Hemma igen

Hemma igen efter semester på bb.

I måndags fick jag komma till en barnmorska eftersom mitt tryck varit så högt i fredags. Min bm var på semster så jag fick gå till en annan. Hade 160 nåt först, sen fick jag vila där ett tag och hade då 140 nåt. Minns inte undertrycket. Lämnade urinprov som inte visade nåt. (Ingen havandeskapsförgiftning). Bra hjärtljud på bebben oxå.
Barnmorskan tyckte att en läkare bör kolla mig så hon skickade mig till förlossningsavdelningen. Där kollade de hjärtljud igen och att jag inte hade sammandragningar, flera blodtryck. Först en bm sen en läkare. Då var mitt tryck uppe i 170 fast jag legat ner i en halvtimme. Läkaren gjorde även ett ultraljud. Allt bra med bebben, den ligger precis på mittenkurvan och flödet i navelsträngen var bra. Men hon var orolig för mig. Så det blev bara att åka hem och packa och sen inläggning.

När jag kommer tillbaka säger de att det var fullt på den avd där jag skulle läggas in, så det blir inläggning på bb. När vi kommer ur hissen utanför bb sitter min pojkväns släktingar där, hans kusin hade fått en pojke på natten. Hej jag ska läggaas in här säger jag och sen hade jag inte tid att säga mer. Kände mig trött stressad och förvirrad. En stund senare bestämmer jag mig för att gå till cafeterian för att köpa nån bok och tidning. Släkten sitter kvar därute så då kunde jag förklara lite alla fall. Kunde även kolla på den söta lilla bebben =)

Det var allafall jättetråkigt att vara inlagd på bb. Inget att göra och alla går omkring med sina söta bebisar därinne. Så allt kändes bara jättekonstigt. Trycket började sjunka lite och den första läkaren jag träffade sa att det inte var aktuellt med medicin. Men sen steg det igen och en annan läkare sa att det är bäst att börja för att trycket förmodligen kommer stiga mer mot slutet och då skickar mödravården bara tillbaka mig. Den första tabletten jag fick blev jag jättedålig av. Kände mig förgiftad. Inte kul. Nål i handen ifall jag skulle bli sämre. Tror jag fick nålen lite för långt ner för jag kunde inte använda mitt högra hand sen, gjorde så sjukt ont när jag rörde den. De misslyckades att sätta i den vänstra först. Mera blodprover i båda armarna. Mera urinprover. Men de hittar inget fel. Varje dag körde de remsa på magen (hjärtljud och sammandragningar). Sen varje gång jag kände bebben röra sig så skulle jag trycka på en knapp. Ganska mysigt faktisk. Det är nåt jag kommer sakna.
Den sista visade lite små sammandragningar. Men de skrev allafall ut mig med ett blodtryck på 140/85 och att jag inte mår jättedåligt av medicinen längre.

Fick ganska många sammandragningar igår. Tror det beror på medicinen för jag har inte haft så innan. Tror även att jag måste börja ta det mer lugnt också. På nåt viss känner jag mig sjukare nu efter inläggningen. Men det är nog för att jag inte rikigt är van vid medicinen än. På måndag ska jag ringa min bm, för läkaren har sagt att mitt blodtryck ska kollas två gånger i veckan. Sen har jag fått en tid till specialist mödravården.

Läkarna vet inte varför mitt blodtryck blivit så högt. De tror att jag kan ha haft det innan. Men jag vet att det inte är så. För om ni minns så tog jag ett ekg innan jag blev gravid och då blev trycket kollat. Men kanske var hjärtkrampen då ett sätt för min kropp att tala om att nåt var fel. Kanske blev det för jobbigt att vara gravid också? Jag måste börja ta hand om mig själv bättre. Vill inte vara nån tjockis med högt blodtryck.

Idag har min sötis åkt till Stockholm för att se på blueman group med sin bror. Hans föräldrar har tagit pojkarna så att jag ska få vila. Det blir nog både vila och städa. Har sjukt mycket att göra här hemma. Men jag får ta lite i taget och vila mycket i mellan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0