Snurrig

Vad glad jag blir på mig själv när jag skriver ett inlägg och sen loggar ut utan att ha publicerat.
Tur att min blogg är så snäll att den sparade inlägget så att jag slapp skriva om.
 
Är super trött men nu ska jag ägna mig åt lite hemmaträning innan sambon kommer hem från jobbet. Känner mig otroligt fläskig.

Lyxa till det med en kaffemaskin

 
Cafèbar
 

är ett företag som erbjuder olika sorters varu- och dryckesautomater. Så de arbetsplatser som vill lyxa till det lite för sina anställda kan ta och hyra en espressomaskin. Det finns olika sorters maskiner och bönor så man har lite att välja mellan. Tänk att bara behöva trycka på en knapp för att få lyxigt kaffe på jobbet.

 

Både större och mindre företag kan hyra kaffemaskinen från Cafébar. För en månadskostnad får man ett stort urval att välja mellan olika maskiner, kaffesorter, te och annat tillbehör. Även tekniskt service ingår om det behövs.

 

Jag tycker att Café bar enjoy verkar mest intressant då den kan göra tolv olika kaffe-, mjölk och chokladdrycker. Jag är ju väldigt förtjust i choklad så det passa mig utmärkt att kunna variera sig med det. Och allt man behöver göra för att få den goda drycken är att trycka på en knapp.

Visst verkar det bra?


Jag har blivit lat

Jag skulle behöva lägga in mer bilder i bloggen, men orkar inte. Det är så drygt. Ska försöka bättre mig, sen.
 
Idag har jag också varit noga med vad jag ätit. Resultat: huvudvärk + 1kg
 
Funderar på att försöka ta en morgonpromenad imorgon eller jogga. Igår och idag har jag gått och lagt mig efter dagislämningen och sovit några timmar men ändå fått kämpa mig upp. Jag är extremt trött. Ledvärken börjar också smyga sig på. Så jag antar att jag är på väg in i en sån period. Känns som det ändå var ett tag sen.
Syster sa igår att hon hade fått reumatism medicin. Enligt hennes läkare kan prover ibland inte visa sjukdomen hos yngre människor utan det börjar istället synas i typ medelåldern. Vem vet det kanske stämmer.
Tänk om jag också har något sådant? Tycker att det räcker med det som jag redan har.
 
Nu ska jag alla fall läsa en stund och dricka massa vatten och hoppas på att huvudvärken släpper.

massa bla bla bla

Efter att ha varit ledig i två veckor var det dags för baby M att gå tillbaka till dagis idag. Hon var lite blyg när frökarna hälsade på henne och två av dom var nya så det är kanske inte så konstigt. Jag satte ner henne på golvet sen och hon gick iväg direkt för att leka. Jag försökte även säga hejdå flera gånger men hon bara ignorerade mig. Inga problem alltså.
 
Idag skulle jag ha tränat. Jag hade lyckats fixa barnvakt på en måndag för en gångs skull. Men sambon blev inringd på jobb och kunde därför inte hämta min barnvakt. Fast det var ganska skönt att bara vara hemma och slöa med barnen.
 
Men på onsdag måste jag verkligen fixa barnvakt. Sista mötet inför sm på lördag. Jag var på sm-möte igår och fick en uppgift tilldelad som gör mig väldigt nervös. Inte för att det verkar alltför svårt men jag har dålig koncentration och blir ju sjukt nevös av nästan allt. Så jag behöver verkligen komma dit så jag vet vad jag ska hålla på med.
 
På fredag kväll ska vi bära in massa mattor till lokalen och sen ska vi vara där igen TIDIGIGT på lördag morgon och blir förmodligen kvar där hela dagen. På söndag morgon ska vi ta ut mattorna därifrån. Så jag kommer ha fullt upp i helgen.
 
Idag har jag mest slösat. Behövde det. Har varit så trött på sista tiden. Blir utbränd i hjärnan när jag aldrig får någon lugn egentid. Jag har även bara ätit lchf mat idag och av det har jag lyckats gått upp 2kg och fått huvudvärk. Fast jag har hört att det ska vara normalt så vi får väl se om det vänder.
 
Än så länge har jag inte hört något om min magnetröntgen men det kunde ju ta ett tag. Nu har jag även slut på blodtrycks medicin. Jag försökte beställa nytt recept men de vill inte skriva ut utan en ny blodtrycks kontroll. Varför bara inte ta resultatet från njurkliniken, det var ju ändå ganska nyligen. Just nu är min telefonfobi stark igen så här blir det inget ringande, vilket är ganska dumt. Kissar massa skum så jag misstänker att proteinläckan ökar utan medicinen. Jag vill vara frisk nu.

Sean Banan

Det blev ingen träning för mig idag. Som ni säkert förstår så känns inte min kropp så skön idag. Min träningskompis skulle slöa idag så då tänkte jag passa på att också göra det.
 
Istället åkte vi iväg till Erikslundsshoppningcenter så att barnen kunde se Sean Banan. Baby M älskar låten Sean den förste banan så hon låg stort när den spelades. Tyvärr var det bara den och typ en halv annan låt vi hörde eftersom vi var några minuter sena. Det måste ha varit ett ganska kort uppträdande. Det verkade även som att han fått förbud för att dra någon extra låt. Dåligt av dom.
Fast kanske lika bra eftersom det regnade.
 
Sen gick vi in och gick typ igenom hela shoppingcentret för att O ville kolla på Br. Att hålla rätt på baby M därinne var inte det lättaste. Hon ville själklart inte gå dit vi ville och sen var det en miljon människor där inne. Jag var ganska slut efter det.
 
Kollar på Sean Banan i regnet

Weekend på Hestraviken

Hestravisen hotell och konferens ligger mitt i den småländska skogen och har en fin utsikt över Isaberg och Algustorpasjö. Under tre generationer har familjen Hellström haft hand om hotellet och gjort det till ett lyxhotell med olika erbjudanden som golvpaket, romantiskt weekend, konferens och semester.

 

De har även ett ”Det ska vi fira paket”. I det ingår välkomstfika med bakverk. På kvällen bjuder de på en drink och sen får man en trerättersmiddag. Efter övernattningen serveras en lantfrukost buffé.

Det låter som ett avslappnande sätt att fira bröllopsdagen på eller varför inte när man fyller jämt.

 

Själv är jag nog mest intresserad av deras Romantiskta weekendpaket. Det skulle jag vilja åka iväg på med min sambo. Det är så sällan vi gör något ihop utan barn så det skulle vara skönt att bara umgås vi två och få vila ut ordentligt. I det romantiska weekendpaketet ingår två övernattningar, två trerättersmiddag, stor lantfrukost, champagne och en timmesmassagebad i deras relaxavdelning.

Det låter väl trevligt? Jag skulle nog kunna tillbringa stor tid i relexavdelningen.

En ansiktsbehandling och chokladmassage skulle inte vara helt fel. De har även en topp till tå behandling. Det innebär att man få en helkroppsmassage med torrborstning och varm olja. Efter det blir det en behandling av ansiktet med peeling, rengöring, massage av ansiktet och sen en vitaminmask som avlutning.

 

Får mig som tycker om att träna så har de ett gym också. Tänk vad skönt att kunna träna i lugn och ro utan att behöva stressa hem till massa måsten efteråt.

För sambon som är lite latare en mig skulle nog en fisketur passa bra. Hestraviken har nämligen både båtar och kanoter att låna ut. Man kan även låna flytväst och metspön.

 

weekendpaket på Hestraviken
 
låter som ett bra ställe för avkoppling tycker jag.

Lite skadad

Jag lyckades alla fall komma iväg till träningen. Men jäklar vad dåligt det gick för mig. Jag vet inte om jag lyckades göra något bra ens. Men det var mycket konstiga övningar och svåra tekniker. Mycket stryptekniker så nu har jag väldigt ont i nacken. Hoppas på att få lite massage och voltarensalva sen.
 
Jag lyckades även slå i mitt knä i mattan så det gjorde jätteont. Det är mjuka mattor och ändå kändes det krossat som om jag hamnat på asfalt. Måste ha satt ner det på nåt konstigt sätt. Jag fick även en armbåge över munnen så det kände som att jag hade fläskläpp i några timmar. Nu är det bättre. Tappade även en del av synen på mitt högra öga efter ett stryp. Det var som att ha en svart fläck på en bit av ögat och sen flimrade det på resten. Men det är också borta nu.
 
Igår tyckte jag att jag hade världens flyt på träningen och hade nästan dåligt samvete för att det kändes som att jag körde över de andra tjejerna helt. Idag blev det tvärtom. Orkade inte bjuda på mycket motstånd. Vilken otrolig skillnad det kan vara ibland.
 
Imorgon ska jag också träna, om jag lyckats ta mig upp i tid.
 
Just nu känns det som att någon försökt slita huvudet av mig.

Gäsp

Idag är jag galet trött. Min baby har legat och klängt på mig hela natten så det känns som att jag knappt sovit nåt alls. Hoppas att hon tänker sova hela natten i sin egen säng.
 
På något sätt ska jag orka åka iväg och träna om en timme. Helt skulle jag vilja somna på soffan men vet att jag kommer ångra mig om jag inte tränar.
 
Orkar inte skriva mer, står still i skallen på mig. Får se om träning får mig att vakna till liv.

Dags för höstjacka

Idag när jag var ute och cyklade kände jag att det var riktigt kallt. Dragkedjan på min jacka har gått sönder och går inte att laga. Fast jackan är ganska gammal så det är ju inte så konstigt. Synd för jag gillade den jackan.
 
 
Bubbleroom
 
har mycket snygga jackor, vilket gör det ganska svårt att välja. Just nu vill jag bara ha någon form av höstjacka. Fast det kan ju vara bra att kolla lite vad sen skulle passa bra till vintern. Men vilken jacka ska jag ha? De har olika skinnjackor, parkas, kappor, jeansjackor, dunjackor och lite annat. Dun är kanske för varmt nu och jeans för kallt. Någonting mitt emellan vill jag nog ha.
 
Jag funderar på någon av dessa jackor.
 
 
Jag tycker att båda är jättesnygga. De borde väl passa bra som höstjackor hoppas jag.
Att välja vinterjacka kommer bli otroligt svårare då de har jättemånga snygga. Men det är inte bara det som räknas, de måste hålla värmen också eftersom jag är en person som är jättekänslig för kyla.

Som att bli levande begravd

7,40 hade jag tid idag. Inte den bästa när man inte får sova för fröken bebbe.
Jag började cykla mot lasarettet och får för mig att jag glömt mitt papper som jag ska ta med. Åker hem igen för att upptäckta i trappen att jag hade pappret i jackan. Kanske inte riktigt vaken?
 
På röntgenavdelningen fick jag ta på mig ett grönt nattlinne i storlek L. Drunkande i den och kände mig jättevacker. Sen fick jag lägga mig på en brits där de satte nål i armen på mig för kontrastvätskan, fick även nån grej på magen som skulle göra bilderna bättre. Sen spände de ett band om mig så allt satt fast. Fick även en kudde under huvudet och under knäna, ett larm och hörlurar med radio i.
 
Sen började de köra in mig i tunneln. Jag visste ju redan innan att det skulle vara trångt men jag trodde inte att det skulle vara så trångt. Först tyckte jag att det inte verkade så farligt men så körde de mig längre in. Då började paniken komma. Det blev jobbigt att andas och jag fick världens hjärtklappning. De började bli början på att panikångest anfall och jag kände att jag när som helt måste trycka på larmet eller försöka trycka ut mig på nåt sätt där i från. Så jäkla panikslagen.
 
Funderade på att be om nåt lugnande men kände att de kommer aldrig få in mig i den där tunneln igen om de tar ut mig. Vill inte ge upp heller innan det ens börjat. Så jag blundade och koncentrerade mig på att andas medan jag försökte tänka på annat.
 
Fast tror ni inte de körde ut mig alla fall. Så att de kunde spruta in kontrastvätska, men då blundade jag alla fall när jag åkte in igen. Så då gick det lite bättre.
 
Så mitt råd till alla som ska göra magnetröntgen är att blunda från början, eller blunda hela tiden.
 
Jag hoppas att jag aldrig mer behöver göra en sån undersökning. Det var som att bli levande begravd. De är praktiskt taget lika trångt som att ligga i en kista. Bara det att man har fötterna utanför men det gör inte så stor skillnad. Hemskt var det alla fall.
 
Svaret skulle skickas till min familjeläkare inom en vecka. Känner nu mest att jag är så glad att jag överlevt undersökningen så jag har inte hunnit oroa mig över resultatet.

jobbfunderingar

Mitt jobbsökande fortsätter och det känns som att jag behöver hitta lite andra vägar att gå på än att bara stirra mig blind på det yrke som jag är utbildad som.
 
Men jag vet inte riktigt vad som finns där ute. Jag hoppas verkligen det finns något som passar mig.
 
 
Metrojobb
är en sida där det finns många olika sortes yrken. Kanske kan jag hitta något där? Deras sida verkar lättare att hitta alternativa jobb på än på arbetsförmedlingenssida. Det skulle vara spännande om jag hittade mitt drömyrke som jag inte ens visste fanns.
 
Drömmen är att arbete som är ganska fritt, där jag kan styra mycket själv över mina arbetstider och även arbeta hemifrån om jag vill. Arbetet för gärna vara utvecklande också men det är inget krav i början. Jag har heller inget emot att gå några kurser för att öka min kompetens.
 
Jag hoppas att jag kan hitta något snart, helst vill jag börja redan den här månaden.

Barnproblem

Ett barn jobbar stenhårt på att vända dygnet och ett på att skaffa sig anorexia eller nåt.
 
Utan dagis vänder baby M på dygnet direkt. I natt somnade hon efter kl 2 och sen har hon sovit dåligt. På sista tiden har hon ändå sovit sina timmar när hon väl somnat men jag tror att hon haft ont i magen i natt. Nu är jag bara orolig över att jag ska behöva vara vaken till tre i natt.
Hoppas att hennes pappa får börja jobba snart. Jag är trött på hans föräldraledighet. Men tyvärr ser det mörkt ut med det.
 
Mitt andra barn har börjat fjanta sig med maten ganska så ordentligt nu. Han har blivit dålig på att äta hemma och sen har han kommit hem från skolan och säger att han inte ätit där. Men då är han alla fall hungrig men småätandet som uppstår är inte heller bra. Igår pratade hans pappa med läraren som sa att hon brukar sitta bredvid honom och försöka få honom att äta.
 
Igår försökte han även lura mig att han ätit frukost men blev avsöjad av sin bror.
 
Nåt som hans pappa fått ur honom alla fall är att han tycker att hans syrra får för mycket uppmärksamhet. Vilket är sant men hon är liten och kräver uppmärksamhet hela tiden. Hans storebror får ju också lite mer uppmärksamhet i och med att han åker i väg och tränar med sin pappa.
 
Idag har jag lovat att baka kladdkaksmuffins med W när de andra är och tränar. Får se om baby M kan hålla sig lugn då.
 
Ws matproblem just nu behöver ju inte vara något stort problem. De flesta barn brukar väl vara fjantiga med maten i perioder men det kan ända vara bra att vara uppmärksam tycker jag.

LCHF fundering

Det börjar bli riktigt roligt att leta efter lchf-recept. Det finns så otroligt mycket. Jag är ju så trött på all mat som jag vanligtvis lagar så det är kul att göra lite nytt nu.
 
Vi kör inte så strikt än utan testar oss fram. Men sen ska jag bli hårdare ju mer jag lär mig äta på "rätt" sätt.
 
Igår gjorde jag paprika i ugn. Det blev ganska fina men jag glömde ta kort. Fast det blev inte så jättegoda. Jag hade nog hellre haft tacokrydda i köttfärsen och så skulle de nog ha varit inne längre så paprikorna blir mjukare. Men som sagt det var kul att testa något nytt. Men får att det ska vara mer lchf så hade jag nog behövt haft mer fett till maten. Såg vissa recept på nätet innehöll philadelfiaost tex. Men nu tog jag bara lite av vad som fanns hemma.
 
Vet inte riktigt vad jag ska äta i morgon, men vi har en hel del grejer hemma nu som man kan göra lchf mat så jag ska nog komma på något.

Larmkollen

Jag skulle vilja ha ett inbrottslarm. Varje dag står det om massa inbrott i tidningen som begåtts i min stad. Det gör att jag blir lite orolig varje gång jag ska gå ut.
 
 
Larmkollen
 
är en sida där man kan jämföra inbrottslarmen från de leverantörer som är störst i hela landet. På deras sida kan man enkelt jämföra de olika larmen. Det kan vara till exempel vilka larmtjänster de har, övervakningssystem, tillgänglighet och pris.
 

En del av leverantörerna kan man hyra larmet av men det går även bra att köpa från vissa. Använder man sig av Alart Alarm så äger man larmet själv. Larmen kan man styra via Androidmobil eller iPhone vilket verkar väldigt praktiskt. De har även olika tjänster som man kan anlita dem för som utryckning vilket man betalar i månaden och man behöver heller inte betala något extra då vid utryckningar vilket annars kan bli ganska dyrt eftersom det ibland händer att det går falsklarm.

 

De andra leverantörerna som det finns information om är Sector Alarm, Falck. Trygga Hem, Protexus, Mysafety, Securitas Hemlarm, Securitas Direct och G4S Hemlarm. Det kan vara bra att undersöka vilka olika tjänster dessa leverantörer erbjuder för att få den lösningen som passar en själv bäst.


inte igen

Idag känns det som att förkylningen är på väg tillbaka igen. Varför kan den bara inte försvinna?
 
Skulle verkligen behöva jogga idag men vet inte om jag vågar. Det småregnar lite till och från och jag vill inte bli mer förkyld.
 
Kanske borde jag köpa mig massa vitlök?

KY utbildning

Jag känner att jag är i behov av en ny utbildning för att få jobb. Så just nu letar jag efter något som verkar intressant. Jag vill ju gärna bli klar så fort som möjligt så att jag kan börja tjäna pengar. Därför har jag börjat titta runt lite på olika KY- och YH utbildningar som ofta är kortare än högskoleutbildningar. Jag är lite sugen på att läsa Socialt behandlingsarbete där man får en specialisering inom kognitiv beteendeterapi.

 

 

Allastudier
är en sida där det finns mycket information om dessa utbildningar. De säger även att utbildningarna är av hög kvalitet och efterfrågas på arbetsmarknaden. Det finns flera nya artiklar och även studiefakta om KY- och YH utbildningar. Det finns även många länkar till utbildningarna inom olika yrken. Sidan har en bra uppbyggnad och där man kan hitta all information man söker om dessa utbildningar.

 

Jag ska kolla vidare på sidan om jag hittar fler utbildningar som verkar intressanta. Om jag skulle ändra mig och tycka att KY och YH utbildningar trots allt inte är något för mig så finns det många länkar till andra former av studier.


Illdåd av Thomas Erikson

Sara Leijon utsätts för en våldsam gruppvåldtäkt på en efterfest under lucianatten. Efteråt lyckas hon ta sig till polishuset och gör en anmälan. Hon berättar vad som hänt och spår säkras på hennes kropp. Men ändå har Sara många odds emot sig för att vinna rättegång så kriminakinspektör Nina Mander ordnar så att beteendevetaren Alex King kommer och hjälper Sara. Alex påverkas starkt av rättegången och minnen ur hans förflutna dyker upp.
 
Bokcirkelfrågorna:
1. Hur ser du på Sara? Varför tror du detta hände henne?
Sara verkade vara en trasig tjej vilket man förstår med tanke på hennes uppväxt och det val hennes föräldrar tvingade henne till. Jag tror Saras beteende fick henne att hamna i den situation hon gjorde.
 
2. Våldtäkt är ett svårt ämne att skriva om och läsa. Hur tycker du att författaren har lyckats skriva om det?
Jag tycker att författaren lyckats bra. Man känner med offret och blir irriterad på rättssystemet.
 
3. Vad tycker du om att man gör underhållningslitteratur av ett så viktigt ämne?
Det kan vara ett bra sätt att belysa detta viktiga ämnen och visa hur rättssystmet fortfarande kränker offret.
 
4. Tror ni även att en fiktiv berättelse kan väcka debatt och göra skillnad?
Det tror jag. All uppärksamhet det får gör att folk väcker debatt och förhoppningsvis börjar jobba mot en förändring. 
 
5. Alex King tar sig an fallet. Varför gör han det tror du? Och skulle han ha gjort det?
Först och främst tar han sig an fallet för att hans flickvän är krimnalpolisen som ber om det och det andra skälet är att hans syster råkade ut för en våldtäkt och han känner att han inte gjorde tillräckligt för henne.
 
6. Hur skulle du ha valt att göra i Alex Kings ställe? Hade han kunnat hjälpa henne mer, eller på annat sätt?
Jag hade nog valt att göra på samma sätt. Jag tycker att han gjorde sitt bästa för att hjälpa henne, till och med lite mer än vad som kanske räknas som profesionellt. Men en sak jag funderade över varför han eller Nina inte såg till att Sara lades in på en psykavdelning där hon kunde slippa vara själv och även få hjälp med lugnande och att sova?
 
7. Saras bror Tom reagerar på det Sara råkar ut för med att kräva hämnd. Gör han rätt? Kan hämnd fylla en funktion?
Hämnd är nog aldrig rätt väg att gå men jag kan tänka mig att det för stunden har en lindrande verkan.
 
8. Hur ser du på domarens roll? Agerade han korrekt? Vem bär det yttersta ansvaret för de kränkningar som Sara utsattes för i rättsalen?
Jag tycker att domaren kunde ha gått lite mer på känslor och inte varit så regelfast. Jag tycker att det är självklart att det är domaren som bär ansvaret för de kränkningar hon utsattes för i rättsalen. Han hade makten att stoppa det men gjorde det inte.
 
9. Alex använder sig av ett färgsystem. Diskutera kring färgerna. Är det ett användbart system? Varför/varför inte? Vilka färger har du?
Jag tror färgerna kan vara bra genom att de talar om mycket om en människas beteende. Men samtidig tror jag inte att man ska fixera sig för mycket vid det heller. Jag tror inte att allt stämmer om alla. Men rent allmänt kan det nog säga en hel del om en person.
Jag tycker inte att jag stämde riktigt in på någon av färgerna, men jag tror nog att grön stämmer bäst in på mig.
 
10. Vilket betyg ger ni boken och varför?
Jag skulle nog säga 4 av 5. Boken behandlar ett viktigt ämne och väcker många känslor hos läsaren. Jag tror mycket väl att den skulle kunna skapa debatt om våldtäktsrättegångar.
Det som drar ner betyget är att jag tycker att vissa ställen i boken känns nedkortade. De hade nog varit bättre om författaren berättat lite mer.
Men det är en bra bok som jag tycker att alla bör läsa.

The Dictator

Nu släppts filmen The Dictator på dvd. Det är en komedi med Sacha Baron Cohen som även varit med i filmerna Borat och Bruno. Nu spelar han en diktator som gör allt för att hålla demokratin borta från sitt land så han kan fortsätta sitt kärleksfulla förtryckande.
 
Jag har inte sett den men skulle väldig gärna vilja. Den verkar rolig.

Här kan filmen köpas: The Dictator

deppad

Är så trött på att inte ha någon inkomst. Trött på den här lägenheten som håller på att gro igen. Vill ha jobb, vill flytta. Pojkarna längtar efter eget rum. Baby M är snart två år och kan inte heller bo i vardagsrummet med oss hur länge som helt. Känner mig så låst.
 
Nu höll det på att bli ett långt deprimerande inlägg. Var tvungen att radera.
 
Ska försöka greja lite här hemma och sen ska jag skriva lite om Illdåd till bloggbokcirkeln eftersom det är sista dagen idag. Läste ut boken i natt.

funderar

Ikväll har jag tränat. Som tur var blev det en ganska lugn träning. Är fortfarande lite förkyld men jag kan inte låta bli.
Känns som jag håller på att skaffa mig hosta också. Hoppas inte.
 
Planen är att träna imorgon också om jag inte är jättedålig. Tycker att jag missar så mycket om jag är borta.
 
Imorgon tänker min sambo testa lchf i några dagar. Funderar på att hänga på. Tror det blir lättare om man gör det tillsammans, men vad vet jag. Jag måste försöka göra nånting för att gå ner i vikt. Att bara träna funkar inte.
Jag har ju läst massor om lchf under ca två år men ändå har jag aldrig riktigt kommit igång att testa. Men nu när han är motiverad känns det lättare.
 
 

Viktminskning

 
Mullbärste ska tydligen minska sötsuget. Ska testa om det fungerar, är lite skeptiskt. Men annars så innehåller det massa nyttigheter vilket känns helt okej. Min sambo köpte naturelll, det smakar som grönt naturellt te. Men jag vet att det finns med smak, ska testa det när jag får pengar.
 
Jag försöker träna mig på att äta keso. Det går framåt i snigelfart. Jag kan äta lite mer än förut innan spykänslorna kommer. Vem vet en dag kanske jag även kan äta sånt där äckelkvarg. Nästa gång jag testar det ska jag ha i fun light, har hört att det ska smaka som yoghurt men tvivlar på det.
 
Funderar på att be min vårdcentral om hjälp med viktminskning men tror de bara ger råd om kost och motion och det känns som jag ändå kan massor inom det området. Det är mitt psyke jag behöver besegra. Kanske kbt eller nåt är vad som behövs?

Lite sjuk

Svettas, fryser, snorar och halsen vill slemma igen till och från.
Fast jag mår ju inte så farligt dåligt ändå. Kanske borde vara tacksam över det, men det är jag inte.
 
För jag vill träna. Jag var ganska sur efter söndagspasset, större delen av passet gick bra men sen i slutet när vi kör situationssparring så låser jag mig nästan alltid och får hjärnstillestånd vilket gör att jag går från passet och känner mig dålig. Allt det som jag har gjort bra är glömt. Jag ska försöka banka in i min skalle att fokusera på en viss teknik, en till att börja med så kanske låsningen släpper.
 
Igår hade jag tänkt träna thaiboxning med min pojkvän på hans klubb men vi båda kände oss hängiga det var bara O som tränade igår. Jag känner även att jag behöver och vill springa spåret. Älskar att jogga när jag känner att det händer något med kondisen. Men efter varje sjukdom så blir det supertungt. Bara vänja sig, hösten är här och värre blir det nog när vintern kommer.
 
Jag vill träna. Men ska försöka ta det lugnt. Soffläge idag med vitaminbombning och läsning. Hoppas kunna träna på torsdag. Vet att det är önsketänkande men försöker vara lite positiv.

Svettigt ben i munnen

Det blev ingen träning för mig igår men idag kom jag iväg.
 
Redan ibörjan av passet började jag bli yr och skakig. Det var ganska drygt men jag kände inte för att ge upp när jag väl tagit mig dit. Jag tror det är för att jag fuskat med järntabletterna, har liksom inte orkat ta dom när jag fick slut på berocca. Jag brukade svälja ner järnet med beroccan efter som kroppen bäst tar upp järn tillsammans med c-vitamin. Det blir skärpning nu. Måste be sambon åka till Willys och köpa berocca imorgon.
 
Tänkte även att ni ville veta att jag fick ett svettigt ben intryckt i munnen på träningen. Så jag tänkte inte ens försöka komma loss ur armlåset jag hamnat i eftersom jag inte kunde få bort hans ben från munnen. Bara klappa.
Det var iaf en snygg kille.
Någon som blev sugen på att testa på bjj, tror det fortfarande är nybörjarintagning.
 
Efter träningen ville sambons pappa bjuda oss på Max och det tackar man ju inte nej till. Det är ju så otroligt tråkigt att laga mat så skönt när någon annan fixar det.
Försökte mig även på lite jogg med O, men han fick ont i hälen efter ca 0,5km och så började han hosta så vi gick mest. Lite regnskurar på det också.
 
Nu har sambon åkt iväg till vänner för att spela nåt tråkigt spel, pojkarna sitter framför varsin dator och baby M sitter bredvid mig och kladdar med en chokladbit medan hon ser på Simpsons.
 
Jag vet inte vad jag ska göra. Jag tror att jag vill läsa eller skriva, samtidigt säger min inre röst att jag måste städa och gå ut med sopor men jag försöker ignoerar den. Lite tv-träning skulle jag också behöva för att få upp lite styrka i kroppen, speciellt corepartiet.
 
Det slutar väl som vanligt att jag fastnar här framför datorn och får inget gjort. Någon borde rycka internetsladden för mig.

Dagens näradöden upplevelse

Eftersom jag visste att det skulle säljas begagnade böcker på skiljebo så kände jag ett ganska stort tvång över att åka dit och kolla. Jag hade inte så mycket pengar med mig och vågade inte be min sambo om mer eftersom han typ förbjudit mig att skaffa fler böcker. Det fanns massor böcker som jag tycker är intressanta men jag köpte bara två pocketböcker åt mig och två åt barnen.
 
35kr för allt kändes helt okej
 
På cykelturen hem så känner jag hur jag krockar med nåt kryp som träffar mig vid halsen och åker ner mitt jackkragen och surrar till och jag får nästan panik men det kändes om att jag lyckades få bort den. Tänkte att jag måste kolla sen när jag kommer hem. Tror ni att jag minns det. När jag kommer hem sätter jag mig framför datorn och ska precis börja äta när jag känner att det rör sig innanför tröjan och medan blodet fryser till is och hjärtat stannar så känner jag efter utan på tröjan att det är något stort. Rusar ut i köket medan tankarna upprepar om och om igen att jag kommer dö. Lyckas skaka av krypet i diskhon där den ligger och sprattlar på rygg. Har fortfarande panik inombords och ropar till min sambo att han måste komma för att jag håller på att dö. När han ser skalbaggen tittar han på mig som att jag är dum i huvdet och säger att han trodde att det var något allvarligt tex att jag fått nån hemsk biverkning av mina mediciner och verkligen höll på att dö.
Jag tvingade han alla fall att göra sig av med krypet. Det kanske inte var något för honom men för mig var det en nära döden upplevelse.
 
Hur trevligt är det att ha en sån innanför kläderna? De är ju inte direkt små.
 
Nu på kvällen har jag roat mig med att se på 21 Jumpstreetfilmen. Helt okej film.
 
Sambon kom även hem med en liten överraskning till mig. Kanske tyckte han synd om mig som höll på att dö idag ;)
 

Njurkliniken

Besöket på njurkliniken gick ganska fort. De tog ca tio smårör med blod, puls, blodtryck sittandes och ståndes, vikt men ingen längd och urin. Som jag förstod det ringer en läkare på måndag om proverna visar något konstigt.
Blodtrycket sittandes var 150/100 och ståendes 130/100. Som ni ser har det blivit bättre men det är fortfarande för högt, speciellt undertrycket tycker de inte om.
 
 

Gå ner i vikt med GI

Det är många som har gått ner i vikt med hjälp av GI som står för glykemiskt index. Det kanske låter komplicerat men GI är ett mått på hur snabbt ens blodsocker stiger efter att ha ätit ett speciellt livsmedel med kolhydrater i. Äter man livsmedel med snabba kolhydrater så stiger blodsockret snabbt men det sjunker även snabbt vilket gör att ens blodsocker blir lite som en berg och dalbana. När blodsockret sjunker blir man snabbt trött och hungrig igen. Därför är det bra att äta mat med lågt GI eftersom det ger ett stabilare blodsocker.

 

Det finns studier som visar att GI är ett sund och effektiv metod om man vill gå ner i vikt. Ska man äta enligt Gi så är det bra att äta protein, långsamma kolhydrater och nyttiga fetter.

 

När man följer GI metoden är det viktigt att äta regelbundet och det ska inte gå mer än fyra timmar mellan måltiderna. Man ska äta tre huvudmål och två mellanmål under dagen.

 

För att öka fettförbränningen bör man även motionera vilket gör att man går ner i vikt snabbare. Motionerar gör jag redan så det känns inte som något problem. Men jag vet att jag måste ändra min kost och sluta med alla onyttigheter vilket är lättare sagt än gjort.

 

Jag funderar på om GI kan vara något för mig. Jag behöver gå ner i vikt och då inte bara för utseendets skulle utan också för hälsan. Kanske kan ett stabilt blodsocker vara det jag behöver för att klara av att gå ner i vikt.

 

Är det någon som har bra erfarenhet av att gått ner i vikt med Gi-metoden?

info om GI-metoden

flow

Tre sidor som skrev sig av sig själv ganska snabbt. För att vara mig.
 
Hoppas att det fortsätter så imorgon för jag känner verkligen pressen att jag måste bli klar någon gång. Det finns så många andra berättelser i mitt huvud som jag vill skriva ner.
 
Nu är det riktigt roligt och lustfyllt att skriva.
 
Allt oftare blir jag förvånad över vad min hjärna hittar på. Berättelserna lever sitt eget liv och det kan bli ganska spännande. Nästan lite magiskt.

Lite sorg

Jag satt och skrev och hade för en gång skull ett riktigt flow när stora sonen vaknar av sitt hostande.
Han kommer och kryper ihop här hos mig på soffan och kramar om mig.
Det var så mysigt att bara få sitta och hålla om honom. Det blir inte så ofta. Visst att vi kramas varje dag men det blir mest bara några snabba kramar. Det är inte alls samma sak som när pojkarna var mindra och man kunde sitta med dom i knät och mysa. Nu är de så stora så de har sällan tid och ro med sånt. W är 9år och O fyller 11år nästa månad.
 
Hur kan det stämma. Mina små pojkar som nyss gick på dagis. Tiden har gått för fort och jag hinner inte riktigt med. Ibland önskar jag att de fortfarande var små dagisbarn som kommer hem med pärlhalsband åt mig. Visst är det kul att se de utvecklas hela tiden men jag önskar bara att de kunde gå långsammare.
 
Det dröjer inte långt kvar tills de blir tonåringar heller. Då kommer de knappast att ha tid att kramas med sin mamma, eller vad tror ni?
 
Det känns så sorgligt att tiden går fort. Jag saknar mina mysiga dagispojkar ibland. Fast det är ju inte fel heller att ha två stora fina pojkar. Jag hoppas att jag alltid kommer stå dom nära alla fall.
 
Tiden med baby M går också sjukt fort. Det känns som det bara var någon månad sen jag låg inne på lasarettet med havandeskapsförgiftning och sen fick min minibaby. Nu är hon snart två år och jag måste nog sluta kalla henne baby. Fast hon får heta det ett bra tag till här på bloggen tror jag.

Monier

Monier
är ett företag som levererar takmaterial och dessutom världsledande inom det området. De har ett stort sortiment med takprodukter. Eftersom taket är husets viktigaste skydd så utvecklar och testar Monier sina produkter och metoder hela tiden.

Ett tak utan svaga punkter kan ge huset en värdeökning och de vill nog de flesta ha.

 

Monier har inte bara produkterna de kan även hjälpa till med de verktyg som finns för att finna inspiration, skissa, och räkna. De erbjuder även tillbehör till ventilation och tätning. Man kan även få säkerhetsinformation av dem.

 

Att anlita Monier innebär att man får både kunskap och trygghet.

 

Vill man inte byta taket själv så kan företaget hjälpa till med att förmedla en proffesionelltakläggare eftersom de har ett stort kontaktnät inom det området. Annars så hjälper Monier till genom information om hur man lägger tak själv och vad som är viktigt att tänka på. Det finns även detaljerade monteringsanvisningar som man kan ladda ner som pdf genom deras hemsida.


Böcker jag läser nu

 
Guillou hoppas jag ska inspirera mitt eget skrivande på något sätt. Det första gången jag läser något av honom och jag gillar redan hans språk. Jag har flera böcker av honom hemma men har aldrig känt någon lust att läsa dom, men jag tror nog att jag kommer göra det efter den här boken.
 
Illåd hör till bokcirkeln och jag tror att jag kommer tycka om den. En av huvudpersonerna är beteendevetare och jag fortfarande lite ångest över att jag inte kunde gå klart den utbildningen. Kanske söker jag igen i höst men jag på något vis kan fixa det ekonomiska för jag vill verkligen plugga.
 
Historia läser jag för att boken Betvingade väckte liv i mitt historieintresse. Jag har alltid gillat historia men det har inte blivit så mycket historialäsning de senaste åren.
 
Hemingway har jag nyligen påbörjat. Jag har aldrig haft något intresse av hans böcker heller men jag ska läsa den ihop om att få inspiration till att förbättra mitt eget språk.
 
Jag har massor med böcker hemma av kända författare vars böcker jag inte alls är intresserad av att läsa men nu ska jag försöka läsa dem i utbildningssyfte.

Jultidningar

Igår kom jultidningarna hem i brevlådan. Fyra stycken olika fick vi och vi som bestämt att pojkarna får sälja ur en tillsammans i år. Det känns som att det blir lättast för alla. För annars måste vi köpa saker så att de kommer upp i samma summa och andra känner säkert pressen av att de måste köpa ur båda.
 
Ikväll har de fått kolla på listorna och jämföra premier. Jag tycker att de valde helt galet, men bara de blir nöjda så.
 
 
De valde Svenska Jultidningsförlaget. Jag tyckte att Jultidningsförlaget hade bättre premier och Bra förlag gillade jag för de säljer Simona Ahrnstedts bok Övernskommelser i den. Men det är ju inte jag som ska sälja så jag har inte så mycket att säga till om ;)
 

Renovering av skorsten

Skorstensfolket är ett företag som är specialister på att renovera och täta skorstenar men även ventilationskanaler. De bygger även helt nya skorstenar och renoverar kakelugnar. De jobbar mest i Stockholm men samarbetar även med övriga delar av landet.

Att anlita skorstensfolket är ett säkert kort på att man kommer få hjälp av välutbildat folk som vet vad de sysslar med.

De har goda referenser att visa upp från till exempel statens fastighetsverk och bostadsrätts föreningar.

Företaget är isocertifierade enligt ISO 9001:2000 och dessutom är deras installatörer certifierade enligt den kravspecifikation som SERO har.

Skorstensfolket har även en miljö- och kvalitetspolicy som de arbetar efter.

 

Det är viktigt att ha en fungerande skorsten för att annars kan det orsaka så stora problem att man inte kan bo på kvar i huset. En skorsten används till att leda bort röken från värmepannor och liknande annordningar men den används även som ventilationskanal för köksfläktar men även resten av ventilationen i huset. Man behöver ta hand om skorstenen för att den ska fortsätta att fungera på ett bra och säkert sätt.

 

Ett vanligt problem med skorstenar är att det kan bildas sprickor. Det kan då läcka giftig rökgas och därför är det viktigt att man lagar sprickorna fort. Om man behöver renovera skorstenen kan man ta hjälp av en skorstensentreprenör som kan göra en bedömning av skorstenens status med hjälp av en kamerautrustning som skickas ner i rökkanalen. Förr var man tvungen att riva stora delar av skorstenen för att kunna laga den men nuförtiden kan renovera direkt ifrån taket och oftast tar det bara några timmar. Om man beställer en skorstensrenovering så får man ett kostnadsförslag innan renoveringen och man kan även läsa om de olika tekniker som finns för att renovera skorstenar. Men kan även få garantier på upp till 25 år beroende på vilken teknik som används så det kan vara värt att kolla upp detta.

Skorstensfolket utför skorstensrenovering

Onsdagssvammel

Idag hade jag planerat att ha en städdag. Det är för mycket grejer hemma som vanligt och de börjar känns kvävande. Inte blir det bättre av att barnen och katterna tycker att allt ska ligga på golven. Jag försöker rensa ut lite och skapa nya utrymmen för andra saker. Hatar att leva trångt, kan inte någon ta och skänka mig ett slott?
 
Nu sover babyn och pojkarna spelar dataspel. Sambon jobbar extra på ett annat ställe eftersom han fick två veckors ofrivilligt semester igen. Eller han fick sparken kan man säga men så ångrade de sig efter några dagar men sköt fram hans anställning med två veckor. Vad kan man säga, bemanningsföretag.
 
Själv sökte jag mig också till ett bemanningsföretag kan man säga, kommunens. Men där tog det stopp ganska fort. De kräver nämligen att man kan visa upp minst två referenser vilket är nästan omöjligt för mig som inte har jobbat på många år.
 
Att få igång min add utredning har jag nästan också gett upp. Misstänker att jag är bortglömd där men jag orkar inte jaga läkare och sköterskor.
 
Just nu försöker jag bara koncentrera mig på att må bra. Stressen är min största fiende och jag tror att det är den som bryter ner min kropp och gör mig sjuk. Så jag försöker att vara positiv vilket inte är lätt när jag är van att vara världens mest negativa människa. Men jag jobbar på det.
 
Idag blev det en liten cykeltur till lasarettet för att hämta grejer inför min provtagning. En dygnsmängd urin och två rör morgonurin ska jag ta med mig till njurkliniken den här veckan. Sen när jag kommer dit ska de ha mera urin. Ja det kan ju dom få roa sig med. Får se om de hittar något fel på mina njurar den här gången. Om någon vecka blir det även magnetröntgen av njurarna. Cellprovskontroll har jag också blivit kallad till den här månaden. Jag har absolut inte råd med allt det här men får lägga det på hög som allt annat tills den dagen jag få en inkomst. Eftersom jag inte kan göra något åt saken nu så är det ingen ide att fortsätta tycka synd om mig själv och lida.
 
Vad ska jag göra nu då medan baby M sover? Lite egentid en stund till. Borde städa men jag tror jag ska läsa lite istället. Eller?

Att utvecklas

Igår var jag väldigt fokuserad på det som har med skrivandet att göra.
 
Under sommaren har det knappt blivit något skrivande eller läsande alls vilket gjorde att jag kom av mig ganska mycket med det. Men efter att kommit igång med att läsa massor så ökar även lusten att skriva. Men det här kanske kommer att låta lite galet, jag tycker att jag blivit korkad av att inte läsa och skriva. Jag kan inte längre formulera mig så som jag vill. Det blir bara hjärntrassel av det hela.
 
Själva historian som jag försöker skriva ner tror jag fortfarande håller men nu behöver jag utveckla mitt språk mer. Jag tycker att jag skriver för enkelt och för tråkigt. Men jag blir inte nedstämd för det eftersom jag ser skrivandet som ett hantverk som jag hela tiden kan utveckla och bli bättre på. Just nu håller jag bara på med ett råmanus och det viktigaste för mig är att få ner själva handlingen, språket ska jag fila på i andra omgången när jag ska skriva om. Men det skadar ju inte att försöka förfina det lite på vägen dit.
 
Det finns många saker som jag behöver förbättra och jag vet flera av mina svagheter vilket gör att jag nu ska försöka öva upp att bli bättre.
 
Så igår blev det inte bara skrivande utan också en del läsning. Lite nöjesläsning, läsning av böcker som jag i vanliga fall inte är intresserad av i syfte att analysera hur författaren använder språket. Samla på ord och sätta in de i meningar och våga leka lite. Träna på att beskriva känslor, hur ser man att någon är arg, ledsen, rädd mm.
 
Idag ska jag fortsätta med allt detta.

Betvingade av Simona Ahrnstedt

 
Boken utspelar sig på 1300-talet och handlar om Illiana Hendriksdotter som av misstag blir kidnappad av en av riddaren Markus Järvs män. Detta leder till en olyckshändelse som kommer förändra Illiana och Markus liv. Sveriges kung tycker nämligen att det bästa sättet att lösa situationen är att Illiana och Markus tvingas gifta sig med varandra. De vill inte alls gifta sig med varandra dessutom finns det andra faror som väntar.
 
Vilken underbar bok. Precis en sån bok som jag längtat efter att få läsa. Så skönt att bara koppla bort verkligheten och försvinna i en annan värld. Medeltid, kärlek och spänning, vad mer kan man begära?
Läs den, du kommer inte att ångra dig.

Illdåd bokcirkel

Jag hämtade ut ett paket som innehöll detta.
 
Jag har inte riktigt fattat hur detta bokcirkelbloggande ska gå till men det ska nog lösas.
 
Kanske finns det böcker kvar, testa ni också.
http://www.enbokcirkelföralla.se/2012/08/bloggbokprata-om-ildad-och-fa-chans-till-ett-fint-bokcirkelkit/

Biotips

Den 14 September är det biopremiär på filmen Lawless. Filmen är baserad på verkligheten och handlar om bröderna Bondurant som blev legendariska brottslingar när de sålde alkohol under förbudstiden i USA. De laglösa bröderna blev hjältar men problem uppstår då den nya vicesheriffen kommer till stan.
Med i filmen är bland annat Gary Oldman, Shia Labeouf och Tom Hardy.
 
Jag tror att det här kan vara en film för min sambo som annars är svår att få med på bio. Själv älskar jag att gå på bio och gillar det mesta.
 
 

Läs mer om Lawless!

Slut

Nej den tog slut. Det gick för fort. Vill ha mer.

RSS 2.0