Jul 2015

Glögg, ost och pepparkaka. Mammafika när barnen sover.
 
Paketkalender. Något som jag införde förra julen. Barnen älskar det. Men det är dyrt och svårt att få ihop 24x3. NU var jag även ute i sista minuten men tillslut lyckades jag få ihop alla paket. Vilken tur att jag också tycker det är kul, iaf när det är klart.
 
Vi fick en liten nalle när vi köpte julklappar åt pojkarna på gamestop. Så det blev en gratisjulkapp åt M då. Hon älskar den.
 
Trött M väntar på att få fika.
 
Jag, M och W bakade bullar, pepparkakor, mjuk pepparkaka och saffranskaka till fjärde adventsfikat. Till de andra gångern hade vi inte hunnit baka något så nu blev det mycket på en gång.
 
Hjälpreda?
 
Brummis övervakar när jag slår in julklappar.
 
 
Pepparkaksbakning på gång.
 
 
Barnen fick i uppdrag att pynta det fula pepparkakshuset som jag klistrat ihop. Nästa år ska jag nog försöka mig på att göra ett eget.
 
Mitt kvällsmys nu i jultider.
 
 
M fick en häst i julklapp, eller?
 
 
Paketberg som inte riktigt ville få plats under granen.
 
Jag har ju inte orkat blogga så mycket, som vanligt så nu blev det en liten bildsammanfattning av årets jul. Nu ska jag och M ut i snön en stund.
 
 

Lokalångest- bröllopsplanering

Det där med bröllopsplanering går inte så där jättesmidigt just nu. Vi har ju bokat kyrka men har ingen lokal. Det är jättesvårt att hitta en bra lokal tydligen. Folk gifter ju sig hela tiden så det borde finnas massor av lokaler tycker jag. Men att hitta dom är inte det lättaste. En lokal som vi funderat på var fullbokad ända till slutet av sep.
Hur ska jag hitta en lokal? Jag har försökt leta på nätet, men allt är en enda röra där när det gäller lokaler.
Vad ska vi göra om vi inte hittar någon lokal? Boka om hela bröllopet?
Önskar att vi kunde hitta nåt snart så att jag kan ha klänningsångest istället för lokalångest.
 
I mitten av november var vi på bröllopsmässa, men tråkigt nog så gav det inte mycket inspiration. Tror inte det ens fanns någon information om lokaler eller om det vara fanns en. De hade även modevisning av brudklänningar men jag såg ingen som jag kände att jag ville ha. Det fanns nog bara en grej som jag gillade och det var fotografen Agneta Gedin. Jag kollade i en av hennes fotoböcker från ett bröllop och blev helt kär i den. En sån bok skulle jag verkligen vilja ha. Önskar att vi kunde hyra henne för hon verkar verkligen veta vad hon gör. Men tyvärr är hon för dyr för oss fattiglappar så det blir nog inte så. Fast jag vill verkligen ha en sån bok. Bara att fortsätta att drömma.  Här får ni se lite dåliga mobilbilder från mässan.
 
 
 
 
 
Lite presenter som vi fick. Det är ju alltid trevligt.
 

Luciafirande- Staffan var en stallegren

Idag var det Luciafirande på Ms förskola. Hon är ledig på fredagar men idag var alla barn välkomna att vara med hela dagen. M har alltid varit stjärnflicka/stjärngosse tidigare men i år ville hon vara Lucia. Kul med lite variation, även om de flesta flickorna var Lucia. Fast det var en liten tjej som var en julren, supersöt. Det var lite kul och ovanligt.
Så idag blev allafall ingen sovmorgon för mig och M som vi brukar ta på fredagar. Jag vet inte om det är för att det är fredag eller om det var för att jag släpade med luciagrejerna men jag glömde sätta på M mössa på morgonen. Inte säger hon det så jag upptäcker det när vi är framme. Så då fick hon låna min mössa. Bra mamma va? Tar på mig mössa själv men glömmer barnets. Kände mig lite snurrig då.
Barnen skulle iväg och lussa på ett servicehus och sen kl 14 för oss föräldrar och syskon. Det var samling utomhus och barnen stod runt ett träd och sjöng. Det var ganska bra för då fick vi föräldrar stå runt om och det gjorde att man såg bra. Jag kunde se om bra hela tiden vilket var kul. Vanligtvis brukar jag nästan aldrig se nånting av mina barn när de har nåt uppträdande av nåt slag, eftersom jag är superkort och långa föräldrar alltid ska stå längst fram. M brukar vara lite blyg vid såna här tillställningar men nu sjöng hon hela tiden och flera gånger högt och tydligt. Så det var roligt att se. Staffan var en stallegren, sjunger hon. Precis som jag själv gjorde när jag var liten. Stallegren sjöng hon extra högt också. Då hade jag svårt att hålla mig för skratt. Min söta fina Lucia. 
Efteråt fick vi fika inne. Skinksmörgåsar och pepparkakor. Skinkan var superflottig och inte blev det bättre av att jag envisades med att dra bort fettkanten. Kände mig som en gris då med mina flottiga händer men hellre det än att försöka äta fettet. Sen hade jag ju även senap på skinkan och senap luktar tydligen väldigt illa enligt M vilket hon påpekade för mig flera gånger och flyttade bort från mig. Snällt barn jag har va? 
M fick med sig lite pepparkakor hem och sen en godispåse hon fått av tomten tidigare på dagen. Skönt att få komma hem. Slutkörd mamma men en glad M. Hon verkar ha haft en lyckad Luciadag.
Jag hade gärna velat ta en bild inomhus också, men det vägrade den lilla damen.
 
 

Stygg Vovve

 

Julmarknad

Jag och M har varit på julmarknad. Inga pojkar ville följa med oss. Men jag och M hade trevligt tillsammans. Först gick vi runt och kollade på djuren som fanns där och sen var vi in i den gamla kyrkan ett tag. M trivdes bra där inne och blev jättearg när jag ville gå, hon skulle minnas stanna kvar där inne och sjunga tyckte hon. Men till slut lyckades jag få med henne. Vi besökte en hel del gamla hus. Jag tror att jag har varit inne i dem förut men det är så många år sen att jag inte har mycket minne av det. Tyvärr blev det inte så mycket kort då det var proppfullt av folk nästan överallt. Tror inte alla uppskattar att fastna på bild.
 
 
En fin liten byrondell och söta M framför.
 
Utanför den gamla skolan kunde man leka med stenkulor.
 
 
 
Klättra upp måste man också få göra.
 
 
Tre olika fönster med hur julen såg ut förut.
Jul 80-tal
 
Jul 70-tal
 
Jul 90-tal
 
Lite shoppande blev det också. Julte, brända mandlar, godis, och cocosbollar.
 
Tyvärr var det bara arraksbollen som var god. De brukar ju vara så goda de där bollarna, men nu smakade de konstigt. Jag delade med barnen och de tyckte också att de smakade konstigt.
 
Får se om jag får tid att testa nåt julte nu i veckan. Jag köpte smakerna Lusse, Rimfrost och Glögg. Jag hade velat haft papperkakssmak också men de var slut.
 
Nu kan man väl alla fall säga att julmyset har börjat på allvar...
 
 

RSS 2.0