Releasefesten av Betvingade

Igår var det dags för releasefesten av Simona Arhstedts bok Betvingade, som jag hur länge som helst trodde hette Bevingade, vad nu det är för ord ;)
 
Vi började åka från V-ås strax efter kl 14. Min sambo körde som vanligt som en galning så det gick ganska fort att komma fram till Stockholm men att ta sig fram inne i staden gick för det mesta i snigelfart. Eftersom ingen av oss hittade till söder använde vi även gps via min sambos mobil och jag tror den tappade kontakten tre gånger så vi höllpå att få lite panik men på något sätt lyckades han svänga vid precis rätt tillfällen och det var väl nästan att han körde fram till dörren till Van der Nootska Palatset där festen skulle vara.
 
Där inne hälsade jag på Simona som var jättetrevlig. Jag var nog lite tidig men det började komma alltfler. Några av Simonas vänner som var jättetrevliga började prata med mig vilket jag är tacksam för eftersom jag är så dålig på att prata med folk. Sen träffade jag även på Jennifer en annan bloggare och Emmilie som precis som jag vann en inbjudan. Jag pratade även lite med en till vars namn jag inte minns men hennes pappa var författare.
 
Det fanns många ansikten som jag kände igen men jag kunde inte riktigt placera ifall de var författare, bloggare eller annat. Men Sofie Sarenbrandt och Pernilla Alm kände jag igen och hälsade på. Jag tror även att jag såg Åsa Hellberg vars bok Casanovas kvinna som jag har läst ut den här veckan. Men eftersom jag var osäker fegade jag ur.
 
Vi fick bubbel, goda snittar, vin och en söt liten prinsessbakelse. Det fanns även småskålar med chokladbitar som hade likadant omslag som boken. Jättegod choklad och så fina att jag knappt ville ta av pappret.
 
Jag hade jättetrevligt men sen började det bli dags att börja röra sig hemmåt. På vägen ut fick man ta en goodiebag
som innehöll Betvingade vilket gjorde mig och många andra superglada. Eftersom jag sällan får presenter så blev jag även lika glad som ett barn på julafton över småsakerna i påsen. Choklad, nagellack, parfym, munskölj, handcreame och lite andra småflaskar.
 
Eftersom sambon skulle köra hem sin bror till Solna så blev jag förvisad till baksätet men det passade mig bra för då kunde jag börja läsa boken men ganska snart slog vädret om och det började bli ganska mörkt.
 
Vi svängde förbi Max så att jag kunde få en lyxshake med krossad choklad, jag tyckte att det passade bra som avslutning på kvällen. Eftersom det var mindre trafik och min sambo tycker om att köra galet fort så kom vi ändå hem ganska tidigt och jag hade planerat att lägga barn och fortsätta med min bok. Det kunde jag glömma. Pojkarna somnade snällt men baby M vägrade sova.
 
Fast istället blev det mer läsning idag i stället. Baby M är ledig från dagis på fredagar men tog en riktigt lång middagssovning så jag kunde läsa ganska länge i lugn och ro. Underbar bok, jag fastnade direkt och även om jag inte ens kommit halvvägs så börjar jag känna sorg över att den kommer ta slut. Det är en sådan bok jag längtat efter att läsa. Kanske är det dags att släppa deckarna och gå över till romance istället?
 
Nu var jag tyvärr väldig dålig på att ta bilder, en bild blev det. Jag tycker att det är så pinsamt att ta kort på folk jag inte känner, jag vet, jag är ganska feg. Men nu efteråt funderar jag på varför jag inte fotade maten eller själva byggnade som var så fin. Ibland funkar inte min hjärna så bra. Men jag ska få låna bilder av Emmilie sen.
 
Hoppas jag fick med allt och inte glömt något. Nu medan jag skrivit detta har jag tryckt i mig massa ostbollar och chips direkt efter träningen. Det är så man gör och efter att jag publicerat detta inlägg ska jag äta choklad och läsa Betvingade. Myskväll.
 
Prinsessbakelse. obs bara ett glas är mitt ;)
 
Betvingade, den fina underbara boken jag fick.
 
Chokladen
 
Jag vet att mamma är nyfiken på vad som fanns i påsen.
 
Gissa vad jag gjorde hela förmiddagen idag? Chokladen ingick också i goodiebagen.
 
Jag är väldig glad och tacksam för att jag fick komma dit och träffa alla trevliga människor.

Upptagen

Idag har jag varit upptagen med min nya bok och snart är det dags för bjj träning.
Men jag återkommer senare ikväll och berättar om gårdagen som var jättetrevlig.

Tillbaka

Igår tog jag en 5km morgonpromenad i spåret efter att jag lämnat baby M på dagis men när jag kom hem började jag känner mig frusen och konstig i kroppen. Kröp ner i soffan med massa kläder och täcke. Sov lite oroligt men sen fick jag tvinga mig upp eftersom det var utvecklingssamtal för baby M.
 
Jag kände mig hängig större delen av dagen och var lite orolig över att bli sjuk. Större delen av tiden tillbringades i soffan med en bok. Ganska skönt faktiskt.
 
Idag mår jag bättre, bra det för jag vill inte vara sjuk imorgon. Fast jag har lite ångest över att åka. Vi har igentligen inte råd med att åka till Stockholm men jag vill så gärna. Jag känner att jag behöver komma ut och träffa folk, speciellt författare som inspirerar mig mycket. Jag tror att jag skulle ångra om jag missade den här chansen och dessutom har jag lovat att komma. Men efter att ha funderat en del och tänk på allt som min sambo har åkt iväg på fast vi inte haft råd så har ångesten minskat och nu känner jag att jag är värd det här lilla äventyret.
 
Jag ser fram emot imorgon och hoppas på att det blir riktigt roligt.

Det funkade

Det löste sig alla fall lite.

När livet pissar på en om och om igen

Den här gången försöker jag hålla mig positiv. Det gör ändå ingen nytta att bryta ihop.
Det gäller att försöka stå ut och fortsätta hoppas på att det nån gång blir bättre.
 
Men frågan är när det kommer ske. Hur många år ska man behöva försöka, hoppas och lida innan det vänder?
Tänk om det aldrig vänder?
 
Fast jag får inte tänka så. Det måste vända.
 
 

Jag vann

Jag ska få gå på Simona Ahrnstedts releasefest för sin bok Betvingade. När jag såg att man kunde tävla om en inbjudan blev jag jätteglad och ville väldigt gärna gå men jag trodde aldrig att jag skulle vinna.
På söndgen när vinnarna skulle utses var jag så nervös för att bli besviken så jag vågade inte kolla i hennes blogg fören på kvällen. Men där stod min blogg med och jag blev både förvånad och glad.
 
Min sambo har lovat att köra mig till Stockholm sen får vi hoppas att jag hittar när jag kommer fram men det har ju gått bra förut så jag tror inte att det blir några problem.
 
Imorse började jag oroa mig över lite småsaker som: Vad ska man ha på sig? Ska jag ta med en present osv, men till min lättnad såg jag att Simona bloggat om lite vett och ettiket på releasefester. Då försvann alla oro. Nu tycker jag mest att det ska bli spännande och kul.
 
 

träning

Om en timme är det dags att åka och träna. Jag ser fram emot det fast jag har träningsvärk från igår. Vi hade besök av en världsmästarinna i lila bälte igår, fast nu är hon brunbälte. Jättetrevlig tjej. Dessutom hade vi en rolig uppvärmning. Vi skulle försöka ta av varandras bälten, men det roligaste var när vi var alla mot tre. Det slutade med att vi alla låg i tre högar bredvid varandra på golvet. Jätteroligt, man kunde nog inte tro att det var vuxna människor där. Jag fick skratta mycket och då blir ju träningen extra roligt.
 
Efter träningen skulle vi till min systersons kalas. Fick två olika tårtor, massa kakor och bullar. Så jag känner verkligen att jag behöva träna. Jag hade även kvar lite chips sen fredagen och så fick jag för mig att jag skulle äta ostpopcorn. Coopextra sålde marabou chokladkakan mandelsplit för 5kt, så det blev ju även lite lördagsgodis för mig. Jag känner mig som en sumobrottare. Att vara nyttig är inte min grej.
 
Nu har min sambo kommit hem från sitt lan och även pojkarna som sov kvar hos sin kusin efter kalaset. Baby M sover middag så det är ganska lugnt och tyst hemma nu.

Byta iPhoneskal

Jag är fortfarande sugen på att köpa en iPhone och nu har jag även upptäckt man kan byta skal till den. Det tycker jag verkar roligt. Jag tror aldrig att jag haft en mobil där det går att byta skal.
Jag har kollat lite på nybmobil.se sida och de har massor med snygga iPhoneskal.
Jag hittade flera som jag ville ha men jag inte är så rik just nu så jag får nog börja med ett. Eftersom jag är kattälskare får det bli den med en söt liten katt på. Det passar väl mig bra eller hur?
 

Kan man ha för mycket böcker?

Jag fick lite böcker av mamma idag. Det är alltid kul med nya böcker. Jag älskar fortfarande böcker och en dag vill jag ha ett eget bibliotek hemma. Jag måste bara hitta ett större boende. Så jag fortsätter att samla på mig massa böcker. MIn sambo kommer bli tokig när han kommer hem om han ser att jag fått mer böcker. Han tycker att jag har för många. Kan man ha för mycket böcker? Jag tycker inte det.
 
 

God morgon

Jobbar på att försöka få upp ögonen.
Vad gör ni?

Jag vill ha mer tv-kanaler

I dag är min dotter ledig och men vi har inte så mycket att göra hemma. Hon vill mest ha tv-n på hela tiden men jag tycker att det är så tråkiga program som går nu. Det skulle vara trevligt att ha flera kanaler och jag funderar på om viasatkan vara något för oss. Jag vet att även mina söner och min sambo skulle tycka om att ha fler tv-kanaler.

 

Viasat har ett stort filmutbud och med ungefär 5 premiärer i veckan. Det låter bra eftersom vi gillar att se på film. De har flera filmkanaler för olika intressen och alla filmer är reklamfria. Skönt att ha lite olika filmer att välja på och slippa reklam.

De har även flera sportkanaler men jag tror att vi håller oss till film.

 

Just nu kan man prova deras utbud gratis i tre månader och då får man 68 kanaler med film, underhållning, sport och dokumentärer. Dessutom får man en HD-ready Viasat-box på köpet. Frakten är fri och man behöver inte betala något extra för Visasatinstallationen.

 

Jag tycker att det låter som ett bra erbjudande och jag misstänker att det kommer bli mycket tv-tittande för oss nu när hösten och vintern kommer.


Den onda cola cirkeln

Tröttheten idag är inte ett dugg bättre. Jag har sovit jättedåligt i natt. Svårt att somna, för mycket koffein kanske? Det kändes som att jag låg vaken i sängen större delen av natten.
 
Gissa hur glad jag blev när mina pojkar hade ställt ett eget larm bara för att gå upp klockan sex och sitta vid datorn. Dessutom börjde de bråka om vem som skulle sitta där. Annars minsan är de morgontrötta.
 
Sen när det var dags att gå till skolan så började de sega lite extra och komma på allt möjligt som de ville ha med sig. Självklart väcker de sin syster som jag hade hoppas skulle sova en timme till.
 
Fast jag och baby M har haft det ganska mysigt på morgonen. Jag skulle vilja att hon sov middag nu. Tror de sover den här tiden på dagis. Men hon vägrar. Själv orkar jag knappt hålla ögonen öppna. Så nu ska jag och M gå till konsum och köpa en stor cola zero.
 
Den onda cola cirkeln fortsätter

Alltid du av Pernilla Alm

 

Nu har jag läst klart Pernilla Alms debutbok Alltid du.

 

Den handlar om Caroline som en dag hittar en mobil i lekparken och när ägaren kommer för att hämta den visar det sig vara hennes första kärlek Adam. Massa gamla känslor kommer upp till ytan och Caroline verkar fortfarande ha känslor för Adam fast hon älskar sin man Mårten som hon har två barn tillsammans med. Även Adam är gift och har två barn. De låter sina partners och barn träffas och Adams fru erbjuder Caroline att jobba i deras företag men det är då det börjar bli komplicerat.

 

I början av boken händer det inte så mycket men när det börjar närma sig mitten blir det genast mycket intressantare och full fart. Boken var bra och spännande och jag hade svårt att lägga den i från mig. Sista halvan av boken läste jag ut fort.

 

Jag hoppas att Pernilla kommer skriva en fortsättning på Alltid du för det känns som jag gärna vill veta mera om vad som kommer hända i Carolines liv.

 

Nu ska jag börja läsa Casanovas kvinna av Åsa Hellberg


Tröstätit lite

Nu på kvällen har jag tröstätit lite lasagne med ett glas cola zero till. Vet fortfarande inte hur jag ska klara mig utan cola. Livet blir så tråkigt utan cola. Att bara dricka vatten känns inte speciellt roligt. Jag har lite ramlösa med annanas smak hemma, men det är nog mest W som dricker av den.
 
Nu sover alla barn. Skönt. Baby M var övertrött och hysterisk. Det har varit svårt att få henne att somna den här veckan. Imorgon är hon ledig alla fall. Funderar på att ge henne en timmes sovmorgon men vet inte om jag vågar. Men det löser sig nog. Inatt får jag även sova utan min sambos surrande dator för han är på lan. Jag hoppas att jag kommer sova riktigt bra, för även om han inte kan förstå det så stör jag mig på datasurret.
 
Nu ska jag ägna mig åt skrivande i ca en timme. Det ska bli roligt.
 
Som vanligt ser min matbild ut som en spya. Men gott var det.
 
Nu hör jag pojkarna viska och rota i legolådan. De sov visst inte.

Bli fin i håret

Jag tycker att jag ser bäst ut i ljust hår och bleker därför mitt hår cirka en gång i månaden. Det tråkiga med att bleka är att det sliter väldig mycket på håret. Dessutom är mitt hår uppklippt och då syns det slitna mycket snabbare. Jag har även väldigt tjock hår.

 

Därför är det viktig för mig att tvätta håret med ett vårdande schampo och jag måste alltid använda balsam för annars blir mitt hår som svinto direkt. Jag använder även silverschampo en gång i veckan får att få bort det orangea i håret som lätt uppstår när man bleker.

Hårinpackning är någon som jag använder minst två gånger i veckan. Det gör underverk för mitt hår och gör det mjukt och fint.

 

På sista tiden har jag även börjat använda plattång till mitt hår men jag använder inget medel i håret under tiden. Istället har jag på lite vax efteråt och avslutar med hårspray. Det brukar bli väldigt fint av det. Tyvärr har mitt hår börjat slitas mer efter det men jag vet inte om jag vill klippa mig riktigt än. Jag har hört talas om Moroccanoil moisture repair schampot, balsam och hårolja som sägs göra underverk för håret och tror att det kan vara värt att testa. Det finns att köpa hos bellbox.

De har ett stort utbud av hårprodukter och där man hitta allt man behöver få att bli fin i håret.

Mitt bästa tips till blondiner är att använda silverschampo och hårinpackning.

 


Väntar...

Idag har jag varit trött och seg nästan hela dagen. Kanske är det regnvädret som påverkar.
Fick även en dålig nyhet idag men jag hoppas att det kan lösa sig.
Annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra.
 
Förra helgen fick jag för mig att söka en kurs till högskolan. Så nu väntar jag på att antagningen ska svara. Men samtidigt kan det bli svårt att plugga utan pengar. Jag har inte rätt till csn bidrag/lån och jag saknar inkomst. Så ikväll tänkte jag slänga iväg två jobbansökningar. Jag hoppas att jag kan klarar av att jobba halvtid. Men med min tur får jag väl varken jobb eller kursen jag sökt.
Ganska ofta känns det som nån där uppe tycker att jag ska vara fattig och olycklig hela livet. Men nångång måste det väl vända? Allt jag kan göra är att fortsätta hoppas och försöka.
 
 
Finns det hopp för mig?

Myskompis

 
Min tjocka myskatt är en riktig gosenalle.

God morgon

Jag är så trött att jag knappt orkar hålla ögonen öppna. Antar att det inte bara är jobbet för barnen att gå upp kl sju.
Snart ska jag lämna M på dagis. Funderar på att vila sen, fast jag hoppas att jag kommer piggna till av att gå ut.
Fast just nu är allt jag tänker på är att få sova.

Funderar på att skaffa iPhone

Jag skulle behöva en ny mobil och är sugen på att skaffa en iPhone.

 

Hos nymobil kan man köpa en iphone 4s med tre- eller telenorabonnemang till ett bra pris. Jag har tidigare haft tre abonnemang men skulle nu vilja testa telenor.

 

Eftersom min sambo också behöver en ny mobil och jag vet att han vill ha en iphone så funderar jag på deras familjedeal. Då får man två olåsta iphone 4s 16g men även ett xbox 360 på köpet. Mina pojkar skulle bli överlyckliga över att få ett xbox 360. Så familjedealen är något som skulle göra hela familjen glad.

 

Något mer som är bra med nymobil är att om iphonen går sönder lagar de den och skickar tillbaka samma dag. Andra ställen tar oftast väldigt lång tid på sig har jag lärt mig.

 

Jag tycker att det är ett väldigt bra erbjudande.


Hämtade en solstråle som visade sig vara en citron

På morgnen var M jätteglad och kastade sig över sina fröknar igen. De berättade att hon är så lätt att ha att göra med. Vet inte hur många gånger jag har fått höra det. M är väldig kramig av sig så jag tror hon charmat alla fröknar på dagis. Bra det.
 
Hon blev alla fall jätteglad när jag hämtade henne och kom springades och gav mig en kram. Glad på hemvägen också och ville köra sin vagn själv. Jag vet någon som förmodligen ska få en dockvagn i tvåårs present.
 
Men bara några minuter efter att vi kommit hem tvärvände hennes humör. Jättesur för allt och inget passade damen. Hon lugnade ner sig lite efter att fått välling. Sen lekte hon en stund med sin docka. Hon drog ner mössan för ögonen på dockan och sen upp igen och sa: Tittut.
Jag kunde inte låta bli att skratta, det såg så gulligt ut.
 
Strax innan hennes pappa kom hem blev hon på citronhumör igen. Men nu har O mutat henne med lite vindruvor och jordgubbar.
 
Hoppas hon vänjer sig snart med att vara på dagis och inte är så här trött och grinig, men det tar nog några dagar.
 

Sluta spegla dig i röven

På facebook kom det upp en fråga till Amelias relationsexpert.
Jag tyckte det var ganska roligt, kanske för att jag är trött idag.
Om det är ett seriöst inlägg så behöver tjejen verkligen terapi. För vem går liksom runt och speglar sig i röven hela dagarna för varför skulle hon annars störa sig så ;)
Fast antar att hon kommer fortsätta med det om hon bleker eftersom hon förmodligen måste kolla om det blivit vackrare där bak.
 
Texten är lånad från Amelia.
 
Vår relationsexpert Bengt Ohlsson har fått in en ny (lite udda) fråga. Vad tycker du att hon ska göra? Skriv en kommentar nedan!
(Bengt svar kan du läsa i ett kommande nummer av amelia)

Här är hela frågan:
"Jag har ett litet udda problem och vet verkligen inte vad jag ska göra. Jag lever i ett bra förhållande sedan 3 år och är väldigt nöjd med min partner på alla sätt, vi kan umgås och prata om i princip allt och han är verkligen min själsfrände.

Dock har jag ett problem som verkligen stör mig, jag vill så gärna bleka mitt anus. Det är något jag gått och grubblat på varje dag nu i över 1 års tid. Det är verkligen ingenting min pojkvän uppmuntrar eller har föreslagit utan förslaget är helt från min sida. Jag äcklas av att mitt anus är så brunt och vill bara få det ljusare, vet att jag hade känt mig mycket mer bekväm och avslappnad, inte bara i sängen utan även till vardags. Bara tanken av att få mitt anus blekt gör mig lugn.

Min pojkvän säger att jag är fin som jag är och att han inte skulle vilja ha mig på nått annat sätt men det enda jag kan tänka på är att få anus blekt och hur lättad och bra jag hade mått då. Jag skulle vilja unna mig detta, men möts av oförståelse hos min pojkvän.

Min pojkvän tycker jag är fixerad men jag tycker bara det är något jag vill göra för mig själv för att må bra och känna mig fin, är det fel? Vad jag förstått så är det vanligt att folk bleker anus men ingen vågar prata om det? Snälla hjälp mig jag vet verkligen inte hur jag ska klara detta. Rädd för att detta "lilla problem" kommer att förstöra vårt förhållande.

Kommer nog inte kunna känna mig hel förrän anus är blekt.
Vad ska jag göra?"

"Förvirrad och rädd"
Vad skulle ni ge henne för råd?

Dags att sluta missa mina tv-program

På morgonen när jag och min dotter skulle titta på tv så försvann alla kanaler. Det verkar vara någon störning hos comhem. Min dotter var inte alls glad över att missa sina barnprogram.
Jag funderar alltmer på om vi borde skaffa viaplay.
Det är en onlinetjänst där man kan se filmer, tv-program men även sportevent. Då kan man titta när man vill och var man vill. Skönt att slippa vara beroende av tv-tider. Man slipper dessutom reklam.
 
Det låter perfekt för mig som tränar om kvällarna och oftast inte hinner hem till de program som jag vill se.
Det kan vara värt att pröva viaplay.
Den första månaden får man prova gratis och det är ju jättebra eftersom man då kan se om det passar en eller inte.
 
Det krävs heller inga krångliga installationer, sånt som jag annars har svårt att förstå mig på. Allt man behöver är en internetanslutning. Tjänsten fungerar även för Smart-tv, smartphone och läsplatta vilket gör att man kan se på film och tv när man vill.
Det låter bra tycker jag.

Nintendomagasinet

 
Dagens fynd på brödet & fiskarna. Vad glad jag blev när jag hittade den. Jag blev nästan barn på nytt. Läste ni också Nintendomagasinet när ni var barn? Jag tror att jag läste alla tidningar som kom ut och jag var även med i Nintendoklubben. Jag älskar Nintendo och är så glad att det går att köpa massa gamla nes spel till Wii.
Jag tänker aldrig bli vuxen.

Mellanmål

W fick äran att fixa mellanmål till baby M. Hon hade redan ätit en flaska välling men var sur som en citron. Men med lite jordgubbar och vindruvor så blev babyfröken på strålande humör.
 
 
Det hade gått bra för henne idag också på dagis. På morgonen sträckte hon ut armarna efter sin fröken. Jag tror hon gillar sitt dagis och sina fröknar. När jag kom och hämta henne lekte hon i deras köksvrå.
 
Nu börjar hon bli lite smågrinig igen. Tror att hon är trött fast hon sovit bra. Men det tar väl på krafterna att gå på dagis.

Nya kläder

Jag behöver nya kläder men med tre barn så hinner jag sällan ta mig iväg någonstans för att handla i lugn och ro. Att gå i klädaffärer är inte direkt det bästa barnen vet, speciellt inte om kläderna ska vara till mig.
Tur att det finns kläder på nätet så att jag kan beställa hem. Då finns det ingen som stressar mig eller river halva affären och jag slipper dessutom provrumsångesten.
 
Ett ställe som jag gillar och har snygga kläder är bubbleroom.
Det finns mycket kläder att välja på i olka prisklasser. Så de har verkligen något som passar alla och för alla plånböcker. De säljer även skor, väskor, smycken, klockor och andra accessoarer.
 
Själv har jag tidigare beställt två klänningar därifrån. Båda hade galgar med plastöverdrag vilket kändes lite lyxigt. Det är bra att ha så man kan hänga upp klänningarna och skydda de från att bli smutsiga. Jag blev mycket nöjd med min beställning vilket gör att jag kommer beställa därifrån flera gånger.

Första dockan

Baby M var lite blyg igår när hon kom till dagis men det är kanske inte så konstigt med tanke på att hon varit ledig hela sommaren. Det första hon gjorde när hon kom in i lekrummet var att plocka upp en liten docka och när jag skulle hämta henne satt hon ute med en större docka. Så jag fick en känsla av att min lilla tjej gillar dockor. Det hade gått bra för henne på dagis och hon hade ätit bra.
 
Sen när sambon slutat åkte vi till stadium outlet för att köpa skor till pojkarna. Både hittade nåt de ville ha. Efter det åkte vi till Maxi för att köpa mat. Pojkarna sprang som vanligt till leksaksavdelningen så vi gick dit med baby M. Vi kollar på de stora dockorna och funderar på om det kunde vara nåt för henne, men jag tyckte inte att de var så fina. Sen går vi förbi minidockorna och då pekar baby M på den lilla rosa och säger Leah. ( Som hennes kusin heter). En sån ville hon ha och det kände ju självklart att hon skulle ha en liten Leah.
 
 
När vi kom hem så ville Wille gå ut i sina nya skor bara det att när vi öppnade kartongen så låg det två olika skor i olika storlekar där i. Blir man glad eller? Så hans pappa fick åka tillbaka och byta. Ingen ursäkt fick han och han fick även gå och leta reda på nya skor själv. Vilken bra kundservice de har, eller inte.
 
 

Vad som händer

Idag har jag fått ett brev från en specialistläkare på njurmottagningen. Hon skriver att proteinläckan är så liten så den är inte oroande men eftersom mitt blodtryck fortsätter att vara högt så ska jag få komma dit och ta prover och sen ska de ta ställning till om jag ska utredas vidare.
Det står att jag ska få en kallese inom kort så jag hoppas att det går fort.
 
Om en månad ska jag göra magnetröntgen av njurarna också. Får se om de hittar något då som de inte kunde se med ultraljud.
 
Proverna som jag tog på min vårdcentral i onsdags har jag inte fått nåt svar på. Ibland skickar de ut brev eller ringer och ibland måste man kontakta dom själv för att få veta något. Fast dom här känns inte så viktiga att veta. Tror de hade nåt med njurarna att göra. Att de bara skulle ha nåt värde inför njurmottagningen.
 
Nu har jag allafall min blodtrycks medicin igen. Det känns skönt.

Det är dags att söka jobb

Nu är både mammaledigheten och sommarlovet slut och det är dags för mig att försöka hitta ett jobb. Det finns många olika jobbsökarsidor på internet men ett ställe som jag fastnat för är metrojobb.
De har jobbannonser från hela Sverige men även från Danmark och Norge. Det går även bra att söka efter yrke.
 
Något som jag blev väldigt positivt överraskad av på sidan var alla deras intressanta artiklar som jag kan ha nytta av i mitt jobbsökande och sen arbetsliv. Där finns det information om hur man söker jobb och får det, hur viktigt det är för speciellt kvinnor att förhandla om lönen, hur man blir tidseffektiv och hur man hanterar jobbkonflikter. Det finns många fler intressanta artiklar att läsa där vilket gör att man har nytta av att gå in på sidan även om man har ett arbete. Kanske är det någon som är intresserad av att byta jobb eller bara behöver karrriärtips då kan metrojobb vara en bra sida.
 
Något mer som jag gillar med metrojobb är att sidan har en snygg design, det är lätt att hitta där och jag känner mig glad och inspirerad när jag besöker sidan. Så om det är någon mer som ska söka jobb eller bara är intresserade av karriärtips gå in och hämta inspiration från metrojobb.

Ibland löser sig saker av sig själv

Det känns lite konstigt att vara vaken tidigt på morgonen, men det är ganska skönt. Inte är jag speciellt trött heller fast jag hade svårt att sova i natt. Fast det kommer nog senare på dagen.
 
Baby M tyckte att 6,30 var en bra tid att gå upp idag. På sommaren har hon mest vaknat omkring kl 10.
Men hon är en smart tjej och tyckte igår att hon skulle ställa om sitt dygn själv genom att bara sova middag i ca tio minuter. Sen var hon trött och grinig till och från underdagen men ganska snäll ändå, jag försökte få henne att sova mer men hon vägrade. Istället somnade hon tidigare på kvällen än hon brukade och sov sen hela natten i sin egen säng. Duktig tjej. Ibland bara löser sig saker av sig själv.
 
Idag är det dagis och skolstart. Skönt. Det är även barnbidragsdag vilket gör det hela ännu bättre.
 
Nu ska jag försöka få mina pojkar att äta frukost. De är inte så jättepigga idag.

För mycket av det goda

Eftersom jag gjorde illa mig i fredags så har det inte blivit någon träning i helgen. Inte ens hemmaträning som jag började bli duktig på.
 
Under en vecka har jag även varit ovanligt duktig när det gällde godsaker. Fast det var jag inte frivillig. Bara för fattig för att köpa min kära choklad. Men otroligt nog försvann chokladsuget bara efter en dag.
 
På fredagkvällen kände jag mig lite uttråkad och smakde lite på barnens fredagsmys (ostbollar). Som tur var hade de ätit upp det mesta. På lördagen tyckte jag att jag behövde lördagsgodis. Var inte direkt så sugen utan det kändes mer som ett tvång. Jag vet att jag är knäpp.
 
Det kändes inte alls bra i kroppen. Mådde illa och kroppen kändes svullen. Det som hade lagt sig lite under veckan.
 
Jag åt även tacos två dagar i rad. Någon måste ju äta upp resterna. Bra sätt att få i sig massa grönsaker alla fall.
 
Idag har min sambo grillat flintastek. Gott med grillat.
 
Barnens farfar hade med sig choklad till dom och jag fick så klart smaka av mina snälla barn.
Jag fick även nån dum ide om att jag köpa bullar när jag var på konsum idag. Det hade ett bra medlemserbjudande.
 
Jag som hade lyckats gå ner till 65kg i fredags när jag vägde mig, har säkert gått upp allt igen. Min kropp tycker om att ligga på runt 67-68kg. Går oftas upp och ner och sen hamnar jag där igen.
 
Men snart är helgen slut och då får det vara slut med godsaker.
 
Funderar på att dra ut i spåret snart. För även om jag har ont i nacken så borde jag väl kunna jogga?
Jag måste bara smälta maten lite först.
 
 

Fixad tvättmaskin

Nu har sambons pappa varit här och fixat tvättmaskinen. Det var i torsdags som vi upptäckte att det blivit stopp i vattenlåset. Varje gång maskinen tömde sig på vatten rann det ut på golvet och det var inga små mängder. Så under några dagar har jag fått tvättat med slangen hängandes på badkarskanten så vattnet kan rinna ner i badkarsavloppet.
 
Blev lite ledsen då jag upptäckte stoppet och ni vet ju hur mycket tur jag har här i livet. En olycka kommer inte ensam. Sambon kom hem från jobbet och var grinig samtidigt som jag upptäckt att det fattades saker hemma som tillbehör till mat och tvättlappar. Medan han var på jobbet fick han reda på att lönen som han fått dagen innan från sitt extrajobb hade de betalat ut för mycket av. Så de skulle typ ha tillbaka allt som han hade kvar. Vi som hade handlat dagen innan men efter som vi handlat på Maxi lyckades vi glömma några viktiga grejer. Det gör vi alltid.
 
Som tur var kom jag på att någon var skyldig mig pengar, vilket gjorde att jag kunde handla viktiga saker som vi glömt.
 
Och nu så är tvättmaskinen fixad. Ibland går det bra ändå.
 
 

Ommöblerad rygg

Så känns det nu. Det blev ett bjjpass på kvällen som nu känns i hela ryggen.
Jag lyckades göra illa mig tre gånger på passet. Först kändes det som att jag stukade handen, sen var det en som försökte bryta nacken av mig kändes det som, men smärtan vandrade vidare från nacken till vänster skulderblad och det sista var att jag råkade slå ihop tänderna så att det kändes en bra stund efteråt.
Nu är det bara ryggen som känns. Verkar som jag använt den mycket idag. Fortfarande lite ont i skulderbladet och svårt att vrida huvudet åt vänster. Men det går nog över om nån dag.
Tyvärr upptäckte jag även att revbenen fortfarande är ömma. Det gör jätteont när någon lägger tyngd på dom.
Vet inte riktigt vad som hänt för jag har inte känt att jag skadat revbenen och det gör inte ont annars så jag vet inte om jag ska vila eller bara träna på.
 
Kondisen var allafall bra idag. Igår också. Jag drog ut i spåret och och tänkte att jag skulle klara 5km. Jag brukar ha svårt för det. Men när jag började närma mig slutet av dessa fem så kände jag mig inte speciellt trött. Det ilade lite konstig i höger ben och vänster foten kändes som den tänkte somna lite smått men jag bestämde mig för att fortsätta och se om jag skulle klara ett varv till. Och det gjorde jag. 7,5km. Det konstiga var att det inte var speciellt svårt heller. Andningen var bra och hade inte mina ben och rygg börjat protestera i slutet av sista varvet så tror jag att jag fortsatte ett varv till. Men man ska ju inte överdriva. Jag måste låta det ta lite tid så att jag inte sliter ut benen med tankte på att jag är överviktigt och lätt får benhinneinflammation.
 
Att klara milen känns inte som en omöjlighet längre.
 
Och nånting som inte har med träning att göra. När jag kom ut och skulle ta cykeln till spåret satt en äckligspindel på min cykelsadel och höll på att äta en fluga. Hur jäkla äckligt är inte det då? Jag har aldrig sett något liknande. Lyckades allafall hitta en pinne och försökte slå bort spindel men den höll sig envist kvar. På något sett lyckades jag slå till den så att den får mot mig istället. Kunde inte se vad den hamnde och kände bara för att skrika men som tur var kunde jag behärska mig. Äckligt äckligt. För flugan var det alla fall försent vilket som eftersom spindeln ätit sig fram till vingarna.

Trött

Idag tog vi en lång sovmorgon och ändå är jag jättetrött idag. Men jag fick alla fall en normal dag igår vilket var väldigt skönt. Det är då jag kommer ihåg hur det ska kännas när kroppen fungerar normalt.
Jag är så avundsjuk på de som har så varje dag.
Att vara energilös är hemskt. Inte konstigt att jag blir deppad.
Kom på mig själv igår också med att vara på ovanligt bra humör utan orsak. Det måste ha varit för att jag mådde bra fysikst för en gångs skull.
 
Nu ska jag sova middag med min bebis och hoppas på att jag har mer energi senare idag.

Jag kan inte läsa längre

Med det menar jag inte att jag inte är läskunnig. Jag klarar bara inte av att läsa längre. Koncentrationen är lika med noll och alla böcker känns jättetråkiga.
 
Det är svårt att hitta bra böcker.
 
Jag funderade på att köpe Hungerspelen förut men det blev aldrig av. Hört att den ska vara bra. Idag såg jag att ica sålde dvd, kanske får se den i stället för att läsa boken.
 
Det finns nån sida som heter Fenixbok och de verkar ha massa bra böcker. Tror det är en bokklubb men någon sån har jag inte råd att vara med i. Fast jag är bra sugen. De verkar ha mycket sånt som jag gillar.
 
Bara i vardagsrummet ligger minst fem böcker som jag har börjat läsa och det finns säkert fler i köket. Jag längtar efter att läsa men det går bara inte.
 
Kanske har jag för mycket olästa böcker hemma och blir stressad av det?
 
På något sätt måste jag hitta läslusten igen.
 
 

Livet är trist

Igår när jag var ute och joggade kände jag tacksamhet över att få finnas till. Tänk på hela stora universum och alla vi varelser här på jorden som finns. Tänk att just vi får chansen att leva, att finnas, att tänka, att känna.
 
Fast det är inte bra att tänka för mycket. Får då börjar jag fundera på meningen med livet och kommer nästan alltid fram till att det finns ingen. Allt är bara helt totalat meningslöst.
Livet bara rusar iväg och sen ska vi alla dö. Meningslöst. Varför finnas till om man ändå måste dö?
 
Idag känns allt bara grått, trist och tråkigt.
 
Jag ska försöka tvinga iväg mig och träna senare idag. Det brukar alltid få mig gladare. Men det gäller att orka ta sig dit också.
 
Nu blev det här blogginlägget så tråkigt att jag inte har någon lust att skriva längre.

Aj

Träningsvärk i armarna från gårdagens sparringpass. Det gick ganska bra för mig igår. Alltid kul när det händer.
Dagens pass gick mindre bra även om det inte direkt gick dåligt. Upptäckte under passet att revbenen gjorde ont. Var väldigt trött i benen också. Det blev en hel del övningar i slutet som tog i benen så vi kan nog alla gissa var jag kommer ha träningsvärk imorgon.
Klämt mitt armfläsk har jag med gjort så att jag är blå på armarna igen.
Har ont lite här och där också. Så kan det vara.
 
Får se om jag orkar träna imorgon. Är ganska sugen men vet inte om min kropp klarar det. Nu har jag även varit utan min blodtrycksmedicin i några dagar. Glömde hämta ut ny och nu har jag inga pengar. Pinsamt eftersom den är ganska billig. Träna utan medicin ger mig huvudvärk och illamående. Men jag får nog stå ut med det i några dagar till.
 
Nu ska jag slöa i soffan och se på Scream.

Städning och Taekwondo OS

Det känns som vi sover allt längre på morgonen, fast vi inte går och lägger oss senare.
Baby M är morgontrött av sig, första barnen som jag vet är det. Ganska skönt faktiskt men det kommer bli tungt när skola/dagis drar igång att gå upp klockan sju på morgonen. Men det brukar gå fort att få ordning på det. Längtar faktiskt tills barnen börjar. Jag känner att vi behöver lite mer rutiner och det ska bli skönt att få några timmar för mig själv.
 
Jag har försökt plugga och städa nu på sommaren men det är nästan omöjligt med barn hemma. Undrar om det betyder att det kommer bli lätt sen när de inte är hemma?
Det är tenta om några dagar och jag vill verkligen göra den men jag behöva flera timmars pluggande i lugn och ro. Sambon jobbar hela helgen och barnvakt är jämt omöjligt att få.
 
Snart ska jag försöka städa vardagsrummet. Med Taekwondo OS i bakgrunden. Jag missade Sveriges enda tkd tjej för att jag sov så länge, men hon gick vidare. För se om jag kommer ihåg att kolla sen.
 
 

Tränat lite

Idag åkte hela familjen till Os träningslokal. Det blev lite säckträning för mig. Jag är galet stel i benen. Måste göra något åt det. Dålig balans också fast jag tror den blivit lite bättre sen sist.
Jag försökte även träna på att "rulla på axlarna" vilket jag är totalt värdelös på. För stel misstänker jag.
Sen försökte jag mig även på att hjula. Det går sådär. Blev riktigt illamående av det.
 
Planen senare var att åka iväg till min träning. Det var sm möte idag, men jag var så långsam hemma så jag hann inte. Det lockade inte så mycket att cykla i regnet heller. Jag har skrivit upp mig på städ men jag räknar med att vara där hela dagen och hjälpa till med det som behövs. Tror sm är i slutet av september.
 
Jag hade hoppats på att få träna bjj idag men så blev det inte, tror inte att jag kommer ha någon att träna med imorgon så det blir nog bjj hela helgen igen istället.

Inte bättre

Jag tycker det mesta känns ganska värdelöst idag också.
Hur ska jag få bort den känslan?
Jag vet att jag inte är någon positiv person och jag tänker inte försöka låtsas vara det heller.

Livet kunde ju faktiskt vara lite roligare

Känner mig lite deppad nu på kvällen. Vet inte riktigt varför.
Jag har ingen riktig lust att göra något alls. Längtar tills jag får sova men känner mig inte särskilt trött.
 
Kanske är det för att hösten närmar sig. Jag har inte något att se fram emot. Det enda som jag vet väntar är ett liv i tråkighet och fattigdom.
 
Jag vill ha ett jobb nu, helst igår.

Idag

Har vi varit och hälsat på min systers söta bebis. Hon såg så liten ut att jag knappt vågade hålla henne.
Ändå var baby M mindre när hon föddes. Nu har vi två söta tjejbebisar i familjen.
Får se om de får åka hem imorgon. Bebben har lågt blodsocker.

Alltid trevligt när ett nytt liv kommer till världen.

Matbild

Bara för att min mamma tycker att mina matbilder ser äckliga ut.
Vet inte varför men matbilder och naturbilder blir det det så stor skillnad mot verkligheten.
 
Tråkmat, potatisbullar, bacon och lingonsylt.

Glömda?

Idag ringde min sambo till kommunen för att höra hur det går med Ws fritidsplats. Vi blev ju tvingade att säga upp den när jag var föräldraledig med M. Sen när jag ansökte igen om en plats stod det att kommunen hade fyra månader på sig att fixa en plats.
Eftersom det gått ett halvår nu så började vi undra.
Min sambo blev kopplad till flera olika personer som kunde se att ansökan kommit in men de förstod inte varför inget gjorts. Den sista han fick prata med fixade allafall en plats direkt så på måndag får W börja på fritids.
 
 
 
 

Moster

Idag blev jag moster till en liten tjej. Hoppas att jag får träffa den lilla sötnosen snart.
 
 

lite träning

Igår blev det en joggingvända i spåret och lite hemmaträning.
Armhävningar, benböj, utfall, plankan och hantlar.
 
Jag har varit så träningsugen nu på sista tiden eftersom jag inte kunna träna. Kroppen har bråkat eller så har sambon jobbat.
 
Idag hade jag ingen lust alls fast sambon är ledig och kroppen känns okej. Men jag tvingade iväg mig för att jag var säker på att jag skulle tycka det var roligt och att jag annars skulle ångra mig. Tränade bjj ifall någon undrar.
 
Självklart blev det roligt. Det är det så gott som alltid.
 
 

Mat

Dagens lunch blev pannkakor. Jag tyckte att det luktade pannkakor överallt när jag drog iväg till spåret för att jogga. Självklart luktade det massor på vägen hem. Undrar om det kom från dagis/skolan. Korven jag hade tagit fram lockade inte alls. Den där dumma lukten gjorde alla fall att jag inte kunde låta bli.
 
 
Korven sparades till middagen. Makaroner och korv, maten jag hatar. Men barnen älskar det. Jag vet inte om de är lite konstiga men de tycker bättre om det än pannkakor.
 

Gratis godis till min baby

Hallon
 
 
Svarta och röda vinbär
 
Smultron och blåbär
 
Jag tycker bara om att plocka bär, tur att jag alltid har baby M med mig som tycker om att äta dom.

Läsa och skriva

Nu ska jag läsa lite i min nya favorittidning.
Sen måste jag försöka skriva lite också. Jag hade tappat lusten att skriva men nu börjar den komma tillbaka. Nu är det roligt igen. Kanske för att jag börjar känna mig lite piggare.
Hoppas den känslan stannar ett tag nu.
 
 
Lite biogodis som blev kvar. Det passar bra till mitt skrivande.

Madagascar 3

Idag var jag iväg med pojkarna på bio och såg Madagascar 3. Jag gillar inte tecknat speciellt mycket längre så jag trodde att det skulle bli plågsamt att se den. Men jag gillade den och fick skratta en del. Nu har både jag och pojkarna den där typiska cirkusmelodin i huvudet, med afrocirkus.
 
Det var tredje gången som jag var på bio i nya filmstaden men idag var första gången som jag var i en riktigt stor salong. Förra veckan såg jag Abraham Lincoln- Vampire hunter men den hade nog varit häftigare i den större salongen.
 
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om 3D. Tror att jag börjar gilla det bättre. Det var nog mesta första gången som det kändes drygt.
 
Pojkarna tyckte om filmen och jag hörde de skratta högt flera gånger, så det känns som det var ett lyckat biobesök.
 

RSS 2.0