Är din bebis snäll?

Linnea tycker att det är dags för mig att blogga, så jag får väl göra ett försök.

Jag är mycket trött nu. Min bebis sover allt sämre, har knappt fått sova nåt i natt. Natten innan höll hon mig vaken exakt hela natten då höll jag på att bli riktigt knäckt. Men sen fick jag allafall sova fyra timmar. Jag försöker ställa in mig på att jag ska orka vara vaken dygnet runt nästan. Hennes pappa har dumma jobbtider så där får jag inte mycket hjälp. Han typ jobbar och sover, typ inget liv. Nästa vecka får han andra tider, dumma tider. Hoppas att han hittar någon att åka till för då kanske jag hinner se honom lite mer.

Min tvättmaskin har gått sönder. Hur mycket suger inte det när man är fattig, har tre barn och måste tvätta dagligen? Även dammsugaren håller på att ge upp, den slår ut strömmen. Min pojkväns pappa kom med ett erbjudande att om jag ger tusen kr så betalar han resten för en ny tvättmaskin. Så igår var de iväg och köpte en. Idag ska han komma och koppla in den. Då slipper jag tvätta kläder i badkaret som jag gjort de senaste dagarna.

Igår kväll var jag med O och M till affären. Hyrde sex and the city 2. Den var väl sådär. O ville köra vagenen. Han är så stolt över sin syster. Men jag blev lite orolig när han började springa med vagnen. Förra veckan välte han den på skolgården. Bebisen stannade kvar i vagnen. En annan mamma sprang fram dit medan jag fortsatte att gå. Stackars O slog i sina knän och skrek fuck fuck fuck över hela skolgården. Jag fick bita mig i läppen för att inte börja skratta. Vet fortfarande inte om jag tyckte att det var komiskt eller om jag bara blev chockad. En vält vagn med en bebis i och en pojke som slår i knäna är ju inte roligt. Det måste vara nåt fel på mig.

Jag fick för mig att göra taco paj igår kväll. Förgräddade botten, stekte köttfärsen och började med såsen när jag inser att jag glömt en grej och det var tio minuter kvar innan affären skulle stänga. Värdelöst jag som hade hunnit bli riktigt hungrig. Så idag får jag göra ett nytt försök.

Jag har träningsvärk i magen efter tisdagens bjj pass. Det är ganska skönt med träningsvärk. Jag hade säkert tagit i ännu mer om det inte vore för min dräkt som störde mig genom hela träningen. Jag har blivit för tjock för den så den satt inte alls bra. Så i fortsättningen ska jag nog träna i nåt annat tills jag tappat några kilon. Jag skulle behöva gå ut på promenader medan pojkarna är i skolan men det orkar jag inte när M härjar hela nätterna. Nu tänker hon snart sätta igång igen, ligger i sängen och gnäller och håller på att vakna. Sov mer lilla bebis!!!

På sista tiden har många tanter som jag träffat på ute frågat om min bebis är snäll. Jag svarar alltid ja. Men funderar på att nångång svara att hon är ett vrålande litet monster :p
Varför vill folk jag inte känner veta om min bebis är snäll? Men hon är ändå ganska snäll om man jämför med mina pojkar när de var bebisar.

Idag är sista pengadagen och räkningar ska betalas. Jag har fått en räkning från landstingen för ett uteblivet besök. Bara det att jag avbokade den flera dagar i förväg. Jag använde mig av en av deras internet tjänster. Varför ha en sån om de inte fungerar eller är det bara en inkompetent människa som sitter där och tar emot. Fick även en ny tid fast jag fyllt i att jag ville avboka inte omboka. Så nu har jag avbokat den också ( i tid) men får se om jag får en faktura på den också. Har klagat, får se om jag får svar. Än så länge verkar de ignorera det.

Semla

Inatt skrej lilla vrål i fyra timmar, samma natten innan. Hoppas hon inte gör det idag också. Nu på morgonen är allafall bebben utarbetad och sover.

Jag har träningsvärk. Lyckades komma iväg och träna i tisdags. Min syster skulle ha tränat med mig men som vanligt drog hon sig ur i sista minuten. Jag var lite nervös men åkte dit ändå. Det gick bra. Men jäklar vad jobbigt det var att träna. Jag har absolut ingen kondtion och jag var sjukt svag. Det gillar jag inte. Fast jag borde ju inte ha så höga krav på mig, var ju inte länge sen jag fick bebis och var väldigt sjuk innan.

Men nu är det allafall dags att börja bygga upp styrka och bättra kondisen. Jag skulle behöva gå ner i vikt också. Gick ju ner allt plus lite till när M var född, nu har jag börja gå upp igen. Det beror nog på att jag använder choklad som upp piggande medel när jag är trött hela tiden. Jag måste sluta med det. Tror det är farligt att leka med blodsockret sådär. Sen har jag världens fetaste bakdel också. Börjat slå ner saker från borden med den när jag går förbi. Läste i tidningen att om man ammar så får man en platt bakdel, kanske skulle ha ammat då :p

Vill verkligen bli smal och ändå har jag nyss tryckt i mig en semla och ska snart äta en till. Varför gör jag så mot mig själv. Skulle inte förvåna mig om det är mitt ätande som orsakat blodtrycks problemet också. Funderar mycket på vad det bästa sättet för mig att gå ner i vikt är. Pulver och andra dieter klarar jag inte av. Men jag tror att jag kommit på vad som skulle funka för mig. Återkommer med det senare...

Får se om min bebis blir glad imorgon när hennes pappa kommer. Han har varit borta i två veckor. Han skulle ha kommit igår men de ville behålla honom två dagar till. Fast egentligen vill de ha honom kvar. Men det är för dyrt att pendla till Stockholm. Så på måndag börjar han i Enköping. Hoppas de blir lika nöjda med honom där som de i stockholm är.

Nu ska jag äta min andra semla sen städa medan bebisen sover. Nu sover hon i sin säng och är för trött att protestera =)

lever nästan

Har inte haft så mycket lust eller ork till att blogga. Inget att skriva om direkt heller.
Att vara ensam med tre barn i nästan två veckor tar på krafterna. Nu ska jag bara överleva i tre dagar till men det ska nog gå.

Mina pojkar hinner jag knappt med, så det har blivit mycket dataspelande för dom. Lilla tjejen växer som hon ska. Nu börjar hon närma sig 4kg min två månaders bebis. Önskar att hennes fula smultronmärken kunde försvinna. De ser så hemska ut och får henne att se ut som en konstig docka. Stackars lilla tjej, men annars är hon världens sötaste.
Kanske är de fula märkerna borta tills hon börjar skolan. Ska hon behöva se grotesk ut så länge? Jag tycker det är jätte jobbigt att visa upp henne. När vi var på bvc sist var det massa folk i väntrummet. Jag kände mig glad att jag tagit på henne en tröja med luva som kunde gömma märkena.. Undrar om det går att bråka till sig behandling?

Imorgon är planen att jag ska börja träna bjj igen. Hoppas att inte sömnbrist och barnvakts problem förstör för mig. Jag skulle vilja träna thaiboxning också men de har redan dragit igång så det kanske är försent. Begränsat antal platser på bjj skulle de oxå vara. Så vi får se om det blir någon träning för mig. Men annars så får jag väl ta chansen att testa någon annan kampsport. Men ingen ide att planera för mycket när man har bebis.

Nu är pojkarna i skolan och lilla damen tänker vakna tror jag. Ska nog klä på mig och henne och gå till konsum. Hoppas mina sista kronor räcker till cola, frukt och mjölk.

Hur mycket otur kan man ha på årets första dag?

Så nu är det nytt år.

Känns som att det nya året kunde ha börjat bättre för mig. På årets första dag så kändes det som att elektriska apparater gick sönder runt om mig. På nyårsafton var vi hos min pojkvän. Ingen tv och svinkall lägenhet. Vi kände oss ganska snabbt uttråkade och lånade en tv av min syster. Den funkade jättebra under hela kvällen. På morgonen kollar jag på tv medan m äter. Inga problem. sen försvinner tv3, men de andra kanalerna funkar. Stänger av tvn med fjärrisen. Vid nästa matning med m så rör jag inte tvn men den sätter helt plötsligt igång av sig själv. Jaha jag kanske inte stängde av den ordentligt då tänkte jag. Sen börjar tvn lukta mycket konstigt och jag försöker stänga av den. Går varken med fjärrisen eller knappen på tvn utan jag får dra ur sladden. De andra sover men kommer upp och jag går och lägger mig. Men sen när jag kommer upp ser de på tv och det stinker jättekonstigt i hela vardagsrummet. Vi bestämmer oss för att åka hem för det är så jäkla kallt i lägenheten. Jag upptäcker att tvn är avstängd men ingen har stängt av den. Har inte tid att kolla utan söstis drar ut sladden och vi åker hem. Har ångest ifall tvn är sönder. Den funkade ju utan problem dagen innan.

När vi kommer hem så går jag och pojkarna före, min pojkvän stannar i bilen och pratar med sin pappa. Sen ringer han och säger att han tappat min dator i snön när han skulle komma in med resten av grejerna. Känner att nej jag orkar inte kommer aldrig ha råd att köpa en ny dator. Jag går ner i trappen för att hjälpa han bära in. Då tappar han vattenkokaren i golvet så att den spricker. Mera ångest.

På kvällen frågar jag pojkarna om de packat upp sina ds och spel som de haft med sig. Ja säger dom. När jag är uppe med m på natten får jag för mig att kolla om de packat upp. Jag hittar deras två ds kvar i påsen med fem spel. Allt simmandes i kattkiss. Fick panik, ångest, ville bara dö. Kändes som att allt var mitt fel. Jag som ville låna tv, ta med alla apparater och mina katter. Visste inte vad jag skulle ta vägen. Kollar blodtrycket, flera gånger. Hamnar på ca 180/120 varje gång. Får mer panik och trycker i mig två blodtryckstabletter. MIn sötis får trösta mig för jag känner mig helt förstörd och börjar funderar på om det vilar en förbannelse över mig. Kan inte sova på hela natten och har ångest fram till nästa kväll.

Som tur är funkar min dator. Det verkar även som Ws ds funkar, har bara testat att starta det, och startat spelen som också verkar funka. Men Os ds är stendött. Kommer aldrig ha råd att köpa ett nytt. Hoppas allt det andra funkar mer än att starta har inte riktigt vågat testa mer. Samma med systers tv, hur ska jag ha råd att köpa en ny om den är sönder? Hur mycket otur kan man ha inom ett dygn och på årets första dag.

RSS 2.0