Rastlös

Mitt inre är kaos och jag kan inte fokusera riktigt på något just nu. Jag hatar inre rastlöshet, det är ganska plågsamt.
Just nu känns det som jag har hundra problem att lösa, inte bara mina utan även flera andras. Men jag vet inte var jag ska börja.
 
Eller jo, jag ska nog ta och fixa en stor kopp te och sen sätta mig ner och skriva en lista. Det är alla fall en början, men sen om jag blir så mycket smartare av det får se.....
 

Tröstäter

Kanske inte så bra för kroppen, men de var jäkligt goda. Speciellt den vita vaniljkokosbollen.
Lyxbollar från marknaden. Önskade att jag köpt fler men de var svindyra.
 
 

Full fart

Två kalas och ett marknadsbesök i helgen.
Ganska skönt att ha något att göra. Jag fick även en hel del energi av det.
 
Men idag är jag helt slut. Jag har massor att göra här hemma men vet inte riktigt hur jag ska komma igång. Sängen lockar....

Behöver hjälp

Något har hänt med min dator och det stör mig jättemycket.
 
Bakåtpilen slutar fungera till och från, men även adressfältet har börjat strula. Det går inte att markera det längre och jag måste ta bort allt och sen skriva hela adresser för att komma nånstans.
 
Är det någon som fattar vad som är fel?
Vet inte om min dotter har varit och pillat på nån konstig inställing eller kan jag ha fått virus? Ibland funkar den normalt men för det mesta inte. Det började för två dagar sen och det gör mig galen....

BJJ mot bitterhet

Igår kändes hela världen fel. Jag kände mig så uttråkad och bitter på livet.
Ska det bara vara så här?
Jag vill ha mer.
 
Trött var jag också och ville helst bara ligga hemma på soffan och tycka synd om mig själv. Men jag hade sagt till en träningsvän att jag skulle träna så det var bara att tvinga sig iväg på kvällen.
Jag har haft så blandade känslor över träningen på sista tiden. Jag har längtat efter att träna men har inte riktigt haft någon ork.
 
Men jäklar vad kul det var. Bra träning och mycket skratt. Precis vad jag behövde.
 
Nu börjar träningsvärken komma i benen. Passet igår avslutades med att vi skulle stå i jägarställning (ni vet, osynlig stol mot vägg) på tid + att våran tränare gick över våra mycket trötta ben när vi stod så. Galet, men roligt.
 
Nu behöver jag bara skaffa mig kondis och bli av med lite (mycket) fläsk så kommer träningarna att bli roligare.
Höll inte på att komma upp igår när vi gjorde burpbees för att mina byxor var för tighta. Skulle behöva ta mig ut i spåret och springa lite idag men tvivlar på att mina ben vill samarbeta.
 
Idag är jag alla fall på bättre humör, även om kroppen är öm.

Så är det

 

Lite mera

Jag fick en tidning igår men även massa tillbehör för att kunna äta enligt lchf. Så nu känns det lite bättre.
Kanske kan jag klara det den här gången. Vi får hoppas på det.
 
 
 
Jag var lite orolig över plättarna. Förväntade mig att de skulle vara äckliga och att jag skulle få kväljningar men de smakade faktiskt nästan som vanliga plättar, så där blev jag förvånad.
 
 
 
Blåbärspaj med vanlijsås. Den var ingen höjdare direkt. Om jag skulle få för mig att göra den mer så skulle jag nog ha mer sötningsmedel på. Men det är väl så att man måste pröva sig fram.
 
Ikväll ska jag försöka mig på att göra moussaka. Det kan nog bli spännande.
 

LCHF blä

Har ätit lchf mat nu i några dagar och börjar redan tröttna. Vikten går sakta nedåt och kroppen känns mindre svullen. Men jag är trött på att hela tiden försöka ligga steget före och fundera ut vad jag ska äta.
 
Men det kanske inte är lchf det är fel på utan istället att jag hatar att laga mat. Det är ju hur tråkigt som helst. Fast jag måste försöka nu. Det går inte att leva som jag gjort tidigare. Jag går upp i vikt hur lätt som helst vilket börjar kännas jättejobbigt.
När vågen visar höggravids vikt så blir man inte särskilt glad.
 
Jag måste även komma igång och träna ordentligt. Det har bara varit lite småtränande under sommaren. Jag har inte riktigt orkat med. Men nu har jag investerat i järntabletter så jag hoppas att jag kommer piggna till snart. Nästa vecka drar höstterminen igång och planen är att försöka få till minst 4pass i veckan. Det brukar hålla vikten under kontroll lite alla fall. Synd bara att jag kommer ha barnvaktsproblem nästa vecka men jag hoppas att det ska lösa sig.
 
Nu ska jag fundera ut vad jag vill äta idag.

panik på håret

Idag fick jag panik på mitt hår. Det är för långt och för tjockt. Det brukar inte sluta särskilt bra när jag kapar det på längden så jag tänkte att jag skulle testa att tunna ut det lite. Jag har ingen aning om hur man gör men jag hade svårt att sluta när jag väl hade börjat. En frisör skulle nog bli mörkrädd om den kollade nära. Tror jag lyckades skala av mig mer än halva peruken.
Än så länge känner jag mig faktiskt nöjd. Det är känns så skönt och jag ser nästan ut som en normal människa. Hatar att ha världens tjockaste hår.
 
Juat nu känner jag inte ett lika stort behöv att klippa det kortare längre. Men bleka bort utväxten skulle nog behöva göras. Men det får bli i slutet av månaden. Är ju inte så mycket ändå.

Hösten

Det känns som hösten redan är här. Regn och blåst och grått och trist. Skönt men ändå tråkigt. Det känns som sommaren nyss hade börjat ordentligt.
Jag behöver mer sol och värme. Det här går inte. Vi behöver förlänga sommaren med minst två extramånader tycker jag.
 
Imorgon tror jag det är sista dagen utebadet på lögarängen är öppet och vi som inte ens varit där. Trist.
På måndag börjar M på dagis igen. Pojkarna får sommarlov en vecka längre. Sen börjar O på ny skola och W börjar i mellanstadiet.
 
Vad jag ska göra i höst vet jag inte rikigt än. Planen var att plugga på heltid och försöka få csn-lån. Men min nya läkare tycker att koncentrationsmedicinen är för farlig för mig. Att risken att jag ska få en hjärtinfarkt är för hög när mitt blodtryck är högt. Tänk att läkare kan bedömma så olika.
 
Jag känner mig lite deppad till och från men försöker att tänka positivt. Det finns ju faktiskt en chans att det löser sig till slut. Men det är stressande att inte veta.

Skön film




Inte så bra

Fick tråkiga besked igår och känner mig ganska ledsen idag.

Dagens första

Hälsokontroll är avklarad. Sköterskan var inte så nöjd över mitt blodtryck som låg på 150/100.
Min läkare har slutat så nu skulle hon prata med den nya läkaren om han vill skriva ut medicin fast trycket är högt.
Men jag tror inte att det var så jättestor skillnad i tryck mot förra gången jag var där. Får se vad som händer. Läkare kan ju tycka olika.
 
Senare idag ska jag iväg på en ny blodtryckskontroll. Det känns som det kommer bli lite krångligt att ha läkare på olika ställen. Det blir lite konstigt om jag ska förmedla informationen i mellan.
 
Men får se om jag får något besked senare idag.

Halo

Efter en kvällshandling på Maxi så fick vi se en halo på himlen på hemvägen. Det var ganska häftigt.

Gröna Lund

Igår åkte vi till Stockholm. Vi stannade till i Solna för att parkera och ta med oss barnens farbror och kusin. Det finns en grej som jag tycker om med solna och det är kaninerna. Jag och barnen blir superglada varje gång vi ser en kanin. Här hemma är det ju inte direkt så att vi har kaniner på gatorna. De är ju så jättesöta så jag vill bara fånga och krama dom.
 
Planen var att ta oss till Gröna Lund. Men innan vi kom dit så hade W jätteont i ljumsken så han fick svårt att gå och O hade trampat sönder hälarna på skorna så han fick skavsår. Det blev till att handla ormsalva och nya skor innan vi kunde ta oss iväg men pojkarna verkade må bättre efter det.
 
Vi trängde in oss en proppfull spårvagn och för att sedan gå in på ett ännu proppfullare Gröna Lund. Finnt väder och sjukt mycket folk. M var mycket grinig så vi tänkte börja med att äta. Hon hade vägrat äta frukost så vi trodde att hon var superhungrig. Men nej då, hon satt bara och pickade i sig lite riven ost. Vi andra åt grillbuffe. Väldigt gott.
 
Tyvärr var det ganska drygt att gå där inne för det var så mycket folk. Köerna till karusellerna var nog på minst 30min så pojkarna tyckte att det var drygt. Som om inte det räckte började det regna också. Men jag tror att alla barnen hade ganska kul ändå.
 
Barnens pappa köpte tre karusellbilder där barnen ser sjukt roliga ut. Jag skrattar varje gång jag ser bilderna.
 
När vi kände oss klara med grönan så åkte vi tillbaka till Solna. Där fick kusinerna busa med varandra och så åt vi tacos. O fick ett par svarta Converse skor för de var för stora för ägaren. Vissa har tur. Fast först tackade han nej för han tryckte att han redan hade röda såna, köpta på maxi. Han bryr sig inte om märken. Men jag misstänker att det ändå inte kommer dröja lännge innan han börjar bry sig.
 
På hemägen var det stora blixtrar på himlen men vi hörde inga smällar. Varför kommer det ingen åska till V-ås nån gång? Eller ja det var var en liten omgång förra veckan när vi var iväg och badade, men då var det strålande solsken också. Längtar lite efter att sitta hemma och missa medan regnet öser ner och åskan dundrar på.

RSS 2.0