Spökdrömmar

I natt drömde jag att spöken låste upp min ytterdörr flera gånger så att den stod öppen. Var lite irriterad i drömmen eftersom jag var rädd att katterna skulle ta sig ut i trappen.

Nu på morgonen när sambon ska iväg frågar han om jag vet var jag har mina nycklar. Det visar sig att de sitter kvar i låset. Funderar på om det är därför jag drömde att dörren stod öppen flera gånger. Men det konstiga är att jag inte hade någon aning om att nycklarna satt kvar i dörren.

Det var W som hade låst upp och jag hade gått in först eftersom jag bar på sovande baby. Även sambon och O gick in efter mig. Kan mitt undermedvetna ha registerat att nycklarna blev kvar?

Känns lite underligt :)

Träning och hårklippning

Det har blivit en hel del träning för mig på sista tiden. Vilket gör att jag är helt slut sen. Jag förstår inte hur jag kan bli så sliten. Förut blev jag pigg av att träna nu blir jag mest trött. Inga endorfinkickar får jag heller.
Vad är det för fel?
Kondisen blir inte heller bättre. Borde ju kolla upp om jag har astma men för att få komma till en läkare på min vårdcentral så måste man nästan vara döende.

Men jag känner mig alla fall starkare i kroppen och jag har roligt när jag tränar. Vågen har börjat visa nedåt och jag känner mig inte lika svullen i kroppen. Det känns att det händer något. Choklad och cola suget minskar också ju hårdare jag tränar.

Det tråkiga är att jag skaffat mig benhinneinflammation igen och idag hade jag ont i knäna när jag vaknade. Mer promenader och mindre jogg ett tag.

Igår kostade jag på mig en klippning. Det var ett år sen jag gjorde det sist och nu när jag varit så urfattig har jag fått panik på håret och klippt det själv två gånger. Vilket inte blev så vacker. Jag har ju även världens tjockaste hår så det är svårt att få det fint. Nu är jag nöjd. Jag fick även en hårtvätt med silver schampo innan. Vilken skillnad det blev. Jag har aldrig trott att det skulle bli så stor skillnad, speciellt inte av en tvätt. Men det blev det. Min sambo frågade om jag färgat håret också. Håret blev ljusare och det såg även ut som jag hade slingor. 280kr betalade jag. Helt okej pris. Där ska jag klippa mig i fortsättningen.

Nu är det dags för bokläsning. Läser Istället för dig. Det är ganska jobbigt för mig att läsa den. Den drar upp så mycket minnen som jag har försökt att förtränga. Jag drömmer till och med mardrömmar. Tänk att en bok kan dra upp så mycket gammalt skit till ytan.

Tjockis med träningsvärkNy bild på mig som kom upp på facebook. Jag blir lika chockad varje gång jag får se en bild på mig.
När jag kollar mig i spegel kan jag inte se att jag är så där extremt tjock. Omvänd anorexi eller?
Fast vågen visar 20kg för mycket så har jag fortfarande svårt att ta in det.
Jag har säkert skrivit om det här förut men min hjärna vill inte riktigt fatta det. Vet att jag blivit tjock, men i spegeln kan jag inte se att jag ser så enorm ut som på bilderna.

Jag är ju för det mesta så olycklig och uttråkad att jag självmedicinerar mig med choklad, inga mängder. Nåt litet om dagen men det är tillräckligt för att fläsket ska hållas kvar. Äter inte heller några mängder som de visar att tjockisar äter i olika bantarprogram. Jag rör på mig varje dag men inte hjälper det heller. Måste jag börja leva på bara grönsaker?

Tjejen som sitter bredvid mig är smal och superstarkt, så vill jag med vara.

Jag har försökt jogga varannan dag, men fått benhinneinflammation så klart. Jag måste nog ha två dagars vila för att benen ska hålla. Just nu har jag även hemsk träningsvärk typ överallt utom i magen. Bjj passet i tisdags var mest fys. Trodde att jag skulle svimma eller spy i slutet av passet. Det kändes nästan som jag slog ut något i kroppen och kände mig nästan febrig efteråt. Tror min kropp fick nån form av chock.

Imorse gick jag 5 km morgonpromenad i spåret. Det var trevlig. Soligt och fint sen blev resten av dagen grå.

Imorgon hoppas jag hinna med morgonpromenad, jogg och bjj. Men så fort jag planerar nåt så brukar det alltid komma något i vägen.

Funderar på att lägga mig på golvet och träna magen, men med min träningsvärk finns det en risk att jag inte kommer upp sen.

Sjuklingar

Sambon har hemsk hosta, O är magsjuk och baby M är småförkyld och prickig över hela kroppen.
W blev hemskickad från skolan igår för att han mådde illa. Men han verkar klara sig bra.

Stackars O har kräkts nästan hela natten. Som tur var blev han inte ledsen. Han var mest trött av att inte få sova.
Men nu på morgonen verkar han må bättre och var hungrig.

Baby M var till en läkare igår. Prickarna är virus. Det är inte första gången hon blir prickig när hon är förkyld men på ena benet var de mycket större och fler. Det såg ut som eksem så vi tyckte det var bäst att kolla upp.

Idag är alla barnen hemma. Jag känner mig lite osäker på om de andra två är smittade med magsjuka eller inte. Det känns som det gått magsjuka på skolan och dagis i flera veckor nu.

Själv känner jag mig frisk och hoppas på att få träna ikväll.

Kalasdisco pch Melodifestvalen

Nu är Ws kalasdisco avklarat. Jag tycker att det blev lite rörigt men W verkar nöjd. Vi hade lite problem att få igång musiken i början så discot blev lite försenat. Men min kära sambo hade köpt såna där grejer som tjuter när man blåser i dom. Så alla ungar sprang omkring med dom i början och jag kände att jag kommit till helvetet. Men sen kom han med musiken och jag kunde gå hem till baby M.

Lite senare gick jag tillbaka till lokalen och tog med baby M. De var nån unge som börjat sura och ville hem så min sambo försökte få tag i hans mamma. När mamman kom ville han inte alls hem och var sur för att hon kom. Så kan det vara. Jag tror även att många tjejer tyckte att killarna var jobbiga eftersom det skulle brottas och busas mycket. Os disco var lite lugnare men då var det nog dubbelt så många tjejer, så kanske därför.

De verkade gilla pinatan allafall. Det var lite krångel med den också men det var mest kul. Jag undrar om inte baby M hade mest roligt av alla. Hon skulle absolut vara nere på golvet och dansa. Tjejen gillar att dansa. Det är så kul att se. Sean den första banan verkar vara favoritlåten att dansa till nu. Kanske beror på att hennes  pappa och bröder lyssnar ofta på den.

Efter discot var det dags för melodifestivalen. Jag hade ingen favorit vilket var skönt då slipper jag bli så nervös. Jag vet, jag blir nervös för allt. Sa till min sambo att alla unga tjejer kommer rösta på Danny. 40+arna på Thorsten Flinck och resten av landet på Loreen. Vilket verkade stämma ganska bra när de svenska rösterna räknades.

Sen blev melodifestivalen lite extra kul genom att följa MrHårdrocks kommentarer på facebook. Alltid lika kul.

Kvällen avslutades med någon komedi på tv. Jag hade hållt igång hela dagen igår och var helt överstimulerad vilket gjorde att jag hade svårt att sova.

Vila i frid, ny bok av Sofie Sarenbrandt


Njuter av tystnaden

Idag är jag ensam hemma och njuter av tystnaden. Underbart.
Tyvärr har jag massor att städa men det gör inte så mycket.

Idag hoppas jag även att jag får svar på alla kalasinbjudningar. Men jag vet ju sen förut att det är många föräldrar som struntar i att svara, tyvärr. Men det är några tjejer och killar som har tackat ja än så länge. Funderar på om vi ska försöka oss på pinata bygget som inte kom så långt vid Os disco. Jag tror barnen skulle tycka det är kul. Det finns massor färdiga att köpa men jag har ingen lust att betala 2-300kr för något som ska slås sönder.
Men vi får se hur långt min tid räcker.

Jag har träningsvärk. Jag tränade bjj i lördags, söndags och igår. Alla tre passen innehöll mycket fys. Det kan behövas. Jag känner mig redan stark i kroppen. Bra muskelminne. Men jag är så otroligt tjock. Eftersom jag inte tränat bjj på hela februari har jag gått upp flera kg. Galet. Men det visade sig att jag hade kunnat få träna ändå och betalat sen. Fast nu vet jag det till nästa gång.

Fast till nästa termin tänker jag ha pengar. Jag har räknat med att första halvan av det här året kommer bli tuff men jag har stora förhoppningar om att det blir bättre sen. Tänk om jag har fel men det får jag inte ha. Man måste ha lite hopp för att inte gå under helt.

Jag önskar att något roligt kunde hända snart. Känner att jag behöver det.

Rika?

Igår kom brevet från försäkringskassan. Vi ska få bostadsbidrag.

Nu är våra inkomster upp i 13,700kr och vi är två vuxna och tre barn som ska leva på det.
Visst är vi rika?

Eller inte

PaganinikontraktetSegstartad bok, men bra.

Lite svammel

Vad jag har varit trött de senaste dagarna. Jag skulle nog haft en hel del att blogga om men har inte orkat.

Min adhd utredning verkar vara på villovägar och ingen vet något. Återkom om en vecka så kan vi svara på dina frågor säger dom. Tack för det.

W smugglade ut 240kr och köpte cola och godis som han bjöd sina vänner ute på. Glada föräldrar, eller inte. Sin stora godisburk hade han också smugglat ut, ätit och bjudit bort godisen och sen hade en av hans vänner kastat glasburken i backen. Visst är det kul med barn?

Baby M har upptäckt att hon har hål i näsan. Självklart måste det petas där då. Speciellt om hennes mamma säger åt henne att sluta. Det tycker hon är jättekul att reta mig med.

Men hon är ganska rolig också. I onsdags när hon skulle gå till dagis med sin pappa så höll han på att sega sig fast hon var påklädd och klar. Då gick hon fram till honom gjorde nåt ljud, pekade och sen vek ihop handen till en vinkning. Det såg ut som hon sa: Du där, kom. Hon pratar ju inte, så det blir mycket kroppsspråk och ljud.

Igår lämnade vi baby M till min syster. Det gick jättebra. Hon har så roligt med systers pojkväns döttrar. Men imorse ringde syster och sa att en av hennes katter kissat på påsen med kläder och blöjor som jag skickat med. Panik. Det var nästan ett halvt blöjpaket och jag äger 30kr. Men syster sa att de ska fixa nya. Tur det, men jag vet att de också har dåligt med pengar så det får mig att må dåligt. Varför drar jag till mig så mycket dåligt?

Nåt som är kul är att min syster varit på ul och i magen låg det en liten tjej som inte ville vara stilla.

Försäkringskassan har fattat beslut om bostadsbidrag, men jag måste vänta tills beslutet kommer med posten innan jag får veta. Värdelöst. Varför ens tala om att de fattat ett beslut om jag inte får veta på en gång?
Jag behöver pengar nu!!

Idag måste vi försöka få W att cykla. Han ramlade med cykeln igår och skrapade sönder sig. Fingrar, händer, mage och ansikte. Han säger att han aldrig mer ska cykla.

Nu ska jag koppla bort denna värld en stund och läsa lite innan min dotter kommer hem. Började med Angelologi igår. I den är tydligen änglar onda varelser. Blir lite förvirrad av det. En stoppade ner barn i en kanon och sprängde de i bitar medan föräldrarna tvingades se på. Varför skriver man ens såna hemska saker? Världens är väl tillräckligt hemsk ändå. Men det var bara en liten sidohistoria i boken, hoppas jag slipper läsa mer sånt nu.

RSS 2.0