte råd med någon ny heller. Hatar att vara fattig.

trött

Jag är trött. Men antar att det blir så när man har en bebis. Från ca tre på natten till elva på morgonen håller hon igång. Verkar vara magknip som bråkar med henne då. Visst kan hon sova korta stunder då men bara om nån håller henne. Lägga ner henne passar inte lilla fröken alls. Nära ska man vara.

Idag skulle jag ha åkt ner på stan för att köpa julklappar men mamma fick passa fröken bebbe så att jag kunde sova för hon var värre än vanligt på natten. Kanske saknade hon sin pappa som åkt till Stockholm för att jobba. Vet inte nu när jag ska kunna julhandla. Blir ensam resten av veckan, om jag nu inte kan få hit mamma igen.

Jag kom allafall iväg till bvc idag. Min lilla tjej som blir fem veckor imorgon har precis passerat 3kg. Växt har hon också gjort. Får se om hon ska träffa en dr nästa gång så de får kolla på hennes fula smultronmärken. Hon har ett på sidan i ansiktet, lyser rött och ett mitt uppe på huvudet som lyser rött och har börjat växa. Det ser ganska äckligt ut och jag tycker synd om min söta bebis, även om hon inte lider av det. Men förhoppningsvis kommer de växa bort men jag antar att de blir värre först =( Ibland är det inte bra att googla.

På vägen hem hämtade jag ut pojkarnas jultidningar. O fick Wario land på wii som premie och W fick super mario till ds. Tycker det är jättebra med tanke på att de bara sålde för lite över tusen kr var. Spelen är säkert värda 500kr st eller nåt. De hade säkert sålt för mer om jag inte blivit sjuk och hamnat på lasarettet, eftersom jag vet flera som velat köpa men nu blev det inte av. De är nöjda allafall.

Imorgon ska jag försöka vara modig och ringa min handläggare och fråga hur det blir med pengar. Upptäckte ett fel de gjort men frågan är om de kommer erkänna det. Tror inte det eftersom jag inte fått nåt brev. Myndigheter brukar inte vilja erkänna fel. Så nu kanske jag missar en månadsutbetalning pga av min förra handläggare =(

Bitter


Nu har jag skrivit två långa inlägg här som jag rederat. De blev så deprimerande.

Men jag antar att det är det jag är nu. Deprimerad och bitter. Idag har det mesta varit fel. Antar att sömnbrist och problem med ekonomin har orsakat det. Vill bara vara ifred.

Helgen har gått fort. Vi kom aldrig iväg på Os sista bjj träning i lördags. Vår lilla bebbe var vaken nästan hela natten och härjade så vi var helt slut. Min sötis kom allafall iväg till stockholm och såg sin brors spelning. De vann. Så nu ska de spela på sweden rock. Hur stort är inte det.

På söndagen var vi iväg på Os lucia. Det var mysigt.

Har nog inte så mycket mer att skriva utan att lämna ut mig för mycket.
Känns bara som att jag har mycket otur i mitt liv just nu. Det gör mig ledsen och orolig.

Nu ska jag slökolla lite på ufc medan jag väntar på att min bebis ska vakna. Hon tycker att hon ska äta en gång i timmen på natten.

Drömmar och inte mycket till liv

Jag har inte så mycket att berätta. Tar hand om min bebis och sover. Har inte mycket till liv just nu.

Börjar längta efter att få göra nåt. Springa runt på stan, ut och äta, bio, festa eller åka iväg nånstans. Träffa folk inte bara sitta instängd här hemma. Men det blir svårt att göra nåt när man har bebis, noll energi och inga pengar.

På lördag ska jag allafall följa med O på hans sista bjj träning för terminen. Tur att bussarna är gratis på lördag annars vet jag inte hur vi skulle ta oss dit. Senare på lördag så kommer min sötis åka till stockholm för att se bandfinalen som hans bror är med i. Jag skulle oxå vilja åka men tycker att det är för tidigt att lämna bort min bebis. Har inte råd heller.

På söndag har Os klass lucia för föräldrarna. Men en sak som gör mig arg där är att klassföräldrarna bestämt att de ska vara inträde som ska gå till klasskassan. Så jag måste alltså betala för att se min son lussa. Det kanske är småpengar för dom som har jobb men för mig svider det i plånboken. Sen finns det säkert nån som har sämre ekonomi än mig. Gillar inte extra avgifter så här innan jul. I båda pojkarnas klasser är även pysselkväll med fika inplanerat av klassföräldrarna, som kostar pengar. Ge pengar till blommor åt fröknarna + sätta in pengar i klasskassan struntar jag i innan jul. Har ju fått en sjukhusräkning på 1680kr som ska vara betald dagen innan julafton. Finns ingen chans att jag kan betala den. Kommer nog knappt få några pengar den här månaden. Bara för att jag fått barn så krånglas alla olika bidrag till men det blir nog bättre nästa år. Kanske är det meningen att man ska straffas om man skaffar barn medan man lever på samhället?

Jag känner mig fattig och tråkig. Jag hoppas att jag kan få ett jobb till sommaren (fast då måste nån passa min bebis). Trött på att vara fattig och känna mig som en parasit. Det skulle även vara trevligt att vara med i nån gemenskap som den som arbetskamrater ger.

Så nästa år hoppas jag att jag får jobba lite, fixa körkort och bli smal =) Nu drömmer jag igen. Dags att sluta drömma och börja jobba för att få det liv jag vill ha.


Lite tankar

Jag är så trött hela tiden så jag har inte orkat blogga.
Min minibebis är lite förkyld men mår bra annars. Bvc är även nöjda med hur hon går upp i vikt.

Idag hoppas jag att någon kan köra oss till Willys så vi kan handla mer ersättning och blöjor åt henne. Hade blivit billigare att amma men jag valde bort det. För mig är amning onaturligt. Bara tanken på att vara en mjölk ko får mig att må dåligt. Önskar att jag kunde tycka att det är mysigt som de flesta andra mammor verkar tycka men det är väl nåt fel på mig. Funderade ett tag på om jag skulle offra mig men så var hon för liten och de började prata om bröstpumpar därborta. Då fick jag panik och valde bort det helt. Så  nu äter jag tabletter mot mjölken. Två om dagen i två veckor. Har några kvar för jag glömmer oftast bort att ta dom på kvällarna.

Jag har samma problem med blodtrycks medicin. Äter sex st tablatter om dagen men glömmer oftast bort nån dos. Blir så när jag sover några timmar här och där. Ska även kontakta min vårdcentral så en läkare där får ta över behandlingen. Enligt min blodtrycksmätare så börjar jag få lite mer normala tryck. Men man vet ju aldrig.

Nu ska jag försöka få till lite städning här hemma. Har även två julgardiner att sätta upp också. Skulle behöva orka baka lussekatter också men det vet jag inte om jag gör.

RSS 2.0