Renovering av skorsten

Skorstensfolket är ett företag som är specialister på att renovera och täta skorstenar men även ventilationskanaler. De bygger även helt nya skorstenar och renoverar kakelugnar. De jobbar mest i Stockholm men samarbetar även med övriga delar av landet.

Att anlita skorstensfolket är ett säkert kort på att man kommer få hjälp av välutbildat folk som vet vad de sysslar med.

De har goda referenser att visa upp från till exempel statens fastighetsverk och bostadsrätts föreningar.

Företaget är isocertifierade enligt ISO 9001:2000 och dessutom är deras installatörer certifierade enligt den kravspecifikation som SERO har.

Skorstensfolket har även en miljö- och kvalitetspolicy som de arbetar efter.

 

Det är viktigt att ha en fungerande skorsten för att annars kan det orsaka så stora problem att man inte kan bo på kvar i huset. En skorsten används till att leda bort röken från värmepannor och liknande annordningar men den används även som ventilationskanal för köksfläktar men även resten av ventilationen i huset. Man behöver ta hand om skorstenen för att den ska fortsätta att fungera på ett bra och säkert sätt.

 

Ett vanligt problem med skorstenar är att det kan bildas sprickor. Det kan då läcka giftig rökgas och därför är det viktigt att man lagar sprickorna fort. Om man behöver renovera skorstenen kan man ta hjälp av en skorstensentreprenör som kan göra en bedömning av skorstenens status med hjälp av en kamerautrustning som skickas ner i rökkanalen. Förr var man tvungen att riva stora delar av skorstenen för att kunna laga den men nuförtiden kan renovera direkt ifrån taket och oftast tar det bara några timmar. Om man beställer en skorstensrenovering så får man ett kostnadsförslag innan renoveringen och man kan även läsa om de olika tekniker som finns för att renovera skorstenar. Men kan även få garantier på upp till 25 år beroende på vilken teknik som används så det kan vara värt att kolla upp detta.

Skorstensfolket utför skorstensrenovering

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0