eventet mm

Ska försöka orka blogga igen. Det har blivit så tråkigt.

Jag lyckades alla fall komma iväg till Stockholm i tisdags. Kom fram till stationen när det var nio minuter kvar innan tåget skulle gå. Framme i Stockholm så insåg jag att jag inte alls hittar nånstans. Inte ville Maps i mobilen fungera heller så som min sambo visade mig innan. Jag är verkligen oteknisk. Jag ringde han så fick han tala om hur jag skulle gå. Det tog inte så lång tid att komma fram. Det var lite kö. Kul att gå på röd matta med fotografer runt om.

Eventet var i en biosalong. Jag fick ett program och ett glas rödvin innan jag gick in. Därinne hörde jag folk säga att Dolph Lundgren skulle komma. Jag blev superglad han var ju min tonårsidol tillsammans med massa andra kampsportsgubbar.

Först upp på scen var fotomodellen mm Emma Wiklund, sen Dolph. Efter dom kom Camilla Läckberg. Sen var det paus med mat, mingel och boksignering. Jag plockade åt mig en macka och en till rödvin. Går omkring lite och ser Dolph och Läckberg. Köper deras böcker och börjar köa för signering. Men det gick fort så jag svepte rödvinet och slängde ner glaset i väskan. Kommer fram till Camilla och tycker att jag stinker vin, vill knappt öppna munnen när hon frågar vad jag heter. Men det gick bra. Gick sen fram till Dolph. Frågade om jag fick ta en bild. Ångrar som fan att jag inte frågade om vi kunde ta tillsammans. Men jag är feg.

Sen gick jag på toa och där har de flytande munskölj. Det var ju synd att jag inte upptäckte det innan. Gick omkring och kollade lite, åt halva mackan och drack ett och ett halv glas vin till (gratis är gott).

Sen var det dags för Jens Lapidus på scen. Såg dubbelt av honom och insåg att jag nog inte ska dricka vin. Men det gick över efter en stund. Sen var det Millenium skådisen Michael Nyqvist tur. Han var ganska rolig. En till överraskningsgäst, Salem al Fakir. Fast jag gillar inte honom.

Boksignering igen. Köper två pocket. Jens Lapidus Aldrig fucka upp (måste läsa klart snabba cash nån dag) och Nyqvist när barnet lagt sig. Jens signerade och sen gick jag till Nyqvist. Tjejen framför mig bad att jag skulle ta en bild på dem, sa att då får hon ta en på mig sen. Kan säga att jag blev väldigt imponerad av Michael Nyqvist. Han var så glad och avslappnad mot de andra.

Fick en goodiebag sen med två koppar från iittala, hudprodukter från Vichy, muntabletter sb12, en poketbok och en tidning.

Kul kväll. Kände inte av vinet alls sen när jag gick mot tåget =)

Dagen efter hittat jag en film på konum som Dolph pratat om att han håller på att göra en två på. Sammanträffande? Har velat se den filmen länge. Massa massa kända actiongubbar med i den.

På onsdag var jag helt slut, så sjuk trött, orkade inget. PÅ torsdagen var jag på bio med syster och såg Colombiana. Tyckte den mest var töntig. De kunde ha gjort den bättre. Fredag helt slut igen.

På lördagen tog vi tåget till parken zoo. Sambon är med  i metall som hade bokat hela parken zoo. Gratis inträde och karuseller för hela familjen. Vi träffade på många v-åsare bla Emma =)
Jag har länge velat ha en stor basketboll därifrån och nu lyckades min pojke vinna en svart till mig. Sen var han ju tvungen att vinna en vanlig till sig också. Kul. Barnvagen blev riktigt full lastad med grejer. Vid fyra tyckte vi att det var dags att åka hem. Uppäcker att tågen går fem över sex med en timmes byte i arboga eller direkt tåg halv åtta. Vi tåg det första. Den här gången hade vi allafall nåt att äta, dricka och läsa så tiden i Arboga gick fort. Vi kom inte hem fören efter kl 20 på kvällen. Hade vi haft körkort hade vi varit hemma till fem. Värdelöst.
När vi kom hem bajsar babyn vatten. Är orolig att hon fått i sig djurbajs eller nåt. Hon tog ändå på basketbollarna som studsat runt i djurparken.

Igår var han fortfarande lös i magen men inte lika mycket. Idag verkade hon bra framtill kvällen. Lös i magen och så kräktes hon på mig. Ganska gnällig ett tag också men sen blev hon glad igen. Ingen annan i familjen har blivit magsjuk allafall. Var helt slut igår också.

Idag har jag tvingat mig att springa spåret. Jobbigt men jag kom runt. Har inte tränat på över en vecka.

hata

3000kr i föräldrapenning. Underbart eller inte. Just nu vill jag bara krypa ner under täcket och aldrig mer vakna.

kommer jag gå vilse?

Idag har baby M varit på bvc med sin pappa. Hon vägde ca 9kg och var ca 70cm lång. Huvudomfånget har växt men det verkar inte växa lite fort nu. Den lilla damen fick även en spruta, extra vaccin eftersom hennes pappa är från sydamerika. Vissligen adopterad så igentligen behöver hon inte. Men det är ju gratis för henne då. Bra med skydd tycker jag.

Två små tänder har även tittat fram nu, bättre sen än aldrig. Kanske därför hon sovit så dåligt på sista tiden men nu när de kommit fram sover hon bättre. Men hon envisas om att ligga på mage. Kanske får de göra det nu? Men jag är nojjig ändå och vänder henne ganska ofta men hon verkar sova jätteskönt på magen. Hönsmamma kanske.

Imorgon ska jag till Stockholm på Yourlifes 1-årsfest. Verkar spännande eftersom författare är mina idoler ;)
Jag hoppas på att kunna köpa Camilla Läckbergs nya bok signerad.
Men mest av allt hoppas jag på att jag hittar dit men har hört att det ska ta max 10min från stationen. Är ganska nervös över att åka tåg själv också. Tänk om jag lyckas gå vilse i Stockholm.


De som kommer dit är Camilla Läckberg så klart. Michael Nykvist, Jens Lapidus, Emma Wiklund och Martina Bonnier. Jag trodde inte att någon skulle vara intresserad av att följa med och frågade därför ingen. Men mamma och syster blev upprörda så jag får ta med dom om jag ska på flera yourlife event. Skulle vilja gå nästa månad och träffa Jan Guillo med flera men får se först imorgon om det är kul.

Syrianskt dop

Idag har jag varit i Örebro på syrianskt dop. Det var ju en intressant upplevelse. Tre barn skulle döpas. Det verkade lite rörigt. En präst som pratsjöng mm, rökelser, bjällror. Massa massa prat och snurrande på gudföräldrarna. Sen kläs barnen av nakna och dopas i vatten och smörjs in i olja. De lät som prästen höll på att dränka flicka som var före barnens kusin. Lät riktigt otäckt. Såg inte men tydligen hade han tappat barnet i vattnet. Sist var det kusinens tur då verkade han mer försiktig. Efter det kläddes barnen i dopklänningar.

Efter kyrkan åkte vi hem till bebbens mormor och morfar. Där fick vi god mat och goda tårtor. Jag hade varit lite orolig ibörjan över hur vi skulle bli bemöta osv men allt gick bra och alla var jätte snälla mot oss.

Dopet hade dragit ut ganska mycket på tiden så jag missade min träning idag. Men jag tränade allafall igår. Ser ut som en dalmatin på min högra arm nu. Fast jag vet inte hur det går till. Gårdagens instruktör ströp en kille medvetslös när han skulle visa en teknik. Men det verkade vara en tuffing som inte ville klappa. Så kan det gå. Lite senare skulle han visa samma teknik på mig fast mer om hur man kommer åt halsen. Gissa hur rädd jag kände mig då? ;) Bara klappa direkt, men det gick bra. Längtar efter nästa träning för bjj är så sjukt kul. På onsdag blir min sambo arbetslös då kommer jag nog kunna träna mer. Man måste tänka positivt ;)

Idag upptäckte jag ett skumt meddelande som jag fått på fb. Brydde mig inte först och tänkte inte svara. Men sen tänkte jag svara genom mobilen. Då upptäckter jag att jag fått ett annat meddelande från samma person fast i Maj. Men det går inte att se via datorn. Hur konstigt är inte det då. Har ju nyligen fått en mobil med internet så jag har ju inte missat via den vägen förut. Kan jag ha massa andra osynliga meddelanden på fb?

Nu på kvällen har det där meddelandet dragit igång massa tankar och minnen. Vet inte riktigt vad jag känner. Men jag ska försöka strunta i det och koncentrera mig på roliga saker som händer i mitt liv nu. Nästa vecka ska jag besöka Stockholm och E-tuna, det ska blir roligt. Förhoppningsvis blir det massa träning också.

jag googlade

På dagdrömmare.... och jag hittade detta. Det är ju mig de skriver om, hur bra stämmer inte det in.

Hypoaktiva flickor är ofta blyga dagdrömmare som sitter försjunkna i egna tankar. Deras ouppmärksamhet i skolan märks inte eftersom de sliter hårt för att inte dra uppmärksamheten till sig, de verkar lyssna till läraren samtidigt men i själva verket är de långt borta i tankarna. Dessa flickor känner ofta oro inför skolan, de är glömska, oorganiserade, har svårt att slutföra uppgifter och blir mycket oroliga inför kommande uppdrag i skolan. De behöver hjälp i skolarbetet och om inte en förälder sitter med vid läxläsningen blir inget gjort. De arbetar i långsammare takt jämfört med andra flickor och verkar snabbare bli överbelastade. Omgivningen gör ofta misstaget att tro att de är mindre begåvade än de faktiskt är. En del får ångest eller blir deprimerade.

Hypoaktivitet

Många personer med neuropsykiatriska svårigheter är tvärtom mycket lugna och passiva. Så pass att även det kan bli till ett funktionshinder. Barn som är hypoaktiva är initiativlösa, ber inte om hjälp och blir lätt bortglömda. Vid ADHD växlar ofta aktivitetsnivån i perioder mellan hyperaktivitet och hypoaktivitet. I övre tonåren och i vuxen ålder är det vanligt att överaktiviteten minskar och att hypoaktiviteten blir ett större problem.

Det är viktigt att uppmärksamma denna grupp (kallas även ibland icke-hyperaktiv). Omgivningen brukar ha en tendens att förbise dessa personers avvikande beteendemönster eftersom de oftast är ett större problem för sig själva än för andra. Här återfinns dagdrömmarna, de som uppfattas som "lugna och fina". Hypoaktiva människor kan ha samma koncentrations- och uppmärksamhetssvårigheter som hyperaktiva. I denna grupp finns ett stort antal av de flickor som har neuropsykiatriska svårigheter. Många är inåtvända, blyga, plikttrogna och som presterar sämre än de borde med tanke på deras förmåga. Vanligtvis överkänsliga för kritik och krav som ställs, även om de klarar av det som förväntas av dem. Undviker ofta sociala situationer för att de kan bli förvirrande och ångestväckande, inte för att de drar sig undan kontakt. Hypoaktiva människor sluter sig inom sig själv, de blir lätt handlingsförlamade och får ofta psykosomatiska besvär när de känner sig förvirrade och inte har överblick och kontroll.

"Lånat från neuronätet"


lite kvälls bla bla bla

Nu har jag betalat min träningsavgift. Är nästan pank men det är värt det för att få träna världens roligaste sport.
Synd att så många är för fega att testa. Ni missar något.
Idag är jag full av blåmärken men glad ändå. Tyckte att jag lärde mig bra saker igår. Det är underbart när det känns som att jag utvecklas.

Idag är det en sån där dag då jag är fruktansvärt trött, sov bra på natten och fick sen sova mera efter att ha skickat pojkarna till skolan. Men det hjälper inte. Funderar på att försöka få en läkartid igen. Har fortfarande inte fått svar från mina blodprover. Antar att de inte visar något eller så är jag bortglömd.

Min sambo var till dr igår och sa att han trodde att han har bihåleinflammation men det trodde inte dr. Så idag fick han gå på en ct. Några timmar senare ringde dr och sa bihåleinflammation. Nu ska han få massa mediciner. Han har haft problem länge nu och fått jättesvår huvudvärk. Tänk om de tagit han på allvar första gången när han var iväg för 1-2 veckor sen men då fick han bara träffa en sköterska som kollade blodtrycket och sa att han sitter för mycket vid datorn. Bra sjukvård. Att jobba i 28 minusgrader är inte bra om man har bihåleinflammation. Så nu är han sjukskriven igen.

Jag behöver städa. HUr får jag energi till det? Plockar och grejar varje dag men det blir inte mycket skillnad. Pappa och bror körde bort massa skrot ur garderoben förra veckan. Varför har jag sparat på massa skit i flera år?
Hur gör ni andra för att ha så städat och fint hemma? Har ni inga saker?

RSS 2.0