Mask

I natt upptäckte jag att min baby fått mask. Stackars henne. Undrar om jag inte upptäckt det om hon inte kissat ner sin säng. Läste idag att de är lättast att upptäcka på natten så...
Äckligt men jag har ju haft utekatter med mask så det är ju inte så att jag svimmar av direkt.
Det som verkar drygast är ju städningen. Byte av kläder sängkläder mm hela tiden, och städa städa städa. Jag har fått nog av massa städande efter helgen. Maskäggen kan tydligen finnas överallt, i damm, på saker i sängen mm.
Till och  med katterna ska tvättas stod det för även om de inte smittas så kan äggen fastna i deras pälsar. Så nu har jag tre katter att tvätta också.
 
Snart ska jag ta mig till apoteket. Det blir avmaskning av hela familjen antar jag.
 
Suck

Böcker

Nu verkar det funka
 
Det blev även en till bok när jag var med Linnea på Maxi. Jag vill ju så gärna ge Hungerspelen en chans. Alla säger ju att den ska vara så bra. Jag gillade inte filmen speciellt mycket men jag hoppas att boken är bättre. Den var mycket billigare på Maxi än på stan så jag passade på.
 
Nu har jag bokförbud resten av året. Eller nej jag kommer nog köpa tredje delen i Grey serien och sen Dan Browns nya när den kommer. Men sen får det nog vara bra.
 

Fullt upp igen

Idag har jag och pojkarna varit på Lek&bus medan baby M var på dagis. Jag trodde att det skulle vara fullt med folk där eftersom det är lov och kände att jag inte orkade jaga min 2-åring där inne. Men det var knappt några barn där alls. Men det var skönt för mig att få en lugn stund och bara sitta och göra ingenting alls.
 
Dricka massa socker måste man göra när man är på ett lekland tycker W.
 
Efter lek&bus hade vi vägarna förbi Skopunkten. De hade medlemspris på några skor så jag passade på att köpa mig ett par för 199kr. Jag känner mig mycket nöjd med dom att hade gärna köpt i flera färger. 
 
Sen lämnade jag pojkarna på McD för de var hungriga och passade på att gå på bokrean. Jag hade ett presentkort att handla för så det blev åtta böcker som jag snabbt plockade ihop.
Vet inte riktigt om jag är nöjd, men jag tror att jag är det. Det blev väldigt stressigt eftersom jag hade bråttom till dagishämtningen. Självklart missade vi bussen vi skulle ta och den efter var sen så klart. Kom en halvtimme sent till dagis. Så kan det gå.
 
Fast det verkar inte som att jag för ladda upp bilden på böckerna. Vet ju att mamma är nyfiken. Vem vet, det kanske funkar senare.
 
 
 

Blombud

Idag kom det ett blombud och ringde på dörren.
 
 
Från en söt person
 
Sen har jag och W varit ute och lämnat inbjudnings kort till hans barnkalas. Det är otroligt trist att lämna inbjudningskort eftersom det blir en del promenerande vilket jag hatar på vintern. Som tur var gick det ganska fort ändå den här gången.
 
Kalasdax, gissa var?
 
Trött och tjock
 
Igår förhandsbokade jag en bok på maxi som jag velat ha länge. En lchf bok. Men jag har aldrig vågad köpa den för att jag varit rädd att den skulle vara värdelös, men eftersom den säljs på bokrea tyckte jag att det var dags nu. Så idag körde min pappa dit mig för att hämta bokpåsen som jag bokade igår. Det blev även en extrabok som inte var på rea men bara måste läsas.
 
 
Barnen fick också varsin bok. Jag försöker få mina pojkar att läsa vilket inte är det lättaste. Speciellt när det gäller min stora. Han är bokhatare. Måste vara en bortbyting. Men han har sagt att han gillar Bert så jag hoppas han läser den. Baby M fick en prinsessbok eftersom hon tjatat om prinsessor så mycket på sista tiden men den här intresserade henne inte alls. Nej sa hon och slängde iväg den.
 
 
Även W tyckte att han skulle vara snäll idag och gav mig en present. Jag som inte ska äta sånt men eftersom den kommer från min lilla pojke så är det bara att äta och se glad ut. Men sen får det vara nog. Hoppas jag.
 
 
 

Fullt upp

I fredags fyllde W 10 år så jag bestämde mig för att vi skulle gå på bio och se på Röjar Ralf vilket de tjatat om ett tag. Själv är jag inte så mycket för barnfilmer men de gillade den.
 
 
På lördagen var pojkarna bjudna på kalas på Leos Lekland. Min systerson också. Så jag och syster passade på att leka med baby M medan pojkarna kalasade. Hon älskade att vara där och det var full fart på henne. Tyvärr ramlade hon in i en grej i det lilla området för småbarn och slog i näsan så att hon började blöda näsblod. Men det gick snabbt över som tur var.
 
På söndagen hade vi kalas för familjen. W fick massa pengar så nu längtar han efter att åka ner på stan och shoppa.
 
På måndagen fick jag för mig att cykla till Maxi, allt för att köpa en plocka själv sallad. Tyvärr var mitt framdäck helt platt när jag skulle cykla hem. Så går det när jag försöker pumpa i mer luft själv, på något sett måste jag ha lyckats skruva på ventilen när jag tog bort pumpen så det är ändå mitt eget fel. Så det blev en ofrivillig promenad hem. Det var vackert ute alla fall. 
 
 
Det var värt

Kvävningsdrömmar

Vad gör jag vaken nu?
Kockan är tjugo i sju och det är lördag morgon. Jag känner mig ganska pigg.
Kanske är det för att alla barnen sover.
Nu ligger alla tre på min säng lite hur som helst. Mysigt.
 
Funderar på om jag kanske borde lägga mig en stund igen. Det kommer bli en jobbig dag och natt jag har framför mig eftersom min add hjärnan gör att jag inte kan göra saker i tid, fast jag verkligen försöker hela tiden.
Men har ingen direkt lust att sova heller, drömmer bara att jag kvävs.
Två nätter i rad har jag drömt det. Sen vaknar jag täppt i näsan med tjutande andning och det känns i lungorna som att jag varit ute och sprungit. Jag ska nog försöka få tag på en läkartid på måndag om jag fortfarande har andningsproblem då. Hoppas bara att medicinen jag har hemma räcker över helgen.
 
Nehe, nu flyttade O på sig och tog min plats. Det blir nog soffan för mig. Kanske borde jag passa på att läsa lite.
 
 
 
 
 
 
 

Lycklig

Tror jag, just nu känns allt bara underbart bra.

Upp och nedvända världen

 
 
Den här fick jag idag.

Hur överlever man?

När man fått hjärtat utslitet ur kroppen?

katastrofområde ab

Hur får man energi till att städa?
Det gör ju inte saken bättre heller av att ha dammallergi.
Igår städade jag upp en hel del efter mina ommöbleringar, men det var mycket damm som drogs omkring och självklart blev jag jättedålig.
 
Nu har jag haft de har allergiattackerna i en vecka. Börjar bli drygt.
 
Känner mig så trött idag. Har huvudvärk, snorar och hostar. Men jag känner mig inte sjuk. Men det kommer väl närsom helst antar jag.
 
Men måste verkligen få energi till att städa. Så här kan det inte se ut. Katastrofområde ab.

För mycket tankar

Jag har så mycket tankar i huvudet nu så att det är svårt att formulera de till något vettigt.
Hjärnkaos

Valentines day


Alla hjärtans dag

 
Barnen tycker om att fira Alla hjärtans dag så jag bakade kladdkaksmuffins åt dom.
 
 
Lite hjärtan måste man också ha
 
 

dålig natt

Får se hur det ska gå med den här dagen. Baby M ville inte sova i går kväll och sen vet jag inte hur många gånger hon vaknat i natt och bara skrikigt och sparkat omkring. Kanske magknip eller nåt?
 
Men hon var pigg och glad när jag väckte henne i dag. Då ville hon höra gangnamstyle och dansa direkt. Hon älskar verkligen den låten och tvingar oss här hemma att lyssna på den om och om igen hela dagarna.
 
Idag har jag massor att göra men vi får se vad orken räcker till. Jag ska försöka att inte stressa upp mig.

Min stora pojke har bakat

 

Hej mitt Vinterland

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fuck yeah

O och jag fixade en del idag så nu har han en början på ett eget rum.
Rätt var det är när jag går förbi där hittar jag en lapp på dörren. Den säger väl ganska mycket vad han tycker om semlor.
 
 
Nu är garderoberna ganska fina medan resten av lägenheten ser ut som ett katastrofområde, men jag ska försöka snygga till det imorgon.
 
 

Nu är det över

Nu lever jag, nästan alla fall. Det var inte stress som höll på att döda mig i söndags, utan allergi.
Jäklar vad dålig jag var. Som tur var hade jag kvar astma medicin som baby M fick då hon hade lunginflammation förra året. Men jag var tvungen att ta den ca var tredjetimme för att kunna andas.
Måde inte alls bra, men hade inte så mycket till val än att fortsätta städa. Halv nio på måndags morgonen var jag klar.
 
En av mina grannar hade beställt sannering mot pälsängrar så jag tyckte att det var lika bra att hänga på.
Halv tio kom det en ung kille som skulle spraya min lägenhet. Det tog bara nån minut och jag fick vänta i trappen undertiden. Efteråt så får man inte vara hemma på fyra timmar och man får inte våttorka längst listerna på fyra veckor.
Så jag tog mig ner på stan och gick runt där i några timmar, men sen stod jag inte ut utan åkte hem en halvtimme för tidigt.
 
Sen var jag galet trött och frusen resten av dagen. Min hjärna var klarvaken men mina ögon ville inte hålla sig öppna. Pojkarna var snälla och gick iväg till affären med baby M en stund så att jag kunde vila.
 
Idag är pojkarna lediga och baby M är på dagis. W längtar efter en semla medan O säger att vi inte får äta i närheten av honom. Han åt en semla nån gång i januari och mådde så illa efter den att han nu är semelhatare.
Sen måste jag på nåt sätt försöka flytta tillbaka alla möbler. Orkade bara fixa vardagsrummet igår. Måste även ta in några påsar med smutstvätt från balkongen och sätta fart och tvätta, annars tror väl grannarna att det är ett berg soppåsar jag har där och börjar klaga. Är bara lite rädd att öppna påsarna, vill inte ha mer andningsproblem.
 
 
Någon som vill städa mitt köksbord? Vad ska jag göra med alla böckerna? Måste hitta plats åt dom. Har redan ställt in 4-5bokpåsar i garderoben, kan hända att det står någon bokpåse kvar under bordet också.
 
Ikväll kommer mina katter hem, får se om de kommer vara arga på mig eftersom jag skickade bort dom.
Brumbrum, en av pälsarna. Eller bobo som baby M säger

Galet mycket

Har jag att göra idag. Storstäda hela lägenheten och då även de stora garderoberna, sen ikväll måste jag flytta nästa alla möbler.
 
Så ikväll kommer jag nog vara knäckt av både allergichock och stress.
 
 

bra skrivet

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article16211171.ab

Glad

Idag har jag varit jättetrött. Planen var att jag skulle sova en stund på dagen medan barnen var i skolan/dagis men så blev det inte. Blev bara mer och mer trött och stressad under dagen. Ville bara gråta till slut. Jag stressar upp mig så mycket i onödan men ibland går det inte att låta bli.
 
Men sen kom min snälla syster hit och var barnvakt så att jag kunde träna två bjjpass. Medan jag tränade hade hon städat massor men även fått baby M att sova vilket inte är det lättaste. Så skönt att bara kunna komma hem och duscha och sen slippar bråka med arg liten tjej som inte vill sova. Känner lite frid i sinnet eller vad man säger, för tillfället.
 
Nu ska jag läsa en stund medan jag väntar på att håret ska torka.

samurai


galen

Skickar dokument från min skitdator till datorn som har skrivare, men hur jag än skickar dokumentet så får jag inte skriva ut det. Eller jo jag kan skriva ut det direkt från mejlen men då blir det nog en 200sidor och det verkar onödigt.
Har testat massa olika sätt nu men det går inte.
 
Ger upp för tillfället
Det här med datorer är inte min grej

Proteinpulver

Idag kunde jag äntligen testa mitt proteinpulver som jag köpte för några veckor sen. Det kom två veckors träningsuppehåll i mellan och och de senaste gånger jag tränat har jag inte alls varit sugen på att testa nåt pulver när jag kommit hem.
 
Får lite äckelkänslor när jag tänker på pulver efter att ha testa naturdiet, natrilett och liknande flera gånger. Men jag fixar inte sånt pulver, får kväljningar bara och sen ger jag alltid bort resten.
 
Men idag när jag kom hem så ringder syster som passat baby M att de var på väg tillbaka, så det kändes som ett bra tillfälle att testa proteinpulvret. Det smakade oboy och gick ner snabbt och lätt, var inte alls som alla äckliga bantningspulver. Så det här ska nog gå bra.
 

Fast jag skulle behöva köpa nåt bättre att blanda i, nu har jag bara min nutrilett shaker, den vill jag inte ta med till träningen. För det bästa är nog att dricka direkt efter passet.
 
Skulle vilja börja gymma också men är för fattig. Får nog bli i slutet av Mars kanske.
 
Längtar tills snön och isen är borta så att jag kan börja jogga igen, men behöver även ta fettförbrännande morgonpromenader. Vinter är inte min grej.
 
Imorgon ska jag försöka ha en chokladfri dag. Har hetsätit MASSOR med choklad de senaste dagarna. Jag har inte haft någon matlust på över en vecka, men jag känner hunger och då äter jag choklad.
 
Vill bli smal men kan inte leva utan choklad

RSS 2.0