Allt är mörkt

Jag har sån ångest in för nästa år. Allt ser så mörkt ut. I januari kommer vi nog få ca 10,000kr tillsammans att klara oss på. Det är väl mindre än vad en person får i lön? Har vi tur kanske vi kan få bostadsbidrag. Det ser mörkt ut med jobb också. Alla med jobb verkar tro att det är så enkelt att få. Men snart ska min dotter börja på dagis och då ska jag skriva in mig på arbetsförmedlingen. Jag hoppas att jag kan få hjälp med arbetsträning då. Men jag tror inte att jag får några pengar då. Vet inte om jag har rätt till aktivitetsstöd. Jag skulle helst av allt vilja skaffa en ny utbildning men det blir svårt utan csn pengar och ett fungerande arbetsminne.

Imorgon är det nyårsafton och jag hoppas att ingen mer frågar vad vi ska göra. För vi ska inte göra nånting alls. Jag har 400kr kvar som ska räcka till mat och blöjor på nåt sätt. Nästan tomt i frysen. Det var länge sen jag var så här fattig. Barnen har allafall lite pant så då kanske de kan köpa nåt gott till sig själva imorgon. Men allt känns bara så värdelöst och jag ser inte alls fram emot det nya året.

Hur ska jag betala min träningsavgift? Jag kommer bryta ihop om jag inte får träna. Känns som att träningen är det enda som gör mig glad. Idag ska jag även ta min sista blodtrycksmedicin. Jag har inte råd med någon ny medicin så vi får väl hoppas att jag inte får nån stroke eller nåt. Jag skulle även behöva en astma utredning men vad är det för mening. Gå till läkare kostar pengar och astma medicin är dyrt har jag hört. Så jag får fortsätta ha mina andningsproblem också.

skön låt


ibland slutar det bra

Nu är julen över. Det känns som att jag inte riktgit hann med. Livet bara rinner iväg och jag hinner ingenting.

Julen var allafall okej. Dagen innan var jag ute och handlade några små julklappar. Jag har nog aldrig varit med om att det varit så lite folk ute så här precis före jul. Helt lugnt inga jätteköer. På netonet delade de ut gratis julgranar och min bror tog en på skoj. Mamma hade ju sagt att hon ville ha en riktig gran. Vi trodde att mamma och pappa skulle kasta ut den men de blev glada. Bara för barnen att klä av plastgranen och sen klä den riktiga.

På julafton hade jag ingen större matlust, jag som längtat efter julmat. Åt inte mycket godis heller. Vi åkte även hem till sambons föräldrar och fick mera mat. NÄr vi kom hem på kvällen var jag helt slut. Det tar på krafterna att fira jul på två ställen. Helst vill jag bara vara hemma och mysa på julafton men då skulle våra föräldrar bli så besvikna.

Jag fick en liten godisask av mina föräldrar och ett presentkort på bokia som jag ska dela med mina syskon. Glöggservis av syster +en tialott och blockljus. En sparbössa av min bror. En kärleksängel av min sambo. Av hans föräldrar fick jag en deo och 500kr men dom måste jag köpa mat för. Är sjukt fattig. Skulle behöva nya byxor men får sy de jag har.

Tror pojkarna blev glada ändå fast jag inte kunde köpa så mycket åt dem. Tror de fick ganska bra grejer. Baby M verkar också nöjd. Igår upptäckte jag att en till liten tand har spruckit upp. Så framtänderna där uppe och en tredje där nere är på gång nu.

Idag fick min syster ett samtal från föreningen huskatten som tar hand om hemlösa katter. De sa att de hittat hennes katt, vilket gjorde henne förvirrad eftersom båda hennes var hemma. Det visade sig att det var en katt som hon sålt för flera år sen till en kille. Nu hade katten hamnat hos en pundar tjej som misskötte den. Snälla grannar hade matat den under ett 1år. MIn syster hade glömt att avregistrera sig eller nåt. Tack vare chipmärkningen fick hon tillbaka kissen. Nu tänker hon inte sälja honom. Fin svart katt som hon fått av mig. Men hon kunde även ha råkat illa ut. Hade huskatten inte fått tag på hennes nr hade de gjort en anmälan om vanvård till länsstyrelsen. Då hade min syster fått skulden eftersom hon stod kvar som ägare. Men nu slutade allt bra och hon har en fin kelig kattpojke.

Nu har jag en dator igen. MIn sambo fick köpa en minidator av en vän för 100kr. Bra pris när man är urfattig.

Värdelöst

Baby M som på sista tiden varit vaken till fyra fem på morgonen har sovit hela natten. Men tror ni hon är utvilad för det? Nej hon sover för fjärde gången idag. Hon brukar sova två. Gnällig har hon varit idag också, får se om hon tänker bli sjuk. Men hon är inte ett dugg varm. Eller kan det vara fler tänder på gång? Tror det var ca en vecka sen som jag såg att framtänderna var på väg.

Idag har pojkarna haft julavslutning. De skulle gå i fackeltåg till kyrkan. Orkar inte vara i kyrkan när jag har en bebbe, men jag hade gärna velat se fackeltåget. Det brukar vara så mysigt. Men deras pappa hade bråttom iväg så om jag ville till toysrus var det bara att åka innan de skulle börja gå.

Nu på kvällen är jag grinig. Orolig för vår ekonomi som är katastrof. Ledvärk och så tror jag att jag fått nån inflammation/infektion i käken. Det börjar svullna lite och gör ont från kinden och neråt.
Idag läste jag i tidningen att man kan dö av min blodtrycksmedicin. De var väl snällt av läkaren att inte upplysa om det. Torrhosta var väl den hemska biverkningen som jag kunde få, som det lät på henne.

Livet pendlar mellan att känna helt värdelöst till att vara okej. Kanske borde jag accepetera att det aldrig blir bättre? Men jag kommer väl ändå snart dö av nån hjärt och kärlsjukdom för jag klarat inte av att leva utan choklad och cola zero.

Någon som tror att jag kommer få vara vaken hela natten i natt?

Förbannelse?

Min dator har gått sönder. Min sambo har försökt laga den två gånger så nu är det bara att kasta den. Men han har sparat hårddisken så förhoppningsvis kan mina grejer räddas. Mycket bilder även om jag tror de flesta finns kvar på minneskorten. Men jag hade även massa papper att skriva ut. Så ifall jag inte får skriva ut mina papper sen så kommer jag bli helt förstörd. Ibland känns det verkligen som att jag har en förbannelse som vilar över mig.

Tvättmaskinen har börjat pausa sig själv, diskmaskinen lämnar diskmedelsspår? efter sig. Skrotbilen har svårt att klara regn, kyla och snö. Min föräldrapenning och sambons a-kassa krånglar. Helt plötsligt känns det deprimerande med jul.

Snart ska jag roa mig med att städa. Min bebbe sover och pojkarna spelar i sitt rum. Sambon är i Stockholm och ser när hans brors band spelar.

Jag har sjukt ont i mina ben idag, vet inte vad jag gjort. De har gjort ont i några dagar, speciellt på natten men idag  har de värkt hela dagen. Varken alvedon eller voltarensalva hjälper.

Jobbångest

Idag gjorde vi ett nytt försök med IKEAs julbord. Vi var där igår men det var sjukt mycket folk och omöjligt att få ett bord. Idag gick det bättre. Kan inte säga att maten var särskillt god men inte direkt äcklig heller. Ganska smaklös och lite små slemmig. Vi tyckte inte att det var värt pengarna och då hade vi ändå familyrabatt. Men är man fattig får man nöja sig med ikeas snusk.

Men det var allafall trevlig att få åka iväg hela familjen och göra något.

Idag ringde nån från kommunen. Baby M har fått dagisplats så om en månad börjar hon på dagis. Nu fick vi nära också, skönt. Samtidigt ökar jobbångesten hos mig. Hur ska jag hittta ett jobb? Funderar på att söka städjobb. Jag skulle vilja ha en ny utbildning men det är kört eftersom jag inte får csn pengar. Jag kommer inte heller få några pengar när jag skriver in mig på arbetsförmedlingen så i februari är jag utan pengar.
Jag skulle vilja ha ett tråkigt kontorsjobb där jag kan sitta och sortera papper eller sitta vid en dator.

En get

Ge bort en get i julklapp

http://offraenjulklapp.actionaid.se/

Ifall ni känner för att vara snälla

http://pernillaalm.se/2011/12/11/jag-tankte-tigga-lite-pengar/#comment-813

haha

Världen är full av konstiga människor och jag blir fortfarande förvånad, fast jag inte borde bli det.

http://www.fightermag.se/forum/off-topic/1008-skrevmannen-ar-tillbaka/?sida=1

Lördag

Idag fick jag sovmorgon av baby M, vilket gjorde att jag missade min träning. Men det gjorde inget, så skönt att få sova ut.

Sen ringde jag för att gratta min syster som fyller år idag. Då passade M på att klättra upp i sängen och klättrade omkring på sin pappa så att han vaknade. Det tyckte jag var kul. Så nu är det slutsovet när hon är vaken.

Vilket humör den lilla damen har. Det är inte alltid hon kommer upp i soffan eller sängen och då blir hon vansinnig. Jag tror jag hade samma hemska humör när jag var lite, vilket mamma antydde igår. Envis är hon också och ger sig inte. Men det är väl så man kommer nånstans.

Annars så har vi varit iväg till Barnens hus och köpt lite julklapppar. Vilken otrolig frihet att ha bil och slippa vara beroende av andra. Hoppas att jag kan få råd med ett eget körkort nästa år så jag även slipper vara beroende av min sambo om jag ska någonstans.

Nu har även pojkarna kommit hem. De fick låna min brors xbox. Så nu spelar dom och äter massa lördagsgodis.

Jag vet inte vad jag ska roa mig med ikväll. Om jag orkar ska jag baka lussekatter och saffransskorpor vilket jag misslyckades med förra helgen. Men nu ska jag nog ta och försöka läsa ut boken jag håller på med.

klättraIdag har baby M lärt sig klättra upp i soffan och sängen själv. Så nu vill hon klättra överallt. Men nu är den lilla damen utarbetad och sover middag. Hon har även fått leka lite med maten idag. Jag gav henne en sked så hon fick försöka men hon ville mest leka. Kladd kladd.

Mina pojkar har haft nobelfest i skolan idag och blivit serverade trerätters av kökspersonalen. Barnen fick även klä upp sig idag. Mina pojkar hade stjorta och mjukisbyxor, eftersom de vägrar ha andra byxor. W var lite besviken över att vi inte hade någon slipps hemma. Kanske dags att köpa hem sånt? Nu har pojkarna åkt till sin mormor och morfar. Jag tror de är ute efter att spela på min brors xbox.
Min sambo är och tränar och sen ska ha ta med maxmat hem till mig.

Det känns nästan som att jag är ensam hemma nu. Så tyst och skönt. Jag behöver tystnad och ensamhet och skulle bli galen om jag var tvungen att umgås med folk hela dagarna.

I natt hade jag jättesvårt att sova pga det som hände med bilen. Jag vet inte hur många gånger jag vaknade inatt och kände att jag ville gå ut och kolla till den. Ångest ångest. Känslan att något var fel var så stark och jag kunde se framför mig att hjulen skulle vara borta igen, eller att bilen skulle vara stulen eller sönderslagen. Det kanske är en riktig skrotbil men det är allt vi har. Men idag känns det bättre.


Så arg och ledsen

Idag när min sambo skulle åka till arbetsförmedlingen upptäcker han att någon stulit däcken på bilen så den står på marken. På gästparkeringen.

Bilen tillhör pappa och den har ingen stöldförsäkring. Den skulle ha skrotats men eftersom vi behöver en bil har pappa lagat den, den här veckan och den klarade besiktningen igår och nu händer det här.

Polisen tog en anmälan men var inte intresserade av att komma. De tyckte att eftersom de inte gripit någon med stulna däck så behöver de inte säkra några spår. Tänk om de griper nån sen då?

Eftersom bilen står på gästparkeringen så riskerade vi böter också. De var inte lätt att få tag på de som sköter sånt heller.

Jag blir så arg och ledsen, varför händer det här oss som är så superfattiga?

Nu fick pappa allafall låna däck av någon och sen hämtade han bultar och sånt på skroten så nu har våra pappor fått dit andra däck. Så det känns allafall som en liten lättnad.

Nu ska min sambo och pappa åka till biltema och köpa nåt som gör det svårare att ta däcken. Önskar att de kunde fixa en försäkring också men ingen av oss har råd med det.

Jag hoppas att däcken sprängs för tjuvarna så att de kör av vägen och in i ett träd.

Världens bästa sport
fullt upp

Det känns som att jag har haft fullt upp i helgen och jag är så trött hela tiden.

I fredags var jag på min farbrors begravning. Jag har fortfarande svårt att förstå att min supersnälla farbror är borta. Jag träffade honom inte så ofta men tyckte mycket om honom. I år fick jag allafall träffa honom på Ms dop och pappas 60års kalas. Varje gång vi träffades sa han att vi måste komma och hälsa på. Det var jobbigt att se hans fru och barn så ledsna. Ett tag i kyrkan blev jag väldigt arg för det kändes så fel allting men så började ett ljus fladdra massor, de andra ljusen var helt stilla. Det tar jag som ett tecken, ja jag är en sån där galning som ser tecken ibland.
Efter begravningsfikat åkte vi hem till hans änka. Det kändes så jobbigt att nu kommer jag äntligen dit och så finns han inte längre. Men jag tror ändå att han skulle vara glad över att vi alla var samlade. Synd bara att det skulle krävas att någon dog för det.

På lördagen kom mina fastrar (3st) från Finland hem till mamma och pappa så vi åkte dit. Vi har fått tagit över pappas skrotbil så för tillfället har vi bil allafall. Skönt.

Igår blev det bjj träning i tjejgruppen. Det är alltid kul. Jag vågar testa lite mer då. Vi håller även på att lära oss hjula och det känns som att det går bättre nu. Bra med kroppskontroll. Jag kunde även andas bättre på träningen igår, skönt hatar att ge upp bara pga andningen. Det var mer normalt dålig kondis trötthet igår. Måste börja jogga mer, bjj träningarna kommer bli så mycket roligare om jag orkar mer.

Idag blir det nog en slappardag. Jag har träningsvärk och det gör mycket ont att hosta då. Tur att jag inte hostar så mycket men det känns som att jag haft den här lätta slemhostan i några veckor nu. Den vägrar försvinna. Men jag är inget förkyld eller så men det är däremot min bebis. Snorig och grinig bebis.

VaccinationIdag var baby M till bvc. Stackarn fick en spruta i varje ben. Hon blev lite ledsen men det gick över fort. Annars så var allt bra med henne. Kroppen växer ifatt huvudet och smultronmärkerna börja sakta försvinna. Skönt. 

Samtidigt som M var hos bvc var mamma hos sin läkare. Hennes blodtryck var jättehögt och kroppen orkar inte med hennes övervikt så hon kan dö. Hoppas att hon lyssnar på sin läkare och gör nåt sin hälsa.

Idag har jag även joggat ett varv i spåret. Trodde inte att jag skulle klara det. Min allergi gör det svårt att andas med näsan. Snart måste jag göra nåt åt saken, det börjar bli drygt.

Senare på dagen blev M febrig och hon har sovit flera gånger. Vi som precis hade fått henne att vända tillbaka på dygnet. Hoppas att det inte är kört, jag orkar inte vara uppe till 3-4 på natten längre

RSS 2.0