Svalka hunden

Jag såg ett klipp på nätet där de fyllde en ballong med vatten och frös ner för att sedan lägga isbiten i en skål så att deras katter kunde leka och dricka av den. Så jag tänkte att jag skulle testa det.
Mina katter var totalt ointresserade av isbollen de fick. Däremot gillade min hund det. Hon har både slickat på den och lekt lite. Det kan hon behöva i den här värmen, stora fluffbollen.
 
 
 

Här kan man tro att hon fått "hjärnfrys" men hon gäspar bara. Nu håller bollen på att smälta och bildar en krater så att den blir en naturlig vattenskål med kallt vatten. Det uppskattas hos en varm hund.
 

Rastat min sjöjungfru

Idag har det varit sjukt varmt både ute och inne. M som varit inne i två dagar längtade ut och ville gå till poolen. Jag vet inte om det är lite tidigt men hon äter medicin och mår bra så det känns fel att hålla henne hemma.
 
Njuter av sommaren
 
 
Busungen
 
Vi var nog ute i lite över två timmar innan det var dags att gå hem och ta medicin. M verkade nöjd och glad och själv brände jag mig på ryggen. Jag hade smörjt in mig med solkräm men glömt ryggen, tänkte inte heller på att min klänning var väldigt urringad där bak. Men förhoppningsvis har jag lärt mig något. Tur att vi har kylbalsam hemma.
 
Nu ska jag roa mig med att städa katt toan och sen hoppas jag på att kunna sova. Det är fortfarande väldigt varmt men det sägs att det blir svalare och regn imorgon. Tråkigt men ändå ganska skönt.

snabba svängar

Poolmys
Det var så varmt så jag kände att jag var tvungen att doppa fötterna men jag var bra sugen på att sätta mig ner i poolen med kläderna på. Jag har inte badat ute på flera år och planen var att åka iväg och bada både på lördag och söndag.
 
M lekte för fullt och var pigg och glad men sen på kvällen började hon klaga över halsont.
Busungen
 
Under natten kom febern och på lördagen så fick hon bara mer ont i halsen. Hon hade så ont att hon varken ville äta eller dricka. Vi ringde sjukvårdsupplysningen som sa att vi kunde komma till närakuten direkt. Vanligtvis brukar man alltid få tjata då de alltid vill att man ska vänta innan man kommer så vi blev väldigt förvånade att de ville ta emot på en gång. Ms pappa tog med henne till sjukhuset och de fick träffa en dr ganska snabbt och tog halsprover på henne. Stackarn började kräkas när de petade i halsen på henne. Provsvaren visade halsfluss så det var bara att åka till apoteket och hämta medicin. Hon fortsatte att ha ont och skrek högt rakt ut flera gången till och från under resten av dagen. Jag blev lite orolig att grannarna skulle tro att jag misshandlar henne när hon skriker aj högt och ofta.
 
Lite piggare på kvällen och har precis fått i sig en isglass.
 
På söndagen vaknade hon upp feberfri, hungrig och med bara lite halsont kvar. Sen piggnade hon till alltmer under dagen. Från att ha varit utslagen på lördagen så klättrade hon nästan på väggarna på söndagen för hon blev så uttråkad av att bara vara hemma. Men jag tycke att det var för tidigt att gå ut och att hon behöver vara hemma och vila. .Det gick fort för henne att bli sjuk och lika fort att må bra igen. Men antibiotikan ska tas i tio dagar innan hon räknas som frisk. Skönt att den hjälpte så snabbt.
 
 
 

Plockat blåbär mm igår

Dagen började med besök hos barnmorskan. Allt var bara. Jag blir fortfarande förvånad att höra det. När jag väntade M så var det nåt dåligt som visades vid nästan varenda kontroll. Men det känns skönt att allt det bra då kanske den här bebben får stanna lite längre i magen. Fast i måndags blev jag lite orolig då jag hade regelbunda sammandragningar halva natten. Fast de var inte som förlossningarvärkar men ändå tillräckligt störamde för att hålla mig vaken. Men sen gick det över som tur var. Jag hade haft en stressig otursdag så det kanske var kroppen som reagerade på det.
 
 
Jag har varit ute med mina tjejer och plockat blåbär. Det gick väl sådär. M tröttnade ganska fort och var upprörd över att det fanns så mycket spindelnät överallt. Vovven tyckte nog mest att vi var tråkiga och långsamma och drog som en galning och jag fick så ont i höften att det kändes som att foglossningen var tillbaka. Men vi hade ganska trevligt ändå. Det fanns mycket blåbär och vädret var underbart, kanske lite för varmt för att ha långärmat men jag är rädd för fästingar.
Sötnosar
På väg hemmåt. Äntligen tyckte tjejerna, eller jag också. Ont, trött och för varm fast det var trevligt.
 
När vi kom hem duschade vi av oss, satte på oss rena kläder och åkte sedan iväg till ett par och grillade. Önskar att vi hade en egen trädgård att grilla i men förhoppningsvis händer det en dag. M tyckte att det var kul att ha en trädgård att härja rent i, den damen har sjukt mycket energi så det är bara att låte henne hålla igång.
De hade planterat vackra blommor utanför sitt garage. En riktig färgblandning som inte går att ge rättvisa på bild. Väldigt vacker.
M älskar blommor.
 
Efter flera timmar ute i solen så åkte vi hem, mätta och trötta men glada. För mig blev det ingen vila utan det vara bara att ställa mig och rensa bär. Skittråkigt och tog lång tid. M fick äta de bär som hon plockat och själv gjorde jag en blåbärspaj av mina. Fast när den var klar hade jag ingen lust att äta den längre. Jag blev för trött. Det känns som att jag hade haft sjukt mycket energi under dagen för att vara mig. Jag önskar mig flera såna dagar.
 
Idag är jag helt slut istället. Men jag hoppas på att piggna till under dagen. Ska försöka ta mig iväg till fritidsparken med M sen.

Livet

Bara rullar på....
När jag har massor av saker att skriva om så orkar jag oftast inte skriva. Det är lite trist för jag vill ju verkligen blogga. Men jag jobbar på att bli piggare. Nu har jag skaffat nya järntabletter, en sort som jag aldrig testat. Jag hoppas att det kommer göra lite skillnad, helst mycket.
 
Vädret har ju inte direkt varit de bästa de senaste dagarna vilket inte gjort mig så mycket då jag är så trött. M däremot har nästan klättrar på väggarna då hon varit så uttråkad. Så hon har i alla fall fått åka iväg till Leos lekland och göra av med lite energi.
 
En stund i sandlådan går också bra.
 
Stora sonen har hunnit konfirmerat sig också. Jag mutade honom med pengar. För mig är det inte den religösa delen som är viktigt utan upplevelsen. Jag och Os pappa hade både kul när vi konfirmerade oss så jag vill att O också skulle få uppleva det. Vara med i en gemenskap, åka på läger osv. Han är en blyg pojke som helst bara sitter hemma och spela dataspel så det har varit både småjobbigt och roligt för honom de veckorna han har varit med kyrkan. Han var nära att hoppa av då han tycker det är jobbigt med okända människor samtidigt som han velat vara kvar. Så jag tror att det har varit bra för hans självkänsla att han genomförde det hela.
 
Fint väder hade vi också vilket var tur då vi inte fick tag i någon lokal. Vi var så sjukt nervösa över hur vi skulle göra med fikat efteråt men vi hade tillslut inget annat val än att ta filtar att sitta på bakom kyrkan. Det finns en jättestor gräsmatta där så vi dukade upp med fikabröd, kaffe, te saft, massor av frukt och tårtor. Det fanns en hel del småbarn med och de kunde springa och leka fritt på gräsmattan medan de vuxna fikade. Alla verkade ha trevligt och vi fick massa beröm för upplägget. Vi som hade varit så nervösa. Glad att de löste sig på bästa sätt.
För att inte tala om vädret. Det var strålande sol tills vi åkte hem. Sen kom regnet och åskan  och höll i sig resten av dagen. Ibland har man tur.
 
Pojkvännen har fyllt år och jag och M ordnade ett litet kalas till honom. Han själv tycker sånt är onödigt men för M är det viktigt och hon blev värsta partyplaneraren i flera dagar innan. Om hon hade fått bestämma skulle vi ha bjudit hela släkten men nu blev det bara vi i familjen. Nu fyllde han bara 36 så vi får väl ha ett större kalas om några år.
 
Nu är det dags att lyssna på ljudbok. Svårt med koncentrationen ibland men jag gillar det .Skulle vilja ha tillgång att läsa böckerna också men då måste jag skaffa mig en läsplatta. Men vet inte om jag är så sugen på att lägga ut pengar på det just nu. Jag skulle behöva beställa en brudklänning som jag spanat in men även göra lite kul med barnen i sommar. Som någon skrev på instagram "Jag är så trött på att inte vara mångmiljonär".
Så känns det de flesta dagar nuförtiden. Men vad kan man göra, man får vara tacksam för det man har.
 
Så nu blev det lite uppdatering och kvällssvammel.
 

RSS 2.0